marios_geo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Παιδιά, τη βοήθειά σας γιατί θα σκάσω. Είμαστε ένας πολύ καλός πελάτης της Dell, (πανεπιστήμιο με αποκλειστικό συμβόλαιο, πάνω από 1000 pc Dell). Το αναφέρω, γιατί θέλω να θίξω και το θέμα της υποστήριξης. Πήρα ένα νέο μηχάνημα, dual xeon x5675, 96GB ram, nvidia quadro 4000, και 2 δίσκους (1.5ΤΒ). Η σειρά είναι η t7500 workstation, καμιά 12000$ κόστισε. Λοιπόν στο μηχάνημα υπερθερμαίνεται η gpu. Σε κατάσταση idle, ενώ επεξεργαστές είναι κάτω από 40οC, η κάρτα γραφικών είναι μόνιμα κολλημένη στους 82-83οC. Τα εξής παράλογα : α) Αν αποσυνδέσω την δεύτερη οθόνη (δεν έχει σημασία ποία από τις 2), η θερμοκρασία πέφτει στους 63οC (πάντα σε idle κατάσταση). β) Δοκίμασα το futurmark για κάνα 30λεπτο, και η θερμοκρασία των επεξεργαστών είναι φυσιολογική, η gpu έφτασε στους 88οC. γ) Ανεξάρτητα τί φόρτο έχει η κάρτα, ο ανεμιστήρας της είναι κολλημένος στο 40%. Δοκίμασα με το το MSI afterburn καθώς και μέσα από linux (ενεργοποιώντας μια επιλογή στο x.org), να το αλλάξω στο πχ 50%, και η θερμοκρασία έπεσε στους 65οC. Αν το αφήσω στο αυτόματο, μένει κολλημένο στο 40%. δ) Ήρθε 4 φορές τεχνικός, όπου αλλάξαμε 2 φορές την κάρτα γραφικών, 2 φορές το motherboards, και μια φορά ένα ανεμιστήρα (έχει καμιά 10αρια μέσα). Τίποτα δεν άλλαξε, και άρχισαν να μου λένε κάτι χαζά του τύπου ότι είναι μηχάνημα workstation, και θέλει ειδικό χώρο, ότι το παραφόρτωσα και το κουτί δεν κάνει (σημείωση : δεν είναι τα higher specs που μπορεί να πάρει, όπως μπορεί να δει κάποιoς και στο configuration της dell). Με τα πολλά και λίγο καυγά, μας στέλνουν καινούριο. Παρόλο που ζήτησα ρητά να το ελέγξουν αυτοί, πρωτού το στείλουν, δεν πρόκειται να το κάνουν. Είμαι σίγουρος ότι η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών δεν είναι φυσιολογική. Άσε που κολλάει αρκετά συχνά, σε διαδικασίες που το απλό laptop μου δεν (μια απλή περιστροφή ενός 3d figure comsol). Τί μπορεί να φταίει; Γιατί ο ανεμιστήρας είναι κολλημένος στο 40%;
alexis333 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Αφου περιμενεις καινουριο ποιο ειναι το προβλημα σου ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Τί μπορεί να φταίει; Γιατί ο ανεμιστήρας είναι κολλημένος στο 40%; o fan της Quadro? παίζει να είναι bug των drivers και να μην δουλεύει σωστά στο auto... στην Αμερική η όλη φάση?
marios_geo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Το πρόβλημά μου είναι ότι εφόσον 2 κάρτες γραφικών και δύο mb, δεν λύσανε το θέμα, παίζει κάτι άλλο κατασκευαστικό. Και πρέπει να έχω κάτι βάσιμο (αστοχία του tower και συστήματος ψύξης της dell) για να ζητήσω refund.
TheELF Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Υπερθέρμανση και κακό Dell suport δ) Ήρθε 4 φορές τεχνικός, όπου αλλάξαμε 2 φορές την κάρτα γραφικών, 2 φορές το motherboards, και μια φορά ένα ανεμιστήρα (έχει καμιά 10αρια μέσα). Τίποτα δεν άλλαξε, και άρχισαν να μου λένε κάτι χαζά του τύπου ότι είναι μηχάνημα workstation, και θέλει ειδικό χώρο, ότι το παραφόρτωσα και το κουτί δεν κάνει (σημείωση : δεν είναι τα higher specs που μπορεί να πάρει, όπως μπορεί να δει κάποιoς και στο configuration της dell). Με τα πολλά και λίγο καυγά, μας στέλνουν καινούριο. Παρόλο που ζήτησα ρητά να το ελέγξουν αυτοί, πρωτού το στείλουν, δεν πρόκειται να το κάνουν. Σοβαρά τώρα;Το λές αυτό κακό support;;;;Σου στείλανε τόσες φορές τεχνικό και σου αλλάξανε και σύστημα ενώ η κάρτα πιάνει μόνο 88° μετά από μισή ώρα;(οπότε δεν πρόκειται να ανέβει και πολύ περισσότερο) οπότε δεν είχαν καν λόγο να σου το αλλάξουν;; 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 ELF αναφέρει ότι είχε και 83 σε idle που δεν είναι φυσιολογικό.
liopyr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δε μου φαίνονται τραγικές οι θερμοκρασίες, μάλλον φυσιολογικές είναι. Θα άρχιζα να ανησυχώ αν 100ριζε η συγκεκριμένη. Τσέκαρε και το θέμα των drivers που σου είπε και ο tresh (inside joke), όχι τόσο για τις θερμοκρασίες, που μπορείς να τις ρίξεις απλά ανεβάζοντας στροφές στο φουρφούρι της, αλλά περισσότερο για τα κολλήματα που αναφέρεις, αυτά δεν είναι φυσιολογικά.
marios_geo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Υπερθέρμανση και κακό Dell suport Σοβαρά τώρα;Το λές αυτό κακό support;;;;Σου στείλανε τόσες φορές τεχνικό και σου αλλάξανε και σύστημα ενώ η κάρτα πιάνει μόνο 88° μετά από μισή ώρα;(οπότε δεν πρόκειται να ανέβει και πολύ περισσότερο) οπότε δεν είχαν καν λόγο να σου το αλλάξουν;; Το support, το πληρώσαμε extra. Έπρεπε να ήταν next business day, αλλα κάθε φορά που ερχόταν ο τεχνικός, άλλαζε κάτι. Δεν δούλευε αυτο, οπότε παραγγέλνε το επόμενο ανταλλακτικο. Περίμενε πάλι δυο μέρες, (μια για τη παραγγελία, μια για να έρθει και ομτεχνικος) για ένα μηχάνημα που στηρίζονται αρκετά άτομα απο αυτο. Και το πρόβλημα δεν λύθηκε. Κάτι επι του θέματος έχεις να πεις; Drivers, bios και ότι μπορούσε να αναβαθμιστεί, αναβαθμίστηκε. Το θέμα παραιτείται και σε window και σε Linux. Υ.γ. Όλα τα ανταλλακτικά που έφερε ο τεχνικός είναι ανακατασκευής. Απαράδεκτο. Μάλιστα το ένα motherboard είχε πρόβλημα με τα memory slot, και δεν έβλεπε όλη την μνήμη. Παρολο που με εκνευρισε το γεγονός αυτο, χρειαζόμαστε το μηχανημα να δουλέψει, και ετσι το άφησα να πέσει χαμό.
TheELF Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Το support, το πληρώσαμε extra. Έπρεπε να ήταν next business day, αλλα κάθε φορά που ερχόταν ο τεχνικός, άλλαζε κάτι. Δεν δούλευε αυτο, οπότε παραγγέλνε το επόμενο ανταλλακτικο. Περίμενε πάλι δυο μέρες, (μια για τη παραγγελία, μια για να έρθει και ομτεχνικος) για ένα μηχάνημα που στηρίζονται αρκετά άτομα απο αυτο. Και το πρόβλημα δεν λύθηκε. Κάτι επι του θέματος έχεις να πεις; Οκ, τώρα μας τα λες όμως,και πάλι τοοοοσο τραγικά πλέων και πάλι δεν είναι. (Και στην τελική κάνε αναφορά τον τεχνικό αν νομίζεις ότι είναι άσχετος, να δει η dell τι παίζει με αυτόν) Όλα τα ανταλλακτικά που έφερε ο τεχνικός είναι ανακατασκευής. Απαράδεκτο. Αυτό φυσιολογικό είναι και όχι απαράδεκτο,δουλεμένο υλικό έχεις στον Η/Υ δουλεμένο υλικό σου βάζει,κανονικότατα είναι έτσι.
MoviemakerGr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Φίλε μου πολύ καλά κάνεις και απαιτείς αυτο που πλήρωσες.. και αυτο που πλήρωσες ήταν καινούριο κ απροβλημάτιστο.. μην δεχτείς τίποτα λιγότερο κ όποιος έχει αντίθετη άποψη και δέχεται η κάθε εταιρία να κάνει ότι εκείνη νομίζει σωστό να μας το ξαναπεί μόλις το αντιμετωπίσει με τον δικό του υπολογιστή...όχι με άλλου. Όλα τ'αλλα είναι τρολαρισματα απλά. 1
marios_geo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Παιδια, σε πρώτη φάση πείτε μου. Είναι φυσιολογική η όχι η θερμοκρασία για την κάρτα γραφικών; Για την απόδοση, σε comsol, δεν μπορώ να πω τίποτα. Θα με παραπέμψει στην εταιρεία που κάνει το προγράμμα. Δεν είναι δικιά του δουλεια. Τι τεστ να κάνω, ώστε να μην υπάρχει αντίλογος; Ο τεχνικός, η για την ακρίβεια οι τρεις διαφορετικοί τεχνικοί που με επισκέφτηκαν, δεν φταίνε. Έρχονται με συγκεκριμένες εντολές, άλλαξε αυτο και δες αν έφτιαξε. Δεν είναι δίκαιο να ξέσπασω πάνω τους. Αυτό φυσιολογικό είναι και όχι απαράδεκτο,δουλεμένο υλικό έχεις στον Η/Υ δουλεμένο υλικό σου βάζει,κανονικότατα είναι έτσι. Για ξωτικο, εισαι μεγάλο τρολλ. Σε μηχάνημα λίγων βδομαδων, βάζουνε ανακατσκευασμενα. Και σου φαίνεται φυσιολογικό. Μάλιστα. Ευτυχώς που και ο ίδιος ο τεχνικός, είπε αν είναι πρόβλημα, μπορώ να κάνω αίτηση να μου στείλουμε καινουρια. 1
TheELF Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Κοίτα, δεν ξέρω τι παίζεται στην αμερική αλλά εδώ ισχύουν αυτά : http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=5 Άρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνση του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. να μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. Δεν λέει με καινούργιο λέει με άλλο,τώρα αν στην αμερική παίζει κάτι άλλο τότε πάσο.
atheatos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δοκιμασε να δουλέψεις με λιγοτερη ram.64 gb πχ. Τοση πολύ ram πρέπει να σηκώνει υψηλές θερμοκρασιες.Δεν λέω οτι αυτό είναι το πρόβλημα αλλα το χαλασμένο slot με έχει βάλει σε υποψίες.....
marios_geo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Έχει λίγο περίεργο motherboard. Ο δεύτερος επεξεργαστής και τα 48GB μνήμης, βρίσκονται σε ένα δεύτερο MB, το οπόιο μπαίνει κάθετα στο κεντρικό. Θα δοκιμάσω χωρίς αυτό, να δούμε. Δεν θέλω να βάζω και πολύ χέρι, μην μας πάθει και τίποτα και ψάχνουμε για εισητήριο επιστρφής
beez Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 μηπως να εβρισκες καποιον που ξερει . π.χ. it support του πανεπιστημιου και να βάζατε μια αλλη καρτα γραφικών πανω να δεις τι παιζει. για τα ελληνικα στανταρ δεν θα το ελεγα κακο support αυτό παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα