zarzonis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Γεια σε όλους, έχω ένα desktop με μητρική Gigabyte P35-DS4, επεξεργαστή Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, 3gb RAM DDR2 και κάρτα γραφικών 9500GT 1GB DDR2... Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Ο επεξεργαστής μου είναι 2.4GHZ 4πύρηνος... Όμως σε όλα τα προγράμματα benchmark και τα λοιπά μου τον εμφανίζει ως 1.6GHZ... Έχω δοκιμάσει CPUZ,geekbench(και σε windows και σε mac γιατί το έχω και hackintosh) και παντού βγάζει 1.6GHz... Ενώ τον αναγνωρίζουν ως τον Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz τον βγάζουν στα 1.6... Γιατί γίνεται αυτό το πράγμα; Παλιότερα τον είχα κάνει overclocking στα 3.2 αν θυμάμαι καλά και το έβγαλα μετά από καιρό όταν πέρασα τα mac για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να μου πείτε τι φταίει για να το φτιάξω; Ευχαριστώ...
Xristaras12 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα αυτο.Ο επεξεργαστης σε idle κατασταση ριχνει την συχνοτητα του για να παραμεινει δροσερος. Τρεξε καποια βαρια εφαρμογη κ μετα τσεκαρε παλι σε τι συχνοτητα τρεχει ο επεξεργαστης εναλλακτικα μπορεις απο το bios να απενεργοποιησεις ετο speedstep(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος)ωστε να τρεχεις συνεχεια στα 2.4(και να εχεις παραπανω θερμοκρασιες στο idle)
zarzonis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα αυτο.Ο επεξεργαστης σε idle κατασταση ριχνει την συχνοτητα του για να παραμεινει δροσερος. Τρεξε καποια βαρια εφαρμογη κ μετα τσεκαρε παλι σε τι συχνοτητα τρεχει ο επεξεργαστης εναλλακτικα μπορεις απο το bios να απενεργοποιησεις ετο speedstep(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος)ωστε να τρεχεις συνεχεια στα 2.4(και να εχεις παραπανω θερμοκρασιες στο idle) Το έχω δοκιμάσει σε διάφορες στιγμές και πάντα τόσο βγάζει... Είτε χωρίς να τρέχει τίποτα είτε να τρέχουν 2 προγράμματα DAW(ηχογραφίσεων) που είναι πολύ βαριά και είναι σταθερά στο 1.6.... Βασικά έκανα ένα λάθος σε αυτά που είπα πριν... Στα windows τον αναγνωρίζει σαν 2.4 αλλά ότι τρέχει στα 1.6 ενώ στα mac τον αναγνωρίζει μόνο σαν 1.6...
zarzonis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Σε πολύ λογικά πλαίσια... Γύρω στους 40 κατά μέσο όρο... Άντε να φτάσει και τους 46 καμιά φορά...
Xristaras12 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 υποπτευομαι τοτε οτι κατι εχει πειραχτει απο το bios. το OC πως το αφαιρεσες εκανες load default settings απο το bios; τσεκαρε σε παρακαλω για το speedstep αν ειναι ενεργο κ αν εχεις τις σωστες συχνοτητες στον επεξεργαστη(266MHz)και multiplier στο auto η 9
zarzonis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 υποπτευομαι τοτε οτι κατι εχει πειραχτει απο το bios. το OC πως το αφαιρεσες εκανες load default settings απο το bios; τσεκαρε σε παρακαλω για το speedstep αν ειναι ενεργο κ αν εχεις τις σωστες συχνοτητες στον επεξεργαστη(266MHz)και multiplier στο auto η 9 Ναι load default από το bios έκανα... Θα κοιτάξω και αυτά που λες και θα σου ξαναπώ...
zarzonis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 υποπτευομαι τοτε οτι κατι εχει πειραχτει απο το bios. το OC πως το αφαιρεσες εκανες load default settings απο το bios; τσεκαρε σε παρακαλω για το speedstep αν ειναι ενεργο κ αν εχεις τις σωστες συχνοτητες στον επεξεργαστη(266MHz)και multiplier στο auto η 9 Ήταν λάθος το multiplier αν και δεν ξέρω τον λόγο... Ήταν στο 6 αντί για 9... Ευχαριστώ πολύ! Τώρα παντού το βγάζει 2.4 1
zarzonis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Επαναφέρω αυτό το θέμα γιατί αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα... Το multiplier αλλάζει μόνο του από 9 σε 6 μετά από μερικά reboot... Ενώ αποθηκεύω κανονικά τις ρυθμίσεις και το κρατάει και στα λειτουργικά το βγάζει 2.4, μετά από 3-4 reboot ξαναγυρνάει σε 6... Το πρόβλημα αυτό ίσως να οφείλεται σε τελειωμένη μπαταρία CMOS... Άλλαξα και μπαταρία αλλά και πάλι κάνει τα ίδια... Τι γίνεται ακριβώς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα