panos_vas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα, παιδιά! Είμαι μεταξύ αυτών των δυο ssd.Ποιον από τους δυο να επιλέξω??? Και γιατί? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!! Εννοείται ότι θα μπει σε μητρική με sata III.
amdnikos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Να προτείνω μια εναλλακτική? Crucial M4 Ίδιες επιδόσεις με 830 και το βασικότερο. Τον έχω τοποθετήσει σε πολλά μηχανήματα χωρίς να κάνει κιχ. Γενικά ίσως ο πιο αξιόπιστος ssd σήμερα με απίθανα 4k read/writes. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2012 από amdnikos
panos_vas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μμμμμμμμμμμμμμμμ, μιλα μου βρωμικα!!!!!! Καλος μου ακουγεται!!! Crucial M4? Ετσι να τον αναζητησω?
amdnikos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μμμμμμμμμμμμμμμμ, μιλα μου βρωμικα!!!!!! Καλος μου ακουγεται!!! Crucial M4? Ετσι να τον αναζητησω? Ω ναι.
dimoskoutr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Όχι και ίδιες επιδόσεις ο M4 με τον Samy. Σε ότι benchmark και να δεις ο 830 είναι πάνω από τον M4. Αυτό όμως είναι μόνο στα benchmarks, σε πραγματική χρήση θεωρώ πως είναι λίγες οι φορές που ένας μέσος χρήστης θα καταλάβει διαφορά σε επιδόσεις από έναν ssd σε έναν άλλο. Το σημαντικό όμως είναι άλλο ανάμεσα στους 3 αυτούς δίσκους...Ο samsung έχει 5 χρόνια εγγύηση ενώ οι άλλοι 3. Νομίζω είναι πολύ σημαντική διαφορά αυτή. Απλά να συμπληρώσω ότι εγώ έχω τον intel 330 και είμαι υπερευχαριστημένος. Αν δεν είναι θέμα το οικονομικό ψηφίζω 830 όμως.
koprodogis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Αυτο με τα 5 χρονια εγγυηση του samsung που το ειδες? εγω 3 βλεπω, καποιο μαγαζι δινει 5? Κατι Intel βλεπω δινουν 5 χρονακια. Ετσι κανα σκυλι δισκο να μην χαλαει ποιον θα λεγατε?
50EuroUser Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 5 χρόνια o samsung ; Σε πιο κατάστημα ; Όλα για 3 έτη λένε. Βασικά πόσα Gb θες και πόσα λεφτά δίνεις ; Crucial M4 128GB, Samsung 830 128GB, Vertex 4 128GB. Καλός και ο ιντελ 330 αλλά σ΄όλα τα review λένε για το τραγικό performance drop όταν μπει λειτουργικό και αρχίζει να γεμίζει όπως όλοι σχεδόν οι sandforce, poor trim.
dimoskoutr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Έχετε δίκιο για τον samy. Είχα στο ρημάδι το μυαλό μου τον vertex 4. Από μένα λοιπόν vertex 4. Όσο για τον intel δεν έχω παρατηρήσει να ισχύει αυτό που λες σε μένα. Έχει λειτουργικό επάνω, 4-5 εφαρμογές και παιχνίδια και είναι μια χαρά με πολύ καλό trim μάλιστα. Παραθέτω και link με review: Site: http://www.hwbox.gr/...html''>intel 330 review Επαναλαμβάνω τον δίσκο τον έχω ένα τετράμηνο τώρα και πάει μια χαρά. Μάλιστα σε ότι review τον βλέπω τον προτείνουν κιόλας... Τεσπά ο καθένας με τα γούστα του περί ssd... Μερικά ακόμη reviews: Site: http://www.storagere...39;''>review 1 και αυτό πάλι: Site: http://thessdreview....atable-value/5/[/url]']review 2 Χάλια τα έκανα τα links...
amdnikos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Όχι και ίδιες επιδόσεις ο M4 με τον Samy. Σε ότι benchmark και να δεις ο 830 είναι πάνω από τον M4. Ίδιες είναι. Στα benchmarks σε κάποια χάνει ο ένας σε κάποια ο άλλος με απειροελάχιστες διαφορές. Δε μιλάω θεωρητικά έχω και τους 2 δίσκους.
dimoskoutr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δεν έχω κανέναν από τους δύο δίσκους και σέβομαι την άποψή σου, όμως μήπως εμπείπτει σε αυτό που είπα ότι δύσκολα κάποιος θα δει διαφορές από ssd σε ssd με το μάτι; Εννοώ ότι και οι reviewers δεν μιλούν θεωρητικά και αυτοί τους δοκιμάζουν... Η τελευταία σελίδα συγκριτικού με καμιά 20 αριά δίσκους μέσα και ο samy και ο Μ4... Site: Compare ssd
amdnikos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δεν έχω κανέναν από τους δύο δίσκους και σέβομαι την άποψή σου, όμως μήπως εμπείπτει σε αυτό που είπα ότι δύσκολα κάποιος θα δει διαφορές από ssd σε ssd με το μάτι; Εννοώ ότι και οι reviewers δεν μιλούν θεωρητικά και αυτοί τους δοκιμάζουν... Η τελευταία σελίδα συγκριτικού με καμιά 20 αριά δίσκους μέσα και ο samy και ο Μ4... Site: http://www.hwbox.gr/...ml''>Compare ssd Δεν γνωρίζω με ποιο firmware έτρεξε τα benchmarks. Το firmware που απογείωσε τον m4 και ειδικότερα τα writes που ήταν έτσι και αλλιώς δυνατός ήταν το 0309. Όπως σωστά ανέφερες σε αυτή τη κατηγορία ssd οι διαφορές στη χρήση είναι αμελητέες. (μεταξύ τους πάντα) Anyway τα benches είναι για να έχουμε να λέμε. Είναι και οι δυο από τις καλύτερες αγορές σήμερα. Ο λόγος που πρότεινα M4 (χωρίς να σημαίνει ότι ο sammy είναι λιγότερο αξιόπιστος) είναι ότι το δίσκο πραγματικά τον βάζεις πάνω και ξεμπέρδεψες, με δεδομένη την αξιοπιστία που έχει όσο καιρό κυκλοφορεί. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει έστω μια αστοχία M4, και κυρίως σε όσους τον έβαλα, απλά έχουν να λένε τα καλύτερα. 1
STORM1978 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δεν γνωρίζω με ποιο firmware έτρεξε τα benchmarks. Το firmware που απογείωσε τον m4 και ειδικότερα τα writes που ήταν έτσι και αλλιώς δυνατός ήταν το 0309. Όπως σωστά ανέφερες σε αυτή τη κατηγορία ssd οι διαφορές στη χρήση είναι αμελητέες. (μεταξύ τους πάντα) Anyway τα benches είναι για να έχουμε να λέμε. Είναι και οι δυο από τις καλύτερες αγορές σήμερα. Ο λόγος που πρότεινα M4 (χωρίς να σημαίνει ότι ο sammy είναι λιγότερο αξιόπιστος) είναι ότι το δίσκο πραγματικά τον βάζεις πάνω και ξεμπέρδεψες, με δεδομένη την αξιοπιστία που έχει όσο καιρό κυκλοφορεί. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει έστω μια αστοχία M4, και κυρίως σε όσους τον έβαλα, απλά έχουν να λένε τα καλύτερα. Το ιδιο και εδω. Μ4 128gb εδω και 10 μηνες με λειτουργικο, εφαρμογες παιχνιδια και το κυριοτερο 22 gb ελευθερα εδω και 3 μηνες και δεν εχει χασει τιποτα απο ταχυτητα. Εγω ψηφιζω και τους 2. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα