Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλαν οι γονεις μου forthnet εδω και κανα 2μηνο και εχουν τρελες αποσυνδεσεις. Μενονυ στον Λαγκαδα Θεσσαλονικης και εχει κανα χρονο που ηρθε το ιδιοκτητο εδω, εαν δε κανω λαθος.

Στις αρχες εκανε πολυ συχνα αποσυνδεσεις. Πηρε ο πατερας μου εκανε παραπονα και του ανεβασαν το margin, απο 8 το πηγαν στο 11. Αλλα και παλι συνεχιζουν οι αποσυνδεσεις. Οχι τοσο εντονες, καθε 2 ωρες περιπου, αλλα ειναι ενοχλητικο και παλι!

Μπορω να κανω τιποτα στις ρυθμισεις του ρουτερ;

Και εαν μπορει να μου εξηησει καποιος αυτο με το Margin; Υποτιθεται οτι εαν το ανεβασεις πεφτεις σε συγχρονισμο και ειναι πιο σταθερη η ταχυτητα σου, αλλα στη δικη μας περιπτωση εξακολουθουμε να συγχρονιζουμε ψηλα.

sefqa640x513.jpg

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

τοσο καλη γραμμη και εχεις αποσυνδεσεις?ναι οσο ανεβαινει το margin πεφτει το sync.με default Profile παιζει να ειχες κανα 21 mbit.να κανω ερωτηση.α.εχουν ολα τα τηλεφωνα φιλτρο?

β.μηπως εχεις συναγερμο χωρις φιλτρο???γιατι τοσο καλη γραμμη και να βαραει αποσυνδεσεις κατι μου βρωμαει.αλλιως δοκιμασε να βγαλεις ολα τα τηλεφωνα και τα φιλτρα αποπανω και να αφησεις μονο το ρουτερ.δοκιμη ενα ενα γιατι για κατι μεσα στο σπιτι το κοβω.επισης ελπιζω να μην εχεις πριζακια με λογοτυπο οτε πανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ειναι ο συναγερμος και το φιλτρο; Ενα τηλεφωνο εχουν συνδεδεμενο με splitter. Δε τα γνωριζω καλα και αυτα τα θεματα, γιατι εγω στην Αθηνα δεν εχω τηλεφωνο.

Δλδ εαν φταιει το τηλεφωνο, τι πρεπει να γινει;

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

συναγερμο εχεις στο σπιτι σου η οχι?δοκιμασε μονο το ρουτερ στην πριζα χωρις το splitter και χωρις το τηλεφωνο πανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω συναγερμο. Εαν βρω οτι φταιει αυτο, τι κανω; Αλλαζω τηλεφωνο;

Στις ρυθμισεις δε μπορω να φτιαξω κατι; Να απενεργοποιησω το upnp;

Μου βγαζει οτι υπαρχει προβλημα με τον dns server.

Επισης το margin και οι αλλες τιμες, εχουν αλλαξει παρα πολυ. Γιατι; Καθε ημερα αλλαζουν;

** Αλλαξα τον secondary dns server απο τις ρυθμισεις του control panel, αλλα στο ρουτερ εξακολουθει να μου βγαζει το προηγουμενο. Γιατι; **

post-69898-0-41473800-1343567369_thumb.jpg

post-69898-0-86789400-1343567371_thumb.jpg

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

Εκανα, παλι τα ιδια.

Μηπως θελει τηλεφωνο στην forthnet; Ή το ρουτερ απλα δειχνει αυτα που θελει; Στο command prompt νομιζω πως μπορεις να δεις τι ακριβως ισχυει, αλλα δε ξερω πως.

Δημοσ.

Το ιδιο πραγμα ειναι. Αλλα το εκανα απο την συσκευη.

Πατησα στο command prompt ipconfig/all και μου εβγαλε τους dns servers που εχω βαλει εγω. Ποιο ισχυει; Αυτο που δειχνει στο ipconfig ή αυτο που δειχνει στις ρυθμισεις του ρουτερ;

Λετε να παρω καλυτερα ενα τηλεφωνο στην forthnet και να μου διορθωσουν τον dns server; Αν και ειναι ο εναλλακτικος, οποτε δε νομιζω να φταιει καθολου για τις αποσυνδεσεις.

Αλλα εσεις οι ειδικοι ξερετε καλυτερα.

Εγω θα βγαλω το slitter το βραδυ και θα συνδεσω μονο του ρουτερ. Σε περιπτωση που δε κανει αποσυνδεση, τι θα πρεπει να κανω μετα;

Θελουν και το τηλεφωνο οι γονεις μου.

Δημοσ.

φίλε, σιγά σιγά αρχίζω και πιστεύω αυτό που λένε

"Τι forthnet/hol/koukouroukou και μλκιες, αυτοί πελάτες του οτε είναι" "Connex και πάλι Connex"

και σκέφτομαι εγώ τώρα, αφού οι άλλες εταιρίες νοικιάζουν από τον ΟΤΕ σε κάποια τιμή, δεν πρέπει να έχουν και κάποιο κέρδος?

δηλαδή έχουν μια γραμμή με Χ Bandwidth που είναι για Υ χρήστες (Απο τον ΟΤΕ) , γιατί να μην αφήσουν το Χ ως έχει και να ανεβάσουν το Υ ?

με λίγα λόγια, ΟΤΕ is right way..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ισχύει αυτό που λες !! Αλλά μεγάλη σημασία εχει το καλώδιο (πορτα) της γραμμής,πόσο παλαιωμένο είναι,πόσο βραχυκυκλωμένο ,τι μήκος έχει .....

Επεξ/σία από vasi
Δημοσ.
Δεν εχω συναγερμο. Εαν βρω οτι φταιει αυτο, τι κανω; Αλλαζω τηλεφωνο; Στις ρυθμισεις δε μπορω να φτιαξω κατι; Να απενεργοποιησω το upnp; Μου βγαζει οτι υπαρχει προβλημα με τον dns server. Επισης το margin και οι αλλες τιμες, εχουν αλλαξει παρα πολυ. Γιατι; Καθε ημερα αλλαζουν; ** Αλλαξα τον secondary dns server απο τις ρυθμισεις του control panel, αλλα στο ρουτερ εξακολουθει να μου βγαζει το προηγουμενο. Γιατι; **

α.ο dns παντα βγαινει failed στο Ping αυτο δεν εχει θεμα ουτε με αποσυνδεσεις ουτε εχεις λογο να τον αλλαξεις.το upnP κλειστο αλλα ουτε αυτο θα αλλαξει κατι.το margin στο εχουν βαλει στο 15 που ειναι το πιο μεγαλο Profile της forthnet.αν φταιει το τηλεφωνο το αλλαζεις αν φταιει το splitter η το φιλτρο μια απο τα ιδια.αλλα στην αρχη θελει δοκιμη χωρις τιποτα πανω.γιατι λες οτι καθε μερα αλλαζει?δηλαδη ποσο margin βλεπεις???αν αλλαζει τοτε φταιει καλωδιωση ειτε σπιτι σου ειτε εξω.οτι αλλαξες τον dns sto control panel δεν θα τον αλλαξει στο ρουτερ απλα τον κανει override.

κανε ένα reset το ρουτερ

δεν θα αλλαξει κατι το πιο πιθανο.κατι με την γραμμη ειναι κατα 99 τις 100 παρα με το ρουτερ.

Εκανα, παλι τα ιδια. Μηπως θελει τηλεφωνο στην forthnet; Ή το ρουτερ απλα δειχνει αυτα που θελει; Στο command prompt νομιζω πως μπορεις να δεις τι ακριβως ισχυει, αλλα δε ξερω πως.

δοκιμασε χωρις τηλεφωνα κτλ και μετα τηλ στην forthnet για να ερθει τεχνικος αφου σου εχουν βαλει ηδη 15margin στο profile.το ρουτερ δειχνει αυτα που καταλαβενει δεν δειχνει τα δικα του.θα μπορουσες να βαζες και το πιο νεο firmware απο το site της forthnet αλλα δεν θα αλλαξει κατι.στο command prompt ναι βλεπεις ποιοι dns ισχυουν ασχετα με το τι εχεις μεσα στο ρουτερ.μεσα στο ρουτερ μπορει να εχεις πχ dns forthnet και εσυ να εχεις δωσει dns της google.της google θα ισχυσουν εφοσον τους εχεις δωσει χειροκινητα.

το reset το έκανες απο την συσκευή ? ή από το μενού ?

δεν θα αλλαξει κατι .ιδιο reset ειναι.

Το ιδιο πραγμα ειναι. Αλλα το εκανα απο την συσκευη. Πατησα στο command prompt ipconfig/all και μου εβγαλε τους dns servers που εχω βαλει εγω. Ποιο ισχυει; Αυτο που δειχνει στο ipconfig ή αυτο που δειχνει στις ρυθμισεις του ρουτερ; Λετε να παρω καλυτερα ενα τηλεφωνο στην forthnet και να μου διορθωσουν τον dns server; Αν και ειναι ο εναλλακτικος, οποτε δε νομιζω να φταιει καθολου για τις αποσυνδεσεις. Αλλα εσεις οι ειδικοι ξερετε καλυτερα. Εγω θα βγαλω το slitter το βραδυ και θα συνδεσω μονο του ρουτερ. Σε περιπτωση που δε κανει αποσυνδεση, τι θα πρεπει να κανω μετα; Θελουν και το τηλεφωνο οι γονεις μου.

a.αυτο που ειναι στο Ipconfig.δεν θα σου διορθωσουν κατι μεσα στον ρουτερ .αν τoυς πεις οτι εχεις θεμα με τους dns απλα θα σου πουν βαλτους καρφωτα στο network connections.anyway δεν φταιει αυτο.αν δεν κανει αποσυνδεση μετα δοκιμαζεις αλλο splitter αλλο τηλεφωνο κτλ

έπρεπε να καλεσεις τεχνικό της forthnet. Τέτοια ταλαιπωρία.. δύσκολα

καλο ειναι να κανει δοκιμες πρωτα αυτος.το να παρει τεχνικο δεν λεει κατι.ο τεχνικος δεν μπορει να κατσει εκει 10 ωρες για να δει ποτε θα κανει αποσυνδεση.θα δει ποσο συγχρονιζει κατω θα δει αν ειναι σταθερο το margin και το πολυ να προτεινει στον πελατη οτι δοκιμασε χωρις τηλεφωνα κτλ.δεν μπορει να κατσει 10 ωρες εκει.

φίλε, σιγά σιγά αρχίζω και πιστεύω αυτό που λένε "Τι forthnet/hol/koukouroukou και μλκιες, αυτοί πελάτες του οτε είναι" "Connex και πάλι Connex" και σκέφτομαι εγώ τώρα, αφού οι άλλες εταιρίες νοικιάζουν από τον ΟΤΕ σε κάποια τιμή, δεν πρέπει να έχουν και κάποιο κέρδος? δηλαδή έχουν μια γραμμή με Χ Bandwidth που είναι για Υ χρήστες (Απο τον ΟΤΕ) , γιατί να μην αφήσουν το Χ ως έχει και να ανεβάσουν το Υ ? με λίγα λόγια, ΟΤΕ is right way..

τελειως εκτος τοπικ και εκτος πραγματικοτητας.

α.οι οπτικες ινες ειναι του παροχου οχι του οτε.η ταχυτητα εξαρτατε απο ποιοτητα και οχι απο ποσα ατομα ειναι κτλ κτλ.εξαρτατε απο την αποσταση επισης απο καλωδιωση πελατη κτλ κτλ.ο παροχος νοικιαζει τον χαλκο απο τον οτε μονο.αν ο χαλκος εχει προβλημα εκει ο παροχος το δινει βλαβη στον οτε.δεν μπορει να επεμβει σε καφαο.αν διαβασεις στην υπογραφη μου το θεμα θα καταλαβεις αρκετα.απειρα ατομα εχουν connex και εχουν προβληματα με αποσυνδεσεις κτλ και σε καποιες περιπτωσεις ουτε ο ιδιος ο οτε δεν μπορει να τους τα φτιαξει.αλλο τοσο να στο φτιαξει ο παροχος που δινει την βλαβη στον οτε και που ο οτε οπως παντα δινει προτεραιοτητα σε αυτον οπως και σαμποταρει τους παροχους.αλλο θεμα ειναι ο συγχρονισμος αλλο το ποσο κατεβαζεις αλλο οι αποσυνδεσεις.με λιγα λογια οτε is the same.αν εισαι στα 5 Km απο τον οτε δεν θα παιξεις ουτε με οτε ουτε με κανεναν αλλον ουτε θα παιξεις 24 Mbit.αν παιξεις 1 θα ειναι θαυμα.πχ παλαια πεντελη δεν παιζουν παρα πολλα ατομα λογω αποστασης .ουτε ο οτε δινει adsl εκει .δινει μονο isdn τηλεφωνια εκει.

δεν ισχύει αυτό που λες !! Αλλά μεγάλη σημασία εχει το καλώδιο (πορτα) της γραμμής,πόσο παλαιωμένο είναι,πόσο βραχυκυκλωμένο ,τι μήκος έχει .....

ακριβος το μηκος και η ποιοτητα της γραμμης ειναι που κανουν την γραμμη οπως και το ρουτερ και το profile του παροχου.

Δημοσ.
δεν θα αλλαξει κατι το πιο πιθανο.κατι με την γραμμη ειναι κατα 99 τις 100 παρα με το ρουτερ.

Οταν ειχα καλεσει τον τεχνικο της forthnet επειδή κλείδωνε στα 8, ξαναηρθαν το απογευμα στο Α.Κ και ρύθμιζαν την γραμμη, με πήραν τηλέφωνο να κάνω reset αλλά ο άσχετος που ήμουν έκανα από το μενού,και δεν έβγαινε άκρη δεν αλλαζε η ταχύτητα !!! στο τέλος εκανα απο την συσκευή , και κατορθοσε η συσκευη να παει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, εξαλου το γραφουν και οι οδηγιες του Thomson

καλο ειναι να κανει δοκιμες πρωτα αυτος.το να παρει τεχνικο δεν λεει κατι.ο τεχνικος δεν μπορει να κατσει εκει 10 ωρες για να δει ποτε θα κανει αποσυνδεση.θα δει ποσο συγχρονιζει κατω θα δει αν ειναι σταθερο το margin και το πολυ να προτεινει στον πελατη οτι δοκιμασε χωρις τηλεφωνα κτλ.δεν μπορει να κατσει 10 ωρες εκει.

Ο κάλος τεχνικός μπορεί να καταλάβει την αιτία και να μην καθίσει 10 ώρες,

Δημοσ.
Οταν ειχα καλεσει τον τεχνικο της forthnet επειδή κλείδωνε στα 8, ξαναηρθαν το απογευμα στο Α.Κ και ρύθμιζαν την γραμμη, με πήραν τηλέφωνο να κάνω reset αλλά ο άσχετος που ήμουν έκανα από το μενού,και δεν έβγαινε άκρη δεν αλλαζε η ταχύτητα !!! στο τέλος εκανα απο την συσκευή , και κατορθοσε η συσκευη να παει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, εξαλου το γραφουν και οι οδηγιες του Thomson Ο κάλος τεχνικός μπορεί να καταλάβει την αιτία και να μην καθίσει 10 ώρες,

αλλο το reset για να ξανακανει sync αλλο το Hard reset.αμα κανεις μεσα απο το μενου εχει 2 επιλογες.μια για Hard reset και μια για soft reset.και τα 2 θα ξανακανουν retrain την γραμμη σου που θα σου αλλαξει την ταχυτητα.δεν θα στην αλλαζε το soft reset αμα ειχες αλλαξει το modulation που γινεται μονο απο cli.τωρα υπαρχουν σπανιες περιπτωσεις που μπορει στο Thomson να κανεις και hard reset απο το κουμπακι και παλι να χασεις τις ρυθμισεις αλλα να μην σου χασει το password.αλλα ειναι σπανιες περιπτωσεις.

δεν ειναι μονο θεμα ο τεχνικος να ειναι καλος .εχει θεμα τι προβλημα εχει η γραμμη.αλλο να σου πει καποιος οτι σου κανει αποσυνδεση καθε δεκα λεπτα οποτε ο τεχνικος μπορει να παει και να δει τι γινεται και αλλο να σου πει ο αλλος οτι κανει αποσυνδεσεις δυο φορες την ημερα οποτε δεν γινεται να κατσεις εκει ολη την ημερα για να δεις τι θα γινει.επισης υπαρχουν και τα χειροτερα που σου λεει ο πελατης πχ μου κανει αποσυνδεσεις 12 η ωρα το βραδυ.εκει τι θα κανει θα παει ο τεχνικος 12 το βραδυ?το λεω αυτο μετα απο τετραψηφιο αριθμο ραντεβου που εχω παει σε πελατες.υπαρχουν προβληματα που ειναι ευκολα και κανουν μπαμ οπως πχ σου λενε αποσυνδεσεις και βλεπεις οτι φταιει η καλωδιωση η βλεπεις ενα margin που αλλαζει συνεχεια αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις που απλα πρεπει να κανεις αρκετες δοκιμες η προληπτικες αλλαγες για να δεις αν θα βελτιωθει .και αυτο θα στο επιβεβαιωσει ο πελατης μετα απο δοκιμες που θα κανει και ο ιδιος.

οπως εχω βγει και ραντεβου με οτε που και ο οτε ο ιδιος σου λεει αν εχει ορεξη οτι σου κανει προληπτικη αλλαγη απερχομενου για να δουμε αν θα παιξει η οχι .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...