Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, γεια σας!

Έχω ένα Motorola Defy με android 2.2.2 από το Νοέμβριο του 2010.

Επειδή η εργοστασιακή μπαταρία αρχίζει να μειώνει τη διάρκειά της, πήρα μια δεύτερη (μόλις €10 από amazon) και τώρα ενεργώ ως εξής:

-Έχω τη μία μπαταρία φορτισμένη στην τσάντα μου και την άλλη στο κινητό σε λειτουργία.

-Όταν η μπαταρία σε λειτουργία πέσει κάτω από το 20% και βγάλει ένδειξη "φορτίστε", αν είμαι κοντά σε ρεύμα τη φορτίζω και ύστερα βάζω την άλλη. Αλλιώς βάζω τη γεμάτη και όταν βρεθώ σε ρεύμα για αρκετή ώρα, φορτίζω την άδεια μέχρι το τέρμα και ύστερα ξαναβάζω τη γεμάτη.

Ο στόχος μου είναι να μην καταπονούνται οι μπαταρίες και να έχω και αρκετή ώρα αυτονομία.

Απ' ότι φαίνεται όμως, κατάφερα να κάνω τη ζωή μου υπέρ του δέοντος πολύπλοκη και επιπλέον ανησυχώ ότι από τις καθημερινές αλλαγές μπαταρίας μπορεί να έχω φθορά στις επαφές του ήδη παλιού (διετίας) κινητού μου.

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω τακτική και να προτείνετε βελτιώσεις; Γενικά, δε με πειράζει τόσο η πολυπλοκότητα όσο το ενδεχόμενο να κάνω ζημιά στο κινητό.

-Μήπως π.χ. να περιορίσω τις αλλαγές μπαταρίας σε μια φορά την εβδομάδα πλην περιπτώσεων έκτακτης αναγκης;

-Μήπως να δώσω κάτι παραπάνω να πάρω από εκείνα τα κιτ εξωτερικής μπαταρίας που τα έχεις μαζί σου φορτισμένα και όταν είσαι στο δρόμο και σου πέσει η μπαταρία του κινητού, τα συνδέεις και σου φορτίζουν την εσωτερική μπαταρία χωρίς να την αποσυνδέσεις; Οι τιμές όμως είναι πάνω από €10, γι' αυτό προτίμησα την απλή και "χαζή" λύση.

Σας ευχαριστώ!

Μανώλης.

Δημοσ.

Μόνο που το διάβασα κουράστηκα, που να καθόμουν να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία.

Καλύτερα τα κιτ και μια μπαταρία. Η 2η φορτισμένη στο 30-40% και σε αεροστεγή και υδατοστεγή σακούλα στην κατάψυξη. Όταν τα παίξει η 1η βγάλε την 2η και άσε την παλιά για κανένα ταξίδι.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ!

Άλλες 2 ερωτήσεις στα γρήγορα:

Είναι κακό για τη μπαταρία να φορτίζεται όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου μου με το κινητό κλειστό; Υποθέτω όχι. Με το κινητό ανοιχτό;

Αυτό με την κατάψυξη όντως ισχύει;

Ναι, νομίζω. Χαμηλή θερμοκρασία είναι το κλειδί. Προσοχή στην υγρασία όμως, προφανώς, εξ ου και το αερο/υδατοστεγές κλείσιμο (-;

Δημοσ.

Είναι κακό για τη μπαταρία να φορτίζεται όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου μου με το κινητό κλειστό; Υποθέτω όχι. Με το κινητό ανοιχτό;

Δεν παίζει ρόλο το πόσο ή πως θα το φωρτίζεις. Μόνο τζάμπα ρεύμα θα καις αν φτάσει το 100%.

Αν το τηλέφωνο είναι κλειστό ή όχι όταν φωρτίζει θα έχει σημασία μόνο αν το κινητό έχει την δυνατότητα να εκμεταλευτεί την κατάσταση power off για να φωρτίσει την μπαταρία πιο αργά.

Ναι, νομίζω. Χαμηλή θερμοκρασία είναι το κλειδί. Προσοχή στην υγρασία όμως, προφανώς, εξ ου και το αερο/υδατοστεγές κλείσιμο (-;

Απ' ότι ξέρω οι μπαταρίες φυλάσσονται με παρόμοιο τρόπο (30% φώρτιση, χαμηλή θερμοκρασία και ξηρό περιβάλλον).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...