Προς το περιεχόμενο

Silent Hill: Revelation 3D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η πρώτη ταινία ήταν αρκετά γελοία. Ήταν σαν ένα τσίρκο από cosplayers, με κανένα νόημα, καμία ιστορία, καμία επαφή με ιαπωνικό τρόμο και βασικά καθόλου τρομακτική. O τρόπος που είχαν την αυθάδεια να χρησιμοποιούν την μουσική του Akira Yamaoka σε φθηνά σκετσάκια ήταν ξεφτίλα.

Μου φαίνεται πολύ ανόητο αυτό που λεν, ότι για να είναι καλή μια ταινία που βασίζεται σε βιβλίο, παιχνίδι, κόμικ πρέπει να είναι πιστή στο original. Μεγάλο λάθος. Για να είναι καλή η ταινία πρέπει απλά να είναι καλή η ταινία και τίποτα άλλο. Δεν είναι σκοπός της ταινίας να λειτουργεί σαν μια θεατρική παράσταση, κάτι σαν επέκταση του original. Πρέπει να δανείζεται ή να εμπνέεται κατάλληλα στοιχεία ώστε να λειτουργούν στο πλαίσιο της ίδιας της ταινίας, ώστε να διατηρεί την συνοχή της.

Αν θέλετε πραγματική Silent Hill ταινία, δείτε το Jacob's Ladder.

Jacob_s_Ladder.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Αλλιώς την περιμένεις την ταινία αν έχεις "γνώσεις" απο πριν, και αλλιώς την βλέπεις αν δεν έχεις ιδέα απ' τα αντίστοιχα video games.

Ξέρεις πόσες φορές έχω απογοητευτεί απο βιβλία που μου άρεσαν και έγιναν ταινίες ή μινι σειρές;

Αλλιώς το είχα φανταστεί εγώ, αλλιώς ο σκηνοθέτης που θέλει να αφήσει την δική του σφραγίδα.

Κλασικό παράδειγμα: Stephen King.

Δημοσ.

δεν θα το ελεγα αυτο.

πχ. το Μιsery μου αρεσε εξισου και ως ταινια και ως βιβλιο,παρα τις οποιες διαφορες τους.

βεβαια ηταν καλη και η ταινια..

και εκει ειναι που θελω να καταλαξω το Sillent Hill δεν ηταν απλως κακη μεταφορα ενος videogame,γενικα δεν ηταν μια καλη ταινια.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Και εγώ καμμένος με τα Silent Hill είμαι και δεν θεωρώ ούτε γελοία ούτε βλακεία την πρώτη ταινία. Ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια, με αρκετό fan service, όπου σε κάποια σημεία και κυρίως στο φινάλε το "έχανε", είτε από κακή εκτέλεση είτε από την επιθυμία να βάλουν μέσα διάφορα "trademarks" του SH χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση στην ύπαρξή τους. Χωρίς να τη θεωρώ κορυφαία ταινία, είναι σίγουρα από τις καλύτερες που έχω δει όσον αφορά μεταφορά/διασκευή υπόθεσης παιχνιδιού σε ταινία. Εντάξει, και το πρώτο Silent Hill ακόμα και όταν ψάξεις όλες τις αναφορές, τους συμβολισμούς και τις θεωρίες για το τί συνέβη/συνέβαινε τελικά στα χοντρά-χοντρά βρίσκεις ένα consensus και μετά μπουρδούκλωμα..

Γενικά τις έχω ακούσει και τις δύο απόψεις για την ταινία (θετικές και αρνητικές), και μάλιστα από άτομα που ξέρω ότι έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τη σειρά των Silent Hill - άτομα που θα δικαιολογήσουν γιατί και πώς έχουν αυτή την άποψη .

Το 2ο δεν θέλω να γίνει ταινία. Είναι μια χαρά όπως είναι ως παιχνίδι, και ως παιχνίδι η συγκεκριμένη υπόθεση και η εκτέλεση πετυχαίνει πολλά που δεν θα μπορούσε μια διασκευή σε ταινία.

Το 3ο μέρος, είναι προφανώς αυτό που έχει περισσότερο νόημα να είναι sequel της πρώτης ταινίας, αν και κάποια στοιχεία τα δώσανε ήδη από την σύνοψη της υπόθεσης. Όπως και να χει, περιμένω και πάλι μια αξιοπρεπή προσπάθεια

Δημοσ.

Γιατι λετε οτι περιεχει στοιχεια απο το silent hill 2 παιχνιδι; Διαφορετικες ιστοριες δεν ειναι;

Δημοσ.

Γιατι λετε οτι περιεχει στοιχεια απο το silent hill 2 παιχνιδι; Διαφορετικες ιστοριες δεν ειναι;

Έλα μου ντες, αφού η Heather συνδέεται με το πρώτο sh.

• Moderators
Δημοσ.

Το Silent Hill 2 παιχνίδι έχει αυτόνομη ιστορία (ενταγμένη στο γενικότερο concept του Silent Hill). Δεν νομίζω ότι η ταινία θα έχει στοιχεία από αυτό το παιχνίδι, αν και ο Pyramid Head που κατέληξε να είναι σχεδόν η μασκότ των παιχνιδιών, προέρχεται από το 2ο παιχνίδι και έχει περισσότερο νόημα η ύπαρξή του εκεί, παρά στα επόμενα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...