newtech Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Έχεις κανένα link με επώνυμες και δοκιμασμένες πάνω από 2300mAh σε καλή τιμή; Πάντως δεν χάλασε ο κόσμος, τις δοκιμάζω ηι ακανένα μήνα και αν είναι για τον φούτσο τις πάω πίσω. Σπιτι εχω μπαταριες GP (και φωρτιστη) Βλεπω ο φορτιστης στα LIDL εχει κ refresh και πολλα.. φενεται για καλος. Αλλα ας μας πει καποιος που ξερει.
aopa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Οταν ενας φορτιστης φορτιζει με χρονοδιακοπτη ειναι κακο για τις μπαταριες που θα βαλετε πανω. Οι καλοι φορτιστες ελεγχουν την ταση της μπαταριας και βασιζονται σε ενα φαινομενο κατα το οποιο οταν η μπαταρια κατα την φορτιση φτασει στο φουλ της, η ταση στα ακρα της παρουσιαζει μια μικρη πτωση. Μολις λοιπον ο φορτιστης δει αυτη την πτωση τασης στα ακρα της μπαταριας σταματα την φορτιση. Ασχετως αν ειναι στις 3 ωρες, στις 15 ή στις 50. Αναφερει λοιπον ο TS για τον φορτιστη του θεματος "στις ΑΑ λέει φόρτιση 7 ώρες ανά 500mA". Αυτο σημαινει προφανως οτι μιλαμε για φορτιστη με χρονοδιακοπτη. 7 ωρες με ρευμα 500mA θα δωσουν στις μπαταριες σας 3500mAh, κατι που θα ειναι ΟΚ (σχετικα ΟΚ, γιατι και παλι πολυ ειναι) για μια 2500mAh μπαταρια, πολυ κακο ομως για μια πχ 1600 ή 1200 ΑΑ (υπαρχουν και τετοιες). Και βεβαια ακομα και για την 2500 αυτη η φορτιση μπορει να ειναι επιβλαβης στην περιπτωση που η μπαταρια που θα βαλετε για φορτιση δεν θα ειναι εντελως αδεια! Φανταστειτε δλδ να βαλετε μια 2500mAh η οποια ειναι μισογεματη. Ο φορτιστης θα της ριξει αλλα 3500mAh με αποτελεσμα να την υπερφορτισει και υπερθεμανει κατ'επεκταση. Ενας εξυπνος φορτιστης θα φορτισει την μπαταρια ακριβως οσο θελει και οχι με οσο ειναι προγραμματισμενος να της ριξει στα τυφλα. Οσο για τις μπαταριες τρονικ τα εχουμε πει πολλοι αρκετες φορες στο θεμα με τους φορτιστες στο παρον φορουμ, κατα τη γνωμη μου (πανω απο 20 τετοιες εχουν περασει απο τα χερια μου και ολες κατεληξαν στα σκουπιδια μετα απο πολυ λιγες φορτισεις αφου δεν κρατουσαν ουτε 150mAh) ειναι πολυ κακες, ισως δεν μπορειτε να βρειτε χειροτερες (απο τις 70 μπαταριες μου αυτες ηταν τουλαχιστον εμενα οι χειροτερες). Δεν ξερω αν αλλαξε κατι σε αυτες τα τελευταια 2 χρονια και ουτε θελω να το μαθω αγοραζοντας τες. Οταν υπαρχουν επωνυμες μπαταριες μετρια εως και αρκετα ακριβοτερες αρχικη τιμη, ειναι πολυ λαθος κινηση η αγορα των τρονικ. (αφου στην πραξη και με 4€ που εχει η τετραδα ακριβοτερες ειναι τελικα οι τρονικ αφου μετα απο λιγες φορτισεις θα θες αλλες.) Συμφωνώ 100% με αυτά που λες.Ολες οι μπαταρίες του Lidl μα όλες κατέληξαν στα σκουπίδια.Αυτα όταν πήρα ένα φορτιστή της προκοπής όπως ο maha c 9000.Με αυτόν διαπίστωσα ότι όχι απλα οι tronic ήταν απλα κακές αλλα τελείως μα τελείως άχρηστες. Πέταξα περίπου καμμιά 30ρια στα σκουπίδια και δεν ξανασχοληθηκα με αυτές.Παιδια καλύτερα να δώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε κάτι αξιόπιστο όπως Sanyo eneloop παρα αυτά τα σκουπίδια των Γερμανών.
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Έχεις κανένα link με επώνυμες και δοκιμασμένες πάνω από 2300mAh σε καλή τιμή; Πάντως δεν χάλασε ο κόσμος, τις δοκιμάζω ηι ακανένα μήνα και αν είναι για τον φούτσο τις πάω πίσω. πχ http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=47673 ή βεβαια http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=230003105 Αρκει να εισαι κοντα στα 2 αυτα μαγαζια γιατι αν βαλεις και μεταφορικα δεν συμφερει. Εχουν υπαρξει κατα καιρους και στο αμαζον σε τιμες 6-7-8 ευρω οι τετραδες, 12-14€ οι οχταδες επωνυμες 2000-2500αρες. Μια αναζητηση πχ στο θεμα με τον φορτιστη απο αμαζον νομιζω θα σου δωσει αρκετα ποστς. Η τιμη 8 ευρω για τις παραπανω τετραδες ειναι πολυ καλυτερη και οικονομικοτερη απο τα 4 ευρω για τις τρονικ. Ειναι απο τις περιπτωσεις που το φτηνο ειναι πανακριβο. Μπορεις να παιξεις και "λοττο" και να τις επιστρεψεις, αλλα δεν ξερω αν αναλωσιμα οπως οι μπαταριες θα τα δεχτουν πισω. 1
newtech Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Οταν ενας φορτιστης φορτιζει με χρονοδιακοπτη ειναι κακο για τις μπαταριες που θα βαλετε πανω. Οι καλοι φορτιστες ελεγχουν την ταση της μπαταριας και βασιζονται σε ενα φαινομενο κατα το οποιο οταν η μπαταρια κατα την φορτιση φτασει στο φουλ της, η ταση στα ακρα της παρουσιαζει μια μικρη πτωση. Μολις λοιπον ο φορτιστης δει αυτη την πτωση τασης στα ακρα της μπαταριας σταματα την φορτιση. Ασχετως αν ειναι στις 3 ωρες, στις 15 ή στις 50. Αναφερει λοιπον ο TS για τον φορτιστη του θεματος "στις ΑΑ λέει φόρτιση 7 ώρες ανά 500mA". Αυτο σημαινει προφανως οτι μιλαμε για φορτιστη με χρονοδιακοπτη. 7 ωρες με ρευμα 500mA θα δωσουν στις μπαταριες σας 3500mAh, κατι που θα ειναι ΟΚ (σχετικα ΟΚ, γιατι και παλι πολυ ειναι) για μια 2500mAh μπαταρια, πολυ κακο ομως για μια πχ 1600 ή 1200 ΑΑ (υπαρχουν και τετοιες). Και βεβαια ακομα και για την 2500 αυτη η φορτιση μπορει να ειναι επιβλαβης στην περιπτωση που η μπαταρια που θα βαλετε για φορτιση δεν θα ειναι εντελως αδεια! Φανταστειτε δλδ να βαλετε μια 2500mAh η οποια ειναι μισογεματη. Ο φορτιστης θα της ριξει αλλα 3500mAh με αποτελεσμα να την υπερφορτισει και υπερθεμανει κατ'επεκταση. Ενας εξυπνος φορτιστης θα φορτισει την μπαταρια ακριβως οσο θελει και οχι με οσο ειναι προγραμματισμενος να της ριξει στα τυφλα. Οσο για τις μπαταριες τρονικ τα εχουμε πει πολλοι αρκετες φορες στο θεμα με τους φορτιστες στο παρον φορουμ, κατα τη γνωμη μου (πανω απο 20 τετοιες εχουν περασει απο τα χερια μου και ολες κατεληξαν στα σκουπιδια μετα απο πολυ λιγες φορτισεις αφου δεν κρατουσαν ουτε 150mAh) ειναι πολυ κακες, ισως δεν μπορειτε να βρειτε χειροτερες (απο τις 70 μπαταριες μου αυτες ηταν τουλαχιστον εμενα οι χειροτερες). Δεν ξερω αν αλλαξε κατι σε αυτες τα τελευταια 2 χρονια και ουτε θελω να το μαθω αγοραζοντας τες. Οταν υπαρχουν επωνυμες μπαταριες μετρια εως και αρκετα ακριβοτερες αρχικη τιμη, ειναι πολυ λαθος κινηση η αγορα των τρονικ. (αφου στην πραξη και με 4€ που εχει η τετραδα ακριβοτερες ειναι τελικα οι τρονικ αφου μετα απο λιγες φορτισεις θα θες αλλες.) Ο χρονος φωρτισης αναγραφεται στις μπαταριες οχι στον φορτιστη.. Θελω να τον παρω αφου εχω δικαιομα να τον επιστρεψω.. απλα πειτε μου τι να δω οστε να μπορω να αναλυσω εδω τα + και τα - του φωρτιστη.
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Κοιτα, δεν υπαρχει καμια πληροφορια στο site για τα τεχνικα χαρακτηριστικα. Μα καμια! Θα πρεπει να δεις αν ειναι φορτιστης με timer ή φορτιστης που θα ελεγχει ΔV (delta peak cutoff, delta-peak ή minus delta -dV). Αν ειναι timer (αν αναφερει την φορτιση σε ωρες), ξεχνα τον, αν αναφερει κατι απο τα επομενα στο user manual μπορεις να τον παρεις και να τον δοκιμασεις. Αλλα ουτε χωρητικοτητα αναφερει στην οθονη του (βλεπω μονο μπαρες βγαζει) οποτε δεν θα μπορεις να κανεις μια πολυ σημαντικη εργασια στις επαναφορτιζομενες που ειναι το να τις ταιριαζεις με βαση την χωρητικοτητα τους για καλυτερη αποδοση (τις παλιες κυριως). Επισης δεν θα μπορεις να καταλαβεις ποτε μια μπαταρια εχει την χωρητικοτητα που γραφει πανω της ή σου λεει παραμυθια αυτος που την φτιαχνει/πουλαει... Τυχαιο; ΥΓ. Επισης να δεις αν εχει δυνατοτητα ρυθμισης εκ μερους σου του ρευματος φορτισης - εκφορτισης. πχ 200-1000mA ή 200-2000mA. ΥΓ2. Τσεκαρε αν εχει αισθητηρα θερμοκρασιας ωστε να αποφευγει υπερφορτισεις - υπερθερμανσεις, επισης πολυ σημαντικο. Οταν δλδ οι μπαταριες εχουν υπερθερμανθει (συνηθες κυριως το καλοκαιρι) ενας σωστος φορτιστης σταματαει για καποιο διαστημα την φορτιση μεχρι να πεσει η θερμοκρασια τους οποτε και συνεχιζει απο εκει που εμεινε. Η υπερθερμανση ειναι ικανη απο μονη της να τσακισει μια μπαταρια. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από matrixxx 1
frap73 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Έχει ένας φίλος τον φορτιστή της Tronic. Τώρα δε ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο, αλλά οπτικά είναι φτηστός. Το καλό: είναι dV Το κακό: Δεν έχεις κανένα έλεγχο ούτε στα προγράμματα (μόνος του αποφασίζει) ούτε στο ρεύμα που είναι "καρφωμένο" σε μία τιμή, νομίζω 500mA, με την οποία βέβαια μπαταρίες < 1500mAh σκίζονται εντελώς. Αν έχετε κυρίως ΑΑ/ΑΑΑ δώστε ακόμη τόσα και πάρτε τον IQ328. Αν έχετε πολλές C και D που κατά κανόνα έχουν μεγάλες χωρητικότητες, μπορεί να σας βολέψει.
nvel Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 ο συγκεκριμένος φορτιστής είναι ο TLG1000B3 και διαθέτει αναγνώριση -ΔU και χρονοδιακόπτη 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μαλιστα, χρησιμο info το παραπανω για το ακριβες μοντελο. Στο Γερμανικο lidl εχει καποιες πληροφοριες: Το ρευμα ειναι "καρφωμενο" (οπως λεει και ο frap73) στα 1000mA στις ΑΑ, και στα 500mA στις ΑΑΑ. Ζορικο για τις μικρες χωρητικοτητες, ακομα και για τις μεγαλες. Δεν εχεις δυνατοτητα να το ρυθμισεις. 1
aristidis540 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μπαταριες δεν εχω παρει και ετσι δεν εχω γνωμη. Αλλα πριν ενα χρονο ειχα παρει τον φορτιστη tronic, αλλο μοντελο βεβαια χωρις την οθονη. Ο δικος μου σταματουσε οποτε αυτος ηθελε και εαν δεν ηθελε οι μπαταριες εβραζαν.(και ας εγραφε οτι ειναι ΔV) Το κακο ειναι οτι μου χαλασε eneloop και αλλες καλες μπαταριες,ετσι πεταχτηκε στα σκουπιδια αφου μονο κακο μου εκανε. Πηρα τον IQ328 και ησυχασα.
arxaggelos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Αρκει να εισαι κοντα στα 2 αυτα μαγαζια γιατι αν βαλεις και μεταφορικα δεν συμφερει.... Μπορεις να παιξεις και "λοττο" και να τις επιστρεψεις, αλλα δεν ξερω αν αναλωσιμα οπως οι μπαταριες θα τα δεχτουν πισω. Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν είμαι κοντά σε κανένα από αυτά τα καταστήματα, και για κάποιο λόγο στη Θεσ/νίκη δεν βρίσκεις τέτοιες τιμές σε μπαταρίες. Όσο για το αν θα τις πάρουν πίσω, μην ανησυχείς, εδώ και φαγητά παίρνουν. Δεν τρέχει τίποτε.
abdulah Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Πήρα τον φορτιστή και την πάτησα... Ναι μεν ειναι ΔU, αλλά κάνει ό,τι του κατέβει. Έβαλα σχεδόν φορτισμένες μπαταρίες (περ. 80%) και αντί να τις φορτίσει, τις ξεφορτίζει για να τις ξαναφορτίσει απο την αρχή, για να μην υποστούν το "εφέ μνήμης" όπως γράφει. Βέβαια οι μπαταρίες ειναι ΝΙΜΗ, και φυσικά δεν υπάρχει ούτε ενα κουμπάκι - διακοπτάκι για να επιλέξεις τι θες να κάνεις με τις μπαταρίες σου. Κλαπς....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα