Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σας.βασικα η ερωτηση εχει να κανει για το τι προκαλει αυτο που λεω στο τοπικ.δεν θα το εχω μονιμα απλα για προσωρινη λυση.και ειδικα τωρα καλοκαιρι με τετοιες θερμοκρασιες που επικρατουν δεν νομιζω οτι εχω θεμα ετσι δεν ειναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αλατα και μπορει να προκαλεσει την φραγη των σωληνωσεων.Αλλα κυριως αν εφαρμοζεται μακροχρονια.Για λιγο καιρο δεν νομιζω να παθει κατι ιδιαιτερο.Ενας φιλος μου με ενα παλιο sunny ολο νερο απο το λαστιχο του εβαζε και δεν επαθε τιποτα.Βεβαια μιλαμε για σκυλια αμαξια που δεν νιωθανε και πολλα.Σε καινουριο δεν νομιζω παντως να το εκανα,ειναι πιο ευαισθητα.Τουλαχιστον αμα το κανεις προτιμισε αποσταγμενο νερο απο κανα βενζιναδικο.

Επεξ/σία από nemesiskp
  • Like 1
Δημοσ.

Οπως αναφερθηκε για προσωρινη λυση δεν θα υπαρχει προβλημα, αμα φτιαξεις το ψυγειο βαλε παραφλου που καποια στιγμη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Δημοσ.

καλησπερα φιλε

με το νερο βρυσης μακροχρονια παρουσιαζεται εσωτερικη σκουρια στο ψυγειο...και αργοτερα τρυπιμα.αρα ζημια...

ακομη δεν εχει τις ιδιες ιδιοτητες στην ψυξη οπως το παραφλου και

ακομη στις μεγαλες θερμοκρασιες,(αναλογα το αυτοκινητο και τι χρηση κανεις) εξατμιζεται με αποτελεσμα να μειωνετε η ποσοτητα του,δημιουργεια πιεσεων λογω των υδρατμων με οτι αυτο συνεπαγεται....

Ελπιζω να σε καλυψα

• Like 1
  • 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μερικά αυτοκίνητα δουλεύουν πάνω από 100 βαθμούς οπότε το απλό νερό είναι ακατάλληλο.Αλατα το δεύτερο όπως προαναφέρανε και θεωρητικά νερό δε συμπληρώνεις αν δεν υπάρξει διαρροή.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Invader είπε

Μερικά αυτοκίνητα δουλεύουν πάνω από 100 βαθμούς οπότε το απλό νερό είναι ακατάλληλο.Αλατα το δεύτερο όπως προαναφέρανε και θεωρητικά νερό δε συμπληρώνεις αν δεν υπάρξει διαρροή.

Ότι υπάρχει υπάρχει αλλά δεν την βρήκε ο τελευταίος μάστορας, τώρα είχα συμπληρώσει πριν απο 700 περίπου χλμ και σήμερα το πρωί είχε πέσει η ποσότητα και έπρεπε να ξαναβάλω.

Αν θέλω να βάλω παραφλού πρέπει να βγάλω το νερό ή απλά να το συμπληρώσω;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, theo93 είπε

Ότι υπάρχει υπάρχει αλλά δεν την βρήκε ο τελευταίος μάστορας, τώρα είχα συμπληρώσει πριν απο 700 περίπου χλμ και σήμερα το πρωί είχε πέσει η ποσότητα και έπρεπε να ξαναβάλω.

Αν θέλω να βάλω παραφλού πρέπει να βγάλω το νερό ή απλά να το συμπληρώσω;

Δεν την βρήκε γιατί δεν έχει τα εργαλεία.

Καλό θα ήταν να φτιάξεις την διαρροή. Μέχρι τότε το ποιο φθηνό αντιψυκτικό σύμφωνα με το manual του αυτοκινήτου σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρουμε ποιο παραφλού ταιριάζει; Peugeot 307

Επίσης πώς θα γίνει η αντικατάσταση να ξαναπεριμένω να πέσει η στάθμη και να συμπληρώσω;

Επεξ/σία από theo93
Δημοσ.

Να πας σε μάστορα που φτιάχνει ψυγεία.Έχουν μηχάνημα που πρεσάρει το κύκλωμα και δυνατότητα να καθαρίσουν το κύκλωμα από σκουριά και οτιδήποτε άλλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, theo93 είπε

Ξέρουμε ποιο παραφλού ταιριάζει; Peugeot 307

Επίσης πώς θα γίνει η αντικατάσταση να ξαναπεριμένω να πέσει η στάθμη και να συμπληρώσω;

Να πάς σε συνεργείο .Αναλόγως το μοντέλο είτε ξεβιδωνεις τη ταπα κατω χαμηλα στο ψυγείο ή απο το δοχείο.

Όμως είχες παρατηρήσει μεταβολή στην στάθμη . Καλό είναι κάθε 2 χρόνια αλλαγή και πλύσιμο .

Και βάζουμε ποιοτικό αντιψυκτικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευαστή , οχι απο τα βενζίνάδικα( μόνο σε ανάγκη)

Εάν έχεις και πολλά χιλιόμετρα κακό δεν θα λάνει και η αλλαγή θερμοστάτη και αντλίας νερού (προτίμησε με μεταλλική φτερωτη) εάν πάς σε εμπορίου

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Να πάς σε συνεργείο .Αναλόγως το μοντέλο είτε ξεβιδωνεις τη ταπα κατω χαμηλα στο ψυγείο ή απο το δοχείο.

Όμως είχες παρατηρήσει μεταβολή στην στάθμη . Καλό είναι κάθε 2 χρόνια αλλαγή και πλύσιμο .

Και βάζουμε ποιοτικό αντιψυκτικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευαστή , οχι απο τα βενζίνάδικα( μόνο σε ανάγκη)

Εάν έχεις και πολλά χιλιόμετρα κακό δεν θα λάνει και η αλλαγή θερμοστάτη και αντλίας νερού (προτίμησε με μεταλλική φτερωτη) εάν πάς σε εμπορίου

3 ώρες πριν, Invader είπε

Να πας σε μάστορα που φτιάχνει ψυγεία.Έχουν μηχάνημα που πρεσάρει το κύκλωμα και δυνατότητα να καθαρίσουν το κύκλωμα από σκουριά και οτιδήποτε άλλο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, επειδή το αυτοκίνητο είναι οικογενειακό με περίπου 300κ δεν ξέρω τι έχει γινει με την συντήρηση του.

Αυτό που ξέρω είναι ότι το ψυγείο έχει αλλάξει πρόσφατα.

Θα το πάω σιγά σιγά σε έναν ειδικό στα ψυγεία να το δει, ξέρουμε περίπου τιμές γιατί είμαι άσχετος;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, theo93 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, επειδή το αυτοκίνητο είναι οικογενειακό με περίπου 300κ δεν ξέρω τι έχει γινει με την συντήρηση του.

Αυτό που ξέρω είναι ότι το ψυγείο έχει αλλάξει πρόσφατα.

Θα το πάω σιγά σιγά σε έναν ειδικό στα ψυγεία να το δει, ξέρουμε περίπου τιμές γιατί είμαι άσχετος;

Τα έχει τα χιλιόμετρα του βέβαια. Μπας και έχει ανεβάσει θερμοκρασία στο παρελθόν ; Δες και τη τάπα λαδιού σου μήπως έχει ίχνη λαδιού μαζί με νερό ( σημάδια φλαντζας κεφαλής ) 

Και στο συνεργείο να το πας θα στο πρεσαρουν .

Δες το βιβλίο συντήρησης του εάν έχει πάνω από 120-150.000 να αλλάξει αντλία νερού , να τη αλλάξεις μαζί με θερμοστάτη (βάλε γνήσιο θερμοστατη)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...