Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς πολλά πολλά,

Σε ενα παλιό σύστημα που αποτελείται απο τα εξής....

Cpu : Core 2 duo 6300 @1.86GHz

Mobo : MSI MS-7235 P965 Neo

Ram : 1 x 1GB DDR2 @667

Psu : HEC windmill pro 500Watt

Gpu : MSI 7600 gs

Χάλασε η μητρική(βλέπε εδώ) οπότε θα αναγκαστούμε να προβούμε σε αναβάθμιση.

Ο υπολογιστής αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για serfarisma στο internet, facebook, youtube, κανένα live streaming και για video κλήσεις μέσω skype.Παιχνίδια ΚΑΘΟΛΟΥ, ούτε και άλλες συγκεκριμένες εφαρμογές.

Η αρχική μου σκέψη λοιπόν λέει :

Να αγοράσω μια μητρική με socket 775(πχ. αυτή εδώ) και μεγαλύτερη μνήμη (π.χ αυτή εδώ) με κόστος περίπου 60€ και να κουμπώσω πάνω τους όλα τα υπόλοιπα που δουλέυουν μια χαρά(cpu, mobo, psu, gpu).

Όμως, λόγω παλαιότητας του υλικού και φόβου μη τυχόν και αρχίσουν να παρουσιάζονται και άλλα προβλήματα στη πορεία, υπάρχει και μια δέυτερη σκέψη για μια πιο "ολοκληρωμένη αναβάθμιση" προφανώς με μεγαλύτερο κόστος που όμως θα αντέξει και παραπάνω στο χρόνο.

Και εδώ ακριβώς χρειάζομαι τη βοήθεια σας και τις γνώμες σας.

Για τη χρήση που προορίζεται το μηχάνημα, αξίζει να γίνει μια πιο ολοκληρωμένη αναβάθμιση(σε κάποιο νεότερο chip ίσως) ή δεν αξίζει?

Ο υπάρχον επεξεργαστής, αν δε κάνω λάθος, είναι συμβατός με 64bit λειτουργικό.Μπορώ να του βάλω 4Gb Ram αντί μόνο για 2Gb ή είναι υπερβολή?

Δημοσ.

Βάλε 4gb να είσαι πιο άνετος. Και 64Bit windows και θα σαι μια χαρά. Αν θες να δώσεις μόνο λίγα χρήματα πήγαινε για μητρική /μνημες , αν το θες για βάθος χρόνου μπορείς να πας σε i3 με 200-250 euro(Μητρική , μνήμες , επεξεργαστής και ίσως τροφοδοτικό).

Δημοσ.

Κοίτα και αυτήν την εναλλακτική. Χωρίς κάποιο τρομερό επιπλέον κόστος (επιπλέον 50 από τα 60 που λες) θα έχεις ένα σαφέστατα πιο γρήγορο μηχάνημα. Κατά τα άλλα 64bit+4GB αν μείνεις με τα παλιά σου.

post-71156-0-96535800-1343917670_thumb.jpg

Δημοσ.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ και τους 2 σας για τις απαντήσεις σας.

Βάλε 4gb να είσαι πιο άνετος. Και 64Bit windows και θα σαι μια χαρά. Αν θες να δώσεις μόνο λίγα χρήματα πήγαινε για μητρική /μνημες , αν το θες για βάθος χρόνου μπορείς να πας σε i3 με 200-250 euro(Μητρική , μνήμες , επεξεργαστής και ίσως τροφοδοτικό).

Τροφοδοτικό γιατί?Δε νομίζω να έχει θέμα το 500watt HEC σε ένα τέτοιο το σύστημα.Δεν αλλάζει αυτό αν δεν ψοφήσει. :P

Κατα τα άλλα ρίξε αν θες καμια πρόταση μέχρι τα 200€ για αναβάθμιση(mobo, cpu, ram) να έχουμε ιδέες να συγκρίνουμε. ;)

Κοίτα και αυτήν την εναλλακτική. Χωρίς κάποιο τρομερό επιπλέον κόστος (επιπλέον 50 από τα 60 που λες) θα έχεις ένα σαφέστατα πιο γρήγορο μηχάνημα. Κατά τα άλλα 64bit+4GB αν μείνεις με τα παλιά σου.

Ωραία πρόταση ninos30, μόνο που πρέπει να προσέξουμε κάτι.Θέλω η μητρική να έχει και 2 pci θύρες.

Εκτός αυτού, αν πάμε σε μητρική χωρίς PATA, θα πρέπει να βάλουμε +20€ ακόμα για ένα DVD Player με SATA.

Το τωρινό είναι με καλωδιοταινία!Βέβαια μικρό το κακό για +20€ ακόμα.Απλά το αναφέρω γιατί θα ανεβεί το ποσό.

Ο celeron πάντως σε αυτή τη τιμή μου αρέσει!Και προφανώς θα είναι πολύ πιο γρήγορος απο τον 6300, σωστά?

Αν μπορέσουμε να τον ταιριάξουμε με κάποια μητρική με 2 pci και με 4Gb ram νομίζω είναι η ιδανική λύση για αναβάθμιση. :)

Δημοσ.

Αφηστε το Heroichi ησυχο, ειναι απο τα καλα τροφοδοτικα. Παρε την μητρικη που ειπες, βαλε και την μνημη και δεν θελει τιποτα αλλο το μηχανημα, εκτος αν θελεις να βαλεις και επιπλεον δισκο για περισσοτερο αποθηκευτικο χωρο. Μην δινεις παραπανω χρηματα για αναβαθμισεις κλπ. εφοσον δεν ειναι αναγκη. Αφου με 60 ευρω κανεις τη δουλεια σου, γιατι να δωσεις 200-300 ευρω για αναβαθμιση?

Δημοσ.

Αφηστε το Heroichi ησυχο, ειναι απο τα καλα τροφοδοτικα. Παρε την μητρικη που ειπες, βαλε και περισσοτερη μνημη και δεν θελει τιποτα αλλο το μηχανημα, εκτος αν θελεις να βαλεις και επιπλεον δισκο για περισσοτερο αποθηκευτικο χωρο. Μην δινει παραπανω χρηματα για αναβαθμισεις κλπ. εφοσον δεν ειναι αναγκη.

Ανάγκη άμεση για να γίνει η αναβάθμιση και να δώσουμε παραπάνω χρήματα δεν είναι.

Απλά λόγω παλαιότητας του υλικού γενικότερα, καλό θα ήταν αν με συμφέρει οικονομικά να γινόταν και η μετάβαση(απο 775 σε 1155 π.χ) σε μια πιο νέα γενιά chipset που θα κρατήσει και λίγο καιρό παραπάνω και θα είναι και πιο δυνατό σαν σύστημα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

Αφήστε το HEC ήσυχο!!! Τροφοδοτικάρα :)

Κοίτα PATA ξέχνα το. Η πιο φθηνή ΜΒ που έχω βρει με PATA κάνει 110 ευρώ και είναι για AMD. Σε Intel κάτι με 250+ υπάρχουν. Οπότε το έξτρα DVD δεν το γλυτώνεις. Με 2 PCI όμως πας εδώ: http://visionstudio....&step=undefined 5 ευρώ ακριβότερη από την άλλη).

Και ΝΑΙ ο G540 είναι αρκετά πιο γρήγορος από τον e6300. Πολλή περισσότερο θα έλεγα για την ακρίβεια. Τώρα βάλε εσύ κάτω το κόστος και ζύγιασέ το .

Δημοσ.

Είσαι ωραίος ρε ninos30!Ευχαριστώ!

Αφού βρήκες και μητρική με 2 pci είμαστε κομπλέ νομίζω!

Μια τελευταία ερώτηση μόνο.Στα χαρακτηριστικά του G540 λεεί "Memory Types - DDR3-1066"

Αυτό τι σημαίνει τώρα?Ψάχνουμε για μνήμη στα 1066MHz ή θα δουλέψει και με μνήμη 1333MHz που υποστηρίζει η μητρική, και απλά θα τις ρίξει στα 1066?

Δημοσ.

Ναι ρε θα παίξει άνετα. Οι RAM παίζουν εύκολα προς τα πίσω και τις περισσότερες φορές με λίγο παραπάνω ρευματάκι παίζουν και μπροστά. Με άλλα λόγια το έχουν το "πίσω-μπρός" B)

Αν πάρεις 1066αρες θα γλυτώσεις άλλα 2-3 ευρώ :)

Δημοσ.

Έφυγε η παραγγελία!Τα παρήγγειλα απο το you.gr(αφού το vision studio μου έπεφτε μακριά!) και με το εκπτωτικό κουπόνι των -10€ απο εδώ.

Ευχαριστώ όλους σας για τη συμμετοχή σας και τις προτάσεις-συμβουλές σας, παίδες! :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...