Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με κάποιο framework της PHP και μιας και είναι το ποιο πολυσυζητημένο κατέβασα το CakePHP . Από εκεί και μετά το χάος , δεν έβγαλα άκρη με το tutorial Που έχουν στο site τους . Έχει καμιά υπόδειξή κάποιος? κάτι σε absolute begginer με το framewok. Δεν έχω καμιά εμπειρία με MVC ( γνωρίζω μόνο το γενικό concept ) ενώ έχω ασχοληθεί αρκετά με PHP

Δημοσ.

Αν δεν έχεις καταλάβει τίποτα, τότε ίσως και να μην έχει και πολλές ελπίδες και να πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

Το CakePHP είναι ίσως το ποιο εύκολο Framework αυτή τη στιγμή, με πολύ σύντομο χρόνο εκμάθησης.

Αυτό που σου προτείνω είναι να αρχίζεις να διαβάσεις το Documentation τους για να κατανοήσεις την ιδέα πίσω από το MVC. Πάντως αν καταφέρεις να το μάθεις, θα το λατρέψεις.

Δημοσ.

Τι να αναθεωρήσω; δεν κατάλαβα... Το θέμα είναι ότι γράφει κώδικα και δεν το εξηγεί αναλυτικά...

Δημοσ.

Η φιλοσοφία πίσω από το MVC είναι πάρα πολύ απλή.

Το M είναι το Model που αναλαμβάνει όλη την διαχείριση των δεδομένων μεταξύ εφαρμογής και βάσης δεδομένων, το V είναι το τελικό αποτέλεσμα της επεξεργασίας που παίρνει ο τελικός χρήστης, και τέλος ο C είναι ο controller που κάνει την όλη επεξεργασία των δεδομένων.

Από εκεί και πέρα το μόνο που πρέπει να διαβάσεις για να αρχίσεις να παίζεις με τo CakePHP είναι πως να το εγκαταστήσεις, να διαβάσεις σχετικά με τις συμβάσεις ονοματοδοσίας και παίζεις. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Και σιγά σιγά, μετά όπως σου χρειάζονται οι βιβλιοθήκες του CakePHP τις διαβάζεις και τις μαθαίνεις και αυτές.

Δημοσ.

Πραγματικά, αν δεν βγάζεις άκρη με το documentation του cake, μάλλον έχεις κάποια κενά σε πολύ βασικές έννοιες. Ρίξε μια ματιά εδώ για να κατανοήσεις τί είναι ακριβώς το MVC. Αν και αυτό σου φαίνεται πολύπλοκο, σημαίνει ότι θες αρκετό διάβασμα όσον αφορά στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Γενικά το cake έχει ΠΟΛΥ καλό documentation.

• Like 1
Δημοσ.

ΡΕ παιδιά δεν νομίζω ότι είναι αυτό... Καθώς έψαχνα στο ίντερνετ είδα ότι πολλά παιδιά ψάχνανε κάτι άλλο εκτός από το documentation του cakephp... Κατανοώ τον αντικειμενοστραφη προγραμματισμο αλλά είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις το framework αν δεν ξέρεις τι κάνει και πως το κάνει...

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι να κατανοείς τον OOP αλλά το πώς δουλεύει ένα web application framework σε γενικές γραμμές (ανεξαρτήτως ποιό είναι και σε τι γλώσσα είναι γραμμένο).

Αυτό το πήρες από την αρχή; Αν ναι, που κόλλησες;

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ θα σου δείξω τον δρόμο που με βοήθησε. Δεν έμαθα CakePHP αλλά Codeigniter, http://net.tutsplus.com/sessions/codeigniter-from-scratch/ εδώ θα βρεις tutorial για το Codeigniter που είναι και αυτό MVC, μάθε το MVC paradigm, και μετά δούλεψε το Cake. Ίδια τα θεωρώ και τα 2 αυτά frameworks. Τα tutorials αυτά είναι ΑΨΟΓΑ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...