Centurion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα. Αποφάσισα να αλλάξω την stock ψύκτρα του 955 με μια Arctic Cooling Freezer 13 Pro http://www.tweaktown.com/reviews/3872/arctic_cooling_freezer_13_pro_cpu_cooler_review/index6.html Το θέμα είναι ότι στη μητρική μου έχω πιασμένα και τα 4 dimms και δεν ξέρω αν θα χωρέσει στο πλάτος ή αν θα χτυπάει στις μνήμες. Η μητρική μου είναι αυτή http://www.asrock.com/mb/AMD/ALiveXFire-eSATA2/ Τώρα, αν βρίσκει μόνο στην πρώτη μνήμη αριστερά, μπορώ να βγάλω το ένα module και να συνεχίσω με τα άλλα τρία; Οι διαστάσεις του stock cooler είναι 108 mm, ενώ της Arctic Cooling Freezer 13 Pro είναι 134mm. Τι λέτε; Ευχαριστώ.
Centurion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Οι μνήμες σου είναι με ψηλές ψύκτρες; Όχι, είναι οι απλές. Δεν έχουν ψύκτρες επάνω.
whocares Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα και ας μπαίνει σε παράλληλη διάταξη με την VGA αν δεν κάνω λάθος. Καλό θα είναι να περιμένεις και άλλη άποψη ή να επικοινωνήσεις με το κατάστημα αγοράς να δεις τι θα σου πουν. Σίγουρα θα την έχουν εγκαταστήσει σε κάποιο σύστημα που στο παρελθόν παρέδωσαν σε πελάτη.
Centurion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα και ας μπαίνει σε παράλληλη διάταξη με την VGA αν δεν κάνω λάθος. Ναι, παράλληλα μπαίνει. Anyway, thanks
whocares Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μάλλον δεν έχεις κανένα θέμα. Μόλις βρήκα ατή τη φωτογραφία Φαίνονται και τα τσιπάκια των μνημών απο μέσα και είναι πιο κάτω απο τον ανεμιστήρα και τα fins του cooler. οπότε κανένα θέμα 1
Centurion Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μάλλον δεν έχεις κανένα θέμα. Μόλις βρήκα ατή τη φωτογραφία Φαίνονται και τα τσιπάκια των μνημών απο μέσα και είναι πιο κάτω απο τον ανεμιστήρα και τα fins του cooler. οπότε κανένα θέμα Με κάλυψες πλήρως. Σ' ευχαριστ'ω πάρα πολύ. Μου έφυγε ένα άγχος 1
Centurion Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω: Διάβασα ότι το μέγιστο βάρος που δέχονται οι μητρικές AM2 για cpu cooler είναι περίπου 450 γραμμάρια. Η συγκεκριμένη ζυγίζει τα διπλάσια, δηλαδή 900 γραμμάρια. Θα πρέπει να ανησυχώ;
duffyduck Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Παρε ειτε την Xigmatek Gaia SD1283 ή την CoolerMaster Hyper 212 EVO, οι οποιες εχουν την δικη τους βαση και τοποθετουνται με οποιο προσανατολισμο θελεις. H Arctic Freezer 13 PRO δεν εχει την δικη της βαση και στηριζεται στην πλαστικη βαση της μητρικης. Αυτο ειναι ok για μητρικες που εχουν 3 πλαστικα γαντζακια σε καθε πλευρα. Εσενα εχει απο ενα, οποτε δεν ειμαι σιγουρος για το κρατημα της ψυκτρας. Xigmatek Gaia SD1283 http://www.skroutz.gr/s/417047/Xigmatek-Gaia-SD1283.html CoolerMaster Hyper 212 EVO http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html
chiftakis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Φίλε μου εκτός από τις μνήμες δες και αν θα κλείνει το καπάκι του κουτιού. Πριν μερικές μέρες πήρα την συγκεκριμένη ψύχτρα και το καπάκι δεν κλείνει για μισό με ένα εκατοστό (στην ουσία είναι οι βίδες που ενοχλούν). Έτσι ή θα έχω ανοιχτό το καπάκι ή θα κόψω το καπάκι στο σημείο που ενοχλούν οι βίδες. Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική;
whocares Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Οι κορυφές από τα heatpipes θα εννοείς. Η καλύτερη λύση που έχεις να κάνεις είναι να πουλήσεις αυτή που πήρες και να πάρεις μία low profile ψύχτρα. gemini, vortex plus, shythe shuriken,noctua.Το να κόψεις το side panel και να προεξέχουν σαν κερατα τα heatpipes το θεωρώ καγκουριά . Επίσης δεν είναι και λύση να το έχεις μόνιμα ανοικτό εκτός αν δεν σε νοιάζει η σκόνη οπότε μένεις ως έχεις. 1
duffyduck Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Αφου την εχεις την Freezer 13 Pro, κρατα την ειναι πολυ καλη ψυκτρα , και καμια low profile δεν μπορει να εχει την αποδοση της και σε χαμηλο θορυβο. Οποτε παμε για πατεντα με το καπακι, εχω μια ιδεα οποτε περιμενε να το σχεδιασω καπου αυτο που σκεφτομαι. Τωρα που να σχεδιαζω, απλα κοψε ενα τετραγωνακι στο υψος της ψυκτρας (ας ειναι και λιγο μεγαλυτερο), και μετα μπορεις να βαλεις ενα πλαστικο καπακι στη τρυπα (το οποιο να εχεις καποιο βαθος ωστε να μην ακουμπαει στην ψυκτρα). Θα ειναι σαν ενα εξογκωμα (σαν καρουμπαλακι), αλλα μικρο το κακο. Μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις αντι για καπακι καποιο φιλτρο αερα: http://www.skroutz.gr/c/680/diafora-fans.html?from=catspan&keyphrase=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF Αλλα ισως να βρισκει στη ψυκτρα.
Centurion Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Τελικά πήρα την Arctic Cooling Freezer 13 Pro και όλα καλά. Χώρεσε άνετα στο κουτί (Thermaltake M9) Μπήκε εύκολα μπορώ να πω, αλλά σκέφτομαι να κάνω καμιά μόντα για να φύγει λίγο βάρος από τη μητρική. Όχι ότι είναι απαραίτητο, αλλά έτσι να είμαι σίγουρος. Κάτι θα σκεφτώ.
duffyduck Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 μην την πειραζεις, αφου μπηκε αστην. μην κανεις καμια ζημια.
whocares Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Αφου την εχεις την Freezer 13 Pro, κρατα την ειναι πολυ καλη ψυκτρα , και καμια low profile δεν μπορει να εχει την αποδοση της και σε χαμηλο θορυβο. Οποτε παμε για πατεντα με το καπακι, εχω μια ιδεα οποτε περιμενε να το σχεδιασω καπου αυτο που σκεφτομαι. Τωρα που να σχεδιαζω, απλα κοψε ενα τετραγωνακι στο υψος της ψυκτρας (ας ειναι και λιγο μεγαλυτερο), και μετα μπορεις να βαλεις ενα πλαστικο καπακι στη τρυπα (το οποιο να εχεις καποιο βαθος ωστε να μην ακουμπαει στην ψυκτρα). Θα ειναι σαν ενα εξογκωμα (σαν καρουμπαλακι), αλλα μικρο το κακο. Μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις αντι για καπακι καποιο φιλτρο αερα: http://www.skroutz.g...eyphrase=φιλτρο Αλλα ισως να βρισκει στη ψυκτρα. φίλε duffyduck Λες του παιδιού να κόψει το κουτί (δεν ξέρουμε αν έχει τα εργαλεία και την επιδεξιότητα για να κάνει και ένα λιμάρισμα μετά μην κόψει κανένα δάκτυλο) Να κάνει καπάκι προφανώς μεταλλικό; Ιδιο χρώμα με το κουτί μην γίνει και γυφτιά; Και το φίλτρο; Εγώ ή θα άλλαζα κουτί ή θα άλλαζα cooler. Το θεωρώ πολύ πιο λογικό και πιο φινετσάτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα