Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πείτε καμια ιδέα ρε παιδιά. Συνήθως οι auto-freaks (δεν το λέω προσβλητικά) τα προσέχετε σαν τα μάτια σας τα αμάξια σας. Θέλω να το τελειώσω σήμερα.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευρηκα για χαλια παρε.

Θα χρειαστεις και μια ηλεκτρικη σκουπα, πλενεις με ενα πανι, κυκλικες κινησεις ή ευθειες αλλα οχι με την φορα που εχουν οι ραφες των καθισματων θα τα χαλασεις, χλιαρο νερο.

Διαδικασια

Σκουπισμα καλο

Μετα σαπουνιζεις

Ξανασκουπιζεις

Αφηνεις να στεγνωσει

Μην τα κανεις μουσκεμα τα καθισματα, λιγο και απαλες κινησεις

Δημοσ.

το μισό αμάξι το έκανα με ένα καθαριστικό αφρό για αμάξι που βρήκα στο γκαράζ. Πέταγες απο τους 20 πόντους, άφηνες να αποροφηθεί, και μετα έτριβες με βρεγμένο πανί. Ψιλοκαλό αποτέλεσμα μου φαίνεται αλλα είναι μικρό και μάλλον θα πάω να τσιμπήσω το έυρηκα που λες.

Είναι τρελό ζόρι με τόσα κουνούπια, το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Απλα είμαι πουά, έτσι, γ@μώ την τύχη μου.  :mad:

Δημοσ.

ΟΧΙ στο πλυντήριο το αυτοκινητο!! Εκτός του ότι μέσα δεν το καθαρίζουν παντού, βάζουν παντού χημικά με αποτέλεσμα το χρώμα να χαλάει και τα πλαστικά από μαύρα να γίνονται γκρι. Αν δεν έχεις λεφτά για πέταμα κάθεσαι ένα απόγευμα σαββάτου ή Κυριακής με το καφεδακι σου, βάζεις και την μουσικουλα σου και είσαι άρχοντας. Ξεκινάς από μέσα. Βάζεις την σκουπιτσα σου (αφού πρώτα βγάλεις τα πατακια και τα τιναξεις-σκουπισεις-πλυνεις, ανάλογα την κατάσταση πάντα). Σκουπιζεις όλο το πάτωμα μπροστά, μετά κανείς τέρμα μπροστά τα καθίσματα και καθαρίσεις και πίσω και μετά τα καθίσματα πάνω (για άμμο,σκόνη,τριματα από φαγητό, ειδικά στις ραφές). Μετά καθαρίζεις ταμπλό και λοιπά πλαστικα με νωπό πανί για την σκόνη και μετα σπρευ για ταμπλό και στεγνό πανί 2ο πέρασμα. Τα παράθυρα πέρασμα με αζαξ (μόνο μέσα :ρ) αν χρειάζεται (καλό είναι αν δεν έχουμε και πολύ εμπειρία να προηγηθεί αυτό το βήμα γιατί δεν πρέπει να πέσει αζαξ στα πλαστικά πάλι). Μετά πάμε έξω. Τώρα το καλοκαίρι που δεν έχει λάσπες το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται πιεστικό,το λάστιχο μόνο. Χαζευουμε ένα 5λεπτο βρέχοντας το αυτοκίνητο (αφού σηκώσουμε τους γυαλοκαθαριστηρες),ρίχνουμε νερό και στις ζάντες για να φύγει ή μαύρη σκόνη από τα τακάκια και γενικά η σκόνη. Παίρνουμε 2 κουβάδες και γεμίζουμε τον ένα με νερό και τον άλλο με σαπουναδα. Σφουγγάρι;; Καλό είναι να εχουμε 2σφουγγαρια και μια ειδική βούρτσα για ζάντες. Πλένουμε το αυτοκίνητο με κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από ψηλά προς τα χαμηλά. Όταν δεν βγαζει αρκετό αφρό το σφουγγάρι το βουτάμε στο νερό, το στίβουμε και μετά πάλι σαπουναδα. Όταν φτάσουμε στην μέση της μεταλλικής επιφάνειας της πόρτας (εκεί δηλαδή που συνήθως υπάρχει ή πλαστική "λωρίδα") παίρνουμε το άλλο σφουγγάρι και συνεχίζουμε. Δεν περνάμε όλο το αυτοκίνητο με σαπουναδα και μετά με νερο, δεν πρέπει να στεγνώνει ή σαπουναδα. Επίσης πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο σφουγγάρι (π.χ. το κίτρινο για ψηλά, το άλλο για χαμηλά), δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε και κάθε φορά να τα χρησιμοποιουμε σε διαφορετικό μερος. Αφού ξεβγαλουμε την σαπουναδα παίρνουμε το ειδικό γάντι (δεν θυμάμαι πως το λένε) και στεγνώνουμε το αυτοκίνητο (καλό είναι να στεγνωσουμε πρώτα τον ουρανό και μετά όλα τα παράθυρα). Μετά με ένα άλλο πανί καθαρίζουμε τις σταγόνες αφού ανοίξουμε τις πόρτες (και αυτή του πορτ-μπαγκαζ). Βάζουμε τα πατακια, αν δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα καθαρίζουμε και εξωτερικά τα τζαμιά με αζαξ (κατεβάζουμε λίγο και περνάμε και την πάνω πλευρά που γίνεται χαλιά από το λάστιχο του παραθύρου και τα πλυντήρια ποτέ δεν το καθαρίζουν αυτό το σημείο, ξανασηκωνουμε το παράθυρο που έχει γίνει χαλιά από το νερό και το ξανά περνάμε-αύτος είναι και ο λόγος που δεν το καθαρίζουν στα πλυντήρια). Αν είμαστε μερακλήδες ψεκαζουμε και γυαλιστικο τα λαστιχα (ναι,μετά από λίγες μέρες θα ξαναγίνουν χαλιά αλλά το γυαλιστικο δημιουργεί ένα "φιλμ" προστασιας και στο επόμενο πλυσιμο θα καθαρίσει και θα γυαλισει αμέσως (αυτή την φορά χωρίς το σπρευ,σπρευ ψεκαζουμε κάθε μήνα αν πλένουμε το αυτοκίνητο μια φορά την εβδομάδα, αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του σπρευ, εγω το εχω 2 μήνες πάνω και σήμερα που το έπλυνα έγινε ξανά καινουργιο το λάστιχο). Έτοιμο. Καθαρίζουμε τα σφουγγάρια, τα πανιά και τους κουβάδες και τα βάζουμε στην θέση τους. Πάμε για μπανακι και με τα λεφτά που κερδισαμε από τον καφέ που δεν ηπιαμε έξω και το πλυντήριο, βγαινουμε το βραδακι για ένα ποτό με το φρεσκοπλυμενο,πεντακαθαρο, που μυρίζει και ωραία αυτοκίνητο μας ;)

• Like 2
Δημοσ.

Thnx, το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο. Αλλα κι εγω αυτα περίπου κάνω, ΌΤΑΝ το καθαρίζω, μία φορά το χρόνο κι αν.

Το θέμα είναι οτι δεν με ικανοποιεί το γεγονός να περάσω τα καθίσματα, μόνο με σκούπα. Εγω καμια φορά το χρησιμοποιώ και για άλλους λόγους το αμάξι, για να μην πλήττουμε, ε και λερώνουμε κάπως.

Θα κάνω αυτό που είπε ο απο πάνω με το Εύρηκα.

Δημοσ.

Καλό θα είναι να έχεις μια σκούπα υγρών στερεών για να κάνεις σωστή δουλειά. Εγώ για τον καθαρισμό από μέσα έχω το valet pro interior all purpose cleaner. (κάπου στα 9€ νομίζω το είχα πάρει) Είναι υδατοδιαλυτο, το αραιώνεις όσο θέλεις, μυρίζει κάπως σαν ροδάκινο. Είναι πολύ καλό κ κάνει πολύ καλή δουλειά. Το "κακό" είναι ότι το βρίσκεις μόνο σε καταστήματα που ασχολούνται με το detailing.

Τώρα για το πλύσιμο του αυτοκινήτου καλό θα είναι να μην το βάζεις καθόλου σε βούρτσες, να μην το δίνεις να στο πλένουν γιατί χρησιμοποιούν δυνατά χημικά για να βγει η βρωμιά εύκολα. Το σωστό είναι να το πλένεις με μαλακό σφουγγάρι κ με δυο κουβάδες. Στον ένα έχεις μόνο νερό κ ξεπλένεις το σφουγγάρι σου.
Καλό θα είναι να το περνάς κ με κερί.

Χάνει λίγο στις φώτο το αποτέλεσμα.

10352355_792594424105917_543159110230742

249153_586215618077133_294181220_n.jpg?o

10308090_799697266728966_522894422167425

• Like 1
Δημοσ.

Thnx, το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο. Αλλα κι εγω αυτα περίπου κάνω, ΌΤΑΝ το καθαρίζω, μία φορά το χρόνο κι αν.

Το θέμα είναι οτι δεν με ικανοποιεί το γεγονός να περάσω τα καθίσματα, μόνο με σκούπα. Εγω καμια φορά το χρησιμοποιώ και για άλλους λόγους το αμάξι, για να μην πλήττουμε, ε και λερώνουμε κάπως.

Θα κάνω αυτό που είπε ο απο πάνω με το Εύρηκα.

Επειδή και εγώ το χρησιμοποιώ για όλες τις χρήσεις ή πετσετουλα πισω είναι must. Πάρε μια στο χρώμα του καθίσματος να μην κάνει μπαμ κ όταν είναι για τέτοια χρήση να την στρώσεις πριν φύγεις από το σπιτι
Δημοσ.

Τελείωνα το αμάξι today και τι έγινε, οέο; Εκεί που έκανα το τελευταίο κάθισμα με το Έυρηκα, χτυπάω τον κουβά με το πόδι και το πάτωμα στη θέση οδηγού έγινε ΜΟΥΝ$. Τώρα να δω πότε θα στεγνώσει για να το σκουπίσω ρε πούστη μου...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...