dimitris2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Διπλάσιες αποστολές κινητών τηλεφώνων στα ράφια των καταστημάτων πραγματοποίησε το τελευταίο τρίμηνο του έτους η Samsung σε σύγκριση με την Apple, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC. Συγκεκριμένα η Samsung απέστειλε Samsung 50.2 εκατομμύρια συσκευές smartphones στα καταστήματα, με τον αντίστοιχο αριθμό της Apple να φτάνει τα 26 εκατομμύρια συσκευές.Το γεγονός ότι η Samsung κυκλοφόρησε εδώ και λίγες εβδομάδες το Galaxy S3, το διάδοχο της διάσημης σειράς της εταιρείας, ενώ οι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία του επόμενου iPhone είναι οι κυριότεροι παράγοντες των παραπάνω στατιστικών στοιχείων. “Οι Samsung και Apple έχουν μετατραπεί σε εταιρείες γίγαντες όσον αφορά τις συσκευές smartphones, καθώς και οι δύο έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην αγορά” αναφέρει ο Kevin Restivo, αναλυτής της IDC. Ο ίδιος σημειώνει επίσης ότι όπως δείχνει και η ιστορία τους οι δύο αυτές εταιρείες έχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, με τη Samsung να καλύπτει μια ευρεία γκάμα τιμών στα προϊόντα της σε αρκετές αγορές, ενώ η Apple εστιαζει στην πώληση iPhone σε αγορές - κλειδιά. Όσον αφορά τη συνολική “μάχη” στα κινητά τηλέφωνα η Samsung ξεπερνά τη Nokia για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η Φιλανδική εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο υιοθετώντας το λογισμικό Windows Phone της Microsoft στις συσκευές της. Η Samsung πραγματοποίησε 94.2 εκατομμύρια αποστολές κινητών τηλεφώνων το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Nokia έφτασε τις 83.7 εκατομμύρια αποστολές. Η Nokia δεν είναι η μόνη εταιρεία που βλέπει τους αριθμούς των αποστολών της να μειώνονται, καθώς και η RIM παρουσίασε μείωση της τάξεως του 14%. Site: allthingsd.com
mastino Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 τα στοιχεια αφορουν μονο galaxy s3 η γενικα ολα τα μοντελα που πλασαρει η samsung? αν ισχυει το δευτερο τοτε ειναι απολυτα λογικο αφου η apple βγαζει ενα προϊον που απευθυνεται και σε συγκεκριμενη τσεπη ενω η samsung βγαζει κινητα απο 100 ευρω μεχρι 700 και συνεπως απευθυνεται σε μεγαλυτερο ευρος αγορας... 1
dantouan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 οντως, πολυ ακυρη συγκριση καθως συγκρινει 3 ουσιαστικα κινητα εναντιον 153
Bourdoulas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Απλά γινονται για να γινονται αυτές οι συγκρίσεις αφου δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα.
egw_eimai_re Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Και ποιος σας είπε οτι απαγόρευσαν στην αππλε να φτιάξει και άλλα κινητά ώστε να εχει ποικιλία ως εταιρία στο χώρο των κινητών τηλεφώνων; just lol μην είστε τόσο φανατικοί μερικοί αποδεχτείτε κάποια πράγματα. 1
aiolos.01 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Η σύγκριση γίνεται ανάμεσα στις 2 εταιρίες. Η apple δεν είναι κάποια μικρή εταιρία που δεν μπορεί να βγάλει πάνω απο ενα προϊόν. Επιλέγει να ασχολείται μόνο με το high end κομμάτι. Η samsung επιλέγει να ασχολείται με όλη την αγορά. Η σύγκριση λοιπόν περιλαμβάνει και αυτή την απόφαση της κάθε εταιρίας, άρα είναι απολύτως λογική (όσο και αν δεν αρέσει στα fanboys). 2
thief7710 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Με την ιδια λογικη ειδηση αποτελει και το οτι η samsung εστειλε στα μαγαζια περισσοτερα κινητα και απο μενα.
krokos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 "Όσον αφορά τη συνολική “μάχη” στα κινητά τηλέφωνα η Samsung ξεπερνά τη Nokia για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η Φιλανδική εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο.." προς τον "άλλο κόσμο". Ζωή σε λόγου μας.... 1
atheatos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Λογικό είναι ,πρέπει να ξεστοκαρει και να ετοιμαστεί για το 5. Το iPhone στην ουσία είναι αυτο που κρατά την apple και δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει φτιάχνοντας παραπάνω απο αυτά που θα πουλήσει. Γιατί ούτε καράβια φτιάχνει,ούτε ψυγεία...η σύγκριση των δυνατοτήτων των δύο εταιρειών αλλα ακόμα και της nokia με την Samsung, είναι ατυχής..... Σε λίγο θα μας πούνε τα fanboys της Samsung ας έφτιαχνε και η Nokia και η apple καράβια.....ώστε να μπορει να έχει καβατζα σε περίπτωση που δεν πουληθουνε τα μισά smartphone ή στο τέλος τα ξεπουλήσει σε τιμή κόστους. Sent from my iPad using Insomnia
sobi1984 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 εγω παντως βλεπω καποια στιγμη η apple να αρχισει να σκεφτεται την δημιουργια κανενος iphone minι πχ οπως σκεφτοταν και ipad mini...γιατι τοτε θα ειχε ενδιαφερον...αλλα δεν το βλεπω και πολυ γιατι δεν ειναι και εταιρεια που τολμα τοσο ευκολα απο οτι πιστευω...τωρα αν κανω λαθος συγνωμη....
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μήπως τα fanboys της apple πρέπει να σκεφτούν οτι η apple έχει επιλέξει να έχει τη συγκεκριμένη γκάμα; Επιπλέον έχει επιλέξει να έχει στην αγορά και όλα τα 4 όχι μόνο τα 4S με "και καλά" πιο καλές τιμές. Επομένως είναι όλη η android γκάμα της samsung vs όλη τη γκάμα apple. Κοινώς...περαστικά!
kifinas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Και το "περαστικά" φανμποϊσμός είναι. Η είδηση ενδιαφέρει μόνο τους μετόχους των δύο εταιριών και τους μανατζαρέους των καταστημάτων πώλησης. Δεν ενδιαφέρει κανένα απλό χρήστη.
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δεν νομίζω να ισχυρίστηκα οτι δεν είναι. Απλά το να βλέπεις σε ένα πίνακα οτι εκεί που πέρισυ τέτοιο καιρό είχες 18,8% των πωλήσεων έναντι 17% του βασικού σου ανταγωνιστή και ξαφνικά βρέθηκες να έχεις 16,9% έναντι 32,6% με τις μισές ακριβώς πωλήσεις και βγαίνεις και λές οτι "μα η samsung έχει γκάμα 18 κινητά σε android ενώ η apple 8" νομίζω είναι το λιγότερο τραγικό.
giorgoslouk Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Αναμενόμενο. Η Samsung απλά τα σπάει ενώ η Apple απολαμβάνει τους καρπούς της πολιτικής της....... 1
epir21 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Παρατηρώ οτι τα "samsung funboys" εχουν γίνει πιο πολλά απο τα "apple fanboys" Εχω iphone και mbp,εχω δει καλύτερα laptop απο το δικό μου και το εχω παραδεχτεί αλλα πλέων οποιο laptop και να μου φέρουν για επισκευή,απλα κουράζομαι να το χρησιμοποιώ(anyway ακυρο αυτο απλα το είπα..) Όσο για το κινητο απλα δεν εχω γνώμη,προσωπική μου άποψη:δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο κινητο απο nokia και iphone..Ειδικά Samsung.. Μακριά!!! Οσο για την έρευνα πιστεύω οτι δεν έχει νοημα και απλα είναι για να την πουνε στην apple και τιποτα παραπάνω.. Οταν μια εταιρία βγάζει πόσα κινητα τον χρόνο σε όλες τις τιμές με αποτέλεσμα και ένας 60χρονος να έχει touch (ο πατέρας μου samsung corby) χωρίς να έχει ιδέα απο κινητά,τοτε ναι θα έχει περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με την apple αν βάλουμε και την οικονομική κατάσταση μέσα που είναι τραγική.. Και για του λόγου το αληθές: http://www.thephonedatabase.com/Search_For_Phones_Made_By_Samsung_in_2012 Samsung 2012 phones:11 Apple 2012 phones:1(iphone 4s) αντε να βάλουμε και το 5 που θα έρθει με το καλό,αρα 2.. Πιστεύω δεν γίνεται σύγκριση.. Δεν υπάρχει νόημα για τσακωμούς πιστεύω,ο καθένας ειναι ευχαριστήμενος με αλλο τρόπο,φίλος μου έχει κινητο nokia,2 sim,φακος,1 βδομαδα μπαταρία και απλα είναι υπερευχαριστημένος.. Και αν αυτά που λέω τα θεωρεί κάποιος περίεργα και λάθος,απλα ειναι κολλημένος ενάντια της apple,γιατι έτσι έχουν τα πράγματα με τις δυο εταιρίες.. Το λεω για τελευταία φορα,δεν γίνεται μια εταιρία που βγάζει ένα κινητό τον χρόνο που κοστίζει 600euro να ανταγωνιστεί την σημερινή εποχή μια άλλη που βγάζει 10-15 κινητά,απο 100 εως 600 euro,καθαρή λογική ειναι. Φιλικά πάντα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα