Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ε ναι ακομα και χωρις ανταπτορα του βγαινει ακριβοτερο γιατι πρεπει να αγορασει πρεσα. Aπλως απαντησα στο ερωτημα του ts για το αν χρειαζεται απαραιτητα μπριζα :P

απλα μια πρεσσα ειναι παντα χρησιμη.και οι ανταπτορες δεν ειναι φτηνοι βεβαια στην ελλαδα.

πες περισσότερα γιατί θέλω να είναι κάτι μικρό σε μέγεθος κ χωρίς ρεύμα, όχι τόσο για την κατανάλωση όσο για το αισθητικό κομμάτι!

αν και η καταναλωση ενος switch ειναι σχεδον τιποτα εν τουτοις εφοσον εχεις rj45 klips και klipsadoro.

2 τετοια (1 για την καθε πλευρα του καλωδιου + τα 4 απαραιτητα cat5 καλωδια για να συνδεθουν πανω στους 2 ανταπτορες, οπως θα εκανες και με ενα switch περιπου): http://www.amazon.co...litter combiner Επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ανταπτορα, δεν ειμαι σε θεση να σου προτεινω ή να σε βεβαιωσω οτι κανει, απλως σου δειχνω περιπου το concept επειδη ζητησες πληροφοριες. Ουσιαστικα συμβαινει το εξης: Επειδη το cat5 εχει 4 ζευγη καλωδιων και επειδη σε ενα τυπικο οικιακο δικτυο χρησιμοποιουνται ΜΟΝΟ τα 2 (και τα αλλα 2 ειναι αχρηστα), απλως τα αξιοποιεις ετσι ωστε μεσα απο το ιδιο καλωδιο να εχεις 2 γραμμες δικτυου. Ετσι στην πλευρα του router κουμπωνεις 2 βυσματα που βγαινουν απο το ιδιο καλωδιο και που καταληγουν στην αλλη πλευρα (ως 2 ξεχωριστα βυσματα μεσα απο το ιδιο καλωδιο).

o ανταπτορας δουλευει.απλα θελει 2 τετοιους εναν απο καθε πλευρα.απλα επισης αν παρεις 2 ανταπτορες θα χρειαστει και μια μουφα βεβαια οπως και καποια καλωδια ετοιμα rj45.

Σούπερ ενδιαφέρον... αλλά λειτουργεί; Και εάν λειτουργεί θα δυσκολευτώ να ξεχωρίσω ποιά καλώδια πάνε πού οπότε στο θέμα αυτό θα χρειαστώ κάποια βοήθεια!. Τώρα από εργαλεία τα έχω όλα, για το πρεσάρισμα κλπ., σίγουρα όμως θα πρέπει να βρώ κ έναν αντάπτορα υποθέτω ε;

ολα εξαρτωνται πως θες να το κανεις οι λυσεις ειναι πολλες.

α.switch.

β.οι ανταπτορες πιο πανω που εβαλαν σε link.

γ.η λυση να βαλεις μονο κλιπακια στο καλωδιο χωρις πριζακια.

δ.η λυση να βαλεις κλιπακια και πριζακια διπλα.

Καθολου δυσκολη, ισα ισα γλυτωνεις απο αχρειαστες συσκευες και καταναλωσεις ρευματος με δουλεια λιγων λεπτων. Αν εχεις εργαλεια τοτε το κανεις μονος σου χωρις ανταπτορα. http://www.churchvid...-cable_139.html Eσενα σε ενδιαφερουν οι τρεις τελευταιες εικονες. Φυσικα θα προσαρμοσεις τα μηκη που θα κοψεις το jacket στις δικες σου αναγκες. Και φυσικα αυτο πρεπει να το κανεις και στην αλλη πλευρα του καλωδιου που θα κουμπωνει πανω στο ρουτερ. Επειδη μιλησεις για μπριζες ουσιαστικα θα φτιαξεις 2 καλωδια με 1 RJ-45 στην μια πλευρα και 2 στην αλλη. Καλα ειναι να μας δωσεις για σιγουρια μερικες λεπτομερειες για το σπιτι σου. Πχ η μπριζα στην οποια ηταν να βαλεις hub και θα κανεις αυτην την πατεντα, που καταληγει η αλλη της πλευρα? Σε patch panel? Σε hub? Στο ρουτερ απευθειας? Σε αλλη μπριζα απευθειας? * Οι 2 ανταπτορες ουσιαστικα αντικαθιστουν την παραπανω διαδικασια, αλλα αφου εχεις ηδη εργαλεια, ξεκινα, δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο εκτος απτα χερια σου :P

λογικα πανω στο ρουτερ πρεπει να πηγαινει απευθειας.απλα μην κολλατε με την καταναλωση.4-5 watt ειναι και υπαρχουν και μερικα green switches που εχουν ακομα μικροτερο οταν δεν ειναι In use.

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!

Η πατέντα που ανέφερε ο φίλος MIDI_MILIZ είναι πολύ χρήσιμη αν έχεις ήδη περασμένα ethernet και θέλεις να δώσεις περισσότερες παροχές...

Να είστε καλά για τη βοήθεια που μας δίνετε...

Δημοσ.

Παιδιά πραγματικά σκίσατε και αναφέρομαι κυρίως σε MiDi_MiLiZ και Poulinos. Όλους όμως σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για το φανταστικό tip αυτό. :-)

Η μπρίζα αυτή πάει στο τοίχο σε θηλυκό μπριζάκι, το οποίο με τη σειρά του πάει στο rooter, αλλά γιατί ρωτάς MiDi_MiLiZ;

Α και να ρωτήσω, στην περίπτωσή μου μάλλον με βολεύει να φτιάξω ένα ανταπτοράκι που η μια άκρη να έχει ένα αρσενικό RJ45 και να οδηγεί σε 2 θηλυκά RJ45 τα οποία υποτίθεται πως θα δέχονται τα αρσενικά για τους δύο υπολογιστές όπου θα μοιράζεται η σύνδεση, το ερώτημα λοιπόν είναι εάν υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες για αγορά και εάν ναι πως θα τους αναζητήσω;

Δημοσ.

Η μπρίζα αυτή πάει στο τοίχο σε θηλυκό μπριζάκι, το οποίο με τη σειρά του πάει στο rooter, αλλά γιατί ρωτάς MiDi_MiLiZ;

Ρωταω γιατι αν μπλεκανε στην μεση patch panels κλπ συνδεσμολογιες θα χρειαζοντουσαν extra tips αλλα ετσι εισαι μια χαρα.

Κουμπωνεις cat5 στην μπριζα κανονικα και το "σπλιταρεις" συμφωνα με τον παραπανω τροπο στην αλλη ακρη του. Και στο καλωδιο που καταληγει απτην μπριζα στο ρουτερ θα ξανακανεις την ιδια πατεντα αντιστοιχα.

Α και να ρωτήσω, στην περίπτωσή μου μάλλον με βολεύει να φτιάξω ένα ανταπτοράκι που η μια άκρη να έχει ένα αρσενικό RJ45 και να οδηγεί σε 2 θηλυκά RJ45 τα οποία υποτίθεται πως θα δέχονται τα αρσενικά για τους δύο υπολογιστές όπου θα μοιράζεται η σύνδεση, το ερώτημα λοιπόν είναι εάν υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες για αγορά και εάν ναι πως θα τους αναζητήσω;

Νομιζω αναφερεσαι σε οτι σου ποσταρα στην προηγουμενη σελιδα http://www.amazon.co...litter combiner

Τωρα αν σε ενοχλει το μινι καλωδιακι, φανταζομαι οτι υπαρχουν και χωρις καλωδιο, αλλα στην τελικη αφου πιανει το χερι σου, κονταινεις το καλωδιο και πρεσαρεις ενα rj-45 μονος σου πανω στο συγκεκριμενο του link :)

Δημοσ.
Παιδιά πραγματικά σκίσατε και αναφέρομαι κυρίως σε MiDi_MiLiZ και Poulinos. Όλους όμως σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για το φανταστικό tip αυτό. :-) Η μπρίζα αυτή πάει στο τοίχο σε θηλυκό μπριζάκι, το οποίο με τη σειρά του πάει στο rooter, αλλά γιατί ρωτάς MiDi_MiLiZ; Α και να ρωτήσω, στην περίπτωσή μου μάλλον με βολεύει να φτιάξω ένα ανταπτοράκι που η μια άκρη να έχει ένα αρσενικό RJ45 και να οδηγεί σε 2 θηλυκά RJ45 τα οποία υποτίθεται πως θα δέχονται τα αρσενικά για τους δύο υπολογιστές όπου θα μοιράζεται η σύνδεση, το ερώτημα λοιπόν είναι εάν υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες για αγορά και εάν ναι πως θα τους αναζητήσω;

δεν υπαρχει λογος για μενα να πληρωσεις combiners τζαμπα.πιο ευκολο ειναι να κανεις την δουλεια εσυ.

επισης.αν παρεις 2 τετοια combiners θα πρεπει το καλωδιο και απο τις 2 πλευρες να καταληγει σε θυληκο ωστε να κουμπωσουν oi combiners για να σπασει σε 2 .σε θυληκο και πριν παει στο ρουτερ και θηλυκο πριν παει στις συσκευες σου

• Like 1
Δημοσ.

δεν υπαρχει λογος για μενα να πληρωσεις combiners τζαμπα.πιο ευκολο ειναι να κανεις την δουλεια εσυ.

επισης.αν παρεις 2 τετοια combiners θα πρεπει το καλωδιο και απο τις 2 πλευρες να καταληγει σε θυληκο ωστε να κουμπωσουν oi combiners για να σπασει σε 2 .σε θυληκο και πριν παει στο ρουτερ και θηλυκο πριν παει στις συσκευες σου

μα ναι αυτό θέλω να κάνω αλλά πουλάνε θηλυκά RJ45 όπως βρίσκεις αρσενικά;

Δημοσ.

Φίλε pouline κ απανταχού φίλοι που βοηθάτε, κοιτάξτε να δείτε τι θέλω να κάνω για να καταλάβετε ακόμα καλύτερα... λοιπόν στο δωμάτιό μου έχω μια μπρίζα ethernet και θέλω εκεί να μπορώ να συνδέω 2 υπολογιστές, π.χ. όταν έρχεται η κοπέλα ή κάποιος φίλος κ θέλω να είμαστε side by side και να κάνουμε τζιβιτζιλιές online μαζί. Οπότε εγώ έλεγα να έχω ένα ανταπτοράκι έτοιμο με 2 εξόδους θηλυκές ώστε στη μια να βάζω το δικό μου καλώδιο κ στην άλλη το δικό της/του, τι λέτε;

Δημοσ.

γινεται μια χαρα.υπαρχει η λυση με switch κανονικα και υπαρχει και η λυση με τα combiners/splitter που εβαλαν πιο πανω στο Link

Δημοσ.

άρα η λύση είναι ένα καλώδιο με αρσενικό στη μια άκρη κ στην άλλη το καλώδιο αυτό να διακλαδίζεται σε 2 μούφες, σωστός;

Δημοσ.

ναι αν ξεκινησουν πχ απο ενα πριζακι rj45.αλλα εννοειται οτι αυτο θα γινει και απο την πλευρα του ρουτερ για να παρεις απο 2 ethernet.δηλαδη τα 2 καλωδια θα γινουν ενα και μετα το ενα ξανασπαει σε 2 .ειτε το κανεις με rj45 clips ειτε με τα combiners/splitter που εβαλε ο φιλος απο το amazon

Δημοσ.

ναι αν ξεκινησουν πχ απο ενα πριζακι rj45.αλλα εννοειται οτι αυτο θα γινει και απο την πλευρα του ρουτερ για να παρεις απο 2 ethernet.δηλαδη τα 2 καλωδια θα γινουν ενα και μετα το ενα ξανασπαει σε 2 .ειτε το κανεις με rj45 clips ειτε με τα combiners/splitter που εβαλε ο φιλος απο το amazon

ώπα ώπα αυτό δεν το είχα υπολογίσει, τώρα μπερδεύτηκα, κοίτα το router είναι σε άλλο χώρο κ στο δωμάτιό μου έρχεται μπρίζα από το router μέσα από καλωδίωση στους τοίχους κλπ.η ουσια είναι πως από το rooter φεύγει ένα καλώδιο το οποίο μπαίνει στο μπριζάκι κ πάει στο δωμάτιο όπου εκεί θέλω να έχω τις δύο μούφες, για πες μου σε παρακαλώ στη πλευρά του rooter τι πρέπει να κάνω γιατί εκεί τόχασα!

Δημοσ.

αν το κανεις με combiner θα βαλεις εναν και απο εκει.οποτε το ενα καλωδιο ethernet που παει προς το ρουτερ να σπασει και να παει σε 2 ethernet θυρες.κοινως ξεκινας με combiner που τα 2 ethernet θα τα κανει ενα μετα απο τον τοιχο περναει σαν ενα και μετα καταληγσει απο την αλλη πλευρα σε ενα που το σπας σε 2 παλι με combiner

βεβαια γινεται και με σκετα clips rj45 αν εχεις ορεξη να τα φτιαξεις εσυ και γλυτωνεις την αγορα των combiners

Δημοσ.

βεβαια γινεται και με σκετα clips rj45 αν εχεις ορεξη να τα φτιαξεις εσυ και γλυτωνεις την αγορα των combiners

Μούφες δηλαδή εννοείς όταν λες με σκέτα clips RJ45 ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...