plato Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Υπολογιστης φιλου δεν ξεκιναει καθολου. Παταει το κουμπι να ξεκινησει και δεν γινεται τιποτα. Ουτε λαμπακια αναβουν, ουτε ανεμιστηρες ξεκινουν ουτε τιποτα... Νεκρο τελειως. Τον εκλεισε προχθες κανονικα χωρις κανενα προβλημα, χθες δεν τον ανοιξε καθολου και σημερα που πηγε να τον ξεκινησει ειναι πτωμα σκετο. Ερχεται σε λιγο στο σπιτι μου με το τροφοδοτικο στο χερι για να το δοκιμασουμε σε δικο μου υπολογιστη. Σε μενα ειναι προφανες οτι εκει ειναι το προβλημα, στο τροφοδοτικο. Υπαρχει περιπτωση να ειναι στην μητρικη; Εστω εναν ηχο ή ενα ανεμιστηρι δεν θα ξεκινουσε, εστω του ιδιου του τροφοδοτικου; Υπαρχει περιπτωση να ειναι το κουμπι του κουτιου; Καμια σκεψη για να το περιορισουμε το προβλημα και να βρουμε τι φταιει; Ο υπολογιστης ειναι καινουριος σχετικα (μερικων μηνων) και τον τελευταιο μηνα απο οτι με ενημερωσε ο φιλος ακουγε εναν ηλεκτρικο θορυβο σαν να δημιουργειται σπινθηρας (ετσι μου το περιεγραψε). Τον ρωτησα αν μυρισε κατι σαν καμμενο ή να εκανε καποιο θορυβο και μου λεει οχι. Τον εκλεισε κανονικοτατα και απλα δεν ξεκιναει τωρα. Επισημαινω οτι αλλαξε μπριζα στο πολυμπριζο κι επισης απο το ιδιο πολυμπριζο παιρνει η οθονη και το ρουτερ και εχουν ρευμα και τα δυο κανονικα. Το εχει στησει το συστημα σε μαγαζι στην Θεσσαλονικη και αν ειναι τροφοδοτικο σκεφτεται να αγορασει ενα και να το στειλει πισω το αλλο για αλλαγη καθοτι αν περιμενει την αντικατασταση θα μεινει πολυ καιρο χωρις pc. Στις πρωτες ωρες λειτουργιας οταν αγορασε το συστημα, ο solid state παρεδωσε πνευμα και του τον αλλαξαν μετα απο καμια 25αρια μερες περιμενε... Το συστηματακι φαινεται στην φωτο. 1
stm00192 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δοκιμαστε το τροφοδοτικο και αν δεν είναι αυτό βλεπουμε μετα τι δοκιμες μπορειτε να κανετε!!
rounsmith Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Ευτυχώς που το τροφοδοτικό τα έφτυσε νωρίς και δεν πήρε τίποτα άλλο μαζί του. Αυτό να έυχεσαι.Δρόμο πίσω στην εταιρεία το τροφοδοτικό και άλλαγμα ελπίζω να έχει κανα back up μεχρι να του στείλουνε καινούριο
plato Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Για οποιον ενδιαφερεται ή εχει/ειχε/πιθανον να αποκτησει το ιδιο προβλημα (απευχομαι) να ενημερωσω οτι οντως ειχε προβλημα το τροφοδοτικο. Συγκεκριμενα επειδη εφερε τελικα ολο τον πυργο ο φιλος, συνδεσαμε πρωτα το τροφοδοτικο του με την μητρικη μου και δεν πηρε μπρος το συστημα μου. Συνδεσαμε το δικο μου τροφοδοτικο με την μητρικη του και πηρε κανονικα. Το προβλημα επιπλεον εντοπιστηκε και οπτικα οταν αφαιρεσαμε το τροφοδοτικο. Ειχαν "σταξει" τρεις μεγαλες "σταλες" απο λευκο υλικο, που μαλλον ειναι κολλα ή σιλικονη. Αυτο το υλικο ηταν για να κραταει κολλημενο ενα ελασμα στη θεση του, το οποιο και ειχε μετατοπιστει τελικα. Αυτες οι "σταλες" ειχαν πεσει πανω στα πηνια του τροφοδοτικου και προφανως αυτο προκαλουσε και τον ηχο "σπινθηρα" που ακουγε ο φιλος. Προφανως το υλικο λειτουργησε ως μονωτικο και δημιουργησε ολο το προβλημα. Δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο και ολα τα παραπανω ειναι απο παρατηρηση στο εσωτερικο του τροφοδοτικου χωρις να το ανοιξουμε. Δεν μπορω να ειμαι απολυτως βεβαιος, αλλα μεταφερω τι ειδα και τι "διεγνωσα" απο αυτο.
ninos30 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Τώρα εγώ να σχολιάσω γιατί έβαλε αυτόν τον επεξεργαστή με αυτήν την VGA?... Κάνε μου και μια χάρη. Το PSU είναι όντως αυτό που λέει στην λίστα? (corsair CX-600). Ναι μεν τα CX δεν είναι και ότι καλύτερο κυκλοφορεί, αλλά είναι υπεραρκετό και υπερκαλύπτει τις ανάγκες αυτού του υπολογιστή. Και αυτό με τα ζουμιά που λες... κάτι σε τιναγμένους πυκνωτές μου κάνει... Μήπως είχαν καμιά πτώση τάσης? Γιατί με την ΔΕΗ+καλοκαίρι όλα είναι πιθανά...
plato Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) O φιλος δεν ειναι gamer και ηταν οικονομικο το θεμα για την καρτα. Ναι αυτο ειναι το τροφοδοτικο. Οχι, τον ρωτησα κι εγω και δεν ειχε πτωση τασης μου ειπε. Εκλεισε κανονικα τον υπολογιστη Παρασκευη και την Κυριακη, που πηγε να τον ανοιξει, ηταν νεκρος. Επισης ξαναλεω οτι ακουγε κατι σαν σπινθηρα. Ειδα πανω στα πηνια του τροφοδοτικου 3 "σταγονες" με μεγεθος οσο ενα ρεβυθι, ενος παχυρευστου υλικου. Εμοιαζε με τσιχλα να σου δωσω να καταλαβεις. Δεν εμοιαζε με ζουμι που ετρεξε κι εχει χυθει πανω στα πηνια. Θεωρω οτι ηταν υλικο με το οποιο ειχαν κολλησει καποιο ελασμα. Αυτο το στηριζω στο γεγονος οτι ειδα ενα τετραγωνακι απο ελασματα του οποιο το ενα ελασμα ειχε μετατοπιστει και πλεον δεν σχηματιζοταν τετραγωνο. Στη βαση τους τα υπολοιπα ελασματα ειχαν μια λευκη ουσια ομοια με αυτην που ειδαμε πανω στα πηνια και πιθανολογω οτι αυτη τα συγκρατει στη θεση τους.Εμοιαζε λοιπον σαν να ειχε ρευστοποιηθει αυτη η ουσια απο την θερμοκρασια κι εσταξε πανω στα πηνια κια μαλλον για αυτο ακουγοταν και ο ηχος που περιεγραψε ο φιλος σαν σπινθηρας. Χαζομαρα μου που δεν τραβηξα μια φωτογραφια... Αν τραβηξει ο φιλος και φαινεται τιποτα, θα την ποσταρω. ΥΓ. Σε αυτα τα λεφτα εχεις να προτεινεις καποιο καλυτερο τροφοδοτικο να παει προς τα εκει; Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από plato
pano Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Ορίστε φίλε μου ένα τροφοδοτικό http://www.visionstu...d&sort=3&step=2 στα ίδια περίπου λεφτά,αλλά με καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Όσο για το καμμένο τροφοδοτικό μην ψάχνεις το γιατί και το πως, συμβαίνουν αυτά ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες,να το ψάξεις μόνον αν και το καινούργιο τροφοδοτικό σου κάνει νερά. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από pano
TEOKOS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Aστοχία υλικού συμβαίνει και στα πιο top components. Δεν θα ξεχάσω ένα enermax Platimax 850 που την πρώτη μέρα δούλεψε κανονικά την δεύτερη μύριζε ψαρίλα και την τρίτη δεν ξαναναψε
ninos30 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Aστοχία υλικού συμβαίνει και στα πιο top components. Δεν θα ξεχάσω ένα enermax Platimax 850 που την πρώτη μέρα δούλεψε κανονικά την δεύτερη μύριζε ψαρίλα και την τρίτη δεν ξαναναψε Καλά αυτό εννοείται! Και είπαμε τα CX δεν είναι της σειράς. Μια χαρά PSUs είναι. Ειδα πανω στα πηνια του τροφοδοτικου 3 "σταγονες" με μεγεθος οσο ενα ρεβυθι, ενος παχυρευστου υλικου. Εμοιαζε με τσιχλα να σου δωσω να καταλαβεις. Δεν εμοιαζε με ζουμι που ετρεξε κι εχει χυθει πανω στα πηνια. Θεωρω οτι ηταν υλικο με το οποιο ειχαν κολλησει καποιο ελασμα. Αυτο το στηριζω στο γεγονος οτι ειδα ενα τετραγωνακι απο ελασματα του οποιο το ενα ελασμα ειχε μετατοπιστει και πλεον δεν σχηματιζοταν τετραγωνο. Στη βαση τους τα υπολοιπα ελασματα ειχαν μια λευκη ουσια ομοια με αυτην που ειδαμε πανω στα πηνια και πιθανολογω οτι αυτη τα συγκρατει στη θεση τους.Εμοιαζε λοιπον σαν να ειχε ρευστοποιηθει αυτη η ουσια απο την θερμοκρασια κι εσταξε πανω στα πηνια κια μαλλον για αυτο ακουγοταν και ο ηχος που περιεγραψε ο φιλος σαν σπινθηρας. Χαζομαρα μου που δεν τραβηξα μια φωτογραφια... Αν τραβηξει ο φιλος και φαινεται τιποτα, θα την ποσταρω. Αυτό εννοείς μάλλον (η PIC είναι από CX-430) Αυτός είναι όντως συγκολητικός αφρός. Γιατί πιστεύεις ότι από κάπου έλιωσε και πήγε εκεί. Ήταν εκεί. Προφανώς απλώς κάηκε το τροφοδοτικό από ασταθές ρεύμα. Πες του φίλου σου, να βάλει κι ένα καλό πολύμπριζο (αν δεν έχει) όταν πάρει το καινούριο. ΥΓ. Σε αυτα τα λεφτα εχεις να προτεινεις καποιο καλυτερο τροφοδοτικο να παει προς τα εκει; Το CX έχει 3 χρόνια εγγύηση. Το πάτε πίσω και παίρνετε καινούριο. Γιατί να πάρεις άλλο? Αν όντως επιμένετε τότε και τα PSU που βάλατε πάνω κάνουν, αλλά αν δεν έχει σκοπό να αλλάξει VGA σε κάτι πολύ πιο βαρύ κι αυτό σας κάνει μια χαρούλα: ΤΤ 380-P Αν θέλετε απλά να πάτε αυτό πίσω και να πάρετε άλλο, να μας πείτε από που το πήρατε να δούμε την γκάμα του EDIT: Τώρα διάβασα ξανά το πρώτο post που λέτε το να πάρει ένα τώρα και ας αλλάξει το άλλο αργότερα. Και το άλλο τι θα το κάνετε, τζάμπα δεν θα πάει? Τεσπά εσείς ξέρετε. Αν είναι έτσι πάρε αυτό που σου είπα για να κάνεις την δουλεία σου που είναι και φθηνό, κι αν όντως τα πήρε από το VS και μπορείτε να αλλάξετε το CX με το Antec, να το κάνετε. Εναλλακτική αυτό ΤΤ Berlin 630. Αν και πιστεύω πως μάλλον με ίδιο θα αλλαχθεί (μην σε χαλάει, μια χαρά είναι το CX). Τα άλλα 2 όμως καλύτερα. O φιλος δεν ειναι gamer και ηταν οικονομικο το θεμα για την καρτα. Τότε γιατί αυτή η CPU? Ξέρεις ότι ούτε το 50% δεν χρησιμοποιεί?... Εκτός κι αν τα πάρει σταδιακά, και πάει αργότερα σε καλή VGA Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από ninos30
plato Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Ευχαριστω παιδες! Περιπου οπως στην εικονα ηταν το υλικο, αλλα ηταν μονο πανω στα πηνια. Δεν ξερω, υπεθεσα οτι δεν επρεπε να βρισκεται εκει και οτι μαλλον "εσταξε" σε εκεινο το σημειο... Ναι καποια στιγμη θα κανει αναβαθμιση στην καρτα ετσι κι αλλιως. Ο επεξεργαστης χρειαζοταν γιατι τρεχει σε παραλληλο εικονικο συστημα ενα προγραμμα και θελει ταυτοχρονα να κανει και διαφορα στον υπολογιστη του χωρις να εχει προβλημα με επεξεργαστη. Μαλλον τσαμπα θα παει το δευτερο τροφοδοτικο που ειτε θα το κρατησει μπακ απ ή θα το πουλησει. Τι να κανει ομως; Να μεινει χωρις υπολογιστη για κανα μηνα; Το χρειαζεται και για τη δουλεια του γιατι κανει μελετες σε αυτον. Την αλλη φορα το καταστημα εκανε 25 μερες να του αλλαξει τον σκληρο. Αμα κανει τοσο και για το τροφοδοτικο σωθηκε...
ninos30 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Σωστό αυτό που είπες για την CPU. Με αποστόμωσες. Και για το PSU, εγώ θα έλεγα να το κρατήσει για backup. Με 25 ευρώ θα πάρει ένα πολύ αξιόλογο και πολύ καλό vfm PSU. Αχρείαστο να είναι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και μην σου πω να μείνει με αυτό (έχει τρελό efficiency) κι ας μείνει με σφραγισμένο το νέο CX ως backup
plato Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Επαναφερω το θεμα παλικαρια γιατι εγινε το εξης περιεργο: Μας ειδοποιησαν απο το μαγαζι που στειλαμε πισω το τροφοδοτικο οτι λειτουργει κανονικα! Μιλησα πριν λιγο με τον τεχνικο εκει και μου λεει οτι μολις το ελαβε, το συνδεσε και λειτουργησε αμεσως. Αφοτου ο φιλος μου του εξηγησε οτι ηταν τελειως νεκρο οταν το στειλαμε και επεμεινε, μετα προχωρησε σε παραπανω δοκιμη, απο οτι μας ειπε, βαζοντας το σε κανονικο συστημα οπου το αφησε για πολλες ωρες να τρεχει με καποιο τεστ για την καρτα γραφικων ωστε να τραβαει αρκετο ρευμα και να δει αν ανταπεξερχεται. Τελικα μετα απο πολλες ωρες μου λεει τρεχει κανονικοτατα. Του εξηγω οτι δεν το στειλαμε 500 χιλιομετρα μακρια το τροφοδοτικο χωρις να το ψαξουμε. Του περιεγραψα ολη την παραπανω διαδικασια, οτι δηλαδη εφερε ο φιλος τον υπολογιστη απο το σπιτι μου και τον συνδεσαμε με το δικο μου καλωδιο τροφοδοσιας και ηταν παλι νεκρο. Συνδεσαμε το 24πινο του τροφοδοτικου του στη δικη μου μητρικη και το συστημα δεν πηρε. Μετα ξαναεβαλα το καλωδιο τροφοδοσιας στο δικο μου τροφοδοτικο και εβαλα το 24πινο του δικου μου στην μητρικη του και το συστημα του πηρε μπρος αμεσως! Ετσι καταληξαμε οτι φταιει το τροφοδοτικο. Μα εκει ειναι σιγουρα το προβλημα γιατι τελικα πηραμε αλλο για να μην μεινει χωρις υπολογιστη τοσες μερες και δουλευει καμπανα το pc! Πως γινεται αυτο ρε μαγκες; Παει το μυαλο σας καπου; Εκεινος μου ειπε δυο εκδοχες που εχει συναντησει. Το ενα ειναι να φταιει ο διακοπτης μου ειπε κι οτι μπορει να ηθελε 2-3 φορες ανοιγμα κλεισιμο για να συνελθει. Περιεργο ως κουφο μου ακουγεται αλλα ετσι κι αλλιως το καναμε αθελα μας οταν εγινε η μεταφορα του υπολογιστη και πριν τις συνδεσεις-αποσυνδεσεις με το ρευμα, μιας και τον κλειναμε πριν το συνδεσουμε και τον ανοιγαμε μετα τη συνδεση με το καλωδιο τροφοδοσιας. Το δευτερο που μου ειπε ειναι μηπως ειχαν υπερφορτωθει οι πυκνωτες και ηθελε καμποση ωρα εκτος ρευματος τελειως για να επανελθει. Ο φιλος μου για να το μεταφερει ως το σπιτι μου, εκανε 15 λεπτα με το αμαξι και ηπιαμε κι εναν καφε μεχρι να ξεκινησουμε το ψαξιμο, που σημαινει περιπου 1 ωρα, αντε 3 τεταρτα στη χειροτερη, εκτος ρευματος και χωρις κανενα καλωδιο πανω στο τροφοδοτικο. Ο τεχνικος μου ειπε κανα μισαωρο εκτος θελει για να αποφορτιστει. Αρα ουτε αυτο παιζει τελικα γιατι επισης το ειχαμε καλυψει αθελα μας... Μπορει να σκεφτει καποιος κανενα λογο που το συστημα ηταν νεκρο; Υπενθυμιζω οτι δουλευε κανονικα επι 4 μηνες χωρις προβληματα κι ενα ωραιο πρωι απλα δεν ανοιγε, δεν κουνιοταν κανενα ανεμιστηρι απο πουθενα, δεν γινοταν απολυτως τιποτα, ηταν νεκρο.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Τι θα γινει τωρα τελικα?θα σας το στειλουν πισω το ιδιο?γιατι αυτα που σου ειπανε,για π@π@ριες τα κοβω.
plato Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Nαι το στελνει λεει πισω οπως ειναι χρεωνοντας μου μεταφορικα μονο. Δεν ξερω ρε φιλε. Κι εμενα μου φαινεται παρα πολυ περιεργο! Δεν μπορω να καταλαβω...
Thanos1972 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Κοιτα,οταν στο στειλει πισω,για να σιγουρευτεις οτι δεν ειναι ο διακοπτης του κουτιου σου,αποσυνδεσε μεσα απο το κουτι το βυσμα pwr που παει στην μητρικη (ξερεις,ενα απο ολα εκεινα τα μικρα βυσματα του κουτιου που πηγαινουν στην μητρικη για να αναβουν τα led και τετοια) και παρε ενα κατσαβιδι και ακουμπα τα 2 σιδερακια μεταξυ τους να δεις εαν θα αναψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα