Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να μου πει κάποιος, ποιος από τους παρακάτω επεξεργαστές είναι πιο καλός σε θέμα ταχύτητας και γενικότερα δύναμης?

Intel Core i5 850M

Intel Core i7 620M

Intel Core i7 640M

Δημοσ.

Μαλλον στον πρώτο εννοεις τον 580Μ διοτι 850Μ i5 δεν βλεπω να υπαρχει καπου....

Θεωρητικα ο 640 ειναι ο γρηγοροτερος με ελαχιστη διαφορα απο τον 620....

απο εκει και περα η διαφορες μεταξυ και τοων τριων τους δεν ειναι τοσο σημαντικες οποτε εγω στην θεση σου θα προτιμουσα το φθηνοτερο η το πιο πληρες συστημα (διοτι μαλλον για λαπτοπ μιλαμε).

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι τον 580Μ εννοώ... Σκέφτομαι να πάρω τον 580 διότι είναι σίγουρο ότι είναι συμβατός με το chipset μου ενώ για τους άλλους δεν βρήκα κάτι...

Επεξ/σία από Simos805
Δημοσ.

που μπορώ να βρω τον intel core i7 640M? έχω ψάξει παντού αλλά πουθενά δεν τον έχουν...

Δημοσ.

Λογικό δεν είναι? Είναι επεξεργαστής EOL εδώ και 2 χρόνια (μπορεί και παραπάνω). Στο ebay θα βρεις με ~200 λίρες. Αξίζει?

Αλήθεια ποιον επεξεργαστή έχεις και γιατί θέλεις να τον αλλάξεις? Τι προσδοκάς με άλλα λόγια?

Δημοσ.

τώρα έχω τον i3 350M που δεν λέω, καλός είναι, αλλά τώρα τελευταία φτιάχνω διάφορα animations στο Cinema 4D και αργεί πάρα πολύ στο render (έως και 20 ώρες για ένα απλό βίντεο 30 δευτερολέπτων!!) οπότε θα βάλω τον i7 640M να κάνω τη δουλειά μου...

Δημοσ.

Αμα ειναι να δωσεις καμια 200 σε επεξεργαστη δεν κανεις καλυτερα λιγο υπομονη να μαζεψεις κανενα ψιλο να πας σε εναν desktop να κανεις την δουλεια σου σαν ανθρωπος!

Γιατί δεν παίρνεις ένα desktop να κάνεις τη δουλειά σου?

Damn πολυ αργησα να ποσταρω :P

• Like 1
Δημοσ.

Laptop θέλω για να μπορώ να το μετακινώ... Το θέμα είναι ότι μετά ένα τέτοιο laptop θα είναι πολύ ακριβό....

Δημοσ.
Αμα ειναι να δωσεις καμια 200 σε επεξεργαστη δεν κανεις καλυτερα λιγο υπομονη να μαζεψεις κανενα ψιλο να πας σε εναν desktop να κανεις την δουλεια σου σαν ανθρωπος!

200 λίρες... Κάμποσα περισσότερα ευρουλάκια...

Αλλά σε καταλαβαίνω. Ο i7 είναι καλύτερος για αυτές τις δουλειές. Φαντάζομαι ξέρεις όμως πως η m έκδοση των i7 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τετραπύρηνοι με HT αλλά διπύρηνοι με HT (εκτός από αυτούς που έχουν το Q μέσα στο όνομα πχ ι7-820QM). Γιαυτό λένε τα παιδιά για desktop...

Για να καταλάβεις την διαφορά που έχει ένας mobile CPU με έναν desktop, ο 640m εχει περίπου την ίδια απόδοση με έναν Α8-3850. Οπότε με λίγα παραπάνω χρήματα από τα 300 του επεξεργαστή, πας σε ολόκληρο μηχάνημα. Αλλά όπως λες θες να είναι φορητό το εργαλείο.

Ας το πάρουμε όμως και ανάποδα. Αν βρεις να σπρώξεις το δικό σου 300-350 ευρώ, τότε με τα επιπλέον 300 που θα έδινες για την CPU, παίρνεις αυτό το laptop του οποίου ο επεξεργαστής αν και i5 είναι καλύτερος (ανήκει στην νέα γενιά SB και είναι και αυτός 2cores/4threads):

http://www.skroutz.g...keyphrase=3210m

δεν ξέρω αν σε καλύπτει η VGA

Εγώ απλά σου δίνω εναλλακτικές...

Υ.Γ.

Πάρε και την λίστα με τους επεξεργαστές για να ξέρεις που περίπου είσαι (ο 640m στην 48η θέση):

http://www.notebookc...ist.2436.0.html

Δημοσ.

Τώρα που το λες, αυτή είναι μια καλή σκέψη διότι όντος με γύρο στα 300€ παραπάνω παίρνω ένα πολύ καλό laptop σαφός καλύτερο από αυτό που έχω ως τώρα... Ναι το ξέρω οτι είναι dual-core ο 640M, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερος απολ αυτόν που έχω τώρα.. Τεσπα και οι δυο λύσεις καλες είναι, αλλά θέλει λίγο σκέψη το πράμα...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...