Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά χρημάτων από το εξωτερικό σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας

dragonver

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θέλω να μεταφέρω ένα ποσό από την Σαουδική Αραβία σε λογαριασμό μου στην Τράπεζα Πειραιώς. Πως μπορεί να γίνει; Με τον κωδικό ΙΒΑΝ; Επίσης ξέρει κανένας για τι ύψος κρατήσεων μιλάμε συνήθως και πόσο καιρό θα κάνει να εμφανιστεί στο λογαριασμό μου; Η μεταφορά μπορεί να γίνει με τοπικό νόμισμα ή καλύτερα να μετατρέψω πρώτα σε ευρώ; Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχάς, ελπίζω να μην μιλάς για τα λεφτά του σαουδάραβα πρίγκιπα που πέθανε και ο εγγονός του δε ξέρει πως να τα πάρει και τα στέλνει σε σένα...

αν μιλάς για σοβαρά λεφτά,

θες IBAN,BIC, full name/address τράπεζας/δικό σου. μετατροπή θα γίνει αυτόματα στο nomizma της χώρας, δηλαδή ευρώ...όσο το έχουμε ακόμα...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δικό σου τραπεζικό λογαριασμό στη Σ. Αραβία, από τον οποίο θέλεις να μεταφέρεις χρήματα στο λογαριασμό σου της Πειραιώς; Αν ναι, γίνεται διατραπεζικά (αναλαμβάνει όλα τα διαδικαστικά η εδώ τράπεζα) χωρίς να παιδευτείς καθόλου. Εσύ δίνεις μόνο την εντολή μεταφοράς του ποσού που θέλεις. Η ίδια τράπεζα θα σε πληροφορήσει και για όλα όσα ρωτάς στο αρχικό σου post.

Επεξ/σία από deesnider

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση σε αυτά πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με την τράπεζα πειραιώς.. εγώ δεν έχω λογαριασμό εκεί για να σου πω ακριβώς τι γίνεται.

Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να κανεις την μεταφορά (αν γίνεται ένα πράμα σε αυτό τον κόσμο είναι η μεταφορά του χρήματος :P)

θα χρειαστείς μονο iban εδώ για ελλάδα αν και κάποιες τράπεζες ζητούν και τον κωδικό καταστήματος και το BIC αλλα με την πειραιώς νομίζω iban φτάνει δεν ξέρω όμως τα πρωτόκολλα της τράπεζας σου στην σαουδική αραβία :P

τέλος ενδέχεται να είναι κλιμακωτή η χρέωση δηλαδή να μην είναι ένα fix ποσοστό επί της μεταφοράς ανάλογα το ποσό.. πχ άλλη προμήθεια στα 1000 euro (μπορεί και να μην υπάρχει προμήθεια για τέτοιο ποσο πέρα από μια χρέωση που θα είναι μονοψήφιος αριθμός)

άλλη για 100.000 euro κτλ.

τώρα για το συνάλλαγμα πάλι ρώτα την τράπεζα σου μερικές τράπεζες δεν χρεώνουν την αλλαγή από δολάριο σε euro... άλλες το κάνουν... αν είναι άλλο νόμισμα τότε σίγουρα θα σε χρεώσουν αλλα πάλι με αυτά μιλάς με την τράπεζα που θα πάρει το συνάλλαγμα (πειραιώς)

τέλος αν είναι μεγάλο το ποσο που θα μεταφέρεις κανε μου PM να σου δώσω τον λογαριασμό μου να στείλεις και σε εμενα κανένα δίφραγκο :P χαχαχαχαχα

Επεξ/σία από UncleBens

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λογαριασμό σε τράπεζα δεν έχω, δεν μπορώ να ανοίξω γιατί δεν θα μείνω για πολύ καιρό στη Σ. Αραβία. Το ποσό δεν θα είναι μεγάλο (~800€). Το BIC δεν το ξέρω τι είναι, IBAN ΟΚ no problem. Το νόμισμα είναι Ριάλια Σ.Αραβίας αν υπάρχει μεγάλη χρέωση ίσως τα αλλάξω σε δολλάρια. Καλό είναι δηλαδή να μιλήσω με την Πειραιώς και να ρωτήσω, ε; Ξαναρώτησα στην εταιρεία και μου είπαν γίνεται να πάω με κάποιον που μένει μόνιμα εκεί και μέσω του λογαριασμού του να τα στείλω.

Δεν έχεις λογαριασμό εκεί δηλαδή.

Σε αυτή την περίπτωση ψάξε αν θες κάποιο γραφείο της western union η κάποιας παρόμοιας εταιρίας που κάνουν αποστολές χρημάτων ίσως τελικά συμφέρει περισσότερο.

Αλλα πρέπει να τα στείλεις σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης σου.

Η στον εαυτό σου αλλα ρώτα και για το πόσο καιρό θα έχεις το δικαίωμα να κανεις ανάληψη για να προλάβεις να γυρίσεις πίσω (αν αυτό σχεδιάζεις) και να τα πάρεις πριν επιστραφούν.

αν τελικά συμφέρει με εταιρίες τύπου western union να κανεις την μεταφορά τότε θα χρειαστείς μονο ταυτότητα νομίζω και τα στοιχεια του παραλήπτη (εκτος αν είσαι εσύ ο παραλήπτης)

όσο για το που θα βρείς άλλες εταιρίες δεν μπορώ να σε βοηθήσω... ας πει κάποιος φίλος εδώ αν θυμάται τα ονόματα των γραφείων τέτοιων καταστημάτων στο κέντρο (νομίζω έχει ένα στην φιλελλήνων και ένα απέναντι από το public) και έτσι να ψάξεις μέσω google να δεις αν έχουν καταστήματα στην σαουδική αραβία η το τηλέφωνο τους να τους ρωτήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την western union δεν μπορώ να στείλω σε λογαριασμό τράπεζας ε;

ΥΓ: Για κάποιο λόγο βέβαια μου είπαν να αποφύγω την Western Union δεν είναι και πολύ αξιόπιστη στη Σ.Αραβία. (συγνώμη για το ασαφές αλλά ούτε και εγώ ξέρω τον λόγο)

Επεξ/σία από dragonver

BIC είναι ο κωδικός της τράπεζας

Είτε παίρνεις τηλέφωνο στην τράπεζα και τους ρωτάς ποιος είναι (της τράπεζας που θέλεις να στείλεις τα λεφτά)

αν όχι κάπου υπάρχουν οι κωδικοί όλων των τραπεζών του κόσμου γραμμένοι στο ίντερνετ, είχα στείλει εγώ λεφτά στην Ελλάδα χωρίς να γνωρίζω το BIC της Εθνικής, το βρήκε ο υπάλληλος μέσω ίντερνετ.

στο site της κάθε τράπεζας θα βρεις ακριβείς πληροφορίες και τιμοκατάλογο χρεώσεων.

είναι ανάλογα την τράπεζα και το ποσό.

σε ενδιαφέρει για αυτόματο έμβασμα από χώρα εκτός ΕΕ.

πιθανά να έχουν και ζώνες όπως στην τηλεφωνία (κάποιες χώρες στη ζώνη 1 άλλες 2 κλπ.)

το πολύ ένα πενηντάρικο θα ΄λεγα εγώ, και πάλι πολλά βάζω επειδή δεν ξέρω τι χρεώνουν για εμβάσματα από χώρες εκτός ΕΕ.

πάνω από 5000 ευρώ , που δεν αφορά εξόφληση τιμολογίων-διατακτικών-εγγυητικών κλπ., περνάνε κι από τον έλεγχο της τράπεζας της Ελλάδος για διακίνηση μαύρου χρήματος, και μπορεί να ζητήσουν και από που έρχονται τα λεφτά και αν είναι δηλωμένα στη φορολογική δήλωση.

• 1 χρόνο αργότερα...

Γνωρίζει κάποιος την πιθανή χρέωση για μεταφορά ποσού  6.000 ευρώ  από Ρωσία στην Ελλάδα; Δεν έχω προσωπικό λογαριασμό εκεί, αλλά έχει συγγενής μου. Μπορεί να τα στείλει αυτός από το δικό του λογαριασμό σε δικό μου λογαριασμό εδώ;  Ευχαριστώ. :)

• 1 χρόνο αργότερα...

Ρε παιδιά ένας συγγενής μου από το εξωτερικό αυστραλια, μου έστειλε επιταγη 500 ευρω στο όνομα ενός θείου μου (γιατί εγώ δεν έχω λογαριασμό) '..πήγε ο θείος μου σήμερα στην εθνικη να εξαργυρωσει την επιταγη και του είπαν ότι θα την βάλουν στο λογαριασμό του και μετά από ενάμιση μήνα θα μπορεί να πάρει τα λεφτά!!! Και θα βάλουν και χρέωση γύρω στο 15% του λογαριασμού αυτού!!!! Γιατί τα έχουν κάνει έτσι τα πράγματα ? Εγώ θυμόμουν πριν μερικά χρόνια έπαιρνες μια επιταγη και την εξαργυρωνες επί τόπου χωρίς να εισαι αναγκασμενος να έχεις λογαριασμό..

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...