Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Προσφατα αγορασα ενα mb της asus Z77 το οποιο ομως δεν εχει esata, κατι που χρησιμοποιω συνεχεια καθως οι σκληροι μου ειναι ολοι σε ενα ραφι και τους βαζω οταν χρειαζομαι σε ενα external self powered dock για 3,5 σκληρους.

Εχω στην κατοχη μου

1. Esata bracket που μπορω να συνδεσω στην sata3 του mb και να κου βγαλει esata

2. pci express καρτουλα που λεει πανω sata2 και βγαζει esata

Πιο απο τα ανωτερω ειναι προτιμοτετο και γιατι? (για να μαθαινω κιολας)

Σας ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

To sata bracket χρησιμοποιεί τον controller της μητρικής,η pci express κάρτα έχει δικό της controller.

Εφόσον έχεις καινούρια μητρική και χρησιμοποιείς ahci δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ξεχωριστή κάρτα,σου φτάνει το bracket.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Απλά σκεφτόμουνα μήπως το bracket που είναι direct δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, καθώς το pci έχει καλύτερη διαχείριση ? (δεν ξέρω....)

Μήπως δηλαδή το esata έχει άλλες απαιτήσεις, voltages κλπ οπότε το pci είναι σχεδιασμένο για esata.... δεν ξέρω

Το pci express είναι αυτό

Το bracket είναι αυτό

Το mb είναι αυτό

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ esata bracket για σύνδεση docking station, σε controller sata 2 της μητρικής μου (δεν έχει sata 3). Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, και οι ταχύτητες μεταφοράς είναι πολύ καλές (έχω δει μέχρι 105 MB/s, και ο μέσος όρος είναι 80-90 MB/s, για μεγάλα σε μέγεθος αρχεία). Να αναφέρω επίσης (δεν ξέρω αν έχει σημασία) ότι δεν έχω ενεργοποιήσει το ahci.

Δημοσ.

super, οπότε δεν ανοίγω το κουτί να βάλω την pci. Αφήνω το bracket και βλέπουμε.... Απλά αναρωτιέμαι ποιός ο λόγος ύπαρξης της αντίστοιχης κάρτας pci express, όταν υπάρχει το bracket με λίγα ευρώ....

Δημοσ.

super, οπότε δεν ανοίγω το κουτί να βάλω την pci. Αφήνω το bracket και βλέπουμε.... Απλά αναρωτιέμαι ποιός ο λόγος ύπαρξης της αντίστοιχης κάρτας pci express, όταν υπάρχει το bracket με λίγα ευρώ....

Γιατί μερικούς τους τελειόνουν οι θύρες που έχει η μητρική οπότε αναγκαστικά για να βάλουν και άλλη συσκευή sata πρέπει να βάλουν pci.

Άλλοςλόγος είναι αν έχεις αρχαία μητρική με sata1(ή sata2) μπορείς να βάλεις pci με sata2(ή 3).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...