Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

620 κάνουν αυτά που σου προτείνω και αν βγάλεις και τη μια ραμ πάνε στα 600. Για την οθόνη σου απάντησα. Αυτή που σου προτείνω φοράει ips panel (καλύτερα χρώματα, γωνίες θέασης, πιο ξεκούραστη) και συνδέεται ψηφιακά με τον υπολογιστή.

Για την κάρτα γραφικών δεν τίθεται θέμα άποψης, νούμερα είναι και είναι αντικειμενικά. Εσύ από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι είναι αρκετά καλή? Γιατί να πάρεις χειρότερη κάρτα όταν με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερη?

Δες για τι διαφορές μιλάμε, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης: http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=540

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και τα δικά σου 580 χωρίς το κουτί βγαίνουν. Μιλάμε για 20 ευρώ διαφορά στην τιμή αλλά για μεγάλη διαφορά στα μηχανήματα. Δες αυτό το κουτί: http://www.skroutz.gr/s/425883/Thermaltake-Commander-MS-I.html

Καλύτερα να κάνεις λίγο υπομονή για να μαζέψεις αυτά τα 20-40 ευρώ, παρά να παρεις αυτά που λες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και αποτι καταλαβα σε ενδιαφερει μονο η αποψη του δεινοσαυρου και οχι η δικια μας θα συμφωνισω απόλυτα με οσα σου ειπε ο αγαπημενος user σου!

:P

Δημοσ.

Γεια σε όλους σας!!!!!Πρώτον ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και δεύτερον ειμαι εδώ για να σας πω πως μίλησα με τον ειδικό που σας έλεγα και κατέληξα σε αυτα :

Επεξεργαστής AMD FX-6100 128€

Τροφοδοτικό 650W 38€

Σκληρός δίσκος 500GB SATA 70€

Μνήμη DDR3 1333-pc10666 8GB 42€

Μητρική Asus M5A78L-M/USB3 60€

Κουτί Faschen FSC-9851 33€

Οθόνη Philips 227E3LPHSU 128€

Sapphire - 7770 GHz Edition (PCI Express x 16 3.0, 1 GB, GDDR5) 129€

Συνολο 628€

Τι λέτε εσείς?Και θα τα πάρω ακόμη πιο φθηνά γιατι θα τα αγοράσω απο κάποιον κοντινό στον ειδικό!!!Θέλω γνώμες..Και ξέρω πως η κάρτα γραφικών δεν είναι η καλύτερη για gaming που θέλω εγώ μα δεν μπορούσα να ανέβω πιο πολύ απο τα 630 :(

Δημοσ.
Τροφοδοτικό 650W 38€

Sapphire - 7770 GHz Edition (PCI Express x 16 3.0, 1 GB, GDDR5) 129€

Αυτα τα δυο μην το διανοηθείς.

Με τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις κατι πολυ καλυτερο! κοιτα τις συνθεσεις που σου ειχαν κανει τα παιδια πιο πισω.....

• Like 1
Δημοσ.

Ας πω κι εγώ την γνώμη μου ως ανειδίκευτος κομπουτεράς:

Επεξεργαστής AMD FX-6100 128€ -> Με 100 ευρώ παίρνεις έναν καλύτερο επεξεργαστή για gaming, τον 965

Τροφοδοτικό 650W 38€ -> Ούτε να το επιχειρήσεις! Με ελάχιστα ευρώ παραπάνω παίρνεις τα TT Hamburg/Berlin

Σκληρός δίσκος 500GB SATA 70€ -> Να κοιτάξεις να είναι 7200 rpm

Μνήμη DDR3 1333-pc10666 8GB 42€ -> Αφού ζορίζεσαι με το budget, βάλε 4GB τώρα και τα άλλα αργότερα. Σε περίπτωση που δεν στο είπε ο "ειδικός" τα >4 δεν τα βλέπει κανένα τωρινό game. Όλοι βάζουν προληπτικά γιατί είναι φθηνή

Μητρική Asus M5A78L-M/USB3 60€ -> Παλιό chipset και μέτριο. ΠΟΛΥ μέτριο. Με ελάχιστα παραπάνω χρήματα παίρνεις την Asrock 970

Κουτί Faschen FSC-9851 33€ -> Δεν έχω άποψη. Φαντάζομαι μπαίνει απλά για να μπει ένα κουτί

Οθόνη Philips 227E3LPHSU 128€ -> Άκου τους παλιούς και πάνε σε IPS. Δεν θα χάσεις...

Sapphire - 7770 GHz Edition (PCI Express x 16 3.0, 1 GB, GDDR5) 129€. -> Μέτρια. Με ελάχιστα παραπάνω πας σε 6870 ή 560

Συνολο 628€

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Από επεξεργαστή και μνήμη γλυτώνεις: 28+21 = 49 ευρώ

Από μητρική/τροφοδοτικό/οθόνη/VGA επιβαρύνεσαι με: 8+4+10+22 = 44 ευρώ

Με άλλα λόγια είσαι κερδισμένος κατά 5 ευρώ και με ένα πολύ καλύτερο gaming PC (ο συνδυασμός CPU/VGA πρέπει να είναι πάνω ~30% σε σχέση με την σύνθεσή σου)! Αν τα πάρεις δεξιά κι αριστερά, μπορεί να χρεωθείς και κάποια μεταφορικά, όπου θα σου επιβαρύνει άλλα 20-25 ευρώ το σύνολο. Πιστεύω για 20 ευρώ αξίζει και με το παραπάνω.

Εν κατακλείδι, αν κατάλαβες καλά επιβεβαιώνω κι εγώ με την σειρά μου την σύνθεση του Dino, την οποίο μετά εκπλήξεως είδα ότι την ενέκρινε κι ο STM :devil: . Ποιος μας πιάνει!!!

Υ.Γ.

Τώρα αν πραγματικά έχεις πρόβλημα budget και ο φίλος του ειδικού θα στο δώσει αρκετά κάτω από αυτήν την τιμή (φαντάζομαι χωρίς απόδειξη, η οποία σημειωτέων είναι και η εγγύησή σου...) προσπάθησε τουλάχιστον να πας προς αυτήν την κατεύθυνση. ΔΛΔ δες για άλλη CPU/VGA/οθόνη, λιγότερη μνήμη και άλλο PSU (μένει φυσικά να πας πεις ποιο 650αρι σου είπε με 38)

• Like 3
Δημοσ.

650w με 38ε ? ποιας εταιρίας ? ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΕ ?

δεν ξέρω θα μου τα αγοράσει ο ειδικος απο φίλο του και πιο φθηνα απο αυτα ...εδώ γραφω την τιμή πριν την εκπτωση

Ας πω κι εγώ την γνώμη μου ως ανειδίκευτος κομπουτεράς:

Επεξεργαστής AMD FX-6100 128€ -> Με 100 ευρώ παίρνεις έναν καλύτερο επεξεργαστή για gaming, τον 965

Τροφοδοτικό 650W 38€ -> Ούτε να το επιχειρήσεις! Με ελάχιστα ευρώ παραπάνω παίρνεις τα TT Hamburg/Berlin

Σκληρός δίσκος 500GB SATA 70€ -> Να κοιτάξεις να είναι 7200 rpm

Μνήμη DDR3 1333-pc10666 8GB 42€ -> Αφού ζορίζεσαι με το budget, βάλε 4GB τώρα και τα άλλα αργότερα. Σε περίπτωση που δεν στο είπε ο "ειδικός" τα >4 δεν τα βλέπει κανένα τωρινό game. Όλοι βάζουν προληπτικά γιατί είναι φθηνή

Μητρική Asus M5A78L-M/USB3 60€ -> Παλιό chipset και μέτριο. ΠΟΛΥ μέτριο. Με ελάχιστα παραπάνω χρήματα παίρνεις την Asrock 970

Κουτί Faschen FSC-9851 33€ -> Δεν έχω άποψη. Φαντάζομαι μπαίνει απλά για να μπει ένα κουτί

Οθόνη Philips 227E3LPHSU 128€ -> Άκου τους παλιούς και πάνε σε IPS. Δεν θα χάσεις...

Sapphire - 7770 GHz Edition (PCI Express x 16 3.0, 1 GB, GDDR5) 129€. -> Μέτρια. Με ελάχιστα παραπάνω πας σε 6870 ή 560

Συνολο 628€

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Από επεξεργαστή και μνήμη γλυτώνεις: 28+21 = 49 ευρώ

Από μητρική/τροφοδοτικό/οθόνη/VGA επιβαρύνεσαι με: 8+4+10+22 = 44 ευρώ

Με άλλα λόγια είσαι κερδισμένος κατά 5 ευρώ και με ένα πολύ καλύτερο gaming PC (ο συνδυασμός CPU/VGA πρέπει να είναι πάνω ~30% σε σχέση με την σύνθεσή σου)! Αν τα πάρεις δεξιά κι αριστερά, μπορεί να χρεωθείς και κάποια μεταφορικά, όπου θα σου επιβαρύνει άλλα 20-25 ευρώ το σύνολο. Πιστεύω για 20 ευρώ αξίζει και με το παραπάνω.

Εν κατακλείδι, αν κατάλαβες καλά επιβεβαιώνω κι εγώ με την σειρά μου την σύνθεση του Dino, την οποίο μετά εκπλήξεως είδα ότι την ενέκρινε κι ο STM :devil: . Ποιος μας πιάνει!!!

Υ.Γ.

Τώρα αν πραγματικά έχεις πρόβλημα budget και ο φίλος του ειδικού θα στο δώσει αρκετά κάτω από αυτήν την τιμή (φαντάζομαι χωρίς απόδειξη, η οποία σημειωτέων είναι και η εγγύησή σου...) προσπάθησε τουλάχιστον να πας προς αυτήν την κατεύθυνση. ΔΛΔ δες για άλλη CPU/VGA/οθόνη, λιγότερη μνήμη και άλλο PSU (μένει φυσικά να πας πεις ποιο 650αρι σου είπε με 38)

αφου ξέρει αυτός ο άνθρωπος 2 πραγματα παραπάνω απο εμένα λέω να τον εμπιστευτω αν και λέω να του προτείνω ην κάρταα γραφικών που μου λές αλλα ο επεξεργαστης είναι 6πήρηνος και νομίζω πως είναι ανώτερη απ'την 695
Δημοσ.

φιλε μου τα παιδια σε βοηθανε χωρις κανενα προσωπικο οφελος απο κει και περακανε οτι νομιζεις.παντωσ και δικη μου προσωπικη γνωμη ειναι οτι η προταση που σου καναν τα παιδια ιεναι η πιο σωστη...και θα με δεις καθετα αντιθετο στο θεμα κουτι τροφοδοτικο τα οποια δυστυχως ειναι πεταμενα λεφτα no name ..σκεψου οτι ειναι 600 ευρω θες κατι καλο...

Δημοσ.

δεν ξέρω θα μου τα αγοράσει ο ειδικος απο φίλο του και πιο φθηνα απο αυτα ...εδώ γραφω την τιμή πριν την εκπτωση

αφου ξέρει αυτός ο άνθρωπος 2 πραγματα παραπάνω απο εμένα λέω να τον εμπιστευτω αν και λέω να του προτείνω ην κάρταα γραφικών που μου λές αλλα ο επεξεργαστης είναι 6πήρηνος και νομίζω πως είναι ανώτερη απ'την 695

Ο επεξεργαστής ΔΕΝ ειναι καλυτερος και ας είναι εξαπυρηνος.... ψαξε κανα δυο review και θα το ανακλυψεις και μονος σου...

To τροφοδοτικο που παει να σου βαλει ο τυπας κατα 99,9% ειναι noname κινεζια (σε περιπτωση που προτιμησεις το "ειδικο" εδώ θα ειμαστε οι μη ειδικοι να σου λυσουμε ολα τα προβληματ απου θα προκειψουν απο το τροφοδοτικο).

Δημοσ.

ρε παιδια ηρεμήστε λιγάκι...δεν εβρισα κανένα ουτε ειπα οτι ειστε τίποτα άσχετοι για να ξέρετε του τα μετεφερα αυτα που μου είπατε και περιμένω απάντηση.και συγνώμη αν προσβαλα κάποιον... :(

Δημοσ.

Έλα μην το παίρνεις προσωπικά. Σε πειράζουμε λιγάκι B)

Στα forum τεχνολογίας σαν και αυτό, υπάρχουν ένα κάρο "ειδικοί" και μάλιστα ίσως και οι καλύτεροι του είδους. Απλά ανάμεσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και κάποιοι ημιμαθείς που μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Λίγο κριτική σκέψη να έχεις και τους ξεχωρίζεις.

Όταν βλέπεις μια πλειάδα ανθρώπων ("ειδικών") να συμφωνούν σε κάτι, μάλλον καλά θα κάνεις να τους ακούσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όταν κάποιοι σου λένε για το εν λόγω σετ CPU/VGA ότι είναι πολύ καλύτερο από αυτό που διαλέξατε με τον φίλο σου. Ούτε πόσο καλύτερη στο οπτικό αποτέλεσμα είναι μια IPS οθόνη από μια ΤΝ. Και ακόμα πιο σημαντικό αυτό που σου λέμε για το PSU (τροφοδοτικό). Κάνε μια βόλτα στο τομέα του forum "Hardware Γενικά" ή και στα άλλα sections για CPU/MB/VGA" να δεις ότι 8 στα 10 προβλήματα σχετίζονται με ένα κακής ποιότητας PSU. Είναι αυτό που θα τροφοδοτήσει με ρεύμα τα πανάκριβα υποσυστήματα του PC σου. Θέλεις δηλαδή να είναι κακής ποιότητας? Θα αγόραζες ας πούμε ψυγείο με τροφοδοσία που αργά ή γρήγορα θα σου εμφάνιζε πρόβλημα και θα καιγόταν ή θα υπολειτουργούσε?

Το κουτί το αφήνω τελευταίο. Όχι γιατί δεν είναι σημαντικό. Πολλές φορές είναι και το σημαντικότερο. Αλλά το PC που θα στήσεις δεν θα βάζει και φωτιές στον δρόμο. Η θερμική του συμπεριφορά με άλλα λόγια δεν θα είναι τόσο υψηλή, οπότε κι ένα απλό κουτάκι θα σου κάνει την δουλειά (τουλάχιστον να είναι midi και όχι mini).

Στο είπα όμως και παραπάνω, δικά σου είναι τα γκαφρά (φράγκα/χρήματα) και κάνεις ότι νομίζεις. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανοίγεις ένα thread εδώ, ζητάς την γνώμη μας, συμφωνούμε όλοι σχεδόν στο ίδιο αλλά εσύ ακούς ΕΝΑΝ τρίτο (τον ειδικό που λες). Περιττό δεν είναι το ότι το άνοιξες? Αφού τον εμπιστεύεσαι τόσο πολύ (και καλά ίσως κάνεις) πάνε απ' ευθείας σε αυτόν και στήστε το μηχάνημα. Οι δικοί μου φίλοι ας πούμε δεν θα μπούνε ποτέ στο Insomnia (ή αλλού) για να ζητήσουν γνώμη για ένα PC. Με εμπιστεύονται (που να' ξεραν τρομάρα μου) και έρχονται εδώ να το στήσουμε.Κάνουμε μια βόλτα στο ΝΕΤ, παίρνουμε τιμές τα παραγγέλνουμε και τέλος.

Αυτά τα λίγα (είμαι και φαφλατάς ο άτιμος) και σου εύχομαι όπου και να καταλήξεις να είναι καλορίζικα και καλοδούλευτα και να τα χαρείς!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...