Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να πάρω μια νέα οθόνη. Έχω καταλήξει στην LG M2752D.

Θέλω να ακούσω απόψεις από κάποιον που την έχει (αν υπάρχει κανείς).

Μου φαίνεται πολύ καλή για την τιμή της. Για την ακρίβεια "too good to be true".

Η μετάβαση από μια αρχαία 19άρα που έχω τώρα, σε μία τόσο μεγάλη είναι εύκολη?

Σημειωτέων δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ 27άρα σε PC.

Αν έχει κάποιος να αντιπροτείνει κάτι άλλο θα προτιμούσα να είναι 25-27

(το λιγότερο 24 - αν είναι καμία πολύ καλή).

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Για την τιμή της είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα. Άλλο 27άρι IPS panel σ' αυτά τα λεφτά, δύσκολο μου φαίνεται να βρεις. Απλώς πρέπει να «ζυγίσεις» τις προτεραιότητές σου: Αν το μέγεθος των 27 ιντσών σου είναι απαραίτητο, ή αν προτιμάς μεγαλύτερη ανάλυση (1920 Χ 1200) έστω και σε 24άρα, έναντι 1920 Χ 1080 της συγκεκριμένης 27άρας, η οποία ανάλυση είναι μάλλον οριακή για το μέγεθος αυτό.

Προσωπικά, εφόσον δεν έχω να διαθέσω τα - σημαντικά - περισσότερα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά αυτής της 27άρας:

http://www.msystems.gr/index.php?stock=&keywords=&vendor=Dell&category=2323&orderby=product_price&orderway=asc&s1=27%A8&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=

ή αυτής:

http://www.msystems.gr/index.php?stock=&keywords=&vendor=Hewlett%20Packard&category=2323&orderby=product_price&orderway=asc&s1=27%A8&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=

Θα προτιμούσα να πάω σε αυτή κι ας είναι 24άρα:

http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12706

λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης και πιο «ευέλικτου» βραχίονα.

Αν βέβαια, η κύρια χρήση της αφορά θέαση ταινιών, η LG πιστεύω ότι είναι παραπάνω από μια χαρά...

Αλήθεια, σε τι απόσταση από την οθόνη κάθεσαι;

Δημοσ.

Η οθόνη θα χρησιμοποιείτε κυρίως (πέρα από τα βασικά - πλοήγηση στο net, mail κτλ.) για διάβασμα και εργασία σε Office κτλ.

Για αυτό θέλω κάτι αρκετά μεγάλο. Τώρα για να δω δύο σελίδες ταυτόχρονα σε pdf πρέπει να είμαι σε απόσταση 80 cm από την οθόνη.

Εντάξει θα την χρησιμοποιώ και για καμία ταινία και παιχνίδι που και που, αλλά δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ.

Η απόσταση που κάθομαι είναι γύρω στο 1 μέτρο, ανάλογα βέβαια και με το κάνω.

Δημοσ.

Για την τιμή της είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα. Άλλο 27άρι IPS panel σ' αυτά τα λεφτά, δύσκολο μου φαίνεται να βρεις. Απλώς πρέπει να «ζυγίσεις» τις προτεραιότητές σου: Αν το μέγεθος των 27 ιντσών σου είναι απαραίτητο, ή αν προτιμάς μεγαλύτερη ανάλυση (1920 Χ 1200) έστω και σε 24άρα, έναντι 1920 Χ 1080 της συγκεκριμένης 27άρας, η οποία ανάλυση είναι μάλλον οριακή για το μέγεθος αυτό.

Προσωπικά, εφόσον δεν έχω να διαθέσω τα - σημαντικά - περισσότερα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά αυτής της 27άρας:

http://www.msystems....s6=&s7=&s8=&s9=

ή αυτής:

http://www.msystems....s6=&s7=&s8=&s9=

Θα προτιμούσα να πάω σε αυτή κι ας είναι 24άρα:

http://www.msystems....3&product=12706

λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης και πιο «ευέλικτου» βραχίονα.

Αν βέβαια, η κύρια χρήση της αφορά θέαση ταινιών, η LG πιστεύω ότι είναι παραπάνω από μια χαρά...

Αλήθεια, σε τι απόσταση από την οθόνη κάθεσαι;

Γιατί αυτή η 27άρα LG που όντως έχει απίστευτη τιμή , έχει μέγιστη ανάλυση 1920 Χ 1080 μόνο; Σ' αυτό οφείλεται η χαμηλή τιμή και αν ναι, πόσο αντιληπτή θα είναι η διαφορά με την ανάλυση των 2560 Χ 1440 στα παιχνίδια;

Δημοσ.

Η οθόνη θα χρησιμοποιείτε κυρίως (πέρα από τα βασικά - πλοήγηση στο net, mail κτλ.) για διάβασμα και εργασία σε Office κτλ.

Για αυτό θέλω κάτι αρκετά μεγάλο. Τώρα για να δω δύο σελίδες ταυτόχρονα σε pdf πρέπει να είμαι σε απόσταση 80 cm από την οθόνη.

Εντάξει θα την χρησιμοποιώ και για καμία ταινία και παιχνίδι που και που, αλλά δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ.

Η απόσταση που κάθομαι είναι γύρω στο 1 μέτρο, ανάλογα βέβαια και με το κάνω.

Δεδομένης της χρήσης που λες ότι θα έχει η οθόνη, θεωρώ σημαντικότερο παράγοντα την υψηλότερη ανάλυση. Η απόσταση δε του ενός μέτρου, δεν είναι και τόσο μεγάλη, ώστε να καθίσταται περιοριστική μια 24άρα (και μάλιστα μια «καλή» 24άρα, όπως η Dell). Το δε πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανάλυσης, έστω κι αν η διαφορά μεταξύ 1080 και 1200 φαίνεται στα νούμερα μικρή, θα το διαπιστώσεις κατά τη χρήση.

Προσοχή, δε σου λέω ότι το 1920 Χ 1080 είναι απαγορευτικό για την 27άρα. Είναι όμως οριακό και, πιθανότατα, αν καταλήξεις σ' αυτή, κάποια στιγμή σύντομα θα «αναζητήσεις» μεγαλύτερη ανάλυση. Αν το κύριο ενδιαφέρον σου ήταν οι ταινίες, θα σου έλεγα να πάρεις την 27άρα LG με κλειστά μάτια. Επειδή αφενός δεν είναι όμως, αφετέρου η οθόνη δεν είναι περιφερειακό που το «αναβαθμίζουμε» κάθε τρεις και λίγο, σκέψου μήπως υπάρχει τρόπος (π.χ. εξοφλώντας κάποιο μέρος με δόσεις, αν έχεις κάποια πιστωτική κάρτα) - από τη στιγμή που κρίνεις ότι σου χρειάζεται 27άρα - να πας σε μία από αυτές που σου πρότεινα πιο πάνω. Η τελική απόφαση - και φυσικά η τσέπη, που είναι το πιο σεβαστό απ' όλα - είναι δική σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.

Αυτή την στιγμή τείνω προς την DELL.

Αυτό που θα κάνω είναι να πάω σε κάποιο κατάστημα να τις δω και τις δύο και να προσπαθήσω να καταλάβω αν είναι αντιληπτή αυτή η διαφορά που μου λες στην ανάλυση.Αν και το κόβω κομματάκι δύσκολο, γιατί στα καταστήματα που έχω πάρει μέχρι τώρα δεν έχουν μοντέλο επίδειξης. Πάντως και η DELL υστερεί πέρα από τον μέγεθος και στον χρόνο απόκρισης, στο τηλεοπτικό δέκτη και στις συνδέσεις.

Οι άλλες που μου είπες, αν και εξαιρετικές, ξεφεύγουν πολύ στην τιμή.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ ένα κατάστημα που να έχει εκθεσιακή κάποια από αυτές τις δύο.

Έχει κάποιος εμπειρία σε 27αρα με ανάλυση 1900x1024 και κύρια εργασία το διάβασμα pdf, word, office κτλ?

Δημοσ.

Φίλε darious, από τη στιγμή που ο ενσωματωμένος τηλεοπτικός δέκτης είναι στοιχείο που σ' ενδιαφέρει ιδιαιτέρως και θέλεις μεγαλύτερη οθόνη από 24", πας στην 27άρα LG. Δεν έχεις εναλλακτικές λύσεις που να συνδυάζουν IPS panel & tv tuner στο μέγεθος αυτό και σ' αυτή την τιμή. Αν μη τι άλλο, είναι «τίμια» πρόταση.

Πληροφοριακά πάντως, η διαφορά στο χρόνο απόκρισης δεν είναι διακριτή «με το μάτι». Περισσότερο για μαρκετινίστικο «παιχνίδι» με νούμερα πρόκειται. Πόσο μάλλον δε, όταν δε σ' ενδιαφέρει και τόσο το gaming (που και πάλι δεν έχεις ουσιαστικό πρόβλημα).

Όσο για το θέμα «συνδέσεις», να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στην έλλειψη hdmi; Αν ναι, δεν υπάρχει λόγος να σε απασχολεί, εκτός κι αν θέλεις να «στέλνεις» και ήχο από εξωτερική πηγή στην οθόνη και να ακούς από τα δικά της ηχεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, από πλευράς απόδοσης εικόνας, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιo με τη dvi.

Για να πετύχεις κάποια οθόνη που σ' ενδιαφέρει, εν λειτουργία σε κατάστημα, πρέπει να είσαι τυχερός! Τα μοντέλα που τοποθετούνται στα ράφια, αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο. Λύσεις δύο:

1) Αρχίζεις τα τηλεφωνήματα στα καταστήματα που πρόκειται να επισκεφτείς και ρωτάς.

2) (με πολύ περισσότερες πιθανότητες, ειδικά εφόσον πρόκειται για καινούργιο μοντέλο) Πας σε κάποια έκθεση προϊόντων της LG.

Καλή επιλογή!

• Like 1
Δημοσ.

Το IPS πάνελ προσφέρει κάτι σημαντικό?

Βρήκα πχ αυτήν την LG που είναι στις 25 ίντσες.

Βασικά το ips ειναι που προσφερει τα ΠΙΟ σημαντικα (αποδοση χρωματων, γωνειες θεασης) .

Ειναι πολλα τα λεφτα που ζηταει η lg για TN panel!

Δημοσ.

Πήρα τελικά την DELL. Πρόκειται πραγματικά για μία εξαιρετική οθόνη. Οι 24 ίντσες είναι αρκετές για το σκοπό που την χρειάζομαι και μάλλον οι 27 θα ήταν υπερβολή. Η δυνατότητα μετακίνησης, περιστροφής κτλ (δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται) μου φαινόταν ασήμαντη αλλά, αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει πολύ την οθόνη, αποδείχθηκε ότι την κάνει απίστευτα εύχρηστη και ευέλικτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...