Luxx Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μήπως έχεις γράψει λάθος το μοντέλο? Μήπως είναι αυτό? http://www.sony.gr/p...es/vpcf11z1e-bi Γιατί αν είναι αυτό θα αρχίσω να σε βρίζω (καλοπροαίρετα πάντα) Εννοείται πως δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Και ούτε upgrade φυσικά, εκτός αν βάλεις SSD που λέει και ο φίλος από πάνω Ναι αυτο το λαπτοπ εχω. Οποτε θα αγορασω εναν ssd για αρχη. Ξερετε εαν το λαπτοπ εχει 2 slots για σκληρο δισκο; Αν και εχω ηδη ενα εξωτερικο 1tb, οποτε δε χρειαζομαι απαραιτητα 2 σκληρους δισκους στον υπολογιστη. Ασε που αυτος που εχει το λαπτοπ ειναι για πεταμα, στις 5400 στροφες και πιστευω οτι περιοριζει καπως τις δυνατοτητες του.. Οποτε, ποιον ssd μου προτεινετε; Πιστευω και στα 128gb θα ειναι μια χαρα. Θελει να εχει καλες ταχυτητες, αλλα να τις υποστηριζει και το λαπτοπ. Θελω να καθαρισω το λαπτοπ, αλλα φοβαμαι μηπως του κανω καποια ζημια. Το παλιο λαπτοπ που ειχα, ενα asus g2s, το καθαριζα μερικες φορες, αλλα δε προσεχα και πολυ και ισως του προκαλουσα προβληματα. Βρηκα εναν οδηγο, αλλα θα ηθελα να με βοηθησετε με την παστα. Ποια να αγορασω, πως και σε ποια σημεια θα πρεπει να βαλω; Επισης τι αλλο να προσεξω στον καθαρισμο του; Βαση για λαπτοπ εχω αυτη : http://www.computerbeast.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=66329&category_id=1136&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart Χρειαζομαι καποια καλυτερη; Επισης λετε να προσθεσω αλλη ram; Εχω 8bg. Ή εαν θελει μεγαλυτερης συχνοτητας. Τα φωτα σας παιδια, και ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια σας.
ninos30 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Ναι αυτο το λαπτοπ εχω. Οποτε θα αγορασω εναν ssd για αρχη. Ξερετε εαν το λαπτοπ εχει 2 slots για σκληρο δισκο; Αν και εχω ηδη ενα εξωτερικο 1tb, οποτε δε χρειαζομαι απαραιτητα 2 σκληρους δισκους στον υπολογιστη. Ασε που αυτος που εχει το λαπτοπ ειναι για πεταμα, στις 5400 στροφες και πιστευω οτι περιοριζει καπως τις δυνατοτητες του.. Οποτε, ποιον ssd μου προτεινετε; Πιστευω και στα 128gb θα ειναι μια χαρα. Θελει να εχει καλες ταχυτητες, αλλα να τις υποστηριζει και το λαπτοπ. Δεν λέει κάτι ότι έχει διπλό bay... Για SSD Samsung 830 128GB OCZ Vertex 4 120GB Crucial M4 128GB Αυτά είναι τα "hot products". Όχι ότι και με Corsair Force GT ή Sandisk Ultra θα χάσεις κάτι. Ακόμα και OCZ agility που είναι πιο φθηνός. O Intel 520 ξεφεύγει λίγο και ο Plextor PX-M3P ακόμα περισσότερο. Στο amazon θα βρεις και καλύτερες τιμές Θελω να καθαρισω το λαπτοπ, αλλα φοβαμαι μηπως του κανω καποια ζημια. Το παλιο λαπτοπ που ειχα, ενα asus g2s, το καθαριζα μερικες φορες, αλλα δε προσεχα και πολυ και ισως του προκαλουσα προβληματα. Βρηκα εναν οδηγο, αλλα θα ηθελα να με βοηθησετε με την παστα. Ποια να αγορασω, πως και σε ποια σημεια θα πρεπει να βαλω; Επισης τι αλλο να προσεξω στον καθαρισμο του; Να το αφήσεις ήσυχο προς το παρόν. Ένα καλό φύσημα σε βενζινάδικο από τις γρίλιες που έχει και σου φθάνει. Χέρι στο laptop βάζεις αν αρχίσει να έχει προβλήματα. Βαση για λαπτοπ εχω αυτη : http://www.computerb...=com_virtuemart Χρειαζομαι καποια καλυτερη; Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά νομίζω ότι έχεις ήδη πολύ καλή βάση Επισης λετε να προσθεσω αλλη ram; Εχω 8bg. Ή εαν θελει μεγαλυτερης συχνοτητας. Τελικά το βρισίδι δεν θα το γλυτώσεις... Τα φωτα σας παιδια, και ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια σας.
Luxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Αχαχαχ, φιλε δινεις τα φωτα σου απλοχερα!! Τα σπαει η φωτο! Το θεμα με τους ssd ειναι εαν μπορει να εκμεταλλευτει τις ταχυτητες τους το λαπτοπ. Δε τα ξερω και καλα.. Πχ ο ενας απο αυτους που μου προτεινες λεει : Ταχύτητα ανάγνωσης 520 MB/SEC Ταχύτητα εγγραφής 320 MB/SEC Θα μπορει ομως το λαπτοπ να τις αξιοποιησει ή οχι; Εαν οχι, τι ακριβως μετραει; Ο επεξεργαστης; Παντως ειναι λιγο ακριβοι, οποτε θα ηθελα να ηξερα εαν μπορω να εκμεταλλευτω στο 100% τις ταχυτητες τους. Εαν οχι, να παω σε κατι πιο light. Για την ραμ, εαν δε θελει παραπανω, τοτε ισως θελει μια καλυτερη; Δε ξερω ποιες ακριβως ram εχει. Ισως σε καλυτερους χρονισμους; ( Ξαναβρισε με!!! ) Κοιτα για το καθαρισμα που λεω, απλα λιγο τον ανεμιστηρα να τραβηξω την σκονη και να βαλω λιγη θερμοαγωγιμη παστουλα!
ninos30 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Για τους SSD έχεις δίκιο και άδικο συγχρόνως... Το chipset που έχει το ΜΒ σου είναι το Intel® PM55 Express. Αυτό υποστηρίζει μέχρι SATA 3Gbps (SATA2) και όχι 6 (SΑΤΑ3). Και αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την ταχύτητα των εν λόγω SSD. Σε αυτό έχεις δίκιο. Πάμε τώρα σε αυτά που έχεις άδικο: - Οι SSD είναι μια νέα (αναλογικά) τεχνολογία που εξελίσσεται συνέχεια. Οι controllers γίνονται όλο και πιο συμβατοί, με λιγότερα bugs και εμπλουτίζονται με νέες τεχνολογίες όπως πχ το περιβόητο TRIM. Αν πας σε παλιότερης γενιάς δίσκο -> SATA2, θα χάσεις τα περισσότερα από αυτά. Για παράδειγμα νέα FWs για τους Controller θα βγαίνουν κυρίως για τα νεότερα προϊόντα. Ένας Πόντος - Η τιμή. Ο πιο αξιόλογος δίσκος της προηγούμενης γενιάς ήταν ο OCZ Vertex 2. Δες πόσο κάνει. Ίδια χρήματα. Οπότε ποιος ο λόγος? Δύο πόντοι. Μπορείς να πας βέβαια σε κάποιον σαν και αυτόν: ΟCZ Agility 3 120 που και SATA3 είναι και κοστίζει αρκετά λιγότερα. Χειρότερος σαφέστατα από τους παραπάνω, αλλά σε SATA2, δεν θα δεις πολλές διαφορές (άντε σου δίνω τον μισό πόντο πίσω) - Έναν καλό SSD μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε κάποιο άλλο σύστημα. Αν πχ τελικά καταλήξεις κάποια στιγμή σε desktop ή αργότερα πάρεις ένα καλύτερο laptop (πιο σύγχρονο βασικά εννοώ), τότε μπορεί να μπει εκεί. Ένας χειρότερος θα πεθάνει με το laptop σου Δυόμιση πόντοι! Εσύ αποφασίζεις! Ο agility μοιάζει ως μια πολύ καλή λύση για σένα... Υ.Γ. - Τα timings της RAM δεν παίζουν σχεδόν κανέναν ρόλο σε everyday usage. Απλά είναι για μετροπρογράμματα. Ξέχνα λοιπόν αλλαγές RAM - ΞΑΝΑΛΕΩ, άφησε το laptopακι σου ήσυχο. Laptop ανοίγεις όταν έχεις θέμα. Προληπτικά δεν τα ξηλώνεις όλα για να βάλεις λίγη πάστα. Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις η Arctic Ceramique 2 είναι μια άριστη λύση
Luxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Αυτο με το trim που λες. Δε πρεπει να το υποστηριζει η bios της μητρικης μου; Βασικα ξερω οτι υπαρχει μονο στα καινουρια windows, τα οποια και εχω. Εχει αλλες απαιτησεις; Και αξιζει να παρω sataIII μονο και μονο για αυτη την λειτουργια; Βασικα, μηπως δε θα ειναι καν συμβατος με το λαπτοπ και θα εχω προβληματα;
ninos30 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δεν είπα ότι το SATA3 υποστηρίζει TRIM. Το trim το υποστηρίζει ο controller του SSD αλλά θέλει να έχεις και win7/Server2008/Win8 λειτουργικό για να παίξει. Και υπάρχει backwards compatibility στα SATA.
Luxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Λες να παω για αυτον που ειπες στην αρχη; Crucial M4 Ή για τον agility;
sobi1984 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 εγω να πω την δικια μου γνωμη και αν ο φιλος νινο θελει να με διορθωσει...σε καθημερινη χρηση δεν θα δεις διαφορες στους ssd και ο λογος ειναι οτι οι ταχυτητες που διαβαζεις ειναι για μεταφορες δεδομενων μεταξυ ssd δισκων με μετρησεις μεσω ΑΤΤΟ.απο κει και περα εγω εχω πχ εναν corsair 3 120gb τον οποιον τον εβαλα στο μακμποοκ μου και τον αντικατεστησα στο σταθερο με ενα samsung 830.διαφορες δεν ειδα σε καθημερινη χρηση..οποτε βλεπω ως σοφη και τιμια επιλογη για τα 90 ευρω που ζηταει τον agility (τον οποιο ζαχαρωνω και εγω για αλλο μηχανημα) τον οποιο τον παιρνεις αμεσα ελληνικο καταστημα .εκτος και αν εχεις υπομονη να περιμενεις εναν απο τους αλλους απο το αμαζον... οτι θες εσυ....ελπιζω να τα πα καλα... 1
ninos30 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Νομίζω τα ίδια λέμε. Ή στα ίδια καταλήγουμε τέλος πάντων. Με απλά λόγια στο laptop του, δεν θα δει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ Crucial M4 και Agility 3 1
Luxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Εγω γιατι βλεπω οτι ο agility των 87 ευρω, εχει καλυτερες ταχυτητες write/read απο τους αλλους τρεις ακριβοτερους δισκους; Ειναι κατι που δε βλεπω;
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μάλλον κάπου λάθος είδες. Μελέτησε κι ένα review από το δικός μας HWBox το οποίο αποδεδειγμένα είναι αρκετά καλό. Ο μόνος που ίσως λείπει από εκεί είναι ο Vertex4 ο οποίος δεν είχε βγει τότε: SSD RoundUP 2012
Luxx Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Ενταξει και παλι για λαπτοπ μια χαρα πιστευω οτι θα ειναι. Μαλλον αυτη θα αγορασω. Εξαλλου σε σχεση με το δισκο που εχω τωρα στις 5400 στροφες (!!!), θα ειναι η μερα με τη νυχτα πιστευω!
ninos30 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Ενταξει και παλι για λαπτοπ μια χαρα πιστευω οτι θα ειναι. Μαλλον αυτη θα αγορασω. Εξαλλου σε σχεση με το δισκο που εχω τωρα στις 5400 στροφες (!!!), θα ειναι η μερα με τη νυχτα πιστευω! Ουουουυυυ. Και βάλε... Κάτι σε Βαρύ καταχείμωνο σε σύγκριση με Αυγουστιάτικο φεγγάρι ένα πράμα!
Luxx Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Αχαχαχ!! Παντως βλεπω κατι cases με watercooling ψυξεις και διαφορα αλλα καλουδια μεσα και με τρελαινουν! Θα γουσταρα πολυ να ειχα μια τετοια υπολογισταρα, αλλα μπορει να περιμενει λιγο ακομα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα