Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε στον διακοπτη του τροφοδοτικου αναφεροταν ο τεχνικος!

Ο υπολογιστης δουλευει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τωρα με νεο τροφοδοτικο που εχει πανω. Αρα ΔΕΝ φταιει τιποτα αλλο εκτος απο το τροφοδοτικο. Πώς ειναι δυνατον να μην δουλευει ενω το συνδεσαμε και σε αλλο υπολογιστη εκτος τον αρχικο και τελικα με το που το στειλαμε, να μας λενε οτι δουλεψε και δουλευει κανονικα δεν μπορω να καταλαβω!!!

Εκει ειναι το προβλημα. Αφου εξαντλησα ολες τις περιπτωσεις. Πώς ειναι δυνατον να δουλευει κανονικα το τροφοδοτικο;

Δημοσ.

Στειλε το κατευθείαν στο rma της corsair. Εφοσον εχεις τροφοδοτικό να κανεις την δουλειά σου, εγω αυτό θα έκανα αν ήμουν στην θέση σου...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και μένα χτες κρότος και μέχρι να καταλάβω τι έγινε (στην αρχή νόμιζα κάτι έπαθε το ups) άρχισε και έβγαινε καπνός κάτω από το γραφείο...

Το psu από το δεύτερο (παλιό pc) μου ψόφησε...

Ήταν ένα Tagan480w το οποίο είχε πάνω έναν AMD +3500 και 4-5 δίσκους ενώ για πάρα πολλά χρόνια (περίπου όσο και η ηλικία του cpu που δούλευε 24/7 )

Δεν ξέρω αν έχει κάνει ζημιά στο μηχάνημα... θα φανεί

Το μεγάλο μου άγχος ήταν μην έπαθε τπτ το main pc μου θα είχα τρελαθεί αλλά δεν έχει πάθει κάτι.

Τι τροφοδοτικό να πάρω? στα W σκέφτομαι 450 τώρα από μάρκα γνωρίζω ποια είναι τα καλά το θέμα είναι να επενδύσω σε κάτι καλό ? Από το Tagan αν και μου έσκασε στη μάπα δεν έχω το παραμικρό παράπονο δούλεψε και με το παραπάνω

Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα παλικαρια γιατι εγινε το εξης περιεργο:

Μας ειδοποιησαν απο το μαγαζι που στειλαμε πισω το τροφοδοτικο οτι λειτουργει κανονικα!

Μιλησα πριν λιγο με τον τεχνικο εκει και μου λεει οτι μολις το ελαβε, το συνδεσε και λειτουργησε αμεσως. :confused:

Αφοτου ο φιλος μου του εξηγησε οτι ηταν τελειως νεκρο οταν το στειλαμε και επεμεινε, μετα προχωρησε σε παραπανω δοκιμη, απο οτι μας ειπε, βαζοντας το σε κανονικο συστημα οπου το αφησε για πολλες ωρες να τρεχει με καποιο τεστ για την καρτα γραφικων ωστε να τραβαει αρκετο ρευμα και να δει αν ανταπεξερχεται. Τελικα μετα απο πολλες ωρες μου λεει τρεχει κανονικοτατα. :blink:

Του εξηγω οτι δεν το στειλαμε 500 χιλιομετρα μακρια το τροφοδοτικο χωρις να το ψαξουμε. Του περιεγραψα ολη την παραπανω διαδικασια, οτι δηλαδη εφερε ο φιλος τον υπολογιστη απο το σπιτι μου και τον συνδεσαμε με το δικο μου καλωδιο τροφοδοσιας και ηταν παλι νεκρο. Συνδεσαμε το 24πινο του τροφοδοτικου του στη δικη μου μητρικη και το συστημα δεν πηρε. Μετα ξαναεβαλα το καλωδιο τροφοδοσιας στο δικο μου τροφοδοτικο και εβαλα το 24πινο του δικου μου στην μητρικη του και το συστημα του πηρε μπρος αμεσως! Ετσι καταληξαμε οτι φταιει το τροφοδοτικο. Μα εκει ειναι σιγουρα το προβλημα γιατι τελικα πηραμε αλλο για να μην μεινει χωρις υπολογιστη τοσες μερες και δουλευει καμπανα το pc!

Πως γινεται αυτο ρε μαγκες; Παει το μυαλο σας καπου; Εκεινος μου ειπε δυο εκδοχες που εχει συναντησει.

Το ενα ειναι να φταιει ο διακοπτης μου ειπε κι οτι μπορει να ηθελε 2-3 φορες ανοιγμα κλεισιμο για να συνελθει. Περιεργο ως κουφο μου ακουγεται αλλα ετσι κι αλλιως το καναμε αθελα μας οταν εγινε η μεταφορα του υπολογιστη και πριν τις συνδεσεις-αποσυνδεσεις με το ρευμα, μιας και τον κλειναμε πριν το συνδεσουμε και τον ανοιγαμε μετα τη συνδεση με το καλωδιο τροφοδοσιας.

Το δευτερο που μου ειπε ειναι μηπως ειχαν υπερφορτωθει οι πυκνωτες και ηθελε καμποση ωρα εκτος ρευματος τελειως για να επανελθει. Ο φιλος μου για να το μεταφερει ως το σπιτι μου, εκανε 15 λεπτα με το αμαξι και ηπιαμε κι εναν καφε μεχρι να ξεκινησουμε το ψαξιμο, που σημαινει περιπου 1 ωρα, αντε 3 τεταρτα στη χειροτερη, εκτος ρευματος και χωρις κανενα καλωδιο πανω στο τροφοδοτικο. Ο τεχνικος μου ειπε κανα μισαωρο εκτος θελει για να αποφορτιστει. Αρα ουτε αυτο παιζει τελικα γιατι επισης το ειχαμε καλυψει αθελα μας...

Μπορει να σκεφτει καποιος κανενα λογο που το συστημα ηταν νεκρο; Υπενθυμιζω οτι δουλευε κανονικα επι 4 μηνες χωρις προβληματα κι ενα ωραιο πρωι απλα δεν ανοιγε, δεν κουνιοταν κανενα ανεμιστηρι απο πουθενα, δεν γινοταν απολυτως τιποτα, ηταν νεκρο.

??????????????????????????????????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...