janpap08 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Λέω να τα πάρω έτοιμα... Πριν από λίγο πήγα να ψάξω σε γνωστή αλυσίδα και ένας υπάλληλος επέμενε ότι δεν γίνεται να περάσουν 2 ip από ένα καλώδιο άρα αυτό που θέλω δεν γίνεται.Του εξήγησα ότι θα χρησιμοποιήσω 2 πόρτες από το switch αλλά αυτός εκεί...κόντεψε να με πείσει. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2012 από janpap08
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Λέω να τα πάρω έτοιμα... Πριν από λίγο πήγα να ψάξω σε γνωστή αλυσίδα και ένας υπάλληλος επέμενε ότι δεν γίνεται να περάσουν 2 ip από ένα καλώδιο άρα αυτό που θέλω δεν γίνεται.Του εξήγησα ότι θα χρησιμοποιήσω 2 πόρτες από το switch αλλά αυτός εκεί...κόντεψε να με πείσει. αλλος ενας ασχετος πωλητης.επρεπε να του δειξεις ενα Link με τα combiners /spillter να πειστει.και νευριαζω που επιμενουν.στο 100 το Utp παιζει στο 1,2,3,6 οποτε θες 4 καλωδια απο τα 8 για 100 δικτυο.για 1000 ναι θες και τα 8 οπως και για Poe θες και τα 8.δεν εχω δει poe Με τα 4 ποτε μου.
janpap08 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Πήρα αυτά εδώ... http://www.cable-shop.gr/31015.html Λογικά θα την κάνουν τη δουλειά...
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 δεν πρεπει να κανουν οσο ξερω εσυ πηρες απλα splitter οπως γραφει αλλα εσυ μαλλον θες κατι σαν αυτο http://www.ebay.co.uk/itm/C2G-37049-RJ45-Network-Splitter-Combiner-Kit-/261060936486?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc871c326 κατι σαν αυτο θες.το οποιο ειναι ποιο ακριβο απο το να το φτιαξεις μονο σου με Rj45 clips και πενσα
janpap08 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημά μου ξέρεις πιο είναι?Ότι έχω ήδη περασμένο από εξωτερικό κανάλι το καλώδιο που φεύγει από το switch στην tv οπότε εγώ θέλω και οι τρεις υποδοχές να είναι θηλυκές.Οπότε μάλλον θα χρειαστώ και δύο μούφες.... Ουφ,μου φαίνεται θα πάρω ακόμη ένα switch με 10€ να τελειώνω... EDIT:Και όμως παίζει και να δουλεύουν...δες λίγο και αυτό. http://www.amazon.co.uk/Ethernet-Network-Splitter-Connector-Combiner/dp/B0089JD9NO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1356166266&sr=8-1 Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2012 από janpap08
poulinos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Το πρόβλημά μου ξέρεις πιο είναι?Ότι έχω ήδη περασμένο από εξωτερικό κανάλι το καλώδιο που φεύγει από το switch στην tv οπότε εγώ θέλω και οι τρεις υποδοχές να είναι θηλυκές.Οπότε μάλλον θα χρειαστώ και δύο μούφες.... Ουφ,μου φαίνεται θα πάρω ακόμη ένα switch με 10€ να τελειώνω... EDIT:Και όμως παίζει και να δουλεύουν...δες λίγο και αυτό. http://www.amazon.co.uk/Ethernet-Network-Splitter-Connector-Combiner/dp/B0089JD9NO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1356166266&sr=8-1 ναι αναλογως τι θες να κανεις θα χρειαστεις καποιες μουφες και καποια καλωδια εξτρα.για αυτο ειπα klips και πρεσσα να τα φτιαξεις εσυ.αλλιως ναι η πιο φτηνη λυση ενα switch ακομα και τελειωνεις.ναι τοειδα το Link σου.αυτα ναι γραφουν οτι ειναι splitter combiner.to αλλο εγραφε διακλαδωτης ενα σε δυο και μου φανηκε απλα απο ενα σε 2 αν και σε rj45 δεν υπαρχει ενα σε δυο με την μορφη που ειναι στο τηλεφωνο.μονο isdn θα μπορουσε να γινει απο ενα σε 2 σε rj45 αν απλα ειναι απο ενα σε δυο και δεν ειναι splitter/combiner.
janpap08 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Θα τα δοκιμάσω και θα σου πω... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2012 από janpap08
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Θα τα δοκιμάσω και θα σου πω... με βαση την ερωτηση που ειχες κανει πριν την σβησεις το switch δεν κανει σχεδον τιποτα.τα απλα switch δεν μοιραζουν ip κτλ.απλα βγαζει εξτρα θυρες ετσι φαντασου το.τις Ip τις μοιραζει το ρουτερ με τον dhcp η τις δινεις εσυ καρφωτα.αμα βαλεις τις ιδιες θα σου κανει conflict.αν παρεις απο dhcp αναλογα απο ποια Ip μεχρι ποια Ip μοιραζει ο dhcp θα μοιρασει με την σειρα σε οσες συσκευες εχεις βαλει πανω στο switch.ολα αυτα για τα απλα τα switch οχι managed.
janpap08 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Κατάλαβα...την ερώτηση σου την έκανα για να δω αν θα υπάρχει πρόβλημα εάν κουμπώσω ένα δεύτερο switch επάνω στο ήδη υπάρχον(μην μου δημιουργήσει πρόβλημα δηλαδή),αλλά και κατ'επέκταση γιατί προσπαθώ να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργούν... Συγνώμη εάν σε κουράζω και που βγήκα λίγο offtopic αλλά το θεωρώ σημαντικό...επίσης αν έχεις κάποια καλή πηγή να μου προτείνεις για διάβασμα θα ήταν καλοδεχούμενη.
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Κατάλαβα...την ερώτηση σου την έκανα για να δω αν θα υπάρχει πρόβλημα εάν κουμπώσω ένα δεύτερο switch επάνω στο ήδη υπάρχον(μην μου δημιουργήσει πρόβλημα δηλαδή),αλλά και κατ'επέκταση γιατί προσπαθώ να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργούν... Συγνώμη εάν σε κουράζω και που βγήκα λίγο offtopic αλλά το θεωρώ σημαντικό...επίσης αν έχεις κάποια καλή πηγή να μου προτείνεις για διάβασμα θα ήταν καλοδεχούμενη. οχι δεν υπαρχει θεμα να βαλεις πολλα switch.προβλημα θα εχεις αν βαλεις δυο switch να ενωνονται δυο φορες μεταξυ τους.στο σπιτι δεν γινεται να γινει αλλα το εχω δει να εχει γινει σε εταιρεια που ηταν 500 switch και εγινε μπαχαλο.τωρα για διαβασμα κατι συγκεκριμενο δεν ξερω.η wikipedia σιγουρα εχει διαφορα για να κανεις καποιος μια ωραια αρχη ουτε με κουραζεις ουτε βγηκες εκτος θεματος.
janpap08 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν,τελικά τα splitters όντως δεν έκανα δουλειά,αλλά έτσι και αλλιώς πριν τα δοκιμάσω πήρα τελικά ένα 5θυρο switch 10/100 στην λογική της μελλοντικής επέκτασης και του ότι πολύ σύντομα μάλλον θα χρειαστεί να συνδέσω και τον δορυφορικό δέκτη του ΟΤΕ(τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω). Στο φινάλε μόνο τα 4 επιπλέον καλώδια ethernet που έπρεπε να πάρω πιο ακριβά θα μου έβγαιναν... Βέβαια ως περίεργος άνοιξα τα splitter να δω τι παίζει μέσα και στην μονή έξοδο έχει συνδεδεμένα 16 καλώδια(2 από κάθε χρώμα στην ίδια θέση,δηλαδή 2 πορτοκαλί/2 κίτρινα κτλ) και εκεί που βγάζει δύο θύρες από ένα καλώδιο σε όλες τις θέσεις... Οπότε υποθέτω πως με μία πατέντα,αν άφηνα 1 από κάθε χρώμα στην μονή έξοδο και στις διπλές τα μοίραζα με τον τρόπο που ανέφερες στο προηγούμε νο σου post(στο ενα κλιπακι 1-ασπρο πορτοκαλι -2 πορτοκαλι 3 ασπρο πρασινο 6 πρασινο και στο δευτερο κλιπακι 1-ασπρο μπλε 2-μπλε 3-ασπρο καφε-6 καφε),θα μπορούσα να τα κάνω να δουλεύουν έτσι? Βέβαια θα μου πεις εάν είναι να κάνω όλα αυτά καλύτερα να ενώσω τα καλώδια να τελειώνω αλλά έτσι,για το θεωρητικό κομμάτι ρωτάω.
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 για αυτο σου ειπα οτι δυσκολο να παιζει αυτο το πραγμακαι να κανει μονο ενα ευρω οταν τα αλλα splitter κανουν παραπανω.αυτο ειναι απο ενα σε 2 >μονο για isdn θα ηταν χρησιμο παρα για κατι αλλο.ναι αμα του εκανες πατεντα θα μπορουσε να παιξει οπως το θες αλλα δεν αξιζει.με το switch και τα καλωδια εισαι κομπλε.και εφοσον λες οτι θα βαλεις και τριτη συσκευη καλυτερα το switch παρα να επαιρνες κλιπς κτλ και μετα να ειχες θεμα με την τριτη συσκευη που θα βαζες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα