panos_vas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα, παιδιά! Σκοπεύω να αγοράσω μητρική και να πάρω αυτήν εδώ http://www.msi.com/product/mb/H77MA-G43.html η απορία μου είναι εγώ έχω μια GTX 478 που είναι pcie 2.0, σε ποια pcie θύρα θα την βάλω? Στην πρώτη που είναι pcie 3.0 ή στην δεύτερη που είναι pcie 2.0? Στο βιβλίο με τις οδηγίες που διάβασα λέει σε περίπτωση που έχετε και χρησιμοποιείτε μια κάρτα γραφικών τοποθετήστε την στην πρώτη pcie θύρα. Δεν διευκρινίζει εάν θα είναι 2ης ή 3ης γενιάς. Ευχαριστώ πολύ!
panos_vas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Αυτό σκεφτόμουνα και εγώ, όπως λέει και το βιβλίο, αλλά έλεγα επειδή είναι 2ης γενιάς η δικιά μου μήπως έπρεπε να μπει στην δεύτερη pcie και όχι στην πρώτη επειδή είναι 3ης γενιάς.
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δεν είναι 3ης γενιάς. Είναι PCIeX 3.0. To οποίο έχει full backwards compatibility με προγενέστερης σειράς VGAs όπως το 2.1, 2.0, 1.1 κλπ
panos_vas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δλδ, εαν στο μελλον παρω μια 670 που ειναι pcie3.0 θα εχω προβλημα συμβατοτητας?
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Τώρα με μπέρδεψες... Δεν λές ότι η MB σου έχει PCIeX 3.0. Οπότε γιατί ρωτάς? Τεσπά, να ξέρεις και μια VGA PCIeX 3.0 κουμπώνει σε PCIeX 2.0 slot, και το ανάποδο. Το bandwidth αλλάζει στα slots. Το 3.0 υποστηρίζει μεγαλύτερο. Αλλά καμία τωρινή VGA κάρτα δεν μπορεί να "γεμίσει" το 2.0. Ίσως μόνο στις διπύρηνες να είχε σημασία πχ 690 αλλά και εκεί κομματάκι δύσκολο
panos_vas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Όχι φίλε μου, συγνώμη που σε μπέρδεψα, εγώ μπερδεύτηκα με το 3ης γενιάς και το pcie3.0, είχα την εντύπωση ότι ήταν το ίδιο. Ναι η μητρική έχει pcie3.0 οπότε με μια 670 680 αργότερα θα την υποστηρίζει πλήρως. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμφορουμιτες για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν στο θέμα μου!
ninos30 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Εντάξει το ξεμπερδέψαμε το κουβάρι Σε μπέρδεψα κι εγώ με αυτό που είπα. Προσπάθησα να γίνω λίγο πιο "ακριβόλογος". Αν μιλούσαμε για γενιές, το PCIeX θα ήταν πέμπτης, αφού έχουν ανακοινωθεί προ αυτού άλλα τέσσερα πρότυπα PCIeX, ενώ ήδη ανακοινώθηκε και το έκτης, το PCIeX 4.0. Περισσότερα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα