8anos94 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Εχω το τροφοδοτικο στο pc2 υπογραφη και σκευτομουνα να βλαω καινουργια καρτα γραφικων τυπου 5850/70 6850/70 Θα εχω καποιο θεμα δηλαδη θα πρεπει να παω σε περισοτερα watt?
agent_smith Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Βάζεις χωρίς πρόβλημα 6870. Τα CX είναι από τα κορυφαία μοντέλα σε ποιότητα, δίνουν 100% τα 430 watt.
stm00192 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Βάζεις χωρίς πρόβλημα 6870. Τα CX είναι από τα κορυφαία μοντέλα σε ποιότητα, δίνουν 100% τα 430 watt. Καλα ασ μην υπερβάλουμε κιολλας.... Απλα καλα τροφοδοτικα είναι για χαμηλου budget συστηματα... χωρις αυτα να σημαινεθ βεβαια οτι δεν θα σηκώσει ανετοτατα τις παραπανω καρτες!
ninos30 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Εγώ στην θέση σου θα προτιμούσα την 6850 απ' όλες τις κάρτες που ανέφερες και θα απέφευγα τις xx70 οπωσδήποτε και αν μπορείς και την 5850. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι xx70 και η 5850 θέλουν 2 τροφοδοσίες PCIex ενώ το CX-430 έχει μόνο μία. Αντίστοιχα θα βρεις σχετικά εύκολα υλοποίηση 6850 με μόνο μία τροφοδοσία. Αλλά και να μην βρεις η 6850 δεν την έχει τόσο ανάγκη (και σε λιγότερο βαθμό η 5850) ενώ στις xx70 είναι απαραίτητη. Στο λέω αυτό γιατί την 2η τροφοδοσία θα αναγκαστείς να την δώσεις με κάποιον τέτοιο adapter αλλά πολλές φορές μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα under load, γιατί το PSU κάνει διαφορετικό distribution ττης 12αρας στην καθαρή PCIex απ' ότι στα Molex. @ agent_smith Φιλικά πάντα, αν περιγράφεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς PSUs όπως τα CX, απορώ τι θα έγραφες για την AX/UX σειρά της Corsair. Και να μην πάω σε άλλα πιο επώνυμα τροφοδοτικά. Το CX είναι ένα τίμιο τροφοδοτικό, με ΟΧΙ ΚΑΛΟ πλέον VFM για καινούρια αγορά. Κάνει ~42€ δίνοντας 28Α στην +12V, ενώ υπάρχει άλλο αντίστοιχα επώνυμο PSU που κοστίζει ~27€ που δίνει 30A και με καλύτερο 80plus certification.
pano Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 γιατί το PSU κάνει διαφορετικό distribution ττης 12αρας στην καθαρή PCIex απ' ότι στα Molex. Tι ακριβώς διαφορετική διανομή κάνει;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 To CX αν δεν κανω λαθος εχει μονο +12v rail, ενω και οι εν λογω καρτες τις περισσοτερες φορες ερχονται με ανταπτορες στη συσκευασια. Αλλα και να μην εχουν, με ελαχιστα χρηματα προμηθευεται κανεις. Σε ο,τι αφορα την καταναλωση, στο δικο μου συστημα (2500Κ, 5850, 2 hdds, 1 ssd) με ΑΧ τροφοδοτικο βλεπω απο βατομετρο πριζας καταναλωση σε full load κατι σε 330 watts, δηλαδη μιλαμε για μια καθαρη καταναλωση απο το συστημα, γυρω στα 280-290w. Με το 430ρι λοιπον δεν θα υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα με 5850/6870. PS: Εχω βαλει δυο CX430 σε συστηματα φιλων, πολυ αθορυβα και σκυλια θα τα χαρακτηριζα.
8anos94 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Αυτο που εχω εχει ια καρτα γραφικων ενα με 6 πινια και ακριβως ενα αλλο διπλα σαν προεκταση με αλλα 2 πινια δεν ξερω αν ειναι ακυρο αυτο που λεω ...
agent_smith Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 @ agent_smith Φιλικά πάντα, αν περιγράφεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς PSUs όπως τα CX, απορώ τι θα έγραφες για την AX/UX σειρά της Corsair. Και να μην πάω σε άλλα πιο επώνυμα τροφοδοτικά. Το CX είναι ένα τίμιο τροφοδοτικό, με ΟΧΙ ΚΑΛΟ πλέον VFM για καινούρια αγορά. Κάνει ~42€ δίνοντας 28Α στην +12V, ενώ υπάρχει άλλο αντίστοιχα επώνυμο PSU που κοστίζει ~27€ που δίνει 30A και με καλύτερο 80plus certification. Καλα ασ μην υπερβάλουμε κιολλας.... Απλα καλα τροφοδοτικα είναι για χαμηλου budget συστηματα... χωρις αυτα να σημαινεθ βεβαια οτι δεν θα σηκώσει ανετοτατα τις παραπανω καρτες! Δεν έγραψα κορυφαία σε επιδόσεις efficiency κτλπ.. Έγραψα σε ποιότητα και φυσικά σε σχέση με την τιμή τους. Μπορεί να με παρεξηγήσατε. Τα CX τα δουλεύω αρκετό καιρό και από προσωπική εμπειρία σε 20 μηχανήματα με FX-4100 + 6870 που δουλεύουνε σχεδόν 24/7 δεν με έχουνε προδώσει ακόμα. Επίσης μην ξεχνάτε ότι ο 8anos94 δεν ζήτησε συμβουλή για αγορά νέου τροφοδοτικού αλλά αν το cx430 που έχει στο pc του θα σηκώσει την 6850-70, αν έψαχνε νέο τροφοδοτικό δεν θα του πρότεινα να πάει στα 430watt γιατί δεν θα σηκώσουνε το σύστημα του αλλά για μελλοντικούς λόγους. Για όσους η άποψη μου δεν αρκεί καλό διάβασμα. http://www.hardwares...y-Review/1284/1 http://www.jonnyguru...=Story&reid=214 Υ.Γ. Αν για ψυχολογικούς λόγους το 430 φαίνεται μικρό πάρε κάτι σε 500+ για να έχεις δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον.
ninos30 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Άντε να ξαναγράψω τα ίδια με πιο απλά λόγια γιατί μπορεί να παρεξηγηθούμε κιόλας. 8anos94, το τροφοδοτικό σου δίνει αρκετά A στην +12V (τα Watt ενός τροφοδοτικού δεν λένε πάντα την αλήθεια γιαυτό κοιτάμε τα Ampere) για να σηκώσει και τις 5870/6870. Αυτό που σου λέω απλώς είναι ότι αυτές οι κάρτες χρειάζονται ΔΥΟ τροφοδοσίες να κουμπώσουν πάνω τους και το PSU σου έχει μία. Την δεύτερη μπορείς να την κάνεις με κάποιον adapter σαν αυτόν που έβαλα παραπάνω. ΑΛΛΑ, σε όλα τα sites που επισκέπτομαι και εμπιστεύομαι (αλλά και από ιδίαν πείρα) συμβουλεύουν αυτό να αποφεύγεται. Για πολλούς λόγους, με τον πιο απλό ο αντάπτορας να μην είναι καλός και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Υπάρχουν και πιο τεχνικοί λόγοι που έχουν να κάνουν με την σταθερότητα του ρεύματος Αν τελικά καταλήξεις να το κάνεις, τα καλώδια που θα χρησιμοποιήσεις για πάρεις τα molex καλό είναι να μην έχουν συνδεδεμένες άλλες συσκευές και να είναι από διαφορετικές σειρές. Tι ακριβώς διαφορετική διανομή κάνει; Πάνο (σωτήρα μου φοβερό το site που μου έστειλες, έχει τα πάντα) τώρα το είδα αυτό. Επειδή πρέπει να φύγω για θαλασσα(με περιμένουν από κάτω αυτήν την στιγμή ) διάβασε αυτό: http://www.tomshardw...ce,3061-12.html Με απλά λόγια ένα 6-pin PCI-ex δίνει "τυπικά" 150Watt κι ένα 8pin-225W. To πρώτο χρησιμοποιεί δύο +12V καλώδια, ενώ το δεύτερο τρία. Λέω τυπικά γιατί αντίστοιχα με τα terminals (τερματιστές?) που χρησιμοποιούνται μπορεί ένα τέτοιο καλώδιο να δώσει μέχρι 192/288W (6pin/8pin) αν χρησιμοποιηθούν standard, 264/396W αν χρησιμοποιηθούν HCS και 288/432W με Plus HCS terminals. Και όλα αυτά "κανονίζονται" στο εσωτερικό του PSU. Όταν χρησιμοποιείς molex με αντάπτορες τα ξεχνάς όλα αυτά. Έχεις τα σταθερά 87W per each +12V cable. ΔΛΔ 174max σε 6-pin, όταν χρησιμοποιήσεις 2 molex από διαφορετικές σειρές, που δεν μεσολαβούν και άλλες συσκευές) αφού η κάθε σειρά Molex έχει ένα +12V καλώδιο. Οπότε καταλήγεις η κάρτα να μην παίρνει αρκετό ρεύμα αν το χρειαστεί όταν ζοριστεί και είτε να υπολειτουργεί είτε να κρασάρει. (Υπάρχει και περίπτωση να πάρει και παραπάνω από αυτό που θέλει όταν χρησιμοποιηθεί 8-pin adapter, αλλά αυτό είναι αρκετά πιο σπάνιο). Για τους παραπάνω λόγους ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιείται adapter για την βασική τροφοδοσία μιας VGA (της πρώτης/πάνω) και το κάνεις όταν δεν γίνεται διαφορετικά μόνο για την 2η. Γιαυτό λέμε να αποφεύγεται. Μπορεί στην 5870/6870 να είναι λίγο υπερβολικό όλο αυτό, αλλά δεν θα το επιχειρούσα σε μια GTX680 κι ας είναι 1000αρι το τροφοδοτικό μου με 90Α στην 12αρα. (παω για βούτες!!!) Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2012 από ninos30
8anos94 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Αρα το θεμα μου πια ειναι ενα.Το τροφοδοτικο μου τις σηκονει ολες αλλα το θεμα ειναι τι καλωδια θα βαλω.Οποτε πρπει η καρτα που θα βαλω να ειναι με 6 πινια σωστα? και αυτη ειναι μονο η 6850?
ninos30 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δεν θα είχες σοβαρό θέμα να βάλεις και την 6870 με τον τρόπο που σου είπα. Στον αντάπτορα να δώσεις από 2 διαφορετικές σειρές molex που καλό είναι να μην έχουν άλλες συσκευές πάνω (εκτός αν έχεις κανα ανεμιστήρα χαμηλών στροφών)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα