panosno1com Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Καλησπερα στην παρεα! Σκεφτηκα να φτιαξω ενα τοπικ στο οποιο να λεμε συμβουλες ή/και προϊοντα για τον καθαρισμο και...συντηρηση του εσωτερικου του αυτοκινήτου μας ! Λοιπον ενδιαφερομαι καταρχήν για τα λεγομενα " πλαστικά" του αυτοκινητου , στο σαλόνι του αμαξιού αλλά και τα ταμπλό κλπ. Σε γενικες γραμμες βρεχω ενα πανακι (τα οποια τα εχω απο παλιες φανελες ) με λιγο νερακι και καθαριζω. Σκεφτηκα οπως που και που,αν υπαρχει καποιο προιον , να το κανω να γυαλιζει αλλα οχι λογω ομορφιας αλλα συντηρησης ! Τι προτεινετε ; γενικα ποιες οι ιδεες σας ? Και κατι αλλο , στο παμπριζ το μπροστινο , ριχνω λιγο αζαξ για τα τζαμια σε χαρτι κουζινας και τα καθαριζω. το βραδυ ομως βλεπω λιιιιγο θολωματα ,(δηλαδη γραμμουλες οτι περασε το χαρτι και σκουπισε !! ))οχι ενοχλητικα στην οδηγηση αλλα ενοχλητικα στην ..οραση Τι με συμβουλευετε? Τα υπολοιπα τζαμια τ καθαριζω μονο απεξω με αζαξ γιατι μεσα εχω φιμε ! Οποτε μεσα μονο καθαρο νερακι μια φορα το μηνα (δεν σκονιζονται και πολυ απο μεσα εξαλλου). Τέλος , είναι καλό να προμηθευτώ αυτο το καθαρηστήρι που έχουν οι Πακιστανοί στα φανάρια ώστε να καθαρίζω πιο ευκολα το μπροστινό τζάμι ; Δεν βρίσκω κάπου με κοντάρι ,ή βρισκω μόνο το λαστιχάκι χωρίς σφουγγαράκι απο πισω!
mphxths Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δωσε 10-15ευρω το τριμηνο και πλυντο σε ενα πλυντηριο αυτοκινητων Να υποθεσω καινουργιο αμαξι ? Στην αρχη ολοι ετσι καναμε...το πλυσιμο επαιρνε 4 ωρες...+ εξοδα για γυαλιστικα / πανια/νερο κλπ ε μετα απο μερικους μηνες...καταλαβαινεις οτι δεν αξιζει ο κοπος και ο χρονος. Φυσικα μιλαμε να βρεις ενα πλυντηριο αυτοκινητων που θα κανει καλη δουλεια και οχι να το ξεσκισει.
panosno1com Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Nαι καινουριο αμαξι ! εκλεισε χρονο το περασμενο μήνα! Αλλα και το παλιο μας το προσεχα γιατι καταλαβαινω την αξια των πραγματων...Οσο να ναι ομως μου χει καρφωθει η ιδεα...Δε το καθαριζω και καθε μερα , να φανταστεις πλυσιμο εξωτερικο δυο τρεις φορες τον μηνα. Το εσωτερικο ομως το κανω σπανια και αυτο τα πολλα πολλα πχ στο συρταρακι/θηκη που ειναι στις πορτες καθαριζω της ασπριλες που μπορει καμια φορα να γινουν επειδη βγαινω απροσεκτα και το λερωνω.. ΠΩς θα καταλαβω αν το πλυντηριο αυτοκινητων κανει καλη δουλεια; Σαφως και το καθε ενα ειναι διαφορετικο απλα μηπως υπαρχουν καποια "στανταρ" πραγματα! Για το εσωτερικο πιο πολυ, το εξωτερικο πες μια κυριακη το κανω !
mphxths Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δεν ξερω να σου πω την αληθεια..εγω το παω οταν το παω σε ενα βενζιναδικο..το αφηνω..μου το πλενουν και τελος.Δεν εχει τυχει να μου κανουν κατι χοντρο. Εξωτερικα το χειμωνα το πλενουμε λιγες φορες..σκεψου τωρα να τοπλυνεις και να πλακωθει στις βροχες... Καλοκαιρι ισως κανα δυο φορες που εχει και καλο καιρο.Δεν χρειαζεται να γυαλιζει κιολας..μην το παρακανουμε..Δηλ με την πρωτη σκονη να τρεχουμε να το καθαριζουμε. Εσωτερικα τωρα αναλογως την "χρηση" μπορεις να το πλυνεις αρκετες φορες...
panosno1com Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Κοιτα το χειμωνα συμφωνω , παιζει να βρεξει , παιζει να κρυωσεις , παιζει να το πλυνεις και κατα τη διαρκεια να βρεξει...πολλα ! ενω το καλοκαιρι το πλενω για να φυγει η σκονη πιο πολυ και οχι βεβαια καθε μερα...συνηθως μια δυο τρεις φορες το μηνα. Για να καθαριζω μόνο το παμπριζ εχεις καποια ιδεα? εξωτερικα; οπως ειπα, βαζω αζαξ για τζαμια και χαρτι κουζινας (οχι το φτηνο αλλα ουτε και το πιο ακριβο,νομιζω) και καθαριζει. Το βραδυ ομως τυχαινει να βλεπω..θολωματα κυριως αν ειμαι σε φαναρι που ο αλλος εχει τα φωτα των φρενων ανοιχτα (Αφου παταει φρενο ) δεν με ενοχλει στην οδηγηση αλλα μου τη σπαει να το βλεπω... Ξερεις πως το λενε αυτο που εχουν οι Πάκι και σου καθαριζουν,πρακτικα βρωμιζουν, το τζαμι στα φαναρια ? Ευχαριστω για τις πληροφοριες ! Δε του κανω σκληρη χρηση ,εντος πολης και οχι στα@@ μου ολα το προσεχω...απλα μια παω να βγω δεν υπολογιζω καλα και τσαακ βρωμιζω λιγο τη πορτα ,μια η σκονη που καθεται στο ταμπλο , εεε ... νταξει! Για πλυσιμο που πας και κανουν εσωτερικο, σου πλενουν και τα πατακια; αν ναι τα στεγνωνουν αμεσως??? (αν ναι πως γινεται αυτο ? )
mphxths Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Για να καθαρισεις το παρπριζ τραβα σε ενα βενζιναδικο , διπλα στις αντλιες εχουν ενα κουβα και το ματζαφλαρι...τραβα ενα καθαρισμα Τωρα αν θες να κανεις κατι μονος σου , ολο και καποιο προιον θα κυκλοφορει σε πρακτικερ/λιντλ/και αλλα τετοια καταστηματα. Και ξαναλεω με το εξω μην τρελενεσαι.Και γω π.χ. θελω να το πλυνω αυτο τον καιρο.Ε και βγηκα χτες εξω και η αποπανω ειχε σταξει κατι νερα πανω στο αμαξι Σκεψου να το ειχα πλυνει... Οπως ειπα οταν το παω (και εχω καιρο να το παω πλακα πλακα) το παω σε κανα βενζιναδικο το αφηνω και παω μετα απο κανα δυο ωρες και ειναι κομπλε. Τους λες τι θες , μεσα , εξω , απο κατω , μηχανη , και πολλα βενζιναδικα χρεωνουν λιγο παραπανω και στα κανουν οπου γινεται με το χερι. Που πολλοι το προτιμουν γιατι ειναι μικροτερος ο κινδυνος να στο χαραξει με καμμια βουρτσα. Και ναι εσωτερικο στα πλενουν ολα , πατακια , χερουλια (εσωτερικο μερος) , ταμπλο , τιμονι , ο,τι βρουν. Εδω μεχρι και τις ροδες περνανε με ενα ειδικο υγρο να φαινονται καπως Προφανως σε ειδικευμενα μερη για πλυσιμο αυτοκινητων τα κανουν ολα αυτα και ακομα περισσοτερα και πολυ πιο σωστα. Τα πατακια τα πλενουν , τα απλωνουν σε καμμια μαντρα , μεχρι να πλυνουν το αμαξι εχουν στεγνωσει..δεν ειναι κατι τραγικο. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Επισης θελει μια μινι προσοχη με το καθαριστηρι που εχουν στα φαναρια (και ενδεχομενως στα βενζιναδικα). Οχι τιποτα τρελο βεβαια, απλα στοιχειωδη αν ειναι πολυκαιρσμενο. Σε φιλο μου οπως του καθαριζαν τα τζαμια στο φαναρι, του γλυστραει το καθαριστηρι (νεα λεξη ), φευγει η τσιμουχαπωςτολενεαυτο, και του γρατζουνιζει το τζαμι απο τη μια ακρη ως την αλλη.
sofiathereal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Για 5 ευρώ που κάνει το πλύσιμο μέσα σχεδόν παντού δεν αξίζει να κανείς δοκιμές με καθαριστικά από το lidl και τέτοια που λένε οι από πάνω. Πηγαίνετε το σε ένα πλυντήριο να ξέρεις οτι κάνουν καλή δουλειά να βάζουν φάρμακα που δεν είναι της πλακάς να στο πλύνουν. 2 φορές τον μηνά εάν το πλένεις από μέσα ενδιάμεσα αντε να βάλεις και 2 ηλεκτρικές σκούπες μονός σου να το συντηρήσεις καθαρό εάν είσαι ψειριάρης και το αμάξι θα είναι κούκλα από μέσα. Παντός επειδή δουλεύω σε πλυντήριο αυτοκινήτων πολλές φορές σε καινούργια αυτοκίνητα 1-2 ετών γυαλίστηκα αρωματικά και τέτοια δεν βάζουμε. Καθαρό Microfiber Πανάκι λίγο νεράκι πάνω στο πανί και ένα πέρασμα (ταμπλά καντράν ) τι καλύτερο το να μυρίζει το αυτοκίνητο την μαμά την μυρωδιά των πλαστικών.
panosno1com Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 ψειρας δεν ειμαι απλα μ αρεσει να το συντηρω! δουλευεις σε καποιο κοντα στον Πειραια ή κερατσινι ξερω γω? αν ειναι να σε προτιμήσω απ το να τρεχω σ αλλους Απλα κ σημερα ειδα οτι εχει παραγινει,καθαριζω με το πανακι αλλα ολο κ καποια βρωμια υπαρχει και νταξει θα γινει και μεσα casablanca white Μια φορα το μηνα εσωτερικα εγω ειμαι κομπλε Ειχα ακουσει οτι βαζουν ομως και κατι χημικα που μπορει να χαλασουν το χρωμα :/ Γι αυτο κ φοβαμαι... @πετρος : στα φαναρια δε πλενει παμπριζ καααανεις . απλα το καθαρηστηρι αυτο που λες δε ξερω πως το λενε...χααχαχαχ γιατι θελω να αγορασω ενα αλλα δε βρισκω πουθενα το κονταρι ! τεσπα
mphxths Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Για 5 ευρώ που κάνει το πλύσιμο μέσα σχεδόν παντού δεν αξίζει να κανείς δοκιμές με καθαριστικά από το lidl και τέτοια που λένε οι από πάνω. Επειδη αναφερεσαι σε μενα και χωρις να θελω να χαλασω την ομορφη ατμοσφαιρα του θεματος...σε οσα ποστ εκανα εδω περα του λεω του ανθρωπου να παει σε πλυντηριο/βενζιναδικο να το πλυνει και ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τοτε να παρει κατι απο πρακτικερ/λιντλ...εσυ εμεινες μονο στο ΛΙΝΤΛ? Για να γραψεις απλα κατι που εγραψα εγω και οι υπολοιποι ? Απλα για να πεις οτι δουλευεις σε ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ?? ποσο τρατζικ!! @πανος : αυτο το ματζαφλαρι των πακιστανων δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα κλασικο Τ που εχουμε και τραβαμε τα νερα σε μπανια και σε πλακακια και σε μαρμαρα.Προφανως εχουν βγαλει το κονταρι οι πακιστανοι. Αν πας σε μαγαζι/σουπερμαρκετ με τετοια ειδη απλα παιρνεις ενα και κανεις την δουλεια σου.
tasoskont Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 εδω http://www.cardetailing.gr/phpBB3/index.php θα βρεις πολλες πληροφοριες για να διατηρησεις το αμαξι σου σε αριστη κατασταση ξεχνα τα βενζιναδικα τα και τα πλυντηρια αν δεν θες να χαλασεις το χρωμα του αυτοκινητου σου αραχνες θαμπωμα κτλπ το κοστος για να κανεις μονος πλυσιμο και κερωμα μια φορα το μηνα ειναι αστειο και πολυ καλυτερο αποτελεσμα.αν σου αρεσει να ασχολεισαι με το αμαξι σου αλλιως πας πλυντηρια βενζιναδικα με τα αναλογα αποτελεσματα σε βαθους χρονου
sofiathereal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 ψειρας δεν ειμαι απλα μ αρεσει να το συντηρω! δουλευεις σε καποιο κοντα στον Πειραια ή κερατσινι ξερω γω? αν ειναι να σε προτιμήσω απ το να τρεχω σ αλλους Απλα κ σημερα ειδα οτι εχει παραγινει,καθαριζω με το πανακι αλλα ολο κ καποια βρωμια υπαρχει και νταξει θα γινει και μεσα casablanca white Μια φορα το μηνα εσωτερικα εγω ειμαι κομπλε Ειχα ακουσει οτι βαζουν ομως και κατι χημικα που μπορει να χαλασουν το χρωμα :/ Γι αυτο κ φοβαμαι... Στην Θεσσαλονίκη ειμαι δύστυχος Καθαριστικά έχει που μπορούν να σου κάψουν τα πλαστικά είναι τέρμα αραιωμένα ομως συνηθως με νερο ας πούμε αυτό που βάζουμε εμείς 1προς10 αναλογία για λεκέδες και έτσι. Άλλα όπως λένε πάνε πειραματισου μονός σου και άσε τα πλυντήρια που αυτή είναι είναι η δούλευα τους μαλακιες κάνουν δεν ξέρουν τι κάνουν εκεί.Τι πειράζει εξαλου που είναι το αμάξι σου και το πλήρωσες 5 10 20 χιλιάρικα??? big deal!!!
imr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Στην Θεσσαλονίκη ειμαι δύστυχος Καθαριστικά έχει που μπορούν να σου κάψουν τα πλαστικά είναι τέρμα αραιωμένα ομως συνηθως με νερο ας πούμε αυτό που βάζουμε εμείς 1προς10 αναλογία για λεκέδες και έτσι. Άλλα όπως λένε πάνε πειραματισου μονός σου και άσε τα πλυντήρια που αυτή είναι είναι η δούλευα τους μαλακιες κάνουν δεν ξέρουν τι κάνουν εκεί.Τι πειράζει εξαλου που είναι το αμάξι σου και το πλήρωσες 5 10 20 χιλιάρικα??? big deal!!! Sorry αλλα μονο τη δουλεια τους δεν ξερουν στα πλυντηρια (στην μεγαλη πλειοψηφια των πλυντηριων τουλαχιστον), θα σου πεταξουν οτι χημικο εχουν, θα στο στεγνωσουν με οτι πετσετα εχουν μεσα στην μπιχλα κτλ. Και ακριβως επειδη πληρωσες μερικα χιλιαρικα για το αμαξι σου πρεπει να κανεις σωστη δουλεια, και η καλυτερη δουλεια δεν γινεται σε πλυντηριο αλλα μονος σου αρκει να κανεις μερικα βασικα πραγματα (2 κουβαδες, σωστο στεγνωμα κτλ) 1
panosno1com Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 στο στεγνωμα εχω ενα προβληματακι ,δεν μπορω να χειριστω το λεγομενο "πέτσινο" μολις μαζεψει πολυ νερο! οσο δυναμη και να βαλω δεν στραγγιζει με συνεπεια να μην απορροφαει το μεγιστο νερο που μπορει ! Υπαρχει καποια αλλη καπως οικονομικη λυση; το πετσινο που λεω ειναι απο δερμα ή δερματινη εστω...δε θυμαμαι ακριβως!
sofiathereal Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 απλα τοπ http://swell.gr/car/...emart&Itemid=72
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα