Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινοτητα των insomnia!!!!!

ως γνησιος σκαλιστης υπολογιστων ηθελα να ρωτησω πως γινεται να φιαξεις εναν driver ?

τι χρειαζεσαι για να το πετυχεις ??? τι πρεπει να ξερεις???

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινοτητα των insomnia!!!!!

ως γνησιος σκαλιστης υπολογιστων ηθελα να ρωτησω πως γινεται να φιαξεις εναν driver ?

τι χρειαζεσαι για να το πετυχεις ??? τι πρεπει να ξερεις???

ευχαριστω πολυ

Θα πρέπει να μάθεις προγραμματισμό σε επίπεδο WDK (τέως (W)DDK), για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

Κατ αρχήν πρέπει να ξέρεις τα specs της συσκευής (πιθανότητα να υπάρχουν κάποια standards που πρέπει να τηρεί η κάθε συσκευή, αναλόγως τον τύπο της, όταν επικοινωνεί με τον υπολογιστή)

Έχεις κάτι συγκεκριμένο υπ όψιν σου ή έτσι ρωτάς;

Δημοσ.

Επίσης έχε υπόψη ότι θα πρέπει να στήσεις κατάσταση για remote debugging διότι δεν μπορείς να κάνεις debug ένα driver από τον υπολογιστή στον οποίο τρέχει.

Δημοσ.

σκευτομαι να δημιουργησω εναν Driver για ενα Control του Playstιation 2 που ειχα διαλυμενο το δοκιμασα και λειτουργει εχω βρει ανταπτορα μετατροπης του playstation σε USB αλλα δεν υπαρχει Driver {φυσικα}

επειδη ειμαι λιγο ασχετος {ξερω μονο λιγο python} αν γινετε να εξηγησετε λιγο αυτα τα stantards\speeks\WDK\remote debugging\debug

ευχαριστω πολυ :-D

Δημοσ.

σκευτομαι να δημιουργησω εναν Driver για ενα Control του Playstιation 2 που ειχα διαλυμενο το δοκιμασα και λειτουργει εχω βρει ανταπτορα μετατροπης του playstation σε USB αλλα δεν υπαρχει Driver {φυσικα}

επειδη ειμαι λιγο ασχετος {ξερω μονο λιγο python} αν γινετε να εξηγησετε λιγο αυτα τα stantards\speeks\WDK\remote debugging\debug

αυτο που θες να κανεις δεν ειναι διαβαζω ενα βιβλιο και το κανω,μην ασχοληθεις καθολου δεν αξιζει

Δημοσ.

απλα επειδη με ενθουσιαζει το χαμηλο επειπεδο προγραμματισμου και η διμημιουργια drivers ηθελα να εχω μια εμπειρια

σε παρακαλω για πες το βιβλιο που διαβαζεις μπορει να με βοηθησει

ευχαριστω

Δημοσ.

Για να φτιάξεις ένα driver, καταρχάς θες το component για το οποίο θα φτιάξεις τον driver.

Μετά, θα πρέπει να κατανοήσεις την αρχιτεκτονική του Λ.Σ. σχετικά με τους drivers. Κάποια (π.χ. Windows CE) χωρίζουν τους driver σε δύο "layers" ή σε ένα (το συγκεκριμένο έχει και τα δύο). Συνήθως όμως, υπάρχουν δύο layers. Ένα που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία με το board και το Λ.Σ. και ένα που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία με το chip καθαυτό.

Μετά, θα πρέπει να βρεις τα εργαλεία σου. Compilers, linkers (αν και αυτά τα δύο έρχονται μαζί...), JTAG. Μετά, θα πρέπει να τα στήσεις έτσι ώστε να δουλεύουν. Μετά, θα πρέπει να τα κάνεις να επικοινωνούν με το H/W που έχεις. Μετά, θα πρέπει να βρεις πως εισάγεις τον νέο driver στο Λ.Σ. που ήδη έχεις. Μετά, θα πρέπει να βρεις τι λειτουργίες από το chip μπορείς να έχεις/υποστηρίζονται από την πλατφόρμα που έχεις και μετά να αρχίσεις να γράφεις τον driver.

Όταν με το καλό τον γράψεις, τότε θα αρχίσεις να κάνεις debug και μόλις είναι έτοιμος θα μπορείς να τον έχεις.

Και μιας που λες ότι ξέρεις λίγη python..

Σου δίνω ένα χρονικό ορίζοντα 5 μηνών (με full time απασχόληση και υπερωρίες) για να στήσεις το tool chain και να μπορείς να έχεις επικοινωνία με το component που έχεις.

Από εκεί και πέρα... θα έχεις το Λ.Σ. (κατανόηση του πώς χειρίζεται τους drivers) συν το γράψιμο του driver.

• Like 1
Δημοσ.

επειδη ειμαι λιγο ασχετος μπορεις να εξηγησεις τους ορισμους ??? {tool chain// component degug και αλλα}

και κανενα βιβλιο σχετικο με δημιουργια drivers καλα θα ταν

ευχαριστω

Δημοσ.

επειδη ειμαι λιγο ασχετος μπορεις να εξηγησεις τους ορισμους ??? {tool chain// component degug και αλλα}

ευχαριστω

Δες αυτο http://www.codeproject.com/Articles/9504/Driver-Development-Part-1-Introduction-to-Drivers

(Το εχω στα bookmarks, αρα λογικα ειναι καλο μπορει και οχι)

Δημοσ.

Keyboard maping δεν εννοει βρε παιδια οτι θελει να κανει?με python δεν νομιζω να γινεται αυτο καν.

Δημοσ.

ευχαριστω

tool chain είναι όλα τα λογισμικά/H/W με λογισμικά που θα χρειαστείς για να κάνεις κάτι

component εννοώ το H/W εκείνο για το οποίο θα γράψεις τον driver

debug είναι η διαδικασία κατά την οποία ψάχνεις τον κώδικά σου για λάθη που εμφανίζονται όταν τρέχει ο κώδικας και τα διορθώνεις

Πάντως, εάν έχεις τέτοια κενά... θα σου πρότεινα να αρχίσεις από πολύ βασικά αντί για drivers.

Δηλαδή, προσπάθησε να ελέγξεις κάποιο H/W με έτοιμο driver. Φτιάξε μία λειτουργία αυτού του H/W και μετά πήγαινε στον driver.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πρεπει να εχεις κατανοηση των system calls του λειτουργικου συστηματος και επισης θα πρεπει να γραψεις κωδικα σε γλωσσα asembly

δεν ειναι κατι απλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...