Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Γεια σε όλους σας! Θα ήθελα τις γνώμες σας για ένα σύστημα που ετοιμάζομαι να αγοράσω. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι 1200 ευρώ (για πύργο και οθόνη) και ο υπολογιστής προορίζεται κυρίως για gaming και ταινίες και λιγότερο για τη χρήση photoshop και autocad. Να μια σύνθεση από vision studio που έχω ετοιμάσει: Στην παραγγελία θα προσθέσω και έναν ssd (http://www.visionstu...?id=24816&cat=6). Σύνολο: 1156 ευρώ. Πώς σας φαίνεται η σύνθεση? Δεν έχω και πολλές γνώσεις όσον αφορά το hardware... κάθε άποψη είναι καλοδεχούμενη.
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δεν είναι κακή απλά 2-3 παρατηρήσεις: - Δεν ξέρω πόσο σημαντική θα είναι η χρήση του Autocad. Οι CAD εφαρμογές θέλουν πυρήνες και επεξεργαστική ισχύ. Οπότε αν είναι σημαντική, θα έπρεπε ίσως σε Intel 3770/AMD 8XXX series ή στην χειρότερη στον 3570k ο οποίος είναι ξεκλείδωτος και θα μπορέσεις να σηκώσεις ψηλά την συχνότητά του - Η οθόνη. Θα σου πρότεινα να πας σε αυτήν: LG 231P, η οποία έχει ίδια panel με αυτήν που έβαλες αλλά και αρκετά φθηνότερη είναι και καλύτερα ρυθμιστικά έχει (καθ' ύψος και pivot). Mε την διαφορά τιμής μπορείς να βάλεις τον 3570k χωρίς να αλλάξεις budget - PSU. Μια χαρά είναι το TX. Αλλά αν θέλεις να χωρέσεις τον 3770k, τότε πάνε σε αυτό: TT Berlin. Είναι το ίδιο καλό. - SSD. Λείπει. Κρίμα είναι σε ένα νέο PC, να μην έχεις SSD... Τελευταίο άφησα το κουτί. Commander? Τι σας έπιασε όλους με αυτό τελευταία. Μέτριο κουτί με ιδιότροπη εμφάνιση. Αλλά αν σου αρέσει πάω πάσο, γιατί τα looks ενός κουτιού είναι πολύ σημαντικά για την τελική μας επιλογή. Υ.Γ. 1. Ψάξου λίγο με τις τιμές. πχ αν τελικά καταλήξεις στον 3450 το Multirama ! τον έχει 17 ευρώ κάτω: http://www.multirama...0&catid=020100. Την οθόνη που σου λέω το Πλαίσιο !! την έχει άλλα 17 ευρώ κάτω (σε σχέση με το VS πάντα). 2. Με FX-8120 αντί Intel θα χωρέσεις κι ένα πολύ καλύτερο κουτί. πχ Corsair Carbide 400R
sobi1984 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 αρχικα αφου δινεις τοσα λεφτα για οθονη παρε την dell ultrasharp 23 or 24 απο κει και περα παρε ram http://www.visionstu...&step=undefined να γλυτωσεις 17 ευρω και παρε αυτον τον επεξεργαστη http://www.visionstu...&step=undefined που αξιζει να τα δωσεις κ τι εννοω.... μνημες ιδιεσ ειναι ..να δεισ διαφορες δεν παιζει..οποτε καλυτερα να μην πληρωσεις την ψηλη ψυκτρα τησ corsair 17 ευρω και πληρωσε και παρε τον αντιστιχο ι5 2500κ ... και μονιτορ σου λεω αυτο http://www.visionstu...&step=undefined + οτι τωρα ειδα τι σου λεει ο νινο κ συμφωνο μαζι του...
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Λοιπόν σου έκανα και μια εναλλακτική σύνθεση με FX-8120. Αλλά σου έβαλα και 7950 (αντι της 7850), και καλύτερο κουτί (Carbide 400R) και aftermarket ψύκτρα (CM 212) που δεν έβαλες εσύ Οπότε και στα CAD θα είσαι πολύ δυνατός, και στα games ο συνδυασμός FX8120/7950 είναι καλύτερος από τον 3450/7850. Είπαμε στα games μεγαλύτερο ρόλο (με μεγάλη διαφορά) παίζει η VGA παρά η CPU. Και σε εφαρμογές όπως το autocad o επεξεργαστής. Εδώ νομίζω κερδίζεις και στις 2 περιπτώσεις. Υ.Γ. Παίρνοντας μερικά parts από εδώ και από εκεί θα είσαι εντελώς in-budget (μας ξέμεινε και ο crucial στο screenshot... τον είχα βάλει στην αρχή αλλά ήταν άλλα 25 ευρώ πάνω και ξεφεύγαμε λίγο) Πω θα γούσταρα να το στήσω αυτό το μηχανάκι. Αν είσαι από Σαλόνικα και δεν μπορείς εσύ, στο φτιάχνω εγώ μετά χαράς 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και για τον χρόνο σας παίδες με βοηθάτε πάρα πολύ! Ninos30 σε ευχαριστώ για την σύνθεση που μου έκανες αλλά θα ήθελα να μέναμε σε επεξεργαστή intel. Σκέφτομαι αν γίνεται να αλλάξω τον επεξεργαστή που μου λες και να βάλω τον 3550 μαζί με τις ram που μου προτείνατε στην αρχή. Με το aytocad δεν ασχολούμε και τόσο πολύ,όπως είπα το σύστημα το θέλω για gaming και ταινίες κυρίως και το αν το autocad θα τρέχει πιο γρήγορα/αργά δεν με απασχολεί και τόσο. Το thermaltake κουτί που διάλεξα μου άρεσε λόγο τις τιμής του ( δεν δίνω και τόσο μεγάλη σημασία στην εμφάνιση όσο στην απόδοση αλλά και πάλι μια χαρά μου φαινόταν το κουτί). Τι παραπάνω έχει το carbide 400R κατά τη γνώμη σου? Επίσης, πρέπει να πάρω οπωσδήποτε aftermarket ψύκτρα? Ακόμα και με το σύστημα που μου έκανες είμαστε οριακά και χωρίς να υπολογίζουμε τα μεταφορικά. (Έχω γυρίσει στο νησί μου για τις διακοπές και δυστυχώς το pc δεν μπορεί να περιμένει...)
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Είσαι οριακά γιατί έβαλα την 7950. 'Άλλη κλάση από την 7850... Εγώ θα επαναλάβω. Ο συνδυασμός FX8120/7950 είναι ο καλύτερος για gaming στο budget που έχεις... Παρ' όλα αυτά σου έφτιαξα 2 συνθέσεις (παρόμοιες) με Intel. Η μία έχει τον 3450+7950 (που θεωρώ καλύτερο τον συνδυασμό για gaming, και η 2η 3570k+7850, με τα αντίστοιχα ΜΒs ανά περίσταση. Στον 3550 δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας. Αν φύγεις από 3450 θα πάς σε ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ επεξεργαστή, αυτούς με το Κ στο τέλος. Το κουτί είναι πολύ σημαντικό για ένα high end μηχάνημα, λόγω της θερμικής απαγωγιμότητας που μπορεί να έχει, λόγω airflow αλλά και υλικών κατασκευής. Αντίστοιχα ένα ΑΜ cooler είναι πιο ήσυχο και επιτρέπει τον επεξεργαστή σου να λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίαες. Σου έβαλα ένα καλύτερο κουτί από αυτό που έβαλες εσύ και προς το παρόν ούτε έξτρα cooler. Δική σου επιλογή να βάλεις έναν cooler ή το Carbide 400R. Χωράνε ένα από τα 2 (στην 2η σύνθεση μπορεί να χωράνε και τα 2). 3450/7950: 3570κ/7850:
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Αν όντως ο συνδυασμός FX8120/7950 είναι καλύτερος για gaming απ' ότι οι υπόλοιποι με intel και δεν πρόκειται να μου δημιουργήσει πρόβλημα με τα games τότε θα το ξανασκεφτώ. Τον intel αρχικά τον προτίμησα λόγο οικειότητας (με τους amd δεν έχω ασχοληθεί ποτέ). Και κάτι δευτερεύον: Mε το overclocking δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αλλά στην περίπτωση που θελήσω με τον FX8120 θα είμαι οκ?
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 FX 8xxx και χωρίς OCing είναι σαν να λέμε φραπές χωρίς παγάκια Επιβάλλεται να του κάνεις OC. Αλλιώς δεν θα έχει και καλή απόδοση. Με ένα καλό clocking έχει την απόδοση του 3570 σε games. Να λέμε όμως και τα στραβά ους, οι BD καίνε παραπάνω ρεύμα (8 πυρήνες είναι αυτοί πανάθεμά τους). Αλλά αν θες είσαι και ελαφρώς πιο future-proof όμως. Σήμερα τα games βλέπουν μέχρι 4 πυρήνες. Δεν ξέρεις όμως τι γίνεται αύριο και εκεί που τις θάβουν τις μπουλντοζίτσες να έρθουν καβάλα και να τις επευφημούν
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Ok σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου, μου φαίνεται θα παραγγείλω την πρώτη σύνθεση που μου έκανες, χαλάλι το παραπάνω 50ράκι και τα μεταφορικά .
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Καλορίζικο και να είσαι σίγουρος θα το χαρείς πάρα πολύ! Εσύ από που είσαι? Να δούμε ίσως κάτι από τα μέρη σου. Κάτι από νησί διάβασα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Από Αλόννησο είμαι, δεν πιστεύω να γίνεται να γλυτώσουμε κανα έξοδο μεταφοράς. (Πόσο μάλλον με την courier που θα το πάρω γιατί αν μπλέξεις εδώ με την μεταφορική το να έρθει η παραγκελία σου στην ώρα της είναι λιγάκι απίθανο.)
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μάλιστα. Άσε να δω από πλαίσιο πως είμαστε που έχει δωρεάν έξοδα αποστολής. Έχεις κανα θέμα με Πλαίσιο (γιατί πολλοί το βρίζουν )?
stm00192 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Ετσι για την Ιστορια ... πολλα + σε ολες τις προτασεις του nino ... Πολυ σωστες ολες του οι παρατηρησεις!! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Με το πλαίσιο δεν έχω κανένα πρόβλημα πόσο μάλλον αν πετύχουμε και καλύτερη τιμή.
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μπαααα.... Δύσκολα από Πλαίσιο. Και όπου αλλού κοίταξα. Τι μπορείς να κάνεις. Θα τους πάρεις τηλέφωνο και θα τους πεις ότι θέλεις ολόκληρο PC που κοστίζει κοντά στα 1.100 ευρώ (χωρίς την οθόνη) και θα τους κάνεις παζάρια (ζούμε σε δύσκολες εποχές!). Ξεκίνα το από τζάμπα και όσο πάει. Πιστεύω πως πάνω από 20 ευρώ δεν θα είναι με τίποτα. Την οθόνη θα την πάρεις από πλαίσιο. Αυτοί πάνω από 80 ευρώ δεν χρεώνουν μεταφορικά. Και είναι 17 ευρώ πιο φθηνή όπως σου είπα από εκεί. Οπότε έτσι έβγαλες και τα έξοδα του VS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα