Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ κεραυνοί αστραπές σήμερα στην κεντρική ελλάδα σε κάποιο σημείο ακούγεται ένα τσαφ σβήνει το pc κλπ.

Το ανοίγω μετά από λίγο όλα καλά όλα ωραία αλλα. δεν είχα internet.

Εχω δυο ρουτερ στο μεταξύ ένα παλιό και ένα που είχαν στείλει πριν από μια εβδομάδα με μια νέα σύνδεση.

Το καινούργιο ρουτερ που ήταν πάνω την ώρα του χαλασμού τίποτα. Σύνδεσα το wireless στικάκι που έχω μήπως και ήταν το καλώδιο δεν μπορούσε ούτε με το wireless.

Με το παλιό το ρούτερ δεν μπορώ να συνδεθώ ενσύρματα μεσω ethernet. Μπορώ ωστόσο να συνδεθώ μέσω του wireless στικ.

Τι κάνουμε από εδώ και πέρα καθώς θέλω να συνδέομαι με καλώδιο? Και τι νομίζετε ότι έχει καεί τελικά?

Και αν βάλω ένα UPS τα αποφεύγουμε όλα αυτά στο μέλλον?

Δημοσ.

ναι μια χαρούλα μέσω του καλωδίου συνδεόμουνα

κοινώς με νέο ρούτερ που ήταν πάνω την ώρα των κεραυνών όχι ενσύρματα, όχι ασύρματα

με back up παλιό ρούτερ που το είχα κρατήσει καβάτζα όχι ενσυρματα, ναι ασύρματα

Και στις δυο περιπτώσεις δοκίμασα και με ένα παλιό καλώδιο ethernet ποιυ είχα κρατημένο δεν βοήθησε όμως άρα μάλλον δεν είναι καλώδιο.

Στο Network adaptors δεν μου δείχνει τίποτα παρεπιπτόντως αν το usb στικάκι δεν είναι συνδεδεμένο. Δοκίμασα να ξαναβάλω τους ethernet drivers και δεν βρίσκει network adaptor λέει

Δημοσ.

αχα αρα δεν φταίει το ρούτερ. δοκίμασε με ένα άλλο καλώδιο και άλλο ρούτερ και αν δεν καταλαβαίνεις τι κάηκε

καταλαβα άρα μάλλον το τσαφ προήλθε απο την μητρικη και συγκεκριμένα απο την υποδοχη του ethernet.(δεν μπορώ να είμαι σίγουρος απλή υπόθεση κάνω). Ανοιξε το πισι και δές άν εχει καμιά μαυρίλα κοντα στην υποδοχή του ethernet πάνω στην μητρική. ηταν κατευθείαν το πισι συνδεμένο στην πρίζα ? Τωρα στο μέλλον για να γλυτώσεις τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πάρεις ενα ups η έστω ενα προστατευτικο πολύμπριζο απο κεραυνους και υπερτάσεις.

Δημοσ.

Βεβαιώσου πρώτα αν κάηκε κατι και μετά πάνε εδω.

http://www.skroutz.gr/c/128/kartes-wifi-adaptores.html?from=catspan&keyphrase=ethernet+pci

Οποιο θες την δουλειά του θα την κάνει.

Θα δουλεύει ναι κανονικα.

Δεν μου απάντησες ομως το έιχες κατευθείαν στην μπρίζα ?

Δημοσ.

ναι ήταν στην πρίζα και αναμμένο

εχω πολυπριζο ασφαλειας θεωρητικά δεν έκανε τίποτα όμως. θα πάρω ένα ups νομίζω

Δημοσ.

Σε περιπτωση σαν την δικια σου εχω αντιμετωπισει 2 φορες σε ενα σπιτι.

Επεσε ο κεραυνος,εκαψε το ρουτερ και την πρωτη φορα εκαψε το τροφοδοτικο και την οnboard lan θυρα.

Βαζω μια καρτα δικτου,καινουριο τροφοδοτικο και καινουριο ρουτερ και ολα οκ.

Την δευτερη φορα καει παλι το ρουτερ καθως και την καρτα δικτυου.Αυτο εγινε μετα απο 1 χρονο περιπου.

Αυτην την φορα βαλαμε καινουριο ρουτερ και ενα wireless usb adapter.

Του χρονου θα δουμε τι θα καψει....

Δημοσ.

Και μένα μου κάηκε πέρυσι απο κεραυνό το ρούτερ.

Το μόνο που άναβε ήταν το power λαμπάκι και τίποτα άλλο.

Απο τότε πάντα βγάζω απο τις πρίζες πισι - ρουτερ σε ώρα καταιγίδας

Δημοσ.

το Ups θα προστατεψει τον υπολογιστη.αν ομως ο κεραυνος πεσει σε τηλεφωνικο δικτυο τοτε η συσκευη θα την φαει απο την τηλεφωνικη υποδοχη οποτε εκει παλι μπορει να καψει οτιβρει στην σειρα.επισης αν το router δεν ηταν σε πολυπριζο ασφαλειας και την εφαγε αυτο παλι απο το ethernet μπορει να σου καψει την καρτα.ναι καλυτερα ειναι να παρεις Ups για το Pc.αν εχεις τα λεφτα θα σου προτεινα apc smart .ειναι ακριβα για αυτο ειπα αν εχεις τα λεφτα.αν δεν εχεις τοσα προτιμησε ενα φτηνο apc.γενικα η apc ειναι η πιο σοβαρη εταιρεια σε ups και αξιζει η αγορα του αντι να παρεις ενα τις πλακας.

Δημοσ.

Μάλλον θα πάω σε ups αλλά όχι κάτι τρομερό οικονομικά 70-80 ευρώ περίπου υπολογίζω και απλά θα ειμαι λογικός και θα το κλείνω όταν έχει καταιγίδα καθότι δύσκολες εποχές.

Εψαχνα στο μεταξύ για καρτούλα δικτύου η μητρική μου είναι η http://www.gigabyte....spx?pid=3855#ov

Τι χρειάζομαι pci express ή απλή?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...