Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαζω μικρο budget, αλλα δεν ειμαι για πολλα εξοδα τωρα. 1000 ευρω ομως θα μπορουσα να τα διαθεσω. Παντα με προοπτικη αναβαθμισης στο μελλον.

Τωρα εχω ενα sony vaio vpcf11z1e, και γενικα ειμαι με διαφορα λαπτοπ εδω και 5 χρονια, οποτε λεω να παρω και ενα desktop τωρα.

Το θελω και για ταινιες,μουσικη, αλλα και για να παιζω κανενα παιχνιδακι που και που. Αυτο που μου τη σπαει με το λαπτοπ ειναι οτι ανεβαζει πολυ γρηγορα θερμοκρασιες και ο θορυβος που κανει το ανεμιστηρακι. Με ενα καλο desktop ξερω οτι δε θα εχω τετοια προβληματα.

Δε θελω κανενα high-end λειτουργικο, ουτε θελω να παιζω τελευταιας γενιας παιχνιδια με extra full γραφικα! Ακομα και στο medium να τα επαιζα θα ημουν ευχαριστημενος. Τουλαχιστον να μη κολλαει σε παιχνιδια 2ετιας.

Για λειτουργικο σιγουρα 64bit windows7 ή windows8. Αληθεια, επειδη παντα το λειτουργικο το επαιρνα με τα λαπτοπ "δωρεαν" στη τιμη, ποτε εχει ενα ξεχωριστο πακετο να αγορασω; Κατω απο 60 ευρω;

Δε ξερω εαν χρειαζεται να ασχοληθω με θεματα ψυξης και case moding καθολου ή να παρω ετοιμο tower. Σιγουρα θα χρειαστω και ενα μικρο ups για παν ενδεχομενο και ενα καλο τροφοδοτικο.

Τωρα για καρτα ηχου δε ξερω τι να κανω. Θελω να βλεπω ταινιες, και να εχω καλη ποιοτητα ηχου στα παιχνιδια, αλλα σιγουρα παιζουν ρολο και τα ηχεια ετσι; Ισως αγορασω ενα μετριο σετ ηχειων 5.1. Δε ξερω ακομα..

Απο επεξεργαστη παμε για τους Intel και 8+gb ram. Και σιγουρα θα μπει και ssd σκληρος δισκος για πρωτευων, ας ειναι και 32gb. Και ακομα ενα στις 7200 ή και παραπανω εαν υπαρχει στροφες για δευτερευων.

Απο ποντικι και πληκτρολογιο δεν ειμαι και τοσο απαιτητικος, απλα θα ηθελα να ειναι οσο το δυνατον αθορυβα κατα την πληκτρολογηση/κλικαρισμα.

Τελος, για την οθονη, σιγουρα απο 19" και πανω και αναλυση FullHD.

Ακουω τις προτασεις σας!

Μολις εκανα μια βολτα απο skroutz και απογοητευτηκα. Μαλλον θελει πολυ παραπανω απο 1000 ευρω για να φτιαξεις ενα καλο συστημα.. Μονο cpu και gpu θελουν πανω απο 600 ευρω! Και το tower αλλα 200, και αλλα τοσα η οθονη, φτασαμε στα 1000 και εμειναν ακομα τα μισα για να αγορασουμε!

Θα ηθελα επισης εαν γινεται να μπορω να βλεπω/παιζω 3d ταινιες/παιχνιδια. Οποτε σιγουρα θελει ειδικη καρτα γραφικων και ειδικο monitor.

Τα φωτα σας!

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

οχι φιλε μου δεν χρειαζεται να ανεβεις τοσο ψηλα ...ενα καλο cpu παει γυρω στο 200~ και μια καλη γραφικων 200 παλι

οποτε βγαινει τετοιο συστημα μην ανχωνεσαι οσο για τον πυργο υπαρχουν κουτια παρα πολυ αξιολογα γυρω στα 100 ευρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα, επειδη το λαπτοπ με εχει παει πολυ πισω στο θεμα της τεχνολογιας, οι επεξεργαστες xeon ειναι μονο για workstations; Εγω κοιταω για i5/i7;

Σκεφτομαι για αυτον εδω :

Intel Core i7-3770K

Αλλα καπου διαβασα οτι δεν εχει καλη ψυκτρα. Δε θελω να εχω προβληματα υπερθερμανσης..

Αντε, ας δωσω και 1500 ευρω, αλλα να το εχω για μια 5ετια, με ελαχιστες αναβαθμισεις μεχρι τοτε ( ssd ).

** Και ο i7-2600 ειναι αρκετα καλος και γλυτωνεις μερικα λεφτα.. Το Κ υποδηλωνει οτι μπορεις να κανεις overlock, ομως χρειαζεται να γινει αναγκαστικα; Παντως δε προσφερει και τεραστιες διαφορες.. **

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.skroutz.g...om=autocomplete Αν δεν θελεις να κανεις oc, αν θελεις πας στον k. Για μια πιο future proof λυση μπορεις να πας εδω (http://www.skroutz.g...om=autocomplete) και να ριξεις αρκετα το ποσο. Σε αυτον παντως επιβαλεται να κανεις oc (δεν χρειαζεται να γινει αναγκαστικα απλα θα ειναι κριμα). Γενικα ο i5 ειναι πιο γρηγορος, νομιζω στο μονο που θα δεις διαφορα (μονο και μονο απο τους πυρηνες) ειναι στις εικονικες μηχανες οπου υπερτερει ο 8120.

- οχι οτι ο bldzr ειναι αργος -

Υ.Γ. Αν θελεις να κανεις oc ή θελεις το pc να ειναι περισσοτερο αθορυβο δεν χρησιμοποιεις την sotck ψυχτρα αλλα αγοραζεις μια aftermarket.

Επεξ/σία από ilias_97
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφτιαξα ενα δικο μου συστημα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για μερικα. Ειμαι σχεδον ασχετος θα ελεγα, οποτε δειξτε επιεικια! Με προβληματιζουν τα περιφερειακα πιο πολυ, ηχεια,ποντικι,πληκτρολογιο.

Επισης το γεγονος οτι πρεπει να ριξω 200 ευρω για windows!! Εχω τα αυθεντικα στο λαπτοπ. Δε μπορω να τα βαλω στο desktop και στο laptop να εχω πειρατικα; Ή να εχω τα αυθεντικα και στα δυο μηχανηματα.

Τωρα δεν εχω βαλει στο συνολο μητρικη,κουτι,τροφοδοτικο,καρτα ηχου καθως δε ξερω τι να επιλεξω!

Επισης δεν εχω βαλει και 2ο σκληρο δισκο που θελω, καθως δε βρισκω επιλογη.

post-69898-0-98431400-1343605434_thumb.jpg

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεξεργαστης οπως και ram αφου δεν το θελεις για επαγγελματικη χρηση ειναι overkill πιστευω. Ο i5 3570 ειναι μια χαρα οπως και 8gb ram. Για gpu εγω θα προτιμουσα αυτη... http://www.visionstu....id=29152&cat=5

(το bluray το χρειαζεσαι; )

Windows μπορεις να βρεις και απο τον... θειο :P

Επεξ/σία από ilias_97
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου αν και είσαι παλιός στο forum μάλλον δεν επισκέπτεσαι συχνά τον τομέα των αναβαθμίσεων :)

Κάνε μου μια χάρη και συμπλήρωσε αυτήν την φόρμα ώστε να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι σκέψεις και οι ανάγκες σου:

http://www.insomnia....σης-υπολογιστή/

Η σύνθεσή σου έχει πολλά τρωτά σημεία αλλά ας μιλήσουμε καλύτερα για αυτήν ΑΦΟΥ συμπληρώσεις την φόρμα (προσωπικά θα την δω αύριο γιατί τώρα πάω για νάνι). Αλλά κάπου στο τέλος ανέφερες στο πρώτο σου post και το 3d gaming/movies. Αυτό από μόνο του αλλάζει αρκετά πράγματα. πχ IPS οθόνη (σαν και αυτή που έβαλες) ξέχνα την. ΤΝ και άγιος ο θεός

Επίσης αν δεν με γελούν τα γέρικα ματάκια μου, δεν βλέπω case/PSU. Έχεις από αυτά? Κι αν ΝΑΙ ποια?

Και τέλος να αναφέρεις αν το θέλεις για μαγαζί ή θα το έχεις σπίτι σου. Γιατί το να πληρώσεις 150 ευρώ για τα win, μάλλον κρίμα είναι...

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι αληθεια, οτι πρωτη φορα επισκεπτομαι αυτο το υπο-φορουμ.

Εβαλα IPS οθονη, γιατι αυτη προτεινετε κατα κυριο λογο.

Βασικα δε ξερω ποσο δυνατο και βολικο ειναι να βλεπεις 3d ταινιες στον υπολογιστη. Και μιαλω για κανονικο 3d με τα γυαλια. Θα πρεπει να εισαι σιγουρα και απο καποια αποσταση, οποτε με 21-23" δε ξερω εαν φαινεται καλα στο ματι.

Case/psu/καρτα ηχου δεν εχω βαλει γιατι δε ξερω απο αυτα.

Για το σπιτι το θελω. Κυριως θελω να αντικαταστησω το λαπτοπ, δεν εχω τρελες απαιτητσεις, αλλα με παινουν τα τρελα μου οταν προκειται να αγορασω κατι καινουριο. Παντως πιο πολυ θελω multimedia δυνατοτητες, ταινιες και μουσικη, ιντερνετ και λιγοτερο τα παιχνιδια.

Δε ξερω εαν με πειρατικα windows θα εχω προβλημα.. Μπορω να βαλω το cd-key που εχει το laptop, του οποιου ειναι αυθεντικα;

--------------------------------

Ποσό που διαθέτουμε : --- 1000-1500+.

Χρήση υπολογιστή : --- Multimedia, Internet και λιγοτερο gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: --- Οχι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. --- Χρειαζομαι οθονη 3d full HD.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? --- Ναι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). --- Αθηνα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? --- Απο διαφορετικα καταστηματα, ωστε να πετυχουμε καλυτερη τιμη.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? --- Θα το στησω μονος μου, δε νομιζω οτι χρειαζονται εξειδικευμενες γνωσεις.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. --- Windows 7 64bit.

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου απαντήσω πρώτα στις απορίες σου και όταν καταλήξουμε, θα δούμε και μια σύνθεση. Εξάλλου ο STM είναι ο ειδικός σε αυτά :)

Εβαλα IPS οθονη, γιατι αυτη προτεινετε κατα κυριο λογο.

Σωστά έτσι είναι. Με διαφορά ανώτερη για όλες τις χρήσεις που το θέλεις, εκτός του 3d. Δυστυχώς δεν το υποστηρίζουν ακόμα (δεν υπάρχουν 120Hz IPS monitors)

Βασικα δε ξερω ποσο δυνατο και βολικο ειναι να βλεπεις 3d ταινιες στον υπολογιστη. Και μιαλω για κανονικο 3d με τα γυαλια. Θα πρεπει να εισαι σιγουρα και απο καποια αποσταση, οποτε με 21-23" δε ξερω εαν φαινεται καλα στο ματι

Πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για εσένα άμα θέλεις τελικά να καταλήξεις σε 3d ή όχι. Ίσως αν επισκεφτείς κάποιο μεγάλο Πλαίσιο-Multi να έχουν στημένο κάποιο PC για 3d gaming/movies και να το δεις από κοντά. Θα σου προσφέρω απλώς την γνώμη μου.

- ΝΑΙ το 3d movies από κοντά δεν λέει και σε ένα 23αρι monitor κομματάκι δύσκολο να κάτσεις πάνω από τα 2 μέτρα.

- Το gaming αν και εντυπωσιακό, είναι απίστευτα κουραστικό. Δεν μπορείς να παίξεις πάνω από 1-2 ώρες

Και όπως σου είπα η τελική σου επιλογή σε αυτό το θέμα θα επηρεάσει το HW σε 2 πράγματα: α) οθόνη (το ανέλυσα ήδη αυτό) β) VGA, όσο και να συμπαθώ την AMD (λόγω καλύτερου VFM, πχ η 7850 δεν έχει αντίπαλο) μάλλον η NVidia αποτελεί μονόδρομο σε αυτόν τον τομέα.

Μπορείς να καταλήξεις και σε passive-3d, όπου η ίδια η οθόνη μετατρέπει το signal σε 3d, αλλά το αποτέλεσμα όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ίδιο.

Οπότε περιμένω να μας πεις αν όντως θα πας σε 3d ή όχι

Για το σπιτι το θελω. Κυριως θελω να αντικαταστησω το λαπτοπ, δεν εχω τρελες απαιτητσεις, αλλα με παινουν τα τρελα μου οταν προκειται να αγορασω κατι καινουριο. Παντως πιο πολυ θελω multimedia δυνατοτητες, ταινιες και μουσικη, ιντερνετ και λιγοτερο τα παιχνιδια.

Οπότε ξέχνα τον 3770. Τοοοοοοο much για αυτά που θέλεις. 3570k και αυτός πολύς σου είναι αν δεν πρόκειται να κλοκάρεις κι όλας. Τεσπα, η CPU είναι το πιο εύκολο πράγμα πλέον. Όποια τετραπύρηνη και να βάλεις μέσα είσαι. Ίσως για μελλοντική χρήση οι 8-πύρηνοι Bulldozers να φαντάζουν κι ως καλύτερη επιλογή (εδώ κάποιοι θα κράξουν). Αλλά πραγματικά πιστεύω πως αν είσαι από αυτούς που αλλάζουν PC κάθε 5 χρόνια, ίσως να είναι πιο σοφή επιλογή.

Δε ξερω εαν με πειρατικα windows θα εχω προβλημα.. Μπορω να βαλω το cd-key που εχει το laptop, του οποιου ειναι αυθεντικα;

Δεν είμαι σίγουρος πως μπορούμε να μιλάμε τόσο άνετα για αυτά εδώ μέσα (ας το σβήσει κάποιος admin αν είναι έτσι) σου λέω ΟΧΙ (δεν θα έχεις) στο πρώτο, ΟΧΙ και στο δεύτερο. Εκτός αν το laptop το βγάλεις εκτός λειτουργίας και επικοινωνήσεις με MS.

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφου εχεις τα παιχνιδια τελευταια προταιροτητα πιστευω οτι μπορεις να κοψεις καποια χρηματα απο RAM (να πας σε 8) και απο CPU (να πας σε i5) οσο για την gpu δεν νομιζω οτι οι 3D ταινιες χρειαζονται 580...

(σε ολα τα παραπανω ειμαι επιφυλακτικος χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσετε...)

EDIT:

με προλαβε ο νινος30

Επεξ/σία από SOADNICK
Δημοσ.

Ειμαι σε μεγαλη σκεψη και δε θελω να τα κανω σκ@τ@ και παλι.. Ισως να μη χρειαζομαι desktop, απλα μια αναβαθμιση στο τρεχων λαπτοπ που εχω, και αγορα τηλεορασης με ηχεια.

Πραγματικα δε ξερω..

Αληθεια, στο λαπτοπ τι αναβαθμιση μπορουμε να κανουμε, εκτος απο το σκληρο δισκο και ram; Μπορει να αλλαχθει η cpu και η gpu;

Παντως με το sony vaio vcpf11z1e ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.. Δε ξερω εαν θα πρεπει να το αλλαξω προς το παρον.

Δημοσ.

φιλε μου αν εισαι σε αυτο το διλημμα θα σου ελεγα να αναβαθμησεις σκληρο (ssd δλδ)για μενα παρτον πριν οτιδηποτε αλλο.βαλτον πανω στο λαπτοπ κ δες αν σου κανει....δεν πιστευω να μην σου κανει αντιθετα κ πολυ ευχαριστημενος θα εισαι....

αν παλι οχι εμεις εδω ειμαστε για να σου φτιαξουμε μια προσφορα -να σου προτεινουμε μερικα πραγματα (πλην του ssd που θα εχεις ηδη αγορασει κ τον οποιον θα βαλεις στο σταθερο ξανα)

αφου δν παιζεις παιχνιδια γνωμη μου ειναι να κανεις δωρακι στο λαπτοπ σου τον ssd να του χαρισεις λιγη ζωη και μετα βλεπεις.κ ολα αυτα λογω του οτι δεν ειναι καιρος να πετας 1500ευρα....ουτε χιλιαρικα αν δεν τα εχεισ πραγματικα αναγκη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι σε μεγαλη σκεψη και δε θελω να τα κανω σκ@τ@ και παλι.. Ισως να μη χρειαζομαι desktop, απλα μια αναβαθμιση στο τρεχων λαπτοπ που εχω, και αγορα τηλεορασης με ηχεια.

Πραγματικα δε ξερω..

Αληθεια, στο λαπτοπ τι αναβαθμιση μπορουμε να κανουμε, εκτος απο το σκληρο δισκο και ram; Μπορει να αλλαχθει η cpu και η gpu;

Παντως με το sony vaio vcpf11z1e ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.. Δε ξερω εαν θα πρεπει να το αλλαξω προς το παρον.

Μήπως έχεις γράψει λάθος το μοντέλο? Μήπως είναι αυτό?

http://www.sony.gr/p...es/vpcf11z1e-bi

Γιατί αν είναι αυτό θα αρχίσω να σε βρίζω (καλοπροαίρετα πάντα) :mrgreen:

Εννοείται πως δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Και ούτε upgrade φυσικά, εκτός αν βάλεις SSD που λέει και ο φίλος από πάνω

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
Δημοσ.

@Luxx

Διαβασα στο αρχικο σου ποστ πως το προβλημα σου με το λαπτοπ ειναι οτι ζεστενεται και ακουγεται εντονα το ανεμιστηρακι.

Αυτο μπορεις να το λυσεις ανοιγωντας το λαπτοπ και καθαριζοντας το απο τις σκονες που εχει μαζεψει.

Δεν ειναι τπτ. Θα κανεις καλο και στο λαπτοπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...