Cloud_7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Τις 2 πρώτες φορές που τα 'παιξαν οι μπαταρίες του ups ήμουν τυχερός γιατί ήταν εντός εγγύησης, αλλά 3η και φαρμακερή τώρα έχει λήξει. Μου ζήτησαν 70 ευρώ για την αλλαγή στο σέρβις τους, 40 για τις μπαταρίες και 30 για... την τοποθέτησή τους. 40 ευρώ μού φαίνονται λογικά για καινούργιες μπαταρίες που θα κρατήσουν 2 χρόνια τουλάχιστον, αλλά τα 30 που ζητάνε απλά για να τις βάλουν το θεωρώ κοροϊδία. Δεν ξέρω βέβαια τι παίζεται με τις τιμές των σέρβις κι αν όντως είναι αυτή τη τιμή των μπαταριών, οπότε μπορεί να κάνω κι εγώ λάθος. Το ζητούμενο είναι αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος πιο οικονομικός. Κάποιο κατάστημα ίσως που δε χρεώνει τόσα? Το ups μου είναι το Turbo-X 1000 SD Line Interactive.
dimitrisOS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 1) Αν το έχεις ,άνοιξε το ups σου με προσοχή και κοίτα τι μπαταρία έχει και ψάξε στο skroutz για ποιο φτηνά αυτό που πρέπει να δεις είναι ότι θα λέει 12V στα χχ mAH Γενικά η αλλαγή τις μπαταρίας είναι λίγο περίπλοκη .
beez Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 εγω νομιζω οτι η αλλαγη μπαταριας ειναι απλη απλως θα πρεπει να προσεχεις τις πολυκοτιτες. αν συνδεσεις ανάποδα μπορεις να το καψεις η ισως να κανεις ζημια στην μπαταρια. μου κανει μεγαλη εντυπωση παντως οτι σου αλλαξαν 2 φορες μπαταριες εντος εγγυησης γιατι η μπαταριες εχουν συνηθως 6 μηνες εγγυηση οταν η συσκευη εχει 2 χρονια. το ιδιο και στα αυτοκινητα. επισης δεν δικαιολογειτε να εχουν αλλαχτει τοσο συχνα οι μπαταριες και χ 2. οποτε θα πρεπει να σε βαλει σε σκεψη μηπως η μπαταριες του πλαισιου ειναι μαπα. απο την αλλη αν θελει 70 ευρω και σου δωσει ΓΡΑΠΤΑ 2 χρονια εγγύηση τοτε ισως αξιζει. μηπως πρεπει να δεις και εσυ τι χρηση κανεις και πως μπορει να πεθαινουν η μπαταρίες νεες?
vermeer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Το UPS σου πρέπει να παίρνει δύο από αυτές τις μπαταρίες. Σαν τιμή οι μπαταρίες στο Πλαίσιο δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά από άλλα καταστήματα. Το κόστος όμως της αλλαγής το θεωρώ υπερβολικό, δεδομένου ότι είναι μια δουλειά που δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από 5-10 λεπτά. Στο δικό μου τουλάχιστον (EATON Νova AVR 625 VA) ο κατασκευαστής στο manual δίνει οδηγίες για το πως γίνεται και όπως προείπα η αντικατάσταση φαίνεται πανεύκολη. Οπότε προτείνω να δεις το manual σου αν παρέχει οδηγίες αντικατάστασης και αν αυτές είναι εύκολες. Σε περίπτωση που θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου την αντικατάσταση, αυτό το οποίο πρέπει να προσέξεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Απ' ότι βλέπω οι μπαταρίες έχουν 1 έτος εγγύηση. Έχει πάνω από ένα χρόνο που σου άλλαξαν για τελευταία τις μπαταρίες; Γιατί με την τελευταία αλλαγή η εγγύηση ανανεώνεται.
hawkpilot Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Όποιος έχει ανοίξει κάποιο από τα ups του πλ@ισίου καταλαβαίνει γιατί χρεώνουν 30€. Η πιο δύσκολη αλλαγή μπαταριών που μου έχει τύχει. Απαράδεκτος σχεδιασμός του σασί - πρέπει να λυθεί το μηχάνημα μέχρι... τέλους.
vermeer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δεν το ήξερα ότι είναι δύσκολη η αλλαγή, υπέθεσα ότι θα είναι εύκολη όπως του δικού μου.
Cloud_7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δυστυχώς δεν έχω την τεχνογνωσία να το κάνω μόνος μου. Μπορεί να είναι κάτι απλό αλλά μου φαίνεται επικίνδυνο μηχάνημα για πειραματισμούς. Ίσως βέβαια το μάθω κάποτε και βλέποντας τι έγραφα εδώ να γελάω. μου κανει μεγαλη εντυπωση παντως οτι σου αλλαξαν 2 φορες μπαταριες εντος εγγυησης γιατι η μπαταριες εχουν συνηθως 6 μηνες εγγυηση οταν η συσκευη εχει 2 χρονια. το ιδιο και στα αυτοκινητα. επισης δεν δικαιολογειτε να εχουν αλλαχτει τοσο συχνα οι μπαταριες και χ 2. οποτε θα πρεπει να σε βαλει σε σκεψη μηπως η μπαταριες του πλαισιου ειναι μαπα. απο την αλλη αν θελει 70 ευρω και σου δωσει ΓΡΑΠΤΑ 2 χρονια εγγύηση τοτε ισως αξιζει. μηπως πρεπει να δεις και εσυ τι χρηση κανεις και πως μπορει να πεθαινουν η μπαταρίες νεες? Βασικά πρώτη φορά το πήρα το 2007 και οι μπαταρίες πέθαναν τον επόμενο χρόνο με συνεχή χρήση. Για κάποιον λόγο που ποτέ δεν κατάλαβα, αντί να μου τις αλλάξουν μου έδωσαν ολοκαίνουργιο ups και μάλιστα πιο καινούργιο μοντέλο. Έπειτα τα έφτυσαν πάλι προς τα τέλη του 2009 και ούτε τότε με χρέωσαν γιατί ίσχυε η πιο νέα εγγύηση, έκτοτε άντεξαν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως, το ups είναι μονίμως ανοιχτό και το ξεκουράζω μια φορά το 15νθήμερο κάπου, όπου κλείνω το pc, νομίζω πως δεν είναι άσχημα που κρατούν 1,5-2 χρόνια με τέτοια χρήση.
dimitrisOS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Όποιος έχει ανοίξει κάποιο από τα ups του πλ@ισίου καταλαβαίνει γιατί χρεώνουν 30€. Η πιο δύσκολη αλλαγή μπαταριών που μου έχει τύχει. Απαράδεκτος σχεδιασμός του σασί - πρέπει να λυθεί το μηχάνημα μέχρι... τέλους. εγώ έχω αλλάξει γιατί έχω ένα παρόμοιο με αυτό του φίλου μας ..... έκανα καμιά ώρα να τις αλλάξω To ups πόσο συχνά το χρησιμοποιείς την μπαταρία του ;
hawkpilot Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 εγώ έχω αλλάξει γιατί έχω ένα παρόμοιο με αυτό του φίλου μας ..... έκανα καμιά ώρα να τις αλλάξω To ups πόσο συχνά το χρησιμοποιείς την μπαταρία του ; Και ήσουν γρήγορος. Πραγματικά, η πιο απαράδεκτη κατασκευή που έχω δει. Στα accupower που επίσης χρησιμοποιώ η αλλαγή γίνεται σε 2 λεπτά ξεβιδώνοντας μία βίδα...
Cloud_7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Και ήσουν γρήγορος. Πραγματικά, η πιο απαράδεκτη κατασκευή που έχω δει. Στα accupower που επίσης χρησιμοποιώ η αλλαγή γίνεται σε 2 λεπτά ξεβιδώνοντας μία βίδα... Άρα πάμε σε καινούργια συσκευή μόλις τα φτύσουν και οι καινούργιες μπαταρίες, κάτι με απλή κατασκευή που κι ένας αρχάριος θα μπορεί να αλλάζει τις μπαταρίες. Σιγά μη δίνω 70 ευρώ στο εξής γι' αυτό το χαζοturbo-x.
deesnider Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Στο δικό μου (MGE NOVA 1100 AVR), η αλλαγή των μπαταριών ήταν υπόθεση ελάχιστων λεπτών και φυσικά την έκανα μόνος μου, απλά αγοράζοντας τις μπαταρίες. Πρακτικά, όσο χρειάζεται για να αφαιρέσεις το κέλυφος της συσκευής. Μάλλον έπεσες στην περίπτωση «μπελαλίδικου» ups. Μην τους δώσεις το τριαντάρι, είναι ξεφτίλα. Ακόμα και από άλλο μαγαζί αν αγοράσεις τις μπαταρίες, αφενός είναι πιθανό να βρεις και καλύτερες, αφετέρου - μια και δε νιώθεις άνετα να τις αλλάξεις ο ίδιος, όπως λες - μάλλον θα τις τοποθετήσουν οι ίδιοι, αν το ζητήσεις, έστω και με μια μικρή, τυπική χρέωση.
orck Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Το UPS σου πρέπει να παίρνει δύο από αυτές τις μπαταρίες. Σαν τιμή οι μπαταρίες στο Πλαίσιο δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά από άλλα καταστήματα. Το κόστος όμως της αλλαγής το θεωρώ υπερβολικό, δεδομένου ότι είναι μια δουλειά που δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από 5-10 λεπτά. Στο δικό μου τουλάχιστον (EATON Νova AVR 625 VA) ο κατασκευαστής στο manual δίνει οδηγίες για το πως γίνεται και όπως προείπα η αντικατάσταση φαίνεται πανεύκολη. Οπότε προτείνω να δεις το manual σου αν παρέχει οδηγίες αντικατάστασης και αν αυτές είναι εύκολες. Σε περίπτωση που θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου την αντικατάσταση, αυτό το οποίο πρέπει να προσέξεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Απ' ότι βλέπω οι μπαταρίες έχουν 1 έτος εγγύηση. Έχει πάνω από ένα χρόνο που σου άλλαξαν για τελευταία τις μπαταρίες; Γιατί με την τελευταία αλλαγή η εγγύηση ανανεώνεται. Να αντικατασταθουν οι μπαταριες ειναι δουλεια 5-10 λεπτων; Δηλαδη εσυ εαν εισουν καταστηματαρχης ποσο θα χρεωνες γα να κανει αυτην την δουλεια των 10 λεπτων; Ο τεχνικος θα πηγαινει τρεχοντας μεσα στο καταστημα; Δεν θα γραψει την αναφορα για τον πελατη και για το ιστορικο που κραταει το καταστημα; Δεν θα ελεγξει οτι φορτιζει, οτι λειτουργει; Αυτος ο μηδενισμος της εργασιας του τεχνικου ειναι απαραδεκτος. ΥΓ Δεν εργαζομαι σαν τεχνικος σε καμια εταιρια που να εχει να κανει με υπολογιστες.
vermeer Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Ούτε εγώ εργάζομαι ως τεχνικός σε εταιρία με υπολογιστές αλλά αν ένας πελάτης μου είχε και παλαιότερα πρόβλημα με μια συσκευή που του πούλησα θα φρόντιζα να ικανοποιήσω όσο γίνεται τις απαιτήσεις του. Αν λοιπόν η εργασία διαρκούσε 5 λεπτά (και ειλικρινά στο δικό μου UPS δεν διαρκεί παραπάνω) και αφού είναι εκτός εγγύησης το μηχάνημα θα χρέωνα τις μπαταρίες αλλά την εργασία δεν θα την χρέωνα καθόλου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια αν η αντικατάσταση διαρκεί 1 ώρα τα 30€ τα θεωρώ φυσιολογική τιμή. Αλίμονο αν τα καταστήματα αρχίσουν να χρεώνουν μικρές δουλίτσες 2-3 λεπτών. Δηλαδή αν κάποιος που δεν ξέρει πολλά πράγματα από κινητά πάει σε ένα κατάστημα να του αλλάξουν την μπαταρία, το βρίσκεις φυσιολογικό να του χρεώσουν 2-3€ για την εργασία της αντικατάστασης;
nodas_21greek Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Είναι όντως σπάσιμο η αλλαγή στα συγκεκριμένα ups, αλλά μην φανταστείς τπτ τρελό. Κι εγώ σκέψου πρώτη μου φορά που άλλαξα ήταν σε ένα τέτοιο. Αρκετός χρόνος αλλά όχι τπτ ιδιαίτερο σε βαθμό δυσκολίας
rounsmith Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Είναι καραγκιόζηδες στο πλαίσιο.Μου φέρανε λάπτοπ που τους είπανε απο το πλαίσιο ότι έχει χαλασμένο βύσμα. Τελικά αποδείχτηκε οτι το ΤΟΥΒΛΟ-Χ τροφοδοτικό που του δώσανε δεν δούλευε γιατι είχε κοντό βύσμα. Όταν το δοκίμασα με άλλο έπαιξε. Αναρωτιέμαι με την πολιτική τέτοιων εταιριών, θα φάνε κλείσιμο όλες σε λίγο. Κατά την γνώμη μου φίλε αγόρασε ενα καλό UPS και όχι τούβλο-x. Γνωστής μου , της ζητήσανε 250€ απο το πλαίσιο για να τις αλλάξουνε τις κλάπες απο την οθόνη γιατί είχανε σπάσει. Και προσέξτε μόνο για τις κλάπες 250€ και άλλα 70 για εργασία. Και όλα αυτα επειδή παίρνουνε τα No-name τα βαφτίζουνε ΤΟΥΒΛΟ-Χ και μετά δεν μπορείς να βρεις ανταλλακτικά πουθενά μόνο στο πλαίσιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα