Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια σημερα πηρα ενα νεο λαπτοπ και βλεπω αυτο

 

Untitled-48.png

 

τι σημαινει? οτι εχω 2 partitions? η κατι αλλο ειναι? τι θα ηταν καλο να κανω? ευχαριστω

Δημοσ.

Ότι έχεις 2 partitions σημαίνει, ακριβώς όπως το λες.

 

Τι εννοείς λέγοντας «τι θα ήταν καλό να κάνω;». Καλό ως προς τι;

Δημοσ.

γεια σου,

 

εννοω αν ειναι οκ να το αφησω ετσι η θα ηταν καλυτερο να κανω ενα φορματ να γινουν και τα δυο ενα. δηλαδη ο σκληρος μου εχει χωρητικοτητα κοντα στα 700? τι χανω και τι κερδιζω κρατωντας το partition ως εχει? απλα ποτε δε δουλευα ετσι και δεν ξερω γιατι να ειναι ετσι απο "μαμα" το λαπτοπ και αν βοηθαει η οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τί εννοείς με το "δεν έχω μάθει να δουλεύω έτσι", τη στιγμή που απλά ο δίσκος είναι χωρισμένος σε 2 partition. Πoιό το πρόβλημα; Θεώρησε το καθ' ένα ως "ένα μεγάλο φάκελο", όπου θα αποθηκεύεις ξεχωριστά πράγματα. Πχ την πλειονότητα ταινιών, εργασιών κλπ στο D: .

 

Για 'μένα, είναι καλό πράγμα η κατάτμηση - ίσως μάλιστα σε 4 μέρη (το μέγιστο δυνατό για κάθε δίσκο) να είναι η ιδανική : στο πρώτο έχεις το λειτουργικό (να είναι και γενικώς μικρό ως partition, πχ γύρω στα 50GB) και τα προγράμματα (και ό,τι τεσπα εγκαθιστάται με αυτά). Ένα άλλο να το έχεις πάντα διαθέσιμο (χωρίς καθόλου αρχεία, αν γίνεται), για την περίπτωση που χρειαστεί να βάλεις Windows - πες πως χαλάει η εγκατάσταση του C: , μεγέθους ίσα-ίσα για να χωρέσει μαι εγκατάσταση (το πολύ 20GB δηλαδή). Σε αυτή την περίπτωση, κι επειδή ΠΑΝΤΑ θα έχεις πράγματα στο ¨C: , εξ' αιτίας των οποίων δε θες να κάνεις επανεγκατάσταση στον C:, την κάνεις σε αυτό το μικρό partition (πες το E: ), μπαίνεις από εκεί, αντιγράφεις ό,τι θες από το C: σε οποιοδήποτε άλλο partition, και τελικώς ξανακάνεις μια εγκατάσταση ΚΑΙ στο C: . Toν υπόλοιπο χώρο του δίσκου (700-70=630), καλό είναι να τον χωρίσεις σε άλλα δύο ισομερή partition των 315GB, μια και πάντα υπάρχει περίπτωση να χαλάσει κάποιο partition (με αυτήν την τακτική, αυξάνεις τις πιθανότητες να..."χάσεις" ΛΙΓΟΤΕΡΑ αρχεία. Λέμε πάντα για την περίπτωση που "απλά" θα χαθεί ένα partition, κι όχι θα πάθει χοντρή ζημιά ο δίσκος, γιατί τότε όλα πάνε κατά διαβόλου. Ε σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ ευκολότερο να κάνεις ανάκτηση των χαμένων αρχείων, που αντί για μάξιμουμ συνολικού μεγέθους 630, θα είναι 315 - ίσως μάλιστα, αν έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο στο άλλο μεγάλο partition, να μη χρειαστεί καν να βγάλεις τον σκληρό από το λάπτοπ να τον συνδέσεις σε σταθερό κ.ο.κ. για να κάνεις την ανάκτηση...).

 

Ολ' αυτά στη θεωρία, αλλά αποτελούν ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους να έχεις τουλάχιστον ένα ακόμη, εκτός από το partition C:.

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις. το κραταω ετσι λοιπον κι ελπιζω να μην μπλεξω τα μπουτια μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...