Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Και γιατί χρειάζεται να πει; Ο καθένας θα σου περιγράψει την εμπειρία του. Κι εγώ τις ίδιες ασάφειες λέω και σπάνια πετυχαίνω κάποιον που να μην έχει ανάλογες εμπειρίες, ιδιαίτερα σε κατηγορίες χρηστών που είναι αντίστοιχων ή λιγότερων γνώσεων από μένα και χειρίζονται τα μηχανήματά τους ανάλογα. Δε βρίσκω το λόγο να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Ούτε με το ψυγείο μου χάνω το χρόνο μου, ούτε με το πλυντήριό μου. Γιατί να τον χάσω με το συγκεκριμένο μηχάνημα; Εμένα αυτό που με έπεισε να πάρω Mac, είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπερευχαριστημένοι με την αγορά τους, κάτι που δε συμβαίνει τόσο συχνά στα PC. Οι περισσότεροι χρήστες Mac έχουν καλή σχέση με το μηχάνημά τους. Οι περισσότεροι χρήστες PC θέλουν να το σπάσουν. Είδες; Ασάφειες. Ούτε στατιστικά, ούτε τίποτα. Πολλοί, όμως, από τις προσωπικές τους εμπειρίες, είμαι βέβαιος πως σκέφτονται "έτσι είναι" διαβάζοντας τα παραπάνω. Το "κολλάνε τα Windows" με το "τα Windows είναι χειρότερα για audio/video" απέχει πολύ. Θες δεν θες, το audio/video είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Οπότε, εάν κανείς θέλει να πει ότι μία πλατφόρμα είναι καλύτερη από την άλλη σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα, θα πρέπει να παρέχει συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι γενικολογίες όπως "εμπειρία χρήστη" κτλ. Συμφωνώ ότι η "εμπειρία χρήστη" είναι όντως καλύτερη, βάσει δικής μου εμπειρίας, αλλά η σύγκριση Mac Vs Windows στο audio/video είναι άλλο θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μπορείς να έχεις μια απάντηση και ένα ασφαλές αποτέλεσμα από το τι χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ανά τον κόσμο γι'αυτο.. και αυτοί δεν είναι οπαδοί καμιάς εταιρίας είναι οπαδοί της δουλειάς τους και του αποτελέσματος που παράγουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μπορείς να έχεις μια απάντηση και ένα ασφαλές αποτέλεσμα από το τι χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ανά τον κόσμο γι'αυτο.. και αυτοί δεν είναι οπαδοί καμιάς εταιρίας είναι οπαδοί της δουλειάς τους και του αποτελέσματος που παράγουν.. Και αυτό δεν αποτελεί "συγκεκριμένο" επιχείρημα, χώρια ότι δεν είναι και σωστό. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν Windows πλατφόρμες (για τον ήχο κυρίως) όπου και "τρέχουν" το ProTools (εάν χρησιμοποιούν κάποιο DAW και δεν έχουν μία κεντρική κονσόλα που διαχειρίζονται τον ήχο με external DACs και ADCs). Κάποτε, είχαν βάση τα claims για τους Mac, εάν δεν απατώμαι (πρέπει να το φρεσκάρω) κυρίως λόγω των CPU που "φορούσαν". Πλέον, και με τα λογισμικά που έχουν αναπτυχθεί για Windows, δεν έχω ακούσει εγώ, προσωπικά, μία συγκεκριμένη απάντηση στο "audio/Video field: Mac Vs Windows". Αλλά και πάλι, ξαναγράφω, ότι το κύριο επιχείρημα είναι ο απλός χειρισμός διαφόρων λειτουργιών στην "στάνη" της Apple (της οποία και χαίρομαι που είμαι μέλος). Π.χ., για να κάνεις stream στην τηλεόρασή σου περιεχόμενο... θα πρέπει να διαβάσεις ένα "How to" (όσο απλό και εάν είναι) εάν έχεις Windows. Εάν όμως έχεις το Apple TV και έναν Apple Η/Υ, τότε γίνεται χωρίς να διαβάσεις τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Και αυτό δεν αποτελεί "συγκεκριμένο" επιχείρημα, χώρια ότι δεν είναι και σωστό. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν Windows πλατφόρμες (για τον ήχο κυρίως) όπου και "τρέχουν" το ProTools (εάν χρησιμοποιούν κάποιο DAW και δεν έχουν μία κεντρική κονσόλα που διαχειρίζονται τον ήχο με external DACs και ADCs). Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν Windows για τα Pro Tools; Δε νομίζω πως ισχύει αυτό. Στο περιβάλλον μου, η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί Mac ώστε να έχει και την επιλογή του Logic (τα Pro Tools τα τρέχεις όπου θέλεις, δεν είναι απαραίτητα τα Windows). Κυρίως στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι λίγο μικρότερο, αλλά και πάλι πλειοψηφία. Από την άλλη, όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει σοβαρή εκπαίδευση σε παραγωγή. Ακόμη και πολλοί από τους επαγγελματίες είναι άσχετοι. Τέλος, στα περισσότερα πανεπιστήμια που κοίταξα, διδάσκουν σε Mac και τα δύο πρόγραμματα. Υπάρχει και το θέμα της αξιοπιστίας, ειδικά όταν μιλάμε για χρήση του μηχανήματος σε live καταστάσεις. Έχω ένα φίλο που ασχολείται με video mapping, set design σε θέατρα και παραστάσεις και από τότε που έχει πρόσβαση σε Mac, δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει Windows για τις δουλειές του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Εδώ φυσικά να σημειώσουμε ότι όταν λέμε os X και σοβαρή επαγγελματική δουλειά μιλάμε μόνο για Mac - Pro... τουλάχιστον όσο αφορά το video editing που ξέρω εγώ.. και δεν μιλάω για γάμους κ βαφτίσια που έχεις 10 μέρες να μοντάρεις και να παραδώσεις,μιλάω για διαφημιστικά σποτς που σου έρχεται το υλικό Σάββατο και δευτέρα πρέπει να είναι στον αέρα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
msakis01 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν Windows για τα Pro Tools; Δε νομίζω πως ισχύει αυτό. Στο περιβάλλον μου' date=' η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί Mac ώστε να έχει και την επιλογή του Logic (τα Pro Tools τα τρέχεις όπου θέλεις, δεν είναι απαραίτητα τα Windows). Κυρίως στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι λίγο μικρότερο, αλλά και πάλι πλειοψηφία. Από την άλλη, όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει σοβαρή εκπαίδευση σε παραγωγή. Ακόμη και πολλοί από τους επαγγελματίες είναι άσχετοι. Τέλος, στα περισσότερα πανεπιστήμια που κοίταξα, διδάσκουν σε Mac και τα δύο πρόγραμματα. Υπάρχει και το θέμα της αξιοπιστίας, ειδικά όταν μιλάμε για χρήση του μηχανήματος σε live καταστάσεις. Έχω ένα φίλο που ασχολείται με video mapping, set design σε θέατρα και παραστάσεις και από τότε που έχει πρόσβαση σε Mac, δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει Windows για τις δουλειές του.[/quote'] Μιας που ανέφερες για protools το είχε ο αδελφό μου στο pc,μόνο που δεν έσπασε τον υπολογιστή απ τα κολλήματα που του κάνε.αγοράζοντας μετά ένα mac mini και δουλεύοντας το logic pro ούτε με σφαίρες δεν θέλει να γυρίσει στο pc.Επίσης και από την δική μου την εμπειρία δοκιμάζοντας υλικό από μια camera hd να την κάνω σε DVD στο pc όσα ερασιτεχνικά προγράμματα και αν δοκίμασα μου έχανε πάρα πολύ σε ποιότητα,τώρα να μου πεις (ρε φίλε υλικό hd κάνοντας το σε DVD φυσικό και επόμενο είναι να χάσει) έλα όμως που με το iMovie και το idvd είδα μεγάλη διαφορά ποιότητας! Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι τρελός με τα pc από πολλά χρόνια δουλεύοντας ακόμη και σήμερα τα windows αλλά το mac για σερφάρισμα στο ίντερνετ - επεξεργασία video - φωτογραφίας δεν το αλλάζω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 ΟΚ για τα crashes που βιώνουν οι χρήστες Windows... αλλά αυτό δεν είναι attribute ειδικών ικανοτήτων της μίας ή της άλλης πλατφόρμας για Audio/Video... συν το γεγονός πως από το Windows 7 και μετά (και από το Vista που έχω δει και ακούσει) τα crashes έχουν μειωθεί αρκετά και μειώνονται και άλλο εάν ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί σπασμένα λογισμικά. Έτσι, τα Mac δεν είναι καλύτερα για Audio Video... απλά το λειτουργικό που τρέχουν δείχνει πιο σταθερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Σαν χρήστης Mac εδώ και 3 χρόνια θα σου πώ ότι δεν έχω κάνει ποτέ format επειδή είχα κολλήματα. Έκανα format μόνο κάθε φορά που ήθελα να κάνω clean install το νέο λειτουργικό. Αντίθετα σαν χρήστης Windows για 7 χρόνια θα σου πώ ότι κάθε 3μηνο έκανα format λόγω κολλημάτων. Βέβαια παίζει ρόλο που δεν υπάρχουν πολοί και ιοί στα Mac (θα έλεγα ελάχιστοι) αλλά για εμένα αν δεν δουλέψει κάποιος σε Mac δεν μπορεί να καταλάβει γιατί είναι καλύτερα. Για εμένα Mac vs Windows σημειώσατε 1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Palp Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Αντίθετα σαν χρήστης Windows για 7 χρόνια θα σου πώ ότι κάθε 3μηνο έκανα format λόγω κολλημάτων. Μπορείς να μας πεις τί ακριβώς χρήση έκανες στα Windows 7? Πχ "πονηρά" site και ψάξιμο συνέχεια για cracks κτλ; Είναι σχεδόν αδύνατο να χρειάζεσαι κάθε 3 μήνες format εκτός και αν εσκεμμένα κατεβάζεις ιούς και δεν έχεις κάποιο AV (ένα από τα πολλά δωρεάν που είναι διαθέσιμα). Τώρα αν βγάζουμε συμπεράσματα από τις προσωπικές ιστορίες του καθενός, δεν έχω κάνει φορμάτ ποτέ στα windows 7 ενώ στο Mac έκανα από την αποτυχημένη αναβάθμιση του ML (που στην πραγματικότητα είναι service pack και όχι εγκατάσταση νέου λειτουργικού). Για εμένα Mac vs Windows σημειώσατε 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Ήρθε η ώρα να κλειδώσει το τοπικ ... για εμένα Χ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Πολύ σωστός ο Timonkaipumpa.Επίσης όταν λέτε για επαγγελματίες να γράφετε ότι μιλάτε για γραφίστες,μοντέρ κτλ (αν και δεν ισχύει ότι προτιμούν ή το ένα ή το άλλο,επιλέγουν με βάση ατομικές ανάγκες) γιατί λειτουργικό που δεν έχει καν Oracle DB κι έχει μόνο client version(τουλάχιστον τελευταία φορά που είδα,δεν ξέρω άν η R2 έχει)δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση σε εταιρικό περιβάλλον,και δεν μιλάω μόνο για server αλλά και για απλό pc που να χρειάζεται να στηθεί η βάση πάνω ατομικά(δεν φταίει η Apple που δεν έχει αλλά..). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2012 Για να μπορέσει κανείς να κρίνει αντικειμενικά τις δύο πλατφόρμες, θα πρέπει να συγκρίνει ίδια χρήση. Έτσι, θα πρέπει να συγκριθεί ένας Apple Η/Υ, στον οποίο μπαίνουν μόνο αγορασμένα λογισμικά, με έναν Η/Υ με Windows όπου και σε αυτόν μπαίνουν μόνο αγορασμένα λογισμικά. Εκεί λοιπόν, θα διαπιστώσει ότι με έναν Apple Η/Υ κάνει κανείς ό,τι και με έναν άλλο Η/Υ. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι η Apple, κυρίως (εάν όχι καθαρά και μόνο για αυτό) προσφέρει μία τεράστια ευκολία στο να κάνει κανείς οτιδήποτε περιλαμβάνει σύνδεση μηχανημάτων, αρκεί όλα να είναι Apple (το οποίο το γράφω από την αρχή του thread). Όταν όμως αρχίζουν τα σπασμένα λογισμικά στο Windows, τότε αρχίζουν και τα προβλήματα, κυρίως λόγο της αρχιτεκτονικής του Λ.Σ. και του πόνου που λέγεται "registry". Αυτό όμως, δεν κάνει κάποιο από τα δύο λειτουργικά καλύτερο από το άλλο σε θέμα audio/video. Φυσικά και το logic pro είναι ένα αρκετά καλό λογισμικό για audio... όμως σε studio, εάν χρησιμοποιούν Η/Υ - DAW, χρησιμοποιούν κατά 99% Windows και Pro Tools (αγορασμένα). Ακόμα, και επειδή δεν πολυ-ξέρω, το Maya υπάρχει για MAC OS; Έτσι, για έναν απλό user, ο λόγος για να αγοράσει Apple προϊόντα είναι απλά για να κάνει ό,τι έκανε και πριν αλλά χωρίς να πρέπει να λιώνει να διαβάζει "How to" εάν θέλει να κάνει κάτι. Αυτό το πληρώνει όμως.... ίσως λίγο υπερ-εκτιμημένα αλλά, προσωπικά, δεν θέλω πλέον να διαβάζω "How to" για τίποτα. Θέλω απλά να κάνω ένα tick σε ένα box και να γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει. Τίποτα παραπάνω. Να μην έχω επιλογές για τα πάντα και για να μπορεί να ταιριάξει οτιδήποτε με οτιδήποτε (συν τα advantages ενός unix based συστήματος... αλλά τώρα μιλάμε για απλούς users). Άρα, η γνώμη μου είναι ότι εάν κάποιος είναι "με τα λεφτά του μπαμπά" και θέλει να ασχοληθεί με Η/Υ (σε οποιοδήποτε βαθμό), να μην αγοράσει MAC αλλά ένα Dell με Linux. Όταν θα βγάλει δικά του, εκεί να αποφασίσει εάν θέλει να πληρώσει αυτό που προσφέρει η Apple. Από την άλλη, εάν "ο μπαμπάς" έχει αρκετά λεφτά... τότε βουρ για MAC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις