beretta Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Καλημερα σε ολους έχω χρησιμοποιήσει 2 5210g για να δώσω ιντερνετ σε ενα σπίτι που δεν έχει τηλεφωνικη γραμμη οποτε και δεν μπορει να βαλει ιντερνετ.μέσα στο 2ο σπίτι εχω βαλει έχβ συνδέσει στο καλ΄ωδιο που έρχεται απο το 5210g ,ενα access point tp-link 901nd.το προβλημα μου ειναι ειναι οτι για να συνδεθει μια συσκευη στο ινερνετ(ειτε win laptop ειτε ipad,iphone κτλ)πρεπει να βάλω καρφωτες ΙΡ και σαν dns ,την ΙΡ του ΑΡ. ,το ρουτερ μου εχει ΙΡ 192.168.0.1,τα 2 5210g 192.168.0.244 kai 192.168.0.245 kai to AP 192.168.1.254 εχω κανει καποιο λαθος και χρειάζεται να κανω αυτη τη ρυθμιση ή χρειάζομαι κατι αλλο όσον αφορα τον εξοπλισμο? ευχαριστώ για την όποια βοήθεια
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 αν εχεις κλεισει ολους τους dhcp ειναι λογικο να μην παιρνει Ip καποιο απο ολα αυτα.θα πρεπει να υπαρχει ενα dhcp.επισης αν εχει routing πρωτοκολλα καποιο απο αυτα και με ανοιχτο τον dhcp δινει δικες του Ip ασχετα με το adsl router τοτε αμα κλεισεις τον dhcp υπαρχει περιπτωση να μην παρουν ποτε τιποτα.δοκιμασε για αρχη να ανοιξεις τον dhcp στο ap/
australis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 ,το ρουτερ μου εχει ΙΡ 192.168.0.1,τα 2 5210g 192.168.0.244 kai 192.168.0.245 kai to AP 192.168.1.254 εχω κανει καποιο λαθος και χρειάζεται να κανω αυτη τη ρυθμιση ή χρειάζομαι κατι αλλο όσον αφορα τον εξοπλισμο? ευχαριστώ για την όποια βοήθεια Γιατι το ΑΡ σε αλλο range (x.x.1.x) και οχι στο x.x.0.x ? (εκτος αν ειναι εκ παραδρομης λαθος ποσταρισμα)
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 to dhcp ειναι ενεργό μόνο στο router αν εννοεις οτι ειναι ανοιχτο μονο στο adsl router τοτε πρεπει να ανοιξεις και τον dhcp στο tp link αφου το tp link παιρνει το ιντερνετ σαν wan και δινει αλλες Ip. Γιατι το ΑΡ σε αλλο range (x.x.1.x) και οχι στο x.x.0.x ? (εκτος αν ειναι εκ παραδρομης λαθος ποσταρισμα) γιατι το tp link παιζει σαν access point + ρουτερ και παιρνει το ιντερνετ απο την wan και κανει routing(διπλο νατ στην πραξη κτλ).οποτε δινει δικες του Ip.λιγο κακη υλοποιηση με την εννοια οτι αμα χρειαστει να ανοιξει ports στα pc Πισω απο το tp link θα πρεπει να γινει διπλο Port forward λογω των 2 Nat.μια πατεντα ειναι στο Tp link να συνδεσει το καλωδιο σε μια Lan και οχι στην Wan με σκοπο να κανει bypass ολα τα routing feautures του tp link οποτε να παιξει μονο ενας dhcp οπως επισης να μην υπαρχει δευτερο Nat και να ειναι ολα στο ιδιο δικτυο.
leventakas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Ti ειναι το NAT ρε παιδια? Ολα αυτα μου ακουγονται λιγο περιπλοκα αν και παρακολουθω χρονια αυτο το θεμα με τα δικτυα..
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation εκει θα το βρεις αναλυτικα.τωρα με πιο απλα λογια ειναι σχετικο να το εξηγησει καποιος .οταν εχεις adslrouter η σκετο ρουτερ εχεις το nat παντα ενδιαμεσα.για να περασεις το nat σε εισερχομενη κινηση θες port forward για να φαινεται οτι ειναι ανοιχτη η port.τωρα αν εχειςκαι ρουτερ και adsl router μαζι και δεν τα σεταρεις με συγκεκριμενο τροπο τοτε εχεις 2 nat και μετα θελει διπλο Port forward.
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 αν το θες με πιο χαζα λογια οπως λεω οκ μπορουμε να το κανουμε μια μινι μεταφραση για να καταλαβεις στο περιπου αν σου φαινεται δυσκολο λογω οτι το γραφουν αναλυτικα μεσα στο site.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα