Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Ολα ξεκινησαν πριν απο ενα χρονο και κατι οταν το laptop μου ξεκινησε να σβηνει λογω πολυ υψηλων θερμοκρασιων ΜΟΝΟ οταν επαιζα καποιο παιχνιδι! Στην αρχη νομισα οτι ηταν λογω του οτι δεν ειχα καποια βαση ωστε να ψυχεται καπως αλλα μετα ακομα και πανω στη βαση συνεχισε να σβηνει με αποτελεσμα καποια στιγμη να μην ξανα ανοιξει. Το πηγα σε τεχνικο και μου αλλαξε το συστημα ψυξης (τη χαλκινη αυτη βαση) και το ανεμηστιρακι, γιατι μου τα εκαψε ( για να καταλαβετε τα δυο χαλκινα ραβδακια ειχαν λιωσει και ειχαν στραφει προς τα επανω). Επισης μου το καθαρισε και αλλαξε και την παστα αλλα δυστηχως δεν αλλαξε τιποτα...οταν ξαναδοκιμασα να παιξω παλι εσβησε. Τι αλλο μπορει να το προκαλει αυτο;

Υ.Γ το μοντελο του υπολογιστη ειναι: Toshiba satellite A300 - 1GN αγορασμενο το 2009!

Το μοναδικο παιχνιδι που εχω παιξει σε αυτον τον υπολογιστη ειναι το World of Warcraft σε good γραφικα ( τα οποια ειναι recomended απο το συστημα)

Και επισης προσφατα ενα συγγενικο προσωπο επαιξε ενα παιχνιδι του Facebook στον υπολογιστη μου και παλι εσβησε.

Ευχαριστω εκ των προτερων :-D

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.

Το δοκιμασα το προγραμμα που μου ειπες και σου παραθετω τις θερμοκρασιες πιο κατω απο το Summary:

CPU

Intel Mobile Core 2 Duo P8400 @ 2.26GHz 55 °C

Penryn 45nm Technology

Motherboard

TOSHIBA Portable PC (CPU) 63 °C

Hard Drives

298GB FUJITSU MHZ2320BH G1 ATA Device (SATA) 40 °C

Για τη καρτα γραφικων δεν βρηκα κατι για θερμοκρασια.... Αμα θελεις παντως κατι περετερω πες μου να σου το πω! Και κατι ακομα. Οι θερμοκρασιες πιο πανω ειναι οταν το PC δεν εκτελει καποια εφαρμογη!

(Βεβαια οι θερμοκρασιες ανεβαινον κατα 2 βαθμους και ξαναπεφτουν δεν ειναι σταθερες)

Δημοσ.

Hmm...Κοιτα οι θερμοκρασιες σου δεν ειναι τραγικες για idle, αλλα δυτυχως δεν ειναι και οι ιδανικοτερες...Ειδικα η mobo, ζεσταινεται αρκετα...(Το ανεβοκατεβασμα των θερμοκρασιων που δειχνει το speccy ειναι ακρως φυσιολογικο...)

Κατεβασε μια αυτο http://www.techpowerup.com/downloads/2155/mirrors.php τρεχτο και ποσταρε μας την καρτελα sensors...

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι,

Λοιπον το ετρεξα και σου παραθετω απο κατω την εικονα με την καρτελα :-)! Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο ανησυχητικες οι θερμοκρασιες σε idle ( Σκεψου οτι το ετρεξα τωρα που εχω και air condition ανοιχτο)

e3v.png

Δημοσ.

94 βαθμοι Κελσιου, σε idle κατασταση, ειναι παρα μα παρα μα παρα πολυ ανησυχητικη θερμοκρασια...

Αν ειχες deksktop θα σου ελεγα καθαρησε την, βαλε νεα παστα, τσεκαρε να λειτουργει το ανεμιστηρι της...

Τωρα με το laptop δεν ξερω αν εισαι μεσα σε εγγυηση, και αν μπορεις και θες να κανεις κατι τετοιο μονος σου...

Δημοσ.

Οποτε καταληγουμε οτι ο υπολογιστης κλεινει λογω υπερθερμανσης της καρτας γραφικων? Ενταξει ευτυχως στο Desktop δεν εχω θεμα :-P , Αλλα στο laptop η αληθεια ειναι πως δεν εχω αγγυηση διοτη ειχα μονο για 2 χρονια και δεν της εκανα επεκταση. Παστα παντως αλλαξα και στην καρτα γραφικων και στον επεξεργαστη και καθαρισα ολο το laptop εσωτερικα συμπεριλαμβανομενου και το ανεμηστιρακι που εχει (Η καρτα γραφικων στο laptop αυτο δεν ειδα να εχει εκτος και αν το μοναδικο εκεινο που υπαρχει ειναι της καρτας γραφικων, εκεινο το πλαϊνο). Σκεψου οτι ακομα κια τωρα στα αριστερα καιει υπερβολικα! Και απλα ειμαι στο internet nothing more!!

Δημοσ.

Εκει καταληγουμε χωρις βεβαια να αποκλειουμε και το απιθανο ενδεχομενο να συμπιπτουν 2 προβληματα μαζι...

Οσον αφορα το ανεμιστηρι, οπως τα λες μαλλον θα υπαρχει μονο ενα, και μεσω χαλκινων heatpipes θα γινεται η ''δουλεια''!

Οταν ομως λες πως του εβαλες παστα, καθαρισες και το ανεμιστηρι, αδυνατω να σκεφτω τι μπορει να φταιει...

Εφοσον δεν εχεις εγγυηση ξαναδοκιμασε να το ανοιξεις και ελεγξε τη σταθεροτητα της ψυχτρας...

Θα μπορουσες, αν δεν εχεις ηδη, να αγοραζες μια βαση με ανεμιστηρια για να δροσιζεται το laptop, αλλα ουτε την αιτια υπερθερμανσης της GPU θα ελυνε, ουτε θα εμφανιζε τρομερα αποτελεσματα...Οποτε, δωρο-αδωρο!

Δημοσ.

Οντως σιγουρα δεν μπορουμε αν αποκλεισουμε κατι τετοιο! Για να σου δωσω να καταλαβεις εκει που βρισκεται η καρτα γραφικων βαζεις απο πανω τη βασουλα της η οποια ειναι στο σχημα της καρτας και αυτη συνδεεται με heatpipes χαλκινα τα οποια καταληγουν στο ανεμηστιρακι στην αριστερη ακρη.

Ελα που κι εγω αυτο αναρωτιεμαι... Γιατι το θεωρησα δεδομενο οτι θα δουλευε κανονικα μετα τον καθαρισμο και εξεπλαγην οταν το ειδα! Βεβαια μου περασε απο το μυαλο και το ενδεχομενο να μην μου αλλαξε αυτος που το πηγα το συστημα ψυξης για να σου πω την αληθεια!

μηπως το παρακανες με την παστα γενικοτερα;

δεν θελει παραπανω απο μεγεθος κοκκου ρυζιου..

Οχι οχι και ο λογος ειναι οτι δεν μου το επιτρεπει ετσι κι αλλιως απο το μεγεθος γιατι να φανταστεις ειναι 2 μικρα τετραγωνακια στα οποια μπενει λιγη ποσοτητα!

Δημοσ.

Για να καταλαβω ειχε ''λιωσει'' μερος απο τα χαλκινα heatpipes, και σου ειπε ο τυπας πως θα τα αλλαξει ;

Μα πως λιωσαν...

Δημοσ.

Ναι ακριβως και για να ειμαι πιο συγκεκριμενος απο την πλευρα που ηταν η καρτα. Εκεινος μου ειπε οτι ηταν λογω των πολλαπλων υπερθερμανσεων που ειχε υποστει! Γι αυτο λεει ειχαν σηκωθει κιολας προς τ'απανω!

Η αληθεια ειναι πως δεν ξερω και εμεινα για να ειμαι ειληκρινης σε αυτα που μου ειπε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...