Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιό υγρό πιστεύετε πως ενδείκνυται για τον εσωτερικό καθαρισμό ενός πληκτρολογίου ?

Συγκεκριμένα, επειδή το πληκτρολόγιό μου δεν είναι από αυτά που μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να καθαρισθούν,

ο μόνος τρόπος για να μην κολλάνε τα πλήκτρα είναι να καταφέρω να τα καθαρίσω με κάποιο υγρό.

Σκέφτομαι πως εάν υπάρχει κάποιο υγρό (π.χ. απεσταγμένο νερό) το οποίο να μην επηρεάζει τα ηλεκτρονικά μέρη του πληκτρολογίου,

μπορώ να κλείσω τη συσκευή και να ρίξω εσωτερικά το υγρό ώστε σταδιακά να μπορέσω να ξεκολλήσω τα πλήκτρα...

Δεν ξέρω εάν έχει πιθανότητες επιτυχίας ένα τέτοιο εγχείρημα, οπότε περιμένω τα φώτα σας...

Δημοσ.

Αφού γυρίσεις ανάποδα να πέσει από το πληκτρολόγιο ότι εμπεριέχεται,και αφού το καθαρίσεις καλά εξωτερικά με ένα νωπό πανάκι με ουδέτερο σαπούνι κ το στεγνώσεις, θα πάρεις απο το φαρμακείο τετραχλωρανθρακα στο γνωστό λευκό μπουκαλάκι με την μυτερή απόληξη και θα στάξεις από 2 σταγόνες τοπικά στο κάθε πλήκτρο που κολλάει πιέζοντας το συγχρόνως απανωτά.Απέφυγε την παρατεταμένη χρήση του τετραχλωρανθρακα με τα πλαστικά όπως και την μεγάλη ποσότητα γιατί μπορεί να στα αλλοιώσει.. αν δεν ξεκολλήσουν με αυτό τον τρόπο επανέλαβε ακόμα μια φορά την διαδικασία αν και μετά από αυτό δεν έχεις αποτέλεσμα τότε Skroutz.gr.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού γυρίσεις ανάποδα να πέσει από το πληκτρολόγιο ότι εμπεριέχεται,και αφού το καθαρίσεις καλά εξωτερικά με ένα νωπό πανάκι με ουδέτερο σαπούνι κ το στεγνώσεις, θα πάρεις απο το φαρμακείο τετραχλωρανθρακα στο γνωστό λευκό μπουκαλάκι με την μυτερή απόληξη και θα στάξεις από 2 σταγόνες τοπικά στο κάθε πλήκτρο που κολλάει πιέζοντας το συγχρόνως απανωτά.Απέφυγε την παρατεταμένη χρήση του τετραχλωρανθρακα με τα πλαστικά όπως και την μεγάλη ποσότητα γιατί μπορεί να στα αλλοιώσει.. αν δεν ξεκολλήσουν με αυτό τον τρόπο επανέλαβε ακόμα μια φορά την διαδικασία αν και μετά από αυτό δεν έχεις αποτέλεσμα τότε Skroutz.gr.

Υπάρχει κάποιο άλλο υγρό το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα και για περισσότερες φορές ?

Το λέω αυτό διότι μάλλον θα χρειασθεί να ρίξω μεγαλύτερη ποσότητα,

αφού το πληκτρολόγιο έχει τέτοια διάταξη που δε μπορώ να ρίξω τοπικά λίγες σταγόνες.

Ευκολότερη λύση είναι να ρίξω σε μεγάλη ποσότητα κάποιο υγρό, ώστε να πλημμυρίσει το πληκτρολόγιο εσωτερικά και να το αφήσω να εξατμισθεί.

Νομίζω πως σε κάποιο φόρουμ του εξωτερικού είχε αναφερθεί το καθαρό οινόπνευμα, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό...

Δημοσ.

Εγώ το καθαρίζω συχνά με οινόπνευμα, καμιά φορά πέφτει και λίγο παραπάνω, δεν έπαθε ποτέ τίποτα, o μόνος κίνδυνος αν το παρακάνεις είναι να αρχίσει να ξεβάφει.

Αφού το γυρίσεις ανάποδα, κοπάνα το σε ένα γραφείο μερικές φορές να φύγουν από μέσα καπνοί - ψίχουλα κλπ. ;p

Δημοσ.

Αφού το γυρίσεις ανάποδα, κοπάνα το σε ένα γραφείο μερικές φορές να φύγουν από μέσα καπνοί - ψίχουλα κλπ. ;p

τέτοιο καθαρισμό έκανα ήδη, έφαγε αρκετές... :-)

Εγώ το καθαρίζω συχνά με οινόπνευμα, καμιά φορά πέφτει και λίγο παραπάνω, δεν έπαθε ποτέ τίποτα, o μόνος κίνδυνος αν το παρακάνεις είναι να αρχίσει να ξεβάφει.

Εννοείς το κοινό (μπλέ) οινόπνευμα ή το καθαρό ?

Δημοσ.

Αν έχει πέσει πάνω ένα ολόκληρο ποτήρι αναψυκτικό και δεν ανοίγει κιόλας με βίδες άρχισε από τώρα τις βόλτες στο σκρουτζ..Υπάρχει κ ένας ειδικός αφρος αλλά τελικά νομίζω θα σου κοστίσει πιο ακριβά κ δεν θα είσαι σίγουρος κιόλας..

Δημοσ.

Εννοείς το κοινό (μπλέ) οινόπνευμα ή το καθαρό ?

Καθαρό, γιατί καθαρό έχω εύκαιρο.

Δε ξέρω αν έχει διαφορά το μπλε (φωτιστικό), είναι σίγουρα πιο φθηνό.

Δημοσ.

Αν έχει πέσει πάνω ένα ολόκληρο ποτήρι αναψυκτικό και δεν ανοίγει κιόλας με βίδες άρχισε από τώρα τις βόλτες στο σκρουτζ..Υπάρχει κ ένας ειδικός αφρος αλλά τελικά νομίζω θα σου κοστίσει πιο ακριβά κ δεν θα είσαι σίγουρος κιόλας..

Ευτυχώς, έπεσε μόνο μια μικρή ποσότητα καφέ (με ζάχαρη...) και κολλάνε μερικά μόνο πλήκτρα (3 ή 4 πλήκτρα συνολικά),

αλλά αρκούν για να σου σπάσουν τα νεύρα...

Καθαρό, γιατί καθαρό έχω εύκαιρο.

Δε ξέρω αν έχει διαφορά το μπλε (φωτιστικό), είναι σίγουρα πιο φθηνό.

Πάντως έχει αναφερθεί και εδώ στο φόρουμ κάποιο υγρό με το οποίο μπορούμε γενικά να καθαρίζουμε τα ηλεκτρονικά χωρίς φόβο, αλλά δεν μπορώ να το βρώ...

Να κάνω ένα μείγμα οινοπνεύματος με τετραχλωράνθρακα....και να φωνάξω και την πυροσβεστική ? :-D

• Like 1
Δημοσ.

Νεότερα από το μέτωπο....

Αφού έριξα μια σχετικά μικρή ποσότητα οινοπνεύματος (μια κουταλιά της σούπας ίσως),

περίμενα μερικές ώρες να στεγνώσει και το έθεσα σε λειτουργία.

Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε...

Το δυσάρεστο στην όλη υπόθεση είναι πως πριν ρίξω το οινόπνευμα, λειτουργούσε κανονικότατα με μόνο πρόβλημα το κόλλημα των πλήκτρων.

Δυστυχώς πρόκειται για ένα σχετικά ακριβό πληκτρολόγιο, το οποίο δεν είναι και εύκολο να αντικαταστήσω...

Δημοσ.

ΛοΛ ! παλιά σχολή Maik αλλά όπως αποδεικνύεται και από το λινκ "αποτελεσματική".. παρ'ολα αυτά είναι το μόνο που ξέρω ότι αφήνει 0 κατάλοιπα όταν εξατμίζεται.. κ άριστο για επαφές - κεφαλές .

"Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε..."

Το είχες αποσυνδέσει φαντάζομαι σωστά ? ξαναβγαλτο και φύσα το με μπιστολάκι μήπως έχει ξεμείνει υγρό κάπου ακόμα..

Δημοσ.

Το είχες αποσυνδέσει φαντάζομαι σωστά ? ξαναβγαλτο και φύσα το με μπιστολάκι μήπως έχει ξεμείνει υγρό κάπου ακόμα..

Ναι, το είχα κλείσει από τον διακόπτη χωρίς όμως να βγάλω την μπαταρία που έχει επάνω (πρόκειται για μια επίπεδη μπαταρία νομίζω 3V),

η οποία είναι μέσα σε μια υποδοχή (όχι τόσο εύκολα προσβάσιμη)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...