Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιπον παιδια, εκανα επιτελους την αγορα του νεου φορητου. ειναι αυτος εδω (αν και πανω στο λαπτοπ λεει L750/755, ποτε δεν εχω καταλαβει τι παιζει με τις ονομασιες καποιων μοντελων).

http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L755-1JH-PSK2YE-0NH00JGE.htm

Εχω λοιπον μερικες ερωτησεις ως ασχετος για να με βοηθησετε.

1) λεει οτι εχει δυο θυρες usb 2.0 και μια 3.0. καταρχην μιας και δεν το εχω μπροστα μου, που φαινεται ποια ειναι ποια? και κατα δευτερον, πως μπορω να "παρω" οτι μπορω απο την 3αρα?

2) το i3 εχει 2 πυρηνες? και το dual core τι εχει? αλλο μπερδεμα τρωω εκει ο νεος.

3) απο ΡΑΜ υποθετω εχει αλλη μια υποδοχη ε? οποτε για να το παω στα 8 μπορω μονο με αλλη μια 4αρα? αξιζει?

4) το συρταρακι του DVD την πρωτη φορα που το πατησα εκανε εναν θορυβο και δεν ανοιξε, το ιδιο και την δευτερη. Απο την τριτη προσπαθεια και μετα ανοιγει κανονικα. Να ανησυχω η να το ξεχασω?

5) Τα ηχειακια του πως σας φαινονται? Αξιζει να παρω και εξωτερικα φθηνα με 10-15 ευρω η την ιδια δουλεια θα κανουν?

6) εχει χρησιμοποιησει κανεις σας το face recognition? αξιζει? εμενα δε μου δουλευει παντως. δεν ανοιγει καν

7) το vga out σημαινει οτι μπορω να το συνδεσω στην τηλεοραση ανετα? με τη καλωδιο?

8) Αν θελω να μου κρατησει οσο πιο πολυ γινεται η μπαταρια, τι κανω? Σκεπτομενοι οτι δουλευω ολη την ωρα οποτε το να κλεινει η οθονη δε βοηθαει.

9) εχει κανεις χρησιμοποιησει την εγγυηση της Toshiba "οτι κι αν συμβει?". Τι λετε?

10) Τιποτα MUST παρελκομενα η προγραμματακια που προτεινετε?

Ευχαριστω και σορρυ για το long post και την ασχετοσυνη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2) Αφού λέει... "Με διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i3"! Και το dual core πάλι διπύρινο είναι όπως και το core2Duo. Τι σε πειράζει;

3) Από που υπέθεσες ότι έχει και 2η υποδοχή ram; Αποκλείεται δηλαδή να έχει μόνο μια και το "Μέγιστη μνήμη 8GB" να σημαίνει ότι μπορείς να αφαιρέσεις το 4άρι και να βάλεις 8άρι; Αυτό θα το δεις μόλις το πάρεις στα χέρια σου.

4) Μερικές φορές υπάρχει ένα χαρτάκι πάνω στην κεφαλή του laser και πρέπει να το βγάλεις.

7) Με καλώδιο VGA (για σύνδεση μόνιτορ), αρκεί να έχει και η tv αντίστοιχο βύσμα. Αν θέλεις και ήχο θα πρέπει να πάρεις στερεοφωνικό καλώδιο με καρφάκι βύσμα και από τις δύο μεριές.

8) Ο μεγαλύτερος εχθρός των μπαταριών και γενικότερα των pc/laptop είναι η θερμοκρασία. Αν μπορείς πάρε μια βάση με ανεμηστήρες αλλά να αποφύγεις αν είναι δυνατόν το να παίρνει τροφοδοσία από τις usb. Καλύτερα να έχει ξεχωριστό τροφοδοτικό. Η μπαταρία δεν χρειάζεται να βγαίνει από το laptop, εγώ την έχω 6 χρόνια πάνω και μου έχει πέσει η αντοχή της στο μισό περίπου αλλά το αποδέχομαι. Το θεωρώ χαζό να έχω laptop 7ετίας και να έχει ολοκαίνουργια μπαταρία.

Αν εννοείς να μην τελειώνει γρήγορα, αυτό είνα άλλη ιστορία. Απενεργοποιείς wifi & bluetooth, χαμηλώνεις την ένταση και την φωτεινότητα και δεν έχεις πάνω κουμπωμένα διάφορα εξαρτήματα usb όταν δεν τα χρειάζεσαι. Επίσης επιλέγεις από τα προφίλ ενέργειας αυτό που είναι για εξοικονόμιση ενέργειας.Ε

πίσης απενεργοποιείς οπτικά εφέ και aero γιατί όσο περισσότερο φορτώνεις την vga τόσο πιο πολύ μπαταρία θα σου καταναλώνει.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

2) Αφού λέει... "Με διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i3"! Και το dual core πάλι διπύρινο είναι όπως και το core2Duo. Τι σε πειράζει;

3) Από που υπέθεσες ότι έχει και 2η υποδοχή ram; Αποκλείεται δηλαδή να έχει μόνο μια και το "Μέγιστη μνήμη 8GB" να σημαίνει ότι μπορείς να αφαιρέσεις το 4άρι και να βάλεις 8άρι; Αυτό θα το δεις μόλις το πάρεις στα χέρια σου.

4) Μερικές φορές υπάρχει ένα χαρτάκι πάνω στην κεφαλή του laser και πρέπει να το βγάλεις.

7) Με καλώδιο VGA (για σύνδεση μόνιτορ), αρκεί να έχει και η tv αντίστοιχο βύσμα. Αν θέλεις και ήχο θα πρέπει να πάρεις στερεοφωνικό καλώδιο με καρφάκι βύσμα και από τις δύο μεριές.

8) Ο μεγαλύτερος εχθρός των μπαταριών και γενικότερα των pc/laptop είναι η θερμοκρασία. Αν μπορείς πάρε μια βάση με ανεμηστήρες αλλά να αποφύγεις αν είναι δυνατόν το να παίρνει τροφοδοσία από τις usb. Καλύτερα να έχει ξεχωριστό τροφοδοτικό. Η μπαταρία δεν χρειάζεται να βγαίνει από το laptop, εγώ την έχω 6 χρόνια πάνω και μου έχει πέσει η αντοχή της στο μισό περίπου αλλά το αποδέχομαι. Το θεωρώ χαζό να έχω laptop 7ετίας και να έχει ολοκαίνουργια μπαταρία.

Αν εννοείς να μην τελειώνει γρήγορα, αυτό είνα άλλη ιστορία. Απενεργοποιείς wifi & bluetooth, χαμηλώνεις την ένταση και την φωτεινότητα και δεν έχεις πάνω κουμπωμένα διάφορα εξαρτήματα usb όταν δεν τα χρειάζεσαι. Επίσης επιλέγεις από τα προφίλ ενέργειας αυτό που είναι για εξοικονόμιση ενέργειας.

2) ξερω να διαβαζω. την διαφορα τους ρωτησα.

3) διοτι εδω και πολλα χρονια τα τοσιμπα εχουν 2 υποδοχες

4) αυτο τι σχεση εχει με το οτι δεν ανοιγε?

7) φυσικα και θελω και ηχο. για αυτην την περιπτωση τι καλωδιο χρειαζομαι (που να εχουν υποδοχη οι καινουριες τηλεορασεις LCD HD? αυτο με το καρφακι δεν το καταλαβα.

Δημοσ.

Να σου απαντήσω και εγω σε κάποιες ερωτήσεις.

Τη USB 3 θύρα θα την καταλάβεις γιατι είναι μπλε.

Την εγγύηση ότι κ αν συμβεί εννοείται θα την ενεργοποιησεις αμέσως μόλις παραλαβεις το μηχάνημα. Ας μην την χρειαστείς ποτε.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

ευχαριστω, μολις ειδα την usb 3! οσο για την εγγυηση την ενεργοποιησα, απλα θα ηθελα να ξερω ποσο αληθινο ειναι αυτο το "οτι κι αν συμβει"!

Δημοσ.

Πιο αληθινό δε γίνεται. Απλα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μια φορα μόνο.

Αν πχ. σου σπάσει η οθόνη (μεσα στον πρώτο χρόνο) στην αλλαζουν εντελώς δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση.

Δημοσ.

παραδειγμα 1, επειδη εχω και το παιδακι. το πεταει κατω, σπαει η οθονη και μετα παταει και πανω του και ανοιγει στα 2 ενω φευγουν ολα τα πληκτρα και τα πλαστικα. Στο αλλαζουν ετσι απλα?

παραδειγμα 2, δεν τρεχει με τιποτα ο σκληρος η εχω καψει την μητρικη καπως η γενικα εκανα πατατα εγω. Και παλι στο αλλαζουν ετσι απλα?

αλλα μια φορα μονο ε? αν ειναι ετσι, μια χαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τόσο ακραία παραδείγματα δεν γνωρίζω αν καλύπτονται. Οθόνη, πληκτρολόγιο, μητρικη έχουν αλλάξει σε γνωστούς μου μόνο συμπληρώνοντας μια υπεύθυνη δήλωση. Τώρα να χοροπηδαει το μικρο πάνω στο φορητό και το βγάλει εντελώς άχρηστο δεν ξέρω αν θα το δεχτούν.

Πάντως το τηλεφωνικό κέντρο είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό και θα σου λύσει καθε απορία.

Όσο αφορά το σκληρο έτσι κ αλλιώς στον αλλαζουν χωρίς κουβέντα.. Άλλωστε έχουν ένα θεματακι οι σκληροί που χρησιμοποιούν τελευταία. Για τη μητρικη αν πχ σου πέσει νερο και βραχυκυκλωσει λογικα πάλι θα αλλαχθει.

Επεξ/σία από shodan
Δημοσ.

2) η διαφορές είναι στην λιθογραφία, στα ποδαράκια που έχουν, στην μνήμη cash που ενσωματώνουν και στο όνομα (μεταξύ άλλων).

3) βλέπω στην toshiba ότι όντως έχει 2 slots, οπότε ναι, μπορείς να βάλεις άλλη μια 4άρα. Το αν αξίζει, πιστεύω ότι όσο περισσότερη μνήμη τόσο καλύτερα (εκτός από υπερβολές). Το 64bit λειτουργικό που έχει θα δει κανονικά και τα 8GB.

4) σκεφτόμουν μήπως μάγκωνε πουθενά το χαρτάκι

7) θα πάρεις ένα στερεοφωνικό καλώδιο ήχου που να έχει και από τις δύο μεριές βύσμα όπως αυτό που έχουν τα ακουστικά, το μικρό όχι το μεγάλο. jack 3.5mm λέγεται το βύσμα και θα το κουμπώσεις στην έξοδο ήχου για ακουστικά.

Το καλώδιο είναι αυτό:

PER.751739.jpg

Γιατί όμως να μπλέκεις με vga και καλώδια ήχου όταν έχει το toshiba έξοδο hdmi; Είμαι σίγουρος ότι και η tv έχει hdmi οπότε παίρνεις ένα καλώδιο hdmi και έχεις ήχο και εικόνα από ένα μόνο καλώδιο. Την vga την χρησιμοποιείς αν θέλεις να λειτουργήσεις μια lcd tv σαν monitor.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...