Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλο μουφα rj45 Που ειναι coupler δηλαδη ανταπτορας απο Rj45 σε rj45 θυληκο και απο τις 2 και αλλο clip rj45 Που ειναι το πλαστικο που πρεσαρεις στο καλωδιο.

coupler μουφα οπως το λεμε η ανταπτορας ειναι αυτο.

http://images.ethersol.com/images/products/c5c45ffe.jpg

Δημοσ.

ολα εξαρτωνται πως θες να το κανεις οι λυσεις ειναι πολλες.

α.switch.

β.οι ανταπτορες πιο πανω που εβαλαν σε link.

γ.η λυση να βαλεις μονο κλιπακια στο καλωδιο χωρις πριζακια.

δ.η λυση να βαλεις κλιπακια και πριζακια διπλα.

Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά αυτή είναι η συνδεσμολογία για τη περίπτωση β και δ;

Η περίπτωση γ. πως θα γίνει μόνο με κλιπάκια; Δεν θα περισσεύουν τα αχρείαστα καλώδια αφού φεύγουν 2 καλώδια από το router;[/background]

post-74587-0-35891700-1344741667_thumb.png

Δημοσ.

β και δ ειναι αυτο που εκανες στο σχεδιαγραμμα απλα με διαφορετικη υλοποιηση σε υλικα.

για το γ οχι δεν θα χρειαστουν 2 καλωδια απο το ρουτερ .οπως ειναι το καλωδιο θα του κοψεις το κλιπακι και θα βαλεις 2 κλιπακια σε καθε ακρη του καλωδιου.κατι σαν το σχημα που εκανες θα ειναι παλι αλλα δεν θα ειναι 2 καλωδια.δηλαδη αντι να χωρισεις στα 2 το καλωδιο και να βαλεις 2 πριζακια και μετα 2 Utp χωριζεις το καλωδιο ακριβως πριν φτασει στο ρουτερ σε 2 καλωδια και το ιδιο και απο την αλλη.

καποιος ειχε σηκωσει και μια εικονα απο αυτο.

Δημοσ.

ok τόπιασα, άρα δηλαδή θα φτιάξω ένα καλώδιο που στη μιά άκρη θα 2 RJ45 το καθένα με 2 ζεύγη (αυτά θα μπαίνουν στο router) και η άλλη του άκρη θα καταλήγει σε ένα κανονικό RJ45 με τα 4 ξεύγη και αυτό θα μπαίνει στη μπρίζα θα πηγαίνει στο δωμάτιο κ τούμπαλιν πάλι ώστε να καταλήγει σε 2 RJ45 με 2 ζεύγη το καθένα... σωσtoast?

Δημοσ.

στο ενα κλιπακι 1-ασπρο πορτοκαλι -2 πορτοκαλι 3 ασπρο πρασινο 6 πρασινο

στο δευτερο κλιπακι 1-ασπρο μπλε 2-μπλε 3-ασπρο καφε-6 καφε

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Αν εχεις εργαλεια τοτε το κανεις μονος σου χωρις ανταπτορα.

http://www.churchvid...-cable_139.html

Παιδιά επανέρχομαι... σίγουρα χρειάζεται το ίδιο καλώδιο να γίνει και απο την πλευρά του ρούτερ; ρωτάω γιατί ο τύπος εδώ δεν γράφει τίποτα σχετικό, εκτός κ εάν απλώς ήθελε να δείξει το πως πρέπει να γίνει το καλώδιο!

Δημοσ.

ναι.το καλωδιο δεν ειναι switch για να σου περασει 2 data απο ενα klip στην μια πλευρα του ρουτερ.κανονικα και απο τις 2 πλευρες θα γινει με 2 κλιπακια και σε 2 Ports στο switch.

Δημοσ.

δεν θα παιξει.τα 4 καλωδια που βγαινουν απο to switch σου δινουν 100mbit.αν παιζουν και τα 8 τοτε δεν θα σου βγαλει 2 χ 100mbit αλλα θα σου βγαλει 1000Mbit.οποτε στα 100 ρουτερ ολα τα αλλα pins απλα ειναι useless.

επισης ο συντακτης το λεει.απλα απο την μια δεν βαζει διπλο klip αλλα βαζει διπλο πριζακι.για αυτο βλεπεις διπλο κλιπ απο την μια μονο

Δημοσ.

Οκ, κατάλαβα. Να ρωτήσω όμως, εάν τελικά το κάνω, δεν θα έχω 1000άρι δίκτιο αλλά 100άρι. Στη πράξη όμως πότε πραγματικά χρησιμοποιώ τις δυνατότητες του 1000αριού δικτύου; Δηλαδή τι θα χάσω εάν κάνω αυτή την πατέντα, μόνο ταχύτητα σε μεταφορά αρχείων ανάμεσα στους υπολογιστές που είναι στο δίκτιό μου ή και κάτι άλλο;

Δημοσ.

για να παιξεις 1000αρι θα πρεπει α.το ρουτερ η το switch να το υποστηριζει.ναι τωρα δεν μπορεις 1000 να παιξεις οποτε χανεις σε μεταφορα αρχειων στο δικτυο τιποτε αλλο

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα να ρωτήσω πάνω σε κάτι παρόμοιο...

Η σύνδεση που σκέφτομαι να κάνω είναι:

Από το switch να φύγουν δύο καλώδια σε ένα splitter και στο τέλος του καλωδίου ένα combiner το οποίο θα δίνει σε TV & Xbox.

Το switch που έχω είναι 1000άρι αλλά:Η τηλεόραση μου όπως και το xbox υποστηρίζουν max fast erthernet(100).

Η ερώτηση μου είναι η εξής:Με την παραπάνω σύνδεση θα έχω κάποιο πρόβλημα ή απώλειες?Αυτό το ρωτάω γτ στην τηλεόραση αναπαράγω μέσω οικιακού δικτύου απαιτητικά HD&3D αρχεία και δεν θα ήθελα να έχω απώλειες.

*Το Xbox είναι ανοιχτό μόνο όταν παίζω παιχνίδια...αυτό σημαίνει πως όταν βλέπω ταινίες κτλ το xbox θα είναι κλειστό.

*Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλο ένα switch γιατί έχω κάνει ένα πολύ καλό και χρονοβόρο cable managment πίσω από τις συσκευές μου και δεν θέλω να προσθέσω άλλο ένα καλώδιο τροφοδοσίας.

Ευχαριστώ πολύ,Γιάννης...

Δημοσ.

εφοσον θες 100 θα παιξει.δεν χρειαζεται splitter και combiner μπορεις να το κανεις και εσυ μονος σου με rj45 clips και tool για κλιπακια.αμα δεν εχεις τετοια εργαλεια τοτε ναι θες αυτο.αν και πιο φτηνα ειναι τα εργαλεια παρα αυτο to splitter κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...