Thunderman Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους στο forum Με ενδιαφέρει η αγορά smartphone κινητού έως τώρα είχα συμβατική συσκευή Nokia BL-5CA το οποίο έχει πολύ καλή αυτονομία 1 έως 2 εβδομάδες ελάχιστης χρήσης (κλήσεις, μηνύματα). H χρήση που θα κάνω στο smartphone θα είναι κυρίως για κλήσεις, μηνύματα να στέλνω κανένα email και να σερφάρω σε καμιά ιστοσελίδα (email & internet θα γίνετε ελάχιστη χρήση μην φανταστείτε οτι θα σερφάρω 5 ώρες από το κινητό αλλά κανένα 20λεπτο περίπου για παιχνίδια δεν θα παίζω πιθανώς να χρησιμοποιώ καμιά χρήσιμη εφαρμογή αντίστοιχη του MS Word για να γράφω κανένα κείμενο και να το στέλνω με email ή να στέλνω καμιά φωτογραφία με email. (Όλα αυτά δεν θα γίνονται μέσα σε μια μέρα όπως προανέφερα θα γίνεται ελάχιστη δυνατή χρήση). Διαθέτω εώς 200 ευρώ υπάρχει κάποιο καλό smartphone σε αυτά τα χρήματα με καλή αυτονομία και χαρακτηριστικά. (Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να είναι το τελευταίο μοντέλο κάποιας εταιρείας με High End χαρακτηριστικά). Οι Ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Ποια smartphone έχουν καλή αυτονομία; (με ενδιαφέρει πολύ να μην ξεφορτίζει μέσα σε μια μέρα με την ελάχιστή δυνατή χρήση) 2) Ποια smartphone δουλεύουν απροβλημάτιστα; (να μην έχουν δηλαδή προβληματάκια όπως κολλήματα να μην χαλάνε εύκολα κ.α.) 3) Smartphone Sony, Samsung ή Nokia; Έχετε κάποιο από αυτά έχετε μείνει ευχαριστημένοι ποιο θα μου προτείνατε; 4) Να εκπέμπει όσο το δυνατό λιγότερη ακτινοβολία άκουσα ότι τα smartphone της Sony εκπέμπουν μεγαλύτερη ακτινοβολία έναντι της samsung ισχύει; πρέπει να προσέξω τίποτα άλλο στην αγορά smartphone; Σας Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2012 από Thunderman
orlox Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Υπαρχει το τηλεφωνο που θες 1) Κανενα με τον τροπο που το λες εσυ 2) Κανενα 3) ειχα και τα 3α και απο τα 3α ημουν ευχαριστημενος 4) Ισχυει Να προσεξεις να καλυπτει τις απαιτησεις σου και να μην τσιγκουνευτης για να γινει αυτο. Ελπιζω να ημουν κατανοητος και να μην δυσκολευτικες απο τις απαντησεις μου
christs Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Φιλε το κειμενο σου ηταν πολυ πολυ γενικολογο, γι αυτο και προσωπικα δε μπηκα σε διαδικασια να απαντησω. Για να μπορεσω να αναπτυξω ακριβως με την λεπτομερεια που πρεπει, ολα οσα ρωτησες, θα πρεπε να γραψω εκθεση ιδεων κανενα μισαωρο. Αν γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος, προσανατολιστεις σε συγκεκριμενες συσκευες που σε εχουν κερδισει, η εστω αν θες να σου απαντησουμε για το τι μπορεις να αγορασεις με χρηματα εως 200 ευρω, τοτε καλως, να σου πω 2-3 μοντελα, αν και πιστευω τα γνωριζεις, στα 170 το Huawei x5 pro, στα 200 το Neo V, στα 200κατι, το Sony Sole, κτλ κτλ μιλαμε παντα για Smartphones.
Meraklis56 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Οι Ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Ποια smartphone έχουν καλή αυτονομία; (με ενδιαφέρει πολύ να μην ξεφορτίζει μέσα σε μια μέρα με την ελάχιστή δυνατή χρήση) 2) Ποια smartphone δουλεύουν απροβλημάτιστα; (να μην έχουν δηλαδή προβληματάκια όπως κολλήματα να μην χαλάνε εύκολα κ.α.) 3) Smartphone Sony, Samsung ή Nokia; Έχετε κάποιο από αυτά έχετε μείνει ευχαριστημένοι ποιο θα μου προτείνατε; 4) Να εκπέμπει όσο το δυνατό λιγότερη ακτινοβολία άκουσα ότι τα smartphone της Sony εκπέμπουν μεγαλύτερη ακτινοβολία έναντι της samsung ισχύει; πρέπει να προσέξω τίποτα άλλο στην αγορά smartphone; Σας Ευχαριστώ πολύ 1) Με τα smartphone όσο περισσότερες δυνατότητες τους χρησιμοποιείς τόσο γρηγορότερα ξεφορτίζουν.Αν δε τα πειράξεις καθόλου,δεν τα αγγίξεις,και το έχεις σε 2g δίκτυο μπορούν να σε βγάλουν πάρα πολλές μέρες.Σε neo-V αν το ξεχάσεις σε μια γωνιά του σπιτιού,μέσα σε 8 ώρες κατανάλώνει 2 %.Δεν λέω οτι θα σου βγάλει 16 μέρες αλλά θα σου βγάλει αρκετές μέρες.Τώρα αν το πειράζεις,παίζεις παιχνίδια,μπαίνεις ίντερνετ κλπ η αυτονομία τους είναι 1-2 μέρες. Η οθόνη τρώει πολύ ρεύμα.Αν έχεις σκοπό να ξεχνάς το κινητό σε μια γωνιά απλά σκέψου αν θες ένα smartphone η ένα απλό feature phone 2) Σε αυτό το ερώτημα ποτέ δεν θα πάρεις αντικειμενική άποψη.Μπορεί εμένα να μου τύχει ελλατωματικό κομμάτι,μπορεί σε εσένα όχι.Ακόμα και στα πιο καλά κινητά,έχουν βρεθεί ελλατωματικά κομμάτια(Samsung S3). 3) Προσωπικά είχα στο παρελθόν ένα Sony Xperia 10.Η συμπεριφορά της Sony με έκανε να μην ξανα-σκεφτώ ούτε στο ελάχιστο να την ξανα-προτιμήσω.Συγκεκριμένα η Sony Ericsson της Βραζιλίας έλέγε οτι με αναβάθμιση η οθόνη θα λειτουργεί στα 16 εκ. χρώμματα απο τα 256χιλιάδες,και μερικές μέρες μετά το αναιρούσε η παγκόσμια Sony Ericsson.Καθώς επίσης η Sony Ericsson έχει την τάση να μην υποστηρίζει καθόλου τα κινητά της στον μέλλον,με την δικαιολογία οτι το hardware δεν είναι δυνατό για τις νέες εκδόσεις,κάτι που φυσικά δεν ισχύει...Πολλοί προγραμματιστές στο Site: XDA'>http://forum.xda-dev...ex.php']XDA ασχολήθηκαν και έδειξαν πως το hardware μπορούσε να τρέξει τις αναβαθμίσεις.Τα Sony Ericsson προσωπικά αξίζουν μόνο σε όσους δεν έχουν σκοπό να δώσουν πολλά λεφτά.Το X8 το κινητό που πλέον κάνει 120 Ευρώ αντέχει ακόμα στον χρόνο,η το Xperia Sola διπύρηνο κινητό που κοστίζει μόνο 230 Ε,όταν τα υπόλοιπα αξίζουν αρκετά παραπάνω. 4)Ισχύει αυτό που λες.Αυτό που ψάχνεις είναι ο δείκτης SAR.Και όλα τα sony ericsson τον έχουν στον θεό αντίθετα τα της Samsung,τον έχουν χαμηλό.Στο Site: gsmarena έχει για κάθε κινητό τον δείκτη ακτινοβολίας. Σε αυτά τα λεφτά εγώ θα ήμουν ανάμεσα στο Neo-V (το κακό είναι οτι έχει SAR) και στο Samsung I9001 Galaxy S Plus(μόνο που είναι 18 ευρώ παραπάνω από 200).Και τα δύο βλέπω έχουν υποστήριξη απο την κοινότητα
Thunderman Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 orlox ήσουν αρκετά κατανοητός δεν δυσκολεύτηκα ευχαριστώ. christs δεν έχω κατασταλάξει σε κάποια συσκευή ακόμα (είμαι ανάμεσα σε sony & samsung κλείνω ελαφρώς προς samsung κυρίως λόγω της μικρότερης ακτινοβολίας) ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Meraklis56 ήσουν κατατοπιστικότατος σε ευχαριστώ (βρίσκω αρκετά ελκυστικό το Samsung Galaxy S Plus)
nikoskon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δες και το Alcatel OT-995. Είναι κοντά στο budget σου (το βρίσκεις με 200€ στο skroutz) έχει την μεγαλύτερη οθόνη από όλα όσα έχεις δει στα χρήματα αυτά και θα πάρει επίσημα την ICS τουλάχιστον.
Wayfarer84 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Προσωπικά θα σου πρότεινα το Huawei Ideos X5 Pro. Με αυτό έκανα κι εγώ την είσοδό μου στην κόσμο των smartphones. Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι πως έχει από τα καλύτερα value-for-money που θα βρεις αυτή τη στιγμή. Εγώ το είχα πάρει στα 189 πριν 2 μήνες, όταν η τιμή του έπεφτε στα 169. Ως προς την εταιρεία πάντως θα σου πρότεινα ν' αποφύγεις τη Nokia, μιας και τα κινητά της δεν τρέχουν android, λειτουργικό που, από τη στιγμή που δε μιλάμε για iPhone, θεωρώ πως πρέπει να κοιτάξεις να έχει η συσκευή σου. Το μοντέλο που σου ανέφερα παραπάνω παίρνει μέχρι και την έκδοση 4 (Ice Cream Sandwich), μέχρι στιγμής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα