Προς το περιεχόμενο

Γιατι Mac?

DexterWhite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνηθως τα παιρνει καποιος επαγγελματιας.

Οι λογοι διαφοροι.

Χρονος αποκρισης χωρις κολληματα, δεν κρασαρει και πολλα αλλα.

Το θεμα ειναι οτι με ενα καλο στημμενο windows μηχανημα πιστευω μπορεις να τα αποφυγεις αυτα τα θεματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ένα μη power user, το "γιατί MAC;" πιστεύω ότι απαντιέται με το "Γιατί μπορείς να κάνεις ό,τι θα έκανες και σε άλλο λειτουργικό αλλά με πολύ λιγότερο κόπο και γνώση".

Σε μερικές περιπτώσεις δε, γίνονται πράγματα χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι ότι τα έκανες. Π.χ., με το iCloud (ή το MobileMe όπως ονομαζόταν) και εάν έχεις Time Capsule, μπορείς να έχεις τους σκληρούς από το δίκτυο στο σπίτι σου παντού όπου έχεις internet με μόνο 2 κλικ (συν 300+€ για το Time Capsule συν την συνδρομή για το iCloud).

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει μόνος σου να setάρεις όλες τις υπηρεσίες για να λειτουργήσει το από πάνω....

Για ένα advanced user, έχεις ένα Unix based σύστημα με τα πλεονεκτήματα του proprietary και της Apple.

Το drawback είναι ότι το πληρώνεις και είναι, εν μέρη, λίγο υπερεκτιμημένο.

Γιατι καποιος να προτιμησει Mac απο Windows? Ειναι "καλυτερα"? Αν ναι σε τι και σε τι οχι?

η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν .... "Γιατί κάποιος να προτιμήσει Mac , Windows ή Linux "

Και σου απαντώ , εσύ τι θέλεις να κανείς ? γιατί το χρειάζεσαι ? Ποτέ μην ρωτάς ποιο είναι καλύτερο από όλα αυτά , γιατί όλα είναι καλύτερα στον τομέα τους το καθένα ξεχωριστά !!!

• Like 1

Πχ για καποιον που ασχολειτε με video editing, music recording και γενικως επεξεργασια ειναι καλυτερο? γιατι ετσι εχω ακουσει απο πολλους.. Αν ναι γιατι?

Πχ για καποιον που ασχολειτε με video editing, music recording και γενικως επεξεργασια ειναι καλυτερο? γιατι ετσι εχω ακουσει απο πολλους.. Αν ναι γιατι?

Πράγματι σε αυτές τις εφαρμογές είναι καλύτερο το OS x αν έχεις όμως Mac pro ..γιατί έχει σημασία κ η ισχύς. o λόγος είναι ο "τρόπος σκέψης" κάθε λειτουργικού που ειναι διαφορετικός να στο πω έτσι απλά..

Σε επεξεργασια video-ηχου ναι τα mac εχουν να σου δωσουν περισσοτερα προς το παρον, κυριως γιατι δεν εχουν τοσα κολληματα οσα τα windows. Αλλα το προς το παρον το τονιζω, γιατι τα τελευταια χρονια η apple ολο και οερισσοτερο αποσυρεται απ την επαγγελ´ατικη κατηγορια υπολογιστων και προγραμματων. Το μονο συστημα της που μπορει να χτυπησει στα ισα οποιοδηποτε pc, ηταν και ειναι ο mac prο. Αλλα δυστηχως ακομα κι αυτος εδω και τρια χρονια δειχνει σημαδια εγκαταλειψης. Αν το θες για hobby, θα σου προτεινα να κινηθεις σε mac, ακομα κι αν προκειται για πιο φτηνα μοντελα οπως imc η macbook pro. Αν το θες για δουλεια, καλυτερα περιμενε μεχρι οκτοβριο για να δεις και τις εξεληξεις στα windows 8. Πλεον ολα τα αξιολογα προγραμμα μονταζ υπαρχουν και στις δυο πλατφορμες, εκτος του final cut, του οποιου ομως η τελευταια εκδοση ειναι ικανοποιητικη κυριως για ερασιτεχνες. Απο κει και περα η πιο σημαντικη σουιτα που ειναι αυτη της adobe, που ειτε σε μακ η σε pc εχει πανω κατω την ιδια αποδοση. Η διαγορα ειναι οτι σε ενα windows pc, οταν δεις οτι θελεις μεγαλυτερη αποδοση, μπορεις ν αγορασεις αμεσα και χωρις παρα πολλα εξοδα, καρτες γραφικων, ραμ κτλ. Κατι που αν πας σε apple γινεται μονο στον μακ προ.

Πάντως δεν είναι και πολύ αντικειμενικό να ρωτάς εδώ γιατί το mac είναι καλύτερο από windows ή linux. Είναι σαν να ρωτάς έναν ολυμπιακό ποια είναι η καλύτερη ομάδα.

Θα σου πρότεινα να πας σε ένα κατάστημα που έχουν mac σε επίδειξη και να παίξεις λίγο μαζί τους από κοντά. Δες μερικά video για τις βασικές λειτουργίες και το ποιο σημαντικό είναι τί θέλεις να κάνεις εσύ με τον υπολογιστή σου. Πχ αν θέλεις να παίζεις παιχνίδια τότε τα Mac είναι άσχημη επιλογή.

Δεν έχω εμπειρία από Linux, αλλά σε σύγκριση με windows 7 προτιμώ τα windows. Το OS X έχει δύσχρηστο finder σε σύγκριση με το Windows Explorer και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να συνδεθεί εύκολα στο NAS μου. Για λειτουργίες internet/email δεν έχει σημασία ότι λειτουργικό και να επιλέξεις.

Πάντως δεν είναι και πολύ αντικειμενικό να ρωτάς εδώ γιατί το mac είναι καλύτερο από windows ή linux. Είναι σαν να ρωτάς έναν ολυμπιακό ποια είναι η καλύτερη ομάδα.

Θα σου πρότεινα να πας σε ένα κατάστημα που έχουν mac σε επίδειξη και να παίξεις λίγο μαζί τους από κοντά. Δες μερικά video για τις βασικές λειτουργίες και το ποιο σημαντικό είναι τί θέλεις να κάνεις εσύ με τον υπολογιστή σου. Πχ αν θέλεις να παίζεις παιχνίδια τότε τα Mac είναι άσχημη επιλογή.

Δεν έχω εμπειρία από Linux, αλλά σε σύγκριση με windows 7 προτιμώ τα windows. Το OS X έχει δύσχρηστο finder σε σύγκριση με το Windows Explorer και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να συνδεθεί εύκολα στο NAS μου. Για λειτουργίες internet/email δεν έχει σημασία ότι λειτουργικό και να επιλέξεις.

ισχυει κι αυτο :P

Αυτό με το audio και video ίσχυε κάποτε...

Πλέον έχει μείνει σαν μύθος... και εάν ρωτήσεις γιατί ισχύει αυτό κάποιον που σου λέει ότι τα MAC είναι καλύτερα για audio edit δεν νομίζω να σου απαντήσει συγκεκριμένα..

Κάτι για κολλήματα του Windows θα σου πει... αλλά τι, ποιος, γιατί και κάτι συγκεκριμένο δεν θα πει.

Το γιατί MAC το έχω ήδη απαντήσει στο πρώτο post μου σε αυτό το thread.

• Like 1

Κάτι για κολλήματα του Windows θα σου πει... αλλά τι, ποιος, γιατί και κάτι συγκεκριμένο δεν θα πει.

Και γιατί χρειάζεται να πει; Ο καθένας θα σου περιγράψει την εμπειρία του. Κι εγώ τις ίδιες ασάφειες λέω και σπάνια πετυχαίνω κάποιον που να μην έχει ανάλογες εμπειρίες, ιδιαίτερα σε κατηγορίες χρηστών που είναι αντίστοιχων ή λιγότερων γνώσεων από μένα και χειρίζονται τα μηχανήματά τους ανάλογα. Δε βρίσκω το λόγο να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Ούτε με το ψυγείο μου χάνω το χρόνο μου, ούτε με το πλυντήριό μου. Γιατί να τον χάσω με το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Εμένα αυτό που με έπεισε να πάρω Mac, είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπερευχαριστημένοι με την αγορά τους, κάτι που δε συμβαίνει τόσο συχνά στα PC. Οι περισσότεροι χρήστες Mac έχουν καλή σχέση με το μηχάνημά τους. Οι περισσότεροι χρήστες PC θέλουν να το σπάσουν.

Είδες; Ασάφειες. Ούτε στατιστικά, ούτε τίποτα. Πολλοί, όμως, από τις προσωπικές τους εμπειρίες, είμαι βέβαιος πως σκέφτονται "έτσι είναι" διαβάζοντας τα παραπάνω.

Γιατι καποιος να προτιμησει Mac απο Windows? Ειναι "καλυτερα"? Αν ναι σε τι και σε τι οχι?

Γιατί τα Mac δεν είναι απλα το λειτουργικο αλλα το σύνολο.

Κάθε λειτουργικο σύστημα έχει τα υπέρ και τα κατα. Δεν σε υποχρεώνει κάνεις να τρέξεις κάποιο συγκεκριμένο και έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις.

Αν δεν έχεις βρεις κάτι το ενδιαφέρον στα Mac ως τώρα και ρωτάς τους άλλους γιατί....., τότε μείνε σε αυτο που έχεις επιλέξει. Δεν χρειάζεται να ακολουθείς σαν πρόβατο τι σου λένε οι άλλοι (και άμα είσαι προβατο, απλα μείνε μέσα στην στάνη.......)

Sent from my iPad using Insomnia

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...