Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 το βασικό είναι να μειώσεις τη φωτεινότητα, η εργοστασιακή είναι τραγικά αυξημένη... καλορίζικη!
rounsmith Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Eυχαριστώ πολύ ! Και ναι θα την ρυθμίσω γιατί μόλις έπεσε το φως του ήλιου είναι λες και έχω φως αναμμένο στο δωμάτιο μόνο με την οθόνη (δεν υπερβάλλω)
grmako Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Φίλε rounsmith η μετάβαση απο τις 15 ίντσες στις 23 πως είναι γενικά? Εγώ έχω 17άρα και τραινάρω την αγορά 23άρας εδώ και πόσες μέρες γιατί έχω δει τις 23άρες στα ράφια στα μαγαζιά και φοβάμαι ότι θα μου βγούνε τα μάτια με τόσο μεγάλη οθόνη μπροστά στα μάτια μου στο γραφείο. (Όταν έχεις συνηθίσει 10 χρόνια σε 17 ίντσες οι 23 μου φένεται σα να πέρνω τη τηλεόραση απο το σαλόνι και τη βάζω μπροστά στη μούρη μου) Εχω ακούσει βέβαια ότι όλα είναι θέμα συνήθειας και ότι δεν πέζει θέμα, αλλά δε ξέρω τη φοβάμαι πολύ τη μετάβαση...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 όπως είπες, θέμα συνήθειας, πλέον οι 24 μου φαίνονται λίγες...
rounsmith Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Κοίτα προσωπικά είναι μεγάλη αλλαγή για μένα. Συνηθίζεται σιγά σιγά όμως. Το καλό όμως που άλλαξε είναι ότι μετά απο 2ωρη ταινία δεν κουράζονται τα μάτια μου και είναι γενικά πιο καλά όντας IPS. Θα σου πάρει κανα δυο μέρες να την συνηθίσεις αλλά θα είσαι οκι. Χώρο στο γραφείο να έχεις γιατί είναι τεράστια. Εγώ άλλαξα τα πάντα στο γραφείο μου (Είχα μικρό γραφείο όμως). Για παράδειγμα πριν όταν είχα την 15άρα έπρεπε να κάθομαι σε ειδική θέση για να μην μετακινώ την οθόνη. Τώρα μια χαρά. Αράζω... και πάρε IPS αξίζει τα λεφτά της ειδικά αν δουλεύεις ώρες μπροστά απο μια οθόνη. 1
rounsmith Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μάλλον... απέκτησα το πρώτο dead Pixel. Οπότε πάμε για dell service ε? Και το ωραίο είναι ότι την τρίτη την πήρα στα χέρια μου... 7 μέρες περάσανε :/
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μια μικρη ερωτηση! Γιατι καταδικαζετε τα ΤΝ πανελ, ενω πολλες ακριβες οθονες και 3D φορανε ΤΝ και οχι ips? Π.Χ μια οθονη με nvidia 3d η οποια ειναι η asus vg278h φοραει ΤΝ και οχι ips! Ξερω οτι θα πειτε οτι το ips εχει καλυτερη χρωματικη αποδοση και καλυτερες γωνιες θεασης και πιο σκοτεινα μαυρα και πιο φωτεινα λευκα κλπ κλπ αλλα imo δεν ειναι τυχαιο πως ολοι οι επαγγελματιες gamers χρησιμοποιουν TN και οχι ips
deesnider Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μια μικρη ερωτηση! Γιατι καταδικαζετε τα ΤΝ πανελ, ενω πολλες ακριβες οθονες και 3D φορανε ΤΝ και οχι ips? Π.Χ μια οθονη με nvidia 3d η οποια ειναι η asus vg278h φοραει ΤΝ και οχι ips! Αφού πρώτα σου πω ότι - προσωπικά - δεν «καταδικάζω» τα TN, διευκρινίζω δύο σημεία: 1) Η «ακριβή 3D οθόνη», είναι ακριβή λόγω της ύπαρξης του 3D, όχι λόγω της απόδοσης και της ποιότητας του panel. 2) Αυτό που είναι λανθασμένη επιλογή όμως, είναι το να προτιμήσει κάποιος σήμερα TN, όταν μπορεί με τα ίδια (ή και με λιγότερα σε ορισμένες περιπτώσεις) χρήματα, να αγοράσει αντικειμενικά καλύτερης απόδοσης panel. Αν βέβαια, το χαρακτηριστικό που τον ενδιαφέρει είναι το 3D και είναι πρόθυμος να ρίξει σε δεύτερη μοίρα τη χρωματική απόδοση και τη μη αλλοίωση της εικόνας όταν κοιτά υπό σχετική γωνία, το πράγμα αλλάζει. Ξερω οτι θα πειτε οτι το ips εχει καλυτερη χρωματικη αποδοση και καλυτερες γωνιες θεασης και πιο σκοτεινα μαυρα και πιο φωτεινα λευκα κλπ κλπ αλλα imo δεν ειναι τυχαιο πως ολοι οι επαγγελματιες gamers χρησιμοποιουν TN και οχι ips Καλύτερη χρωματική απόδοση + μεγαλύτερες γωνίες θέασης + πιστότερη απόδοση του μαύρου και του λευκού = Όλη η ουσία σε μια οθόνη. Για τους «επαγγελματίες» gamers δε γνωρίζω, ούτε μπορώ να εκφέρω γνώμη (δεν είμαι καν ...ερασιτέχνης!), αλλά δε θεωρώ ότι αποτελούν κριτήριο. Αντιθέτως, οι επαγγελματίες της φωτογραφίας και του video θεωρώ ότι αποτελούν κριτήριο και μάλιστα σοβαρό. Κανένας απ' αυτούς - για τους οποίους η οθόνη είναι εργαλείο δουλειάς και τους αποδίδει εισόδημα - δε δουλεύει σε TN. Το IPS panel, είναι το ελάχιστο αποδεκτό (υπάρχουν και καλύτερες/ακριβότερες υλοποιήσεις panels, αλλά όσο οι απαιτήσεις δεν είναι τελείως extreme επιπέδου, έχουν τον ιδανικό λόγο κόστους/απόδοσης).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα