Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. το πιό μικρό που μπορώ να χρησιμοποιήσω ποιό μπορεί να είναι;

2. επίσης αυτά τα swich θέλουν μπρίζα για να λειτουργήσουν;

3. με 1-2 θύρες υπάρχει;

4. άσχετο αλλά ενώ έχω ειδοποίηση για όποιο thread ανεβάζω, δεν μου παίζει αυτή η ειδοποίηση ώστε να ενημερώνομαι, είναι κάποια ρύθμιση ή υπάρχει κάτι άλλο;

5. άλλος με το ίδιο πρόβλημα υπάρχει;

Δημοσ.

ρευμα ειναι Must.το πιο μικρο ειναι συνηθως 5 Port.

ναι υπαρχει ρυθμιση για να σου ερχεται ειδοποιηση ειτε απευθειας ειτε καθημερινη κτλ.

Δημοσ.

Γινεται και χωρις switch (αρα και χωρις ρευμα) αλλα θελει 4 βυσματα cat5, πρεσα για τα βυσματα, καλωδιο cat5 σε τετοιο μηκος ωστε να καλυπτει και τους 2 υπολογιστες ΤΟ ΙΔΙΟ (το οποιο θα διακλαδωθει στα 2 απο ενα σημειο και μετα), αλλο ενα παρομοιο καλωδιο για την αλλη πλευρα, και φυσικα να πιανουν τα χερια αυτου που θα δοκιμασει να κανει την πατεντα.

ΥΓ. Προσωπικα παροτι μπορω να το κανω, απο βαρεμαρα και μονον θα κατεφευγα στη λυση του hub, εκτος αν ξυπναγα κανα Σ/Κ και ειχα ορεξη για να σκαλιζω καλωδια κλπ. Το ρευμα που καιει ενα τυπικο μικρο hub ειναι σχεδον αμελητεο.

• Like 1
Δημοσ.
Η λύση ειναί το παρακάτω Switch http://routerboard.com/RB250GS Το συγκεκριμένο είναι PoE (ΨευτοPoE DC 12~36V), άρα μπορείς να τοποθετήσεις ενα passive PoE injector απο την άλη πλευρά του καλωδίου.

θα μπλεξει πολυ διοτι το Poe θελει και τα 8 Pin συνηθως.

Γινεται και χωρις switch (αρα και χωρις ρευμα) αλλα θελει 4 βυσματα cat5, πρεσα για τα βυσματα, καλωδιο cat5 σε τετοιο μηκος ωστε να καλυπτει και τους 2 υπολογιστες ΤΟ ΙΔΙΟ (το οποιο θα διακλαδωθει στα 2 απο ενα σημειο και μετα), αλλο ενα παρομοιο καλωδιο για την αλλη πλευρα, και φυσικα να πιανουν τα χερια αυτου που θα δοκιμασει να κανει την πατεντα. ΥΓ. Προσωπικα παροτι μπορω να το κανω, απο βαρεμαρα και μονον θα κατεφευγα στη λυση του hub, εκτος αν ξυπναγα κανα Σ/Κ και ειχα ορεξη για να σκαλιζω καλωδια κλπ. Το ρευμα που καιει ενα τυπικο μικρο hub ειναι σχεδον αμελητεο.

πουλανε και ετοιμο ανταπτορα που το κανει αυτο αλλαπαιζει να του βγει πιο ακριβα απο ενα switch.

Δημοσ.

Ε ναι ακομα και χωρις ανταπτορα του βγαινει ακριβοτερο γιατι πρεπει να αγορασει πρεσα. Aπλως απαντησα στο ερωτημα του ts για το αν χρειαζεται απαραιτητα μπριζα :P

Δημοσ.

Γινεται και χωρις switch (αρα και χωρις ρευμα) αλλα θελει 4 βυσματα cat5, πρεσα για τα βυσματα, καλωδιο cat5 σε τετοιο μηκος ωστε να καλυπτει και τους 2 υπολογιστες ΤΟ ΙΔΙΟ (το οποιο θα διακλαδωθει στα 2 απο ενα σημειο και μετα), αλλο ενα παρομοιο καλωδιο για την αλλη πλευρα, και φυσικα να πιανουν τα χερια αυτου που θα δοκιμασει να κανει την πατεντα.

πες περισσότερα γιατί θέλω να είναι κάτι μικρό σε μέγεθος κ χωρίς ρεύμα, όχι τόσο για την κατανάλωση όσο για το αισθητικό κομμάτι!

Δημοσ.

πες περισσότερα γιατί θέλω να είναι κάτι μικρό σε μέγεθος κ χωρίς ρεύμα, όχι τόσο για την κατανάλωση όσο για το αισθητικό κομμάτι!

2 τετοια (1 για την καθε πλευρα του καλωδιου + τα 4 απαραιτητα cat5 καλωδια για να συνδεθουν πανω στους 2 ανταπτορες, οπως θα εκανες και με ενα switch περιπου):

http://www.amazon.co...litter combiner

Επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ανταπτορα, δεν ειμαι σε θεση να σου προτεινω ή να σε βεβαιωσω οτι κανει, απλως σου δειχνω περιπου το concept επειδη ζητησες πληροφοριες.

Ουσιαστικα συμβαινει το εξης: Επειδη το cat5 εχει 4 ζευγη καλωδιων και επειδη σε ενα τυπικο οικιακο δικτυο χρησιμοποιουνται ΜΟΝΟ τα 2 (και τα αλλα 2 ειναι αχρηστα), απλως τα αξιοποιεις ετσι ωστε μεσα απο το ιδιο καλωδιο να εχεις 2 γραμμες δικτυου. Ετσι στην πλευρα του router κουμπωνεις 2 βυσματα που βγαινουν απο το ιδιο καλωδιο και που καταληγουν στην αλλη πλευρα (ως 2 ξεχωριστα βυσματα μεσα απο το ιδιο καλωδιο).

Δημοσ.

Σούπερ ενδιαφέρον... αλλά λειτουργεί; Και εάν λειτουργεί θα δυσκολευτώ να ξεχωρίσω ποιά καλώδια πάνε πού οπότε στο θέμα αυτό θα χρειαστώ κάποια βοήθεια!. Τώρα από εργαλεία τα έχω όλα, για το πρεσάρισμα κλπ., σίγουρα όμως θα πρέπει να βρώ κ έναν αντάπτορα υποθέτω ε;

Δημοσ.

Γιατι να γινεται η ζωη μας δυσκολη;

Καθολου δυσκολη, ισα ισα γλυτωνεις απο αχρειαστες συσκευες και καταναλωσεις ρευματος με δουλεια λιγων λεπτων.

Σούπερ ενδιαφέρον... αλλά λειτουργεί; Και εάν λειτουργεί θα δυσκολευτώ να ξεχωρίσω ποιά καλώδια πάνε πού οπότε στο θέμα αυτό θα χρειαστώ κάποια βοήθεια!. Τώρα από εργαλεία τα έχω όλα, για το πρεσάρισμα κλπ., σίγουρα όμως θα πρέπει να βρώ κ έναν αντάπτορα υποθέτω ε;

Αν εχεις εργαλεια τοτε το κανεις μονος σου χωρις ανταπτορα.

http://www.churchvid...-cable_139.html

Eσενα σε ενδιαφερουν οι τρεις τελευταιες εικονες. Φυσικα θα προσαρμοσεις τα μηκη που θα κοψεις το jacket στις δικες σου αναγκες. Και φυσικα αυτο πρεπει να το κανεις και στην αλλη πλευρα του καλωδιου που θα κουμπωνει πανω στο ρουτερ. Επειδη μιλησεις για μπριζες ουσιαστικα θα φτιαξεις 2 καλωδια με 1 RJ-45 στην μια πλευρα και 2 στην αλλη.

Καλα ειναι να μας δωσεις για σιγουρια μερικες λεπτομερειες για το σπιτι σου. Πχ η μπριζα στην οποια ηταν να βαλεις hub και θα κανεις αυτην την πατεντα, που καταληγει η αλλη της πλευρα? Σε patch panel? Σε hub? Στο ρουτερ απευθειας? Σε αλλη μπριζα απευθειας?

* Οι 2 ανταπτορες ουσιαστικα αντικαθιστουν την παραπανω διαδικασια, αλλα αφου εχεις ηδη εργαλεια, ξεκινα, δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο εκτος απτα χερια σου :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...