Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα κ καλο μηνα παιδια! Μετα απο ψαξιμο βρηκα αυτο το προγραμα : dvd architect 3 της sony.

Θέλω κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να προστατεψω καποια cd/dvd(δικο μου) απο την αντιγραφή. Δηλαδή να μην μπορει ο άλλος να ανοιγει πχ. το nero και να το αντιγραφει αμεσως με ενα κλικ!! Τωρα καποιος ψαγμενος σιγουρα θα το ανοιξει,αλλα εγω μιλαω για ασχετους.Το παραπανω προγραμμα το ξερει κανενας σας;Το εχει δουλεψει;Λεει οτι προσφερει συν τα αλλα και κλείδωμα macrovision type 1,2,3 !!

Εκτος εαν εχετε καποιο παρομοιο να μου συστησετε.Ευχαριστω.

Επεξ/σία από giorgos1966
Δημοσ.

Tο δουλεύω το architect από την έκδοση 2.

Το κλείδωμα που αναφέρεις (macrovision) δεν αποτρέπει την απευθείας αντιγραφή. Το μόνο που κάνει είναι να μπλοκάρει την αναπαραγωγή από dvd player και την εγγραφή σε dvd recorder ή vhs recorder μέσω καλώδιου scart ή video/audio out.

Τα κλειδώματα που δεν επιτρέπουν την αντιγραφή dvd-2-dvd ή dvd-2-iso δεν είναι δωρεάν και πρέπει να πληρώσεις για τα δηκαιώματα εκμετάλλευσης (π.χ. το puppet lock της sony).

Το πιο κλασσικό κλείδωμα είναι το css αλλά το σπάνε όλα τα προγράμματα αντιγραφής, ακόμα και το dvd decrypter ή το dvd shrink που έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να αναπτύσσονται.

Αν θέλεις να το ψάξεις παραπάνω δες μια αναζήτηση (http://www.google.gr...iw=1024&bih=578).

Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι να γράψεις ψεύτικα δεδομένα ώστε να γεμίσει το dvd και να καταστρέψεις επίτιδες το δισκάκι προς το τέλος του (το εξωτερικό σημείο του δίσκου) με μια πυρωμένη καρφίτσα ή μαχαίρι (προσοχή τα δάχτυλα) ώστε όποιος προσπαθήσει απλά να κάνει disc copy να μην μπορεί να το ολοκληρώσει.

Αυτό όμως θα αποτρέψει μόνο τους εντελώς άσχετους που το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν το δισκάκι, να πατάνε copy και να περιμένουν να μεταφερθεί η εικόνα ως δια μαγείας από το ένα δισκάκι στο άλλο.

Δημοσ.

Tο δουλεύω το architect από την έκδοση 2.

Το κλείδωμα που αναφέρεις (macrovision) δεν αποτρέπει την απευθείας αντιγραφή. Το μόνο που κάνει είναι να μπλοκάρει την αναπαραγωγή από dvd player και την εγγραφή σε dvd recorder ή vhs recorder μέσω καλώδιου scart ή video/audio out.

Τα κλειδώματα που δεν επιτρέπουν την αντιγραφή dvd-2-dvd ή dvd-2-iso δεν είναι δωρεάν και πρέπει να πληρώσεις για τα δηκαιώματα εκμετάλλευσης (π.χ. το puppet lock της sony).

Το πιο κλασσικό κλείδωμα είναι το css αλλά το σπάνε όλα τα προγράμματα αντιγραφής, ακόμα και το dvd decrypter ή το dvd shrink που έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να αναπτύσσονται.

Αν θέλεις να το ψάξεις παραπάνω δες μια αναζήτηση (http://www.google.gr...iw=1024&bih=578).

Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι να γράψεις ψεύτικα δεδομένα ώστε να γεμίσει το dvd και να καταστρέψεις επίτιδες το δισκάκι προς το τέλος του (το εξωτερικό σημείο του δίσκου) με μια πυρωμένη καρφίτσα ή μαχαίρι (προσοχή τα δάχτυλα) ώστε όποιος προσπαθήσει απλά να κάνει disc copy να μην μπορεί να το ολοκληρώσει.

Αυτό όμως θα αποτρέψει μόνο τους εντελώς άσχετους που το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν το δισκάκι, να πατάνε copy και να περιμένουν να μεταφερθεί η εικόνα ως δια μαγείας από το ένα δισκάκι στο άλλο.

Σε ευχαριστω για την απαντιση σου αλλα θελω να ρωτησω κ κατι αλλο: Εαν υποθεσουμε οτι δεν γεμιζει ολο το δισκακι,που να την κανω την χαρακια;εκει που τελειωνει η γραφη;

Κατι δευτερο που ειπες ποιο πανω, πως θα το παρει το εργο καποιος που ξερει περισσοτερα με την χαρακια που θα του εχω κανει;Αφου δεν θα μπορει να το διαβασει;

Και ενα τριτο κ τελευταιο ερωτημα ειναι:αφου θα το εχω σημαδεψει το dvd,πως θα μπορει να παιζει αυτο χωρις προβλημα σε pc η σε dvdplayer ;

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντιση σου αλλα θελω να ρωτησω κ κατι αλλο: Εαν υποθεσουμε οτι δεν γεμιζει ολο το δισκακι,που να την κανω την χαρακια;εκει που τελειωνει η γραφη;

Θα προσθέσεις ένα ακόμα βίντεο που δεν θα έχει τίποτα ή θα έχει άσχετο υλικό σαν τελευταίο τίτλο και θα κρατάει αρκετά λεπτά.

Αν π.χ. το υλικό σου είναι μία ώρα και πιάνει σε νορμάλ συνθήκες 3 gb, βάλε έναν ακόμα τίτλο γύρω στην μισή ώρα στο τέλος. Η "καταστροφή" θα γίνει λίγο πριν το τέλος της τελευταίας εγγραφής και μέσα στο γραμμένο μέρος, όχι μετά από αυτό γιατί έτσι δεν θα έχει κανένα νόημα αφού κατά την αντιγραφή θα παραβλέπεται ότι υπάρχει μετά το τελευταίο εγγεγραμμένο byte.

Μπορείς επίσης στο architect να μεταφέρεις το end point από το video track ώστε να πάει κανά τέταρτο παρακάτω και έτσι θα έχεις επιπλέον 15 λεπτά μαύρο στο τέλος όπου θα μπορείς να κάνεις την ελεγχόμενη καταστροφή.

Κατι δευτερο που ειπες ποιο πανω, πως θα το παρει το εργο καποιος που ξερει περισσοτερα με την χαρακια που θα του εχω κανει;Αφου δεν θα μπορει να το διαβασει;

Το δισκάκι θα διαβάζεται κανονικά αλλά μέχρι το σημείο με το πρόβλημα. Θα μπορεί κάποιος να το περάσει από το dvd shrink ή το dvd fab θα δει στο preview ότι ο τελευταίος τίτλος δεν έχει τίποτα και θα πάρει μόνο τον 1ο τίτλο που θα είναι σωστός. Ο τελευταίος τίτλος μόνο θα είναι προβληματικός.

Μόνο όταν κάποιος πάει να κάνει disk copy το δισκάκι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Εγώ π.χ. ποτέ δεν κάνω αντιγραφή στα τυφλά. Πάντα ελέγχω τι έχει μέσα το δισκάκι.

Και ενα τριτο κ τελευταιο ερωτημα ειναι:αφου θα το εχω σημαδεψει το dvd,πως θα μπορει να παιζει αυτο χωρις προβλημα σε pc η σε dvdplayer ;

Το dvd player αναπαράγει τους τίτλους με την σειρά. Θα παίξει τον 1ο, μετά τον 2ο κοκ, ανάλογα βέβαια με το πως θα έχεις ορίσει το navigation στο architect. Κατά το authoring δεν θα περιλάβεις τον τελευταίο τίτλο στην σειρά αναπαραγωγής και το dvd player ούτε που θα καταλάβει την παρουσία του, ούτε πρόκειτε να πάει να παίξει τον τελευταίο τίτλο. Εκτός βέβαια αν ο θεατής επιλέξει από το τηλεκοντρόλ να πάει χειροκίνητα στον τελευταίο τίτλο από το κουμπί title.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...