JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Καλημέρα στο forum. Πριν περίπου δύο μήνες έγινα κάτοχος της μητρικής του τίτλου και δοκίμασα να ξεκλειδώσω τον 4ο πυρήνα του επεξεργαστή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να περάσω την εγκατάσταση των Windows (αφού φορτώσει, βγάζει BSOD). Δοκίμασα να ανεβάσω και volt αλλά το αποτέλεσμα ηταν πάντα το ίδιο. Η μητρική ήρθε με το F9 BIOS απο την Gigabyte (rev1.1). Το περίεργο είναι οτι ο ίδιος ο επεξεργαστής στην ίδια μητρική φίλου μου ξεκλείδωσε και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έκανε stress tests επί ώρες, ανέβασε δοκιμαστικά και συχνότητες και δούλευε χωρίς πρόβλημα. Η μητρική του είναι rev1.0 και πρέπει να είχε την F6 έκδοση (έκανε αναβάθμιση και δεν θυμάται ποιά έκδοση είχε αρχικά φλασαρισμένη). Επίσης παρόμοια κατάσταση συμβαίνει και στον φίλo cabdik με τον οποίο μίλησα μέσω pms. Ενώ με την προηγούμενη μητρική τον είχε ξεκλειδωμένο, τώρα του παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Μήπως η Gigabyte "κλείδωσε" σκόπημα το core unlocking με νεώτερα ΒΙΟS? Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.
duffyduck Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δες αυτο το video: http://www.youtube.com/watch?v=SRgo1X2DvdI
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Η μητρική μου δεν έχει τέτοια επιλογή. Έχει απευθείας Core Unlock.
ilias_97 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα θα το ποστάρω εδώ. Έχω την μητρική GA-MA785GM-U2SH και τον επεξεργαστή AMD Athlon II X3 440 (θέλω να τον κάνω phenom x4). Κάνω ότι λέει το βίντεο αλλά δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπουτάρει καν. Κολλάει εκεί που λέει Starting Windows (μόλις του βάζω τις προηγούμενες ρυθμίσεις μπουτάρει κανονικά). Δοκίμασα να αυξήσω λίγο τα volts αλλά τίποτα... Μπορώ να κάνω κάτι;;;
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Αφού μπουτάρει, ο πυρήνας δεν είναι προβληματικός. Βάλε δισκάκι των Windows και άστο να φορτώσει. Αν σου κρασάρει όπως και σ' εμένα, μάλλον έχεις θέμα/ασυμβατότητα με το BIOS. Αν συνεχίσει κανονικά, μετά το φορμάτ θα λειτουργήσει κανονικά σαν 4πύρηνος. Βέβαια υπάρχει περίπτωση να μην είναι σταθερός και να κρασάρει, θα πρέπει να κάνεις stress tests για να σιγουρευτείς πως είναι εντάξει.
ilias_97 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Update: Παρατήρησα πως όταν ανοίγω στον υπολογιστή ο επεξεργαστής εμφανίζεται σαν τον amd phenom ii x4 b40!! (όταν κάνω αυτές τις ρυθμίσεις που πρέπει αλλά όπως είπα μετά κολλάει στο starting windows) Ακόμα όταν ανέβασα τα volts του cpu κατά 0.75 με έβγαλε στην login screen εκεί κόλλαγε συνέχεια και τελικά μου έβγαλε BSOD. 1ον: Υπάρχει τρόπος που μπορώ να το κάνω χωρίς format; (βαριέμαι να παίρνω backup ) 2ον: Πώς κάνω τα stress tests; (είμαι άσχετος με το θέμα)
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δεν χρειάζεται να κάνεις φορμάτ, απλά τσέκαρε αν σου βγάζει επιλογές γλώσσας κλπ. Εμένα κρασάρει πριν εμφανίσει τις παραπάνω επιλογές. Εγώ κάνω με το Prime95.
ilias_97 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Οκ ευχαριστώ edit: f*ck μου εβγαλε bsod μετα απο καποια ωρα που φορτωνε απο το δισκακι. Γινεται να διορθωθει ή ειμαι καταδικασμενος να μεινω με τον τριπυρηνο;
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μπορείς να φλασάρεις το BIOS με νεώτερη ή/και παλιότερη έκδοση και να δοκιμάσεις. Κάτι παρόμοιο θα κάνω κι εγώ κάποια στιγμή, αλλά αυτό το καιρό δεν είμαι σε θέση να πειραματιστώ..
Thanos1972 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 ilias στην περιπτωση σου εαν δεν εισαι σιγουρος οτι ξεκλειδωνει σε τετραπυρηνο σταθερα τοτε μαλλον εχεις προβληματικο πυρηνα. John η μητρικη σου εχει επιλεκτικα να ανοιγοκλεινεις πυρηνες?εαν ναι κανε το manual να τον εχεις τριπυρηνο με τον ελλατωματικο πυρηνα κλειδωμενο λιγο και δες λιγο τι γινετε.αλλα με core unlocker ανοιχτο και Manual τους πυρηνες.
ilias_97 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 ilias στην περιπτωση σου εαν δεν εισαι σιγουρος οτι ξεκλειδωνει σε τετραπυρηνο σταθερα τοτε μαλλον εχεις προβληματικο πυρηνα. John η μητρικη σου εχει επιλεκτικα να ανοιγοκλεινεις πυρηνες?εαν ναι κανε το manual να τον εχεις τριπυρηνο με τον ελλατωματικο πυρηνα κλειδωμενο λιγο και δες λιγο τι γινετε.αλλα με core unlocker ανοιχτο και Manual τους πυρηνες. Αφου οταν εκανα οτι ειπα πιο πανω μου τον εμφανισε κανονικα σαν τετραπυρηνο και μπουταρε στην αρχη. Και απο το δισκακι των windows αρχικα εκανε load τα αρχεια μετα εβγαλε BSOD. Αν δεν εχω προβληματικο πυρηνα τοτε γινεται να ξεκλειδωσω τον τεταρτο με καποιο τροπο;
ninos30 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 @ ilias_97 Όταν έχεις ελαττωματικό πυρήνα αυτά είναι συνήθως τα συμπτώματα. Σου πετάει μπλε οθόνες
JohnVani18 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 John η μητρικη σου εχει επιλεκτικα να ανοιγοκλεινεις πυρηνες?εαν ναι κανε το manual να τον εχεις τριπυρηνο με τον ελλατωματικο πυρηνα κλειδωμενο λιγο και δες λιγο τι γινετε.αλλα με core unlocker ανοιχτο και Manual τους πυρηνες. Έχει επιλογή, ναί. Δυστυχώς αυτό το καιρό δεν μπορώ να κάνω δοκιμές.. :/ Ελλατωματικός δεν παίζει να είναι γιατί όπως προείπα σε φίλο μου δούλεψε κανονικά και δεν είχε κανένα πρόβλημα.
ilias_97 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 @ ilias_97 Όταν έχεις ελαττωματικό πυρήνα αυτά είναι συνήθως τα συμπτώματα. Σου πετάει μπλε οθόνες οκ ευχαριστω
ninos30 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Φίλε JohnVani, μήπως o φίλος σου ΔΕΝ εχει την 990XA-UD3 αλλά την 990FXA-UD3? Αυτή βγαίνει σε rev 1.0. Την είχα κι εγώ αυτήν και όντως ξεκλείδωνε τα πάντα. Με το F5 BIOS γιατί ήταν πιο σταθερή σε Phenom OCing. Από F6 και πάνω ήταν BD optimized
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα