Προς το περιεχόμενο

Curiosity (Mars rover).

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τι σχέση έχουν τα συγκοινωνούντα δοχεία με την μεταφορά θερμότητας;

για να μην έκανες το νοητικό άλμα για να καταλάβεις την σχέση προφανώς δεν είσαι εξοικειωμένος με τα φυσικά φαινόμενα... τα συγκοινωνούντα δοχεία είναι απλά παράδειγμα του αρχικού αξιώματος δεν περιορίζεται το πείραμα αυτό στο να αποδείξει ότι αν έχουμε νερό δυο δοχεία και ένα σωληνάκι που τα ενώνει τα δοχεία ή αν αγγίζουν το ένα το άλλο θα έχουμε μεταφορά...

αναγωγικά για να μεταφερθεί θερμότητα πρέπει να υπάρχει επαφή του ενός σώματος με το άλλο (οταν λέω σώμα δεν εννοώ απαραίτητα το ανθρώπινο σώμα... και ένας κονιορτός μετράει ως σώμα η ένα σύστημα σωμάτων όπως τα αέρια στην ατμόσφαιρα)

η γη δεν είναι κενή.... η ατμόσφαιρα είναι μια σούπα και κολυμπάμε όλοι μέσα όπως τα ψαρια στο νερό... επειδή δεν την βλέπουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει... η πως δεν μας αγγίζει και δεν μας ενώνει με τον άλλον... γιαυτο αν φταρνιστείς μπορείς να κολλήσεις κάποιον και ας μην φταρνιστεις απευθείας μπροστά του γιατί τα σωματίδια κολυμπάνε στον αέρα και έρχονται σε εσένα... και κολυμπώντας επίσης αλληλεπιδρούν με αυτό και ανταλλάσσουν θερμότητα...

οπότε κατά την γνώμη σου τα σώματα στο κενό (πχ γη) δεν έχουν θερμικά κέρδη ή απώλειες, την υπέρυθρη ακτινοβολία την έχεις ακουστά;[/size][/font][/color]

όχι κατά την γνώμη μου κατά την τρέχουσα αντίληψη της επιστήμης ναι υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα δεν θα υπάρξει μεταφορά θερμοκρασίας :)

επίσης φυσικά την έχω ακουστά.. εσύ μάλλον δεν είσαι αρκετά εξοικειωμένος με την φύση της γιατί έκανα αναφορά για αυτήν στο post μου απλά δεν την κατάλαβες.

Στο κενό μεταδίδεται θερμότητα μέσω ακτινοβολίας αλλά όχι με αγωγή/συναγωγή, αν υπάρχει όμως και άνεμος που είπε ο nvel τότε μπορεί και με συναγωγή.

ναι και το ανέφερα αυτό στο post μου (επειδή στο κενό μεταφέρεται όμως η θερμότητα υπό την μορφή ακτινοβολίας δεν σημαίνει ότι απαραίτητα υπάρχει ακτινοβολία σε όλα τα σημεία του κενού-διαστήματος- και σίγουρα όχι σε αξιοπρόσεκτο βαθμό. )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η εξοικείωση σου με τα φυσικά φαινόμενα είναι εμφανής αφού χρησιμοποιείς όρους όπως "μεταφορά θερμοκρασίας". Αφού η τρέχουσα αντίληψη της επιστήμης συμφωνεί με την δική σου, ότι η γη δεν έχει θερμικά κέρδη από το διάστημα και θερμικές απώλειες προς αυτό, εγώ δεν μπορώ παρά να σιώπησω

Ο ηλιος δηλαδη δεν ζεσταινει τους αστροναυτες οπως ζεσταινει την γη?

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, για να ζεσταθει καποιος πρεπει να υπαρχει μεσο για να αποβαλει θερμοτητα.. αρα στο διαστημα που δεν υπαρχει αυτο το μεσο οι αστροναυτες διατηρουν την θερμοκρασια τους χωρις να ζεσταινονται απο τον ηλιο?

Αν ισχυει αυτο πως μεταφερεται η θερμοτητα απο τον ηλιο στη γη?

για να μην έκανες το νοητικό άλμα για να καταλάβεις την σχέση προφανώς δεν είσαι εξοικειωμένος με τα φυσικά φαινόμενα... τα συγκοινωνούντα δοχεία είναι απλά παράδειγμα του αρχικού αξιώματος δεν περιορίζεται το πείραμα αυτό στο να αποδείξει ότι αν έχουμε νερό δυο δοχεία και ένα σωληνάκι που τα ενώνει τα δοχεία ή αν αγγίζουν το ένα το άλλο θα έχουμε μεταφορά...

αναγωγικά για να μεταφερθεί θερμότητα πρέπει να υπάρχει επαφή του ενός σώματος με το άλλο (οταν λέω σώμα δεν εννοώ απαραίτητα το ανθρώπινο σώμα... και ένας κονιορτός μετράει ως σώμα η ένα σύστημα σωμάτων όπως τα αέρια στην ατμόσφαιρα)

η γη δεν είναι κενή.... η ατμόσφαιρα είναι μια σούπα και κολυμπάμε όλοι μέσα όπως τα ψαρια στο νερό... επειδή δεν την βλέπουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει... η πως δεν μας αγγίζει και δεν μας ενώνει με τον άλλον... γιαυτο αν φταρνιστείς μπορείς να κολλήσεις κάποιον και ας μην φταρνιστεις απευθείας μπροστά του γιατί τα σωματίδια κολυμπάνε στον αέρα και έρχονται σε εσένα... και κολυμπώντας επίσης αλληλεπιδρούν με αυτό και ανταλλάσσουν θερμότητα...

όχι κατά την γνώμη μου κατά την τρέχουσα αντίληψη της επιστήμης ναι υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα δεν θα υπάρξει μεταφορά θερμοκρασίας :)

επίσης φυσικά την έχω ακουστά.. εσύ μάλλον δεν είσαι αρκετά εξοικειωμένος με την φύση της γιατί έκανα αναφορά για αυτήν στο post μου απλά δεν την κατάλαβες.

ναι και το ανέφερα αυτό στο post μου (επειδή στο κενό μεταφέρεται όμως η θερμότητα υπό την μορφή ακτινοβολίας δεν σημαίνει ότι απαραίτητα υπάρχει ακτινοβολία σε όλα τα σημεία του κενού-διαστήματος- και σίγουρα όχι σε αξιοπρόσεκτο βαθμό. )

Αρα θα μπορεσεις να εξηγησεις με ποιο τροπο ο ηλιος αποβαλλει θερμοτητα στο κενο, την οποια τη λαμβανουμε εμεις σε αποσταση 150 εκατομμυριων χιλιομετρων απο τα οποια μονο τα 3,5 χιλιαδες χιλιομετρα δεν ειναι κενο.

[...] πως μεταφερεται η θερμοτητα απο τον ηλιο στη γη?

Μέσω της ακτινοβολίας.

Θα πρέπει "σύντομα" να βρούνε και ποιο δυνατούς πυραύλους, το ταξίδι 8.5 μήνες δεν θα παλεύεται με τπτ

Standard. Φαντάζομαι είναι κι ένας βασικός λόγος που αυτό το ταξίδι θ αργήσει αρκετά ακόμα. Θα πρέπει να βρεθεί τεχνολογία τεχνολογία που ν αντικαταστήσει τους στους συμβατικούς πυραύλους που χρησιμοποιούνται εδώ και 50 χρόνια για τα διαστημικά ταξίδια.

Και για ποιο ακριβως λογο να στειλουν ανθρωπους στον Αρη. Μονο για λογους δεους. Απο κει και περα τα ρομποτ δεν βαριουνται, δεν τρωνε, δεν αρρωσταινουν και δεν τα ενοχλει η ελαφρως αραιη ατμοσφαιρα του Αρη. Και το πιο σημαντικο, βγαινουν υπερβολικα πιο φθηνα.

η εξοικείωση σου με τα φυσικά φαινόμενα είναι εμφανής αφού χρησιμοποιείς όρους όπως "μεταφορά θερμοκρασίας". Αφού η τρέχουσα αντίληψη της επιστήμης συμφωνεί με την δική σου, ότι η γη δεν έχει θερμικά κέρδη από το διάστημα και θερμικές απώλειες προς αυτό, εγώ δεν μπορώ παρά να σιώπησω

Καταρχήν αυτό το έκανα edit ένα λεπτό μετά αφού ξαναδιάβασα το post μου και αρκετή ώρα πριν απαντήσεις εσύ τώρα πως το πρόλαβες δεν ξέρω... εκτος αν διάβασες το post με το που το έγραψα και αποφάσισες να απαντήσεις μετά από ώρα...

τέλος η γη δεν βρίσκεται στο απόλυτο κενό ναι μεν οι αποστάσεις είναι μεγάλες για την ανθρώπινη αντίληψη αλλα υπάρχουν πολύ πιο απομονωμένα μέρη στο διάστημα δεν τέθηκε ποτε προϋπόθεση τι συμβαίνει αν είσαι στο διάστημα κοντά στην γη... με την ίδια λογική αν είσαι στο διάστημα κοντά στον ήλιο θα εξαϋλωθείς...

και μάλιστα το προέβλεψα και αυτό στο post μου γιατί έβαλα ως προϋπόθεση να μην είσαι κοντά σε κανενός είδους ακτινοβολία και ύλη (όπως πλανήτες ηλιοι κτλ)

Ο ηλιος δηλαδη δεν ζεσταινει τους αστροναυτες οπως ζεσταινει την γη?

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, για να ζεσταθει καποιος πρεπει να υπαρχει μεσο για να αποβαλει θερμοτητα.. αρα στο διαστημα που δεν υπαρχει αυτο το μεσο οι αστροναυτες διατηρουν την θερμοκρασια τους χωρις να ζεσταινονται απο τον ηλιο?

Αν ισχυει αυτο πως μεταφερεται η θερμοτητα απο τον ηλιο στη γη?

όχι δεν κατάλαβες καλά ποιον είδες να γραφει κάτι τέτοιο?

Αρα θα μπορεσεις να εξηγησεις με ποιο τροπο ο ηλιος αποβαλλει θερμοτητα στο κενο, την οποια τη λαμβανουμε εμεις σε αποσταση 150 εκατομμυριων χιλιομετρων απο τα οποια μονο τα 3,5 χιλιαδες χιλιομετρα δεν ειναι κενο.

με ακτινοβολία

κάπως έτσι

6a00d8341bf67c53ef013480d0807f970c-800wi

μονο που δεν έχει το χρώμα που βλέπεις και επίσης τα μεγέθη πρέπει να είναι λάθος η γη πρέπει να είναι μικρότερη και η απόσταση μεταξύ τους αρκετά μεγαλύτερη

όπως σωστά προέβλεψα δεν γνωρίζεις την ελληνική για να καταλάβεις τον αστεϊσμό περί επηρεασμού του σήματος από κοντρα-πριμα άνεμο με την σοβαρότητα της ύπαρξης του άνεμου, δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα στην αγγλική αφού κατάλαβες ότι το πανί του Ικάρου είναι μόνο φωτοβολταϊκό. Δεν έγραψα κάπου ότι τα ηλιακά πανιά εκμεταλλεύονται τον ηλιακό άνεμο (που το κάνουν αλλά ελάχιστα), υπάρχουν και άλλα φαινόμενα εκεί έξω, θα τα μάθεις αν μεγαλώσεις κάποια στιγμή

Άσε μας ρε φίλε που δεν ξέρω την ελληνική. Αν κάποιος δεν μιλάει καλά την γλώσσα είσαι εσύ και τα "αστεία σου".

Παραδέξου ότι έγραψες κοτσάνα και πας να τα καλύψεις τώρα που το ψιλοέψαξες και ανακάλυψες την βλακεία που έγραψες και άσε μας τα κάλπικα.

Με την ευκαιρία, ο Ίκαρος φεύγοντας από την ατμόσφαιρα της γης και εισερχόμενος στο διάστημα είχε ήδη μία καθόλου αμελητέα ταχύτητα την οποία του την "χάρισε" ο πλανήτης Γη και η ταχύτητά του. Όταν θα βγουν τα αποτελέσματα ερευνών που θα αποδεικνύουν ότι ο Ίκαρος έχει χάσει πια την ταχύτητα που του έδωσε η Γη και αρμενίζει πέρα δώθε, από την Αφροδίτη στον Άρη, από τον Άρη πίσω στη Γη, από την Γη στον Ερμή, από τον Ερμή βολτάρισμα και καφεδάκι, χωρίς να χρησιμοποιεί ούτε ταχύτητες άλλων πλανητών, ούτε την βαρύτητά τους για να πάρει προώθηση, ούτε να μετατρέπει φωτοβολταικά την ηλιακή ενέργεια για να κινηθεί, έλα να τα ξαναπούμε τότε.

Χώρια που με τόσα "σκουπίδια" που κυκλοφορούν εκεί έξω, μετεωρίτες κτλ δεν πρόκειται να αντέξουν τα "πανιά" του χωρίς να πάθουν τεράστιες ζημιές. Μέχρι τότε που θα βγουν τα αποτελέσματα των ερευνών και θα αποδείξουν ότι αρμενίζει στο διάστημα ο Ίκαρος χάρη στο solar wind, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα και να ισχυριστεί οτιδήποτε.

και μάλιστα το προέβλεψα και αυτό στο post μου γιατί έβαλα ως προϋπόθεση να μην είσαι κοντά σε κανενός είδους ακτινοβολία και ύλη (όπως πλανήτες ηλιοι κτλ)

Δεν κατάλαβες....το πρόβλημα είναι ότι κι εσύ, όπως κι εγώ, δεν μιλάς καλά την ελληνική γλώσσα και δεν καταλαβαίνεις τον αστεισμό που κάνει ο φίλος...

τςςςςςς

Θα πρέπει "σύντομα" να βρούνε και ποιο δυνατούς πυραύλους, το ταξίδι 8.5 μήνες δεν θα παλεύεται με τπτ

Η τεχνολογία δεν έχει ωριμάσει. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετό όντως.

Μέχρι να φτάσουμε σε επανδρωμένες αποστολές, έχουμε καιρό ακόμα.

πόση νοημοσύνη πρέπει να έχει κάποιος για να καταλάβει το σοβαρό ή αστείο της απάντησης σε κάποιον που λέει ότι το σήμα επιταχύνει στην κατηφόρα λέγοντας ότι επιπλέον το σπρώχνει και ο άνεμος; πόση;

Έκτος από το πρόβλημα στα γράμματα έχεις και στους αριθμούς αφού λες ότι τώρα αναφέρω ότι είναι αστείο ενώ έγινε εξαρχής 7/8 9:31>9:49>10:04

Το πείραμα του Ικάρου θεωρείται πετυχημένο από τους κατασκευαστές του γιατί αποδείχθηκε η θεωρία στης πρόωσης με πανιά οπότε η γνώμη σου δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει.

Ανέφερα ότι τα πανιά δεν εκμεταλλεύονται τον άνεμο, αναφέρθηκε ποιο ακριβώς ποιο φαινόμενο εκμεταλλεύονται και εσύ ακόμα πιστεύεις ότι τα σπρώχνει ο άνεμος, ότι να πω είναι περιττό και χάσιμο χρόνου

• Like 1

πόση νοημοσύνη πρέπει να έχει κάποιος για να καταλάβει το σοβαρό ή αστείο της απάντησης σε κάποιον που λέει ότι το σήμα επιταχύνει στην κατηφόρα λέγοντας ότι επιπλέον το σπρώχνει και ο άνεμος; πόση;

Ξέρω εγώ;

Λέει ο φίλος για κατηφόρα, απαντάς εσύ

αυτό εξαρτάται και από τους άνεμους που επικρατούν στην περιοχή μεταξύ γης-αρη, άλλο χρόνο θέλει το σήμα με άνεμο πρίμα άλλο με κόντρα

απαντάει ξανά άλλος,

Στο διάστημα δεν υπάρχει ατμόσφαιρα ούτε άνεμος, εκτός αν μιλάς για τον άνεμο μέσα στην ατμόσφαιρα της Γής, αλλά σε μια τόσο μεγάλη απόσταση εκατομμυρίων χιλιομέτρων, τα χιλιόμετρα μέσα στις ατμόσφαιρες τόσο της Γής όσο και του Άρη είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

ξανααπαντάς εσύ

δεν σε ενοχλεί η κατηφόρα από τον άρη στην γη αλλά μόνο ο άνεμος;

πεθάναμε στο γέλιο με το αστείο σου, τι να σου πω. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κατάλαβε ότι έκανες πλάκα και ότι δεν μιλούσες σοβαρά, χειρίζεσαι την ελληνική γλώσσα με άριστο τρόπο!!! Μπράβο! Φιλόλογοι σκίζουν τα πτυχία τους μπροστά σου και υποκλίνονται!!! Πόσα χρεώνεις για ιδιαίτερα;

Έκτος από το πρόβλημα στα γράμματα έχεις και στους αριθμούς αφού λες ότι τώρα αναφέρω ότι είναι αστείο ενώ έγινε εξαρχής 7/8 9:31>9:49>10:04

Έχεις και άλλο πρόβλημα. Εκτός του ότι πρεπει να θεωρούμε επιτυχημένα αστεία το ό,τι σου κατέβει και νομίζεις ότι είναι αστείο, είμαστε και υποχρεωμένοι να καταλάβουμε σε ποια ποσταρίσματα αναφέρεσαι χωρίς να τα κάνεις quote (αλήθεια, γνωρίζεις πώς να κάνεις quote;) δίνοντάς μας μόνο μία ημερομηνία και ώρα δημοσίευσης, χωρίς να σκεφτείς ότι εγώ ίσως να έχω ρυθμισμένο το φόρουμ να μου δείχνει άλλες ώρες είτε γιατί έτσι γουστάρω είτε γιατί δεν ζω στην Ελλάδα, και να πρέπει να γνωρίζω και σε ποιας χώρας την ώρα χρησιμοποιείς εσύ για να βρω τα ποσταρίσματα που έχεις στο μυαλό σου.

Συγγνώμη, αλλά και να είχα αυτήν την δύναμη να διαβάζω σκέψεις, είσαι ο τελευταίος άνθρωπος του κόσμου που θα ήθελα να διαβάσω τι σκέφτεσαι και τι θέλεις να πεις.

Μάθε πώς πρέπει να συνεννοείσαι πρώτα σωστά, και έλα να τα ξαναπούμε, Φιλικά πάντα.

Το πείραμα του Ικάρου θεωρείται πετυχημένο από τους κατασκευαστές του γιατί αποδείχθηκε η θεωρία στης πρόωσης με πανιά οπότε η γνώμη σου δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει.

Αλήθεια; Τα αποτελέσματα των ερευνών δείξε μου και τις αποδείξεις. Όχι τι κοτσάνα γράφουν οι κατασκευαστές, αλλά τις αποδείξεις τους. Και όχι wiki αλλά σοβαρά επιστημονικά άρθρα.

Ανέφερα ότι τα πανιά δεν εκμεταλλεύονται τον άνεμο, αναφέρθηκε ποιο ακριβώς ποιο φαινόμενο εκμεταλλεύονται και εσύ ακόμα πιστεύεις ότι τα σπρώχνει ο άνεμος, ότι να πω είναι περιττό και χάσιμο χρόνου

Α, δεν θυμάσαι και τι έχεις γράψει και τι έχεις πει. Ή θα είναι κι αυτό μέσα στα αστεία σου, που πρέπει να καταλάβω εγώ πότε μιλάς σοβαρά και πότε κάνεις πλάκα και πότε δουλεύεις τον άλλον και πότε ειρωνεύεσαι.

Όπως είπα, μάθε να συνεννοείσαι στον γραπτό λόγο με κάποιον που δεν ξέρεις και να του δίνεις ακριβώς να καταλάβει τι θέλεις να πεις και ποιος ο τόνος του μηνύματός σου, αστείος, σοβαρός, λογικός, υπερβολικός, ειρωνικός, πειραχτικός, κτλ και έλα να τα ξαναπούμε. Φιλικά πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...