Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα κ καλο μηνα σε ολους!!!

Εχω ενα μικρο προβλημα με τον 2ο σκληρο μου, το οποιο πρωτη φορα παρουσιαζει!!!

Το πραγμα εχει ως εξης, μου ειχαν φερει εναν υπολογιστη να τον φτιαξω.

Εβγαλα τους σκληρους του,τους κοιταξα στον δικο μου(για τυχον ιους,γιατι περιμενα να μου φερουν τροφοδοτικο),κ μετα που πηγα να βαλω τους δικους μου δεν ελεγε να παρει μπροστα.

Αν ειναι μεσα ο C δουλευει κανονικα,κ αν συνδεσω κ τον 2ο δν παιρνει μπροστα, το μονο που κανει ειναι να παρουν μια στροφη τα ανεμιστηρακια κ αυτο ειναι ολο..

Εκτος αυτου, αν βαλω τον 2ο σκληρο απο τον αλλο υπολογιστη λειτουργει κανονικα, ενω τον δικο μου δεν τον δεχεται....

Αν μπορειτε να βοηθησετε καπως θα ημουν ευγνωμων, γτ εχω μεσα πολλα αρχεια της δουλειας που τα χρειαζομαι... :fear:

Δημοσ.
εχω μεσα πολλα αρχεια της δουλειας που τα χρειαζομαι... :fear:

...οπότε, το πρώτο σου βήμα, μετά το συμβάν, θα πρέπει να είναι να βάλεις αυτόν τον δικό σου σκληρό σε κάποιο άλλο μηχάνημα. Αν...κολλήσει κι εκείνο το μηχάνημα, φοβάμαι για τα χειρότερα (για τον δίσκο σου) : παίζει (δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο, ίσως κατά λίγο - αλλά παίζει πάντως...) να σύνδεσες ανάποδα την τροφοδοσία του, την πρώτη φορά που τον ξαναέβαλες στο μηχάνημά σου. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι μιλάμε για Molex τροφοδοσία, διότι αν είναι τελικά SATA (προσοχή : όχι ο δίσκος, η τροφοδοσία - ο δίσκος μπορεί να είναι SATA, αλλά να δέχεται Molex τροφοδοσία), δεν παίζει αυτό το σενάριο (τα SATA-power βύσματα ΔΕΝ μπορούν να μπουν ανάποδα. Και τα βέβαια θέλουν ζόρι, αλλλά μπαίνουν κι ανάποδα).

Αν πάλι εκεί που θα βάλεις τον δίσκο σου, ξεκινάν όλα καλά, τότε με το που θα μπεις στο λειτουργικό, κάνε αντίγραφα αυτών των σημαντικών αρχείων. Κι από 'κει και πέρα βλέπουμε (για το αν και πώς θα βγει άκρη με το μηχάνημά σου που κολλάει όταν βάλεις αυτόν τον 2ο δίσκο πάνω). First things first, κι όχι "πειράματα" όταν προκειται για σημαντικά αρχεία. Τα πειράματα ας έρθουν μετά...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα κ παλι!!!

Δοκιμασα τον σκληρο σε αλλον υπολογιστη κ δν λειτουργησε....

Απ'οτι καταλαβα δεν προκειτε να λειτουργησει...

Δημοσ.

Αν εννοείς ότι "το άλλο πισί", στο οποίο σύνδεσες τον "προβληματικό" δίσκο, ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΝ όταν αυτός ο δίσκος είναι πάνω του (όπως δηλαδή συμβαίνει με τον δικό σου υπολογιστή), ε τότε μάλλον "κατάφερες", όπως είχα πει τον Αύγουστο, και σύνδεσες με ανάποδη φορά το Molex βύσμα της τροφοδοσίας που πιθανώς παίρνει.

Αυτό θεωρώ πιθανότερο πάντως να έχει συμβεί (αν και, ακόμη και κάτι τέτοιο, γενικά είναι "απίθανο" να υφίσταται "συνεχώς" : συνήθως κάτι τέτοιο μια κι έξω "καίει" τον δίσκο, κι απλά δεν αναγνωρίζεται απ' τον υπολογιστή - οποίος όμως κατά τ' άλλα πρέπει να ξεκινάει κανονικά).

Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι γι' αυτόν (και τ' αρχεία σου, αν συνεχίζουν να σου είναι απαράιτητα), είναι με το να του αλλάξεις την πλακέτα. Ιστορία-αμαρτία όμως βέβαια, διότι κυρίως τρέχα-γύρευε-βρες πλακέτα από ίδιο δίσκο...

Ποιά μάρκα, και ποιό μοντέλο είναι ο δίσκος, και τί χωρητικότητας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...