IMAndreas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα, πείραξα τα properties ενός partition στο μηχάνημα και παρόλο που έχω πρόσβαση παντού μου βγάζει όλα τα αρχεία με το λουκετάκι δίπλα. Μπορώ να τα ανοίξω και να κάνω copy paste, τα πάντα γενικά απλά μένει αυτό το εικονάκι (δεν ξέρω αν επηρεάζει κάπου βέβαια). Αυτό που θέλω είναι να το επαναφέρω όπως ήταν (δυστυχώς έχω απενεργοποιήσει restore) και να φύγουν τα λουκετάκια... Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω; Αν ξέρει κάποιος ας δώσει τα φώτα του... Τα λουκετάκια υπάρχουν στους φακέλους που έχω φτιάξει (μουσική, εικόνες κλπ) και με έναν τρόπο μπόρεσα να τα βγάλω. Συγκεκριμένα δεν είχα πρόσβαση και έβαλα καινούργιο owner το χρήστη μου. Όμως μέσα στον εκάστοτε φάκελο το κάθε αρχείο είχε δικό του λουκετάκι, δλδ αυτό που έκανε ήταν να μην το κάνει στα files και subfolders... Τι να κάνω;; (εκτός από φορματ ) Υπάρχει κάποια επιλογή για default settings στο partition; Φανταστείτε πως είναι 2 partition, o C (με τα προγράμματα) και ο E (με τα αρχεία μου), από τον Ε δεν τρέχει κανένα πρόγραμμα κλπ, είναι ένα απλό partition. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
IMAndreas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Να προσθέσω ότι αυτό που είχα κάνει ήταν να αφαιρέσω όλα τα "group or user names" από την καρτέλα secutiry του properties, οπότε μπορώ να τα ξανααφαιρέσω (όσα είχα προσθέσει μετά) και να μου πείτε τι να βάλω. Αυτό που βάζω είναι owner το αρχικό μιας και δεν το βλέπει κανείς, και μετά γενικά ποιοι μπορούν να κάνουν τι... Αν δεν καταλάβατε κάτι ρωτήστε με
micos000 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Θα βάλεις σαν user το everyone δηλαδή τον οποιονδίποτε και θα ορίσεις full access σε αυτόν.
IMAndreas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 έχω βάλει το username που συνδέομαι εγώ (μόνο αυτό άλλωστε χρησιμοποιώ) και έχω βάλει στο permissions-> full access, οπότε μπορώ να κάνω τα πάντα, απλά παραμένουν τα λουκετάκια... (σαν owner πάλι εγώ είμαι (γιατί άμα βγάλεις όλα τα group or names μετά πρέπει να ορίσεις owner)). *επιλέγοντας τυχαία ένα αρχείο βλέπω πως έχει τις ίδες ρυθμίσεις με τον σκληρό, πάλι full access, αλλά το κολολουκέτο παραμένει... τι συμβαίνει;;
IMAndreas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Τώρα πια μετά από φορματ αν πάω να ορίσω everyone ή κάτι με full access τελος πάντων δεν γίνεται γιατί μου βγάζει μήνυμα για κάθε φάκελο ότι cannot access και access denied. Αν πάω στον κάθε επιμέρους φάκελο και κάνω αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνω ξεχωριστά και για φακέλους μέσα σε αυτούς και σε όλα τα αρχεία ένα ένα, πράγμα αδύνατο...τι μπορώ να κάνω; *update άλλαξα το owner, μπορώ να δω τα πάντα όμως, μερικά αρχεία έχουν λουκετα μερικά όχι. Τα αρχεία τώρα στο security λένε πως έχουν μερικά μόνο το username που είμαι συνδεδεμένος, άλλα έχουν τα users, administrators, system και ένα ξεκάρφωτο (μάλλον από πριν το φορματ). Γενικά αυτό είναι το μπέρδεμα τώρα, ότι δεν μπορώ αν ορίσω κάτι για όλα τα αρχεία... *update 2 παντώντας στην καρτέλα security -> advanced -> permission -> change permissions -> tick στο "replace all child...." έφυγαν όλα τα λουκέτα. Δεν ξέρω τι κάνει ούτε το "include inheritable permissions from this object's parent" ούτε το "replace all child object-permissions with inheritalbe permissions from this objects" όποιος γνωρίζει ας πει 2 λόγια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα