Iznogold Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να αποκτησω ενα site. Θελω να αποφύγω την ενασχόληση με περίπλοκους κώδικες και να μεινω οσο το δυνατον περισσοτερο σε ενα γραφικο περιβαλλον δημιουργίας. Εχω μια σελιδα στο blogspot και ειμαι κατα πολύ ικανοποιημενος απο την εμφάνιση της. Θα θελα όμως να μετακομίσω σε δικο μου domain για μεγαλύτερη ευελιξία. Μπορώ να παρω τον κώδικα απο την σελίδα μου και να τον μεταφέρω αυτουσιο-ή εστω με μικρές αλλαγές στην νεα μου σελίδα; Θα υπαρξουν νομικά σκαλώματα σε αυτό; Εχετε να προτείνετε καποια δωρεαν πηγη templates που να μπορω να την χρησιμοποιήσω για την δική μου σελίδα; Ευχαριστω!
Tmark Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με CMS (Content Management Systems) . Joomla για αρχή θα έλεγα. Έχει διάφορα templates να πειραματιστείς και δεν γράφεις ιδιαίτερο κώδικα.
merianos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δεν μπορείς να μεταφέρεις το template του Blogger σε άλλο server χωρίς να λερωθείς με κώδικα, και μάλιστα πολύ κώδικα. Επίσης δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα για να πάρεις το περιεχόμενο σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις κατά τη γνώμη μου, είναι να αγοράσεις ένα πακέτο φιλοξενίας και ένα domain αρχικά. Αυτά θα είναι και τα πάγια σου έξοδα οπότε αφού θέλεις να είσαι αυτόνομος θα πρέπει να κάνεις το βήμα ούτως ή άλλος. Στη συνέχεια να εγκαταστήσεις ένα CMS όπως είπε ο Tmark, αλλά επίσης κατά τη γνώμη μου είναι να εγκαταστήσεις WordPress, το οποίο είναι πολύ εύκολο στη χρήση, και μπορείς να βρεις μεγάλο αριθμό τόσο δωρεάν themes όσο και εμπορικών. Για περισσότερες λεπτομέρειες για εγκατάσταση του WordPress μπορείς να δεις το άρθρο αυτό. Τέλος το WordPress διαθέτει ήδη ένα πρόσθετο που μπορεί να μεταφέρει το περιεχόμενο σου (άρθρα, φωτογραφίες και άλλα) από το Blogger στην νέα σου εγκατάσταση. Μπορείς να δεις αν θέλεις αυτό το άρθρο που μοιάζει αρκετά με αυτό που σου περιγράφω παραπάνω. Για δωρεάν themes για WordPress μπορείς να δεις το Stirage WP, το repository του WordPress και άλλα. Και για εμπορικά μπορείς αν θέλεις να αγοράσεις από τη ThemeForest.
thanocaster Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Άλλη μια ψήφος στο Wordpress. Πέρα από το ότι έχει πολύ καθαρό κώδικα, θα σε βάλει και στη διαδικασία να αποκτήσεις πολύ πιο σωστές προγραμματιστικές συνήθειες σε σχέση με το Joomla. Επίσης, ο προσανατολισμός του WP είναι προς το blogging, τη στιγμή που το Joomla κατευθύνεται περισσότερο προς το portal building. Από εκεί και πέρα, όποιο εργαλείο και να επιλέξεις, το καλύτερο θα είναι να αρχίσεις να διαβάζεις λίγο αρχικά HTML, CSS και Javascript, και στη συνέχεια PHP και MySQL. Είναι πανεύκολες γλώσσες όλες και, εφόσον αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά, θα σου χρειαστούν σίγουρα. 1
Iznogold Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Η εγκατάσταση του joomla και του wordpress δεν μου ειναι ξεκάθαρη. Φαινεται οτι ειναι ενα ειδος προγράμματος το οποιο λειτουργει σε σερβερς και οχι στον ντεσκτοπ υπολογιστή μου. Διαφοροι σε ξενα φορουμς λενε για το wordpress οτι προκειται για ενα προγραμμα που απευθυνεται στους macintosh. edit. αν καταλαβα καλά το stigmahost, το papaki, η forthnet ειναι ολα σερβερς για να ανεβασεις το site σου για να μην αναγκαζεσαι να το τρεχεις απο το πισι σου. ποιον σερβερ θεωρειτε πιο γρήγορο; στο papaki υπαρχει ενα προγραμμα που λεγεται sitebuilder. το παρουσιαζουν πολυ userfriendly. λενε οτι δεν χρειαζεται να μπλεξεις με κωδικες. Πως σας φαινεται αυτο; Ειχε καποια σαητ ως παραδειγματα. Μου φανηκαν λιγο αργα αλλα σιγουρα ηταν ικανοποιητικα. Εξάλου εγω θελω ενα μπλογκ και ενα e-shop. απλα πραγματα δεν ειναι; Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2012 από Iznogold
platongr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Το blog είναι απλό και θα βρεις και δωρεάν λύσεις αν πάρεις hosting, το eshop δεν είναι τόσο ώστε να πεις ότι θα το φτιάξεις μόνος σου και θα κάνεις σωστά και με ασφάλεια και θα βγάλεις το μαγαζί σου στο internet για να είσαι ανταγωνιστικός.
liopyr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Να στήσεις eshop που να δουλεύει σωστά δεν είναι εύκολο. Πάντως αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, τσέκαρε το webs και το weebly, φτιάχνεις site σε 10', και έχουν μερικά έτοιμα themes που δεν είναι άσχημα.
Downloadpercent Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Να στήσεις eshop που να δουλεύει σωστά δεν είναι εύκολο. Πάντως αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, τσέκαρε το webs και το weebly, φτιάχνεις site σε 10', και έχουν μερικά έτοιμα themes που δεν είναι άσχημα. είναι είναι, μην παραπληροφορείς τον κόσμο... τόσα e-shop υπάρχουν που δουλεύει το SQL Injection... Ας είναι καλά οι μπακαλοδουλειές και κάνουν μερικούς να χαίρονται που κλέβουν Admin Passwords, τώρα τι δουλειά μπορεί να έχει ένας πίνακας με τα Accounts σε μια βάση για E-shop ο θεός και ο DBAdministrator το ξέρει... ΟΝΤΟΠΙΚ προσωπικά δεν μου αρέσουν τα CMS, πρόσφατα κατέβασα το Joomla να δω πως είναι και δεν ενθουσιάστηκα καθόλου, σε περιορίζει πάρα πολύ...
Iznogold Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 το webs.com και το weebly.com ειναι εναλλακτικές του blogspot; ως κατι τετοιο μου φαινεται. δλδ εγω δεν θα χω ευελιξια να διαφημιζω οτι θελω κτλπ. επισης θα χω το webs.com ως κομμάτι του domain name μου; δεν μου αρεσει αυτό.
liopyr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δεν είναι ακριβώς εναλλακτικές του blogspot, έχουν themes και options που μπορείς να στήσεις κάτι ας πούμε πιο επίσημο εμφανισιακά. Από εκεί και πέρα, αν θες free domain αναγκαστικά θα συμβιβαστείς με μία τέτοια επιλογή, αλλιώς αγοράζεις και παίζεις με ότι θες.
Downloadpercent Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δεν είναι ακριβώς εναλλακτικές του blogspot, έχουν themes και options που μπορείς να στήσεις κάτι ας πούμε πιο επίσημο εμφανισιακά. Από εκεί και πέρα, αν θες free domain αναγκαστικά θα συμβιβαστείς με μία τέτοια επιλογή, αλλιώς αγοράζεις και παίζεις με ότι θες. ξέρεις ποια είναι η πλάκα ε? κάποιος δεν θέλει Blog για το σίτε του πάει σε κάποιον να του φτιάξει ένα Site και αυτός το φτιάχνει με 2-3 κλικ χρησιμοποιώντας έτοιμα CMS παίρνεις και το 500αρικο έτσι για πλάκα... FAILLLLLLLLLLLLLL
webistudio Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Είναι έξυπνο να θέλεις να μπεις στο κόσμο του ιντερνετ, να αποκτήσεις ηλεκτρονικό κατάστημα να πουλήσεις τα προϊόντα σου. Ένα site είναι σαν ένα μαγαζί όσο περισσότερο ασχοληθείς με τη βιτρίνα σου όσο πιο κεντρικό είναι το μαγαζί σου όσο πιο μεγάλο είναι το μαγαζί σου τόσο καλυτέρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ασχολήσου και μάθε να φτιάξεις κάτι επαγγελματικό , μην τσιγκουνευτείς τα λεφτά ενός domain ενός καλού hosting. Αν βλέπεις ότι δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι της προκοπής απευθύνσου και πλήρωσε μια εταιρία. Οι λύσεις blogger blogspot etc δεν είναι επαγγελματικές λύσεις και δεν θα προσφέρουν σε μια επιχείρηση αυτό που θα προσφέρει μια σωστή ιστοσελίδα. Ξεκίνα και μάθε κάποιο cms αγόρασε κάποιο template σωστό και μην χάνεις χρόνο σε builders. Για hosting μην πάρεις από Ελλάδα πάρε από το εξωτερικό και διάβασε να κάνεις ότι μπορείς από SEO ώστε να μπορεί κουτσά στραβά να σε βρει κάποιος. Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι επάγγελμα και όσοι σου πούν οτι όλα είναι πανεύκολα δεν ξέρουν που παν τα 4.
merianos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Για hosting μην πάρεις από Ελλάδα πάρε από το εξωτερικό .... Για ποιο λόγο να μην πάρει hosting από Ελλάδα; Υπάρχει πληθώρα σωστών εταιρειών στην Ελλάδα που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλότατης ποιότητας. ... διάβασε να κάνεις ότι μπορείς από SEO ώστε να μπορεί κουτσά στραβά να σε βρει κάποιος. Το SEO δεν είναι παιχνίδι. Μπορεί να βρει στο διαδίκτυο πεπαλαιωμένες τεχνικές προώθησης που μπορεί να του κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην επίλυση του προβλήματος ή/και χωρίς δυνατότητα επίλυσης. Βέβαια αυτά τα γνωρίζουν οι ειδικοί, και αν κάποιος γνωρίζει καλά ας συμπληρώσει την απάντηση μου.
thanocaster Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Το SEO δεν είναι παιχνίδι. Μπορεί να βρει στο διαδίκτυο πεπαλαιωμένες τεχνικές προώθησης που μπορεί να του κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην επίλυση του προβλήματος ή/και χωρίς δυνατότητα επίλυσης. Κάποια παραδείγματα για τα δυο πράγματα που αναφέρεις στο μπολντ;
merianos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Για Hosting : StigmaHost / Papaki / HyperHosting Για SEO : Υπερφόρτωση της ιστοσελίδας με λέξεις κλειδιά, κρυφά κείμενα, λανθασμένη επιλογή λέξεων κλειδιά, http://womeninbusiness.about.com/od/internetmarketingandseo/a/12-bad-seo_3.htm "Building links too fast for to the wrong sites is considered blackhat SEO and could damage the credibility of your website in search engines." Πρόχειρη μετάφραση Η δημιουργία πολλών συνδέσμων προς την ιστοσελίδα σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τις λάθος σελίδες θεωρούνται blackhat SEO και μπορούν να βλάψουν την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Τουλάχιστον στο κομμάτι του SEO εγώ δεν είμαι ειδικός και φαντάζομαι πως οι ειδικοί θα μπορούν να μας ξεδιαλύνουν την άποψη που έχω και τα παραδείγματα που έδωσα παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα