jemadux Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Σε ποιο από τα δύο πρότυπα λογισμού είστε υπέρ; Και εξηγήστε τους λόγους . μπορεί και το λογισμικό ανοικτού κώδικα να μην είναι ένα ελεύθερο Αποστολή από το ST15i με τη χρήση Insomnia App
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Ειμαι με οποιασδηποτε απο τις δυο λυσεις κανει τη δουλεια της σωστα 3
godlike Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Ανάλογα την εφαρμογή. Αν είναι κάτι που συνδέεται στο internet (browser) ή κάτι πολύ critical(OS kernel) προτιμότερο θα ήταν να είναι opensource για ασφάλεια. Αλλά και πέρα απ αυτό ας είναι και κλειστού κώδικα. Ερώτηση: Τι ενοείς όταν γράφεις "μπορεί και το λογισμικό ανοικτού κώδικα να μην είναι ένα ελεύθερο"; Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από godlike
nilosgr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Αν και έχω windows εδώ και 3 με 4 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο ελεύθερο λογισμικό* (με προτίμηση στο open source). Μου έχει τύχει να θέλω κάτι και να μην υπάρχει και να κάτσω να το φτιάξω εγώ (πχ copy-cut-paste buttons στο eclipse). *εξαιρείται και το visual studio και το ms SQL management λόγω δουλειάς.
tr3quart1sta Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 http://www.gnu.org/philosophy/free-software-for-freedom.html
tolis_01 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Free as in freedom. Ακόμα και στο Windows installation μου προσπαθώ να έχω free software, ακόμα κι αν είναι αντικειμενικά χειρότερο από διάφορες proprietary λύσεις (libreoffice αντί για MS office, Gimp αντί για photoshop ή paint.net, deluge αντί για utorrent, pidgin αντί για windows live). 1
tolis_01 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Open source με ανοιχτό κώδικα φυσικά. Δεν υπάρχει open source με κλειστό κώδικα Μπορεί βέβαια ο κώδικας να μην είναι υπό την GPL άδεια, αλλά μέσω κάποιας λιγότερο ελεύθερης.
tritonas00 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Open source με ανοιχτό κώδικα φυσικά. Open source = Ανοιχτος κωδικας.
Bspus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Απο οσα εχω διαβασει στο internet για τις διαφορες free vs open source, συμπερανα οτι η διαφορα ειναι κυριως ιδεολογικη χωρις πρακτικες διαφορες στο software οσον αφορα τα δικαιωματα εκμεταλλευσης. Να ενα αρθρο που τα εξηγει περιληπτικα http://cs-exhibitions.uni-klu.ac.at/index.php?id=224 Ο Linus Torvalds υποτιθεται οτι ειναι υπερ του open source, αλλα το linux kernel τελικα σε gpl ειναι Μπορει καποιος να δωσει ενα χειροπιαστο παραδειγμα οπου η διαφορα ιδεολογιας οντως εχει αντικτυπο στο software (και κυριως στον τροπο χρησης του)?
semaphor Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Αυτό που νομίζω ότι έχει περισσότερη σημασία είναι να υπάρχουν ανοικτά πρότυπα... θα ήθελα επισης οι εφαρμογές να παρεχουν ένα api ώστε να υπάρχει interaction μεταξύ εφαρμογών. Π.χ: να μπορώ να φτιάξω μια εφαρμογή η οποία να χρησιμοποιεί τα εφέ του photo shop όταν κάποιος το έχει αγορασμένο. Επισης πρέπει οι άδειες επαγγελματικών εφαρμογών να επιτρέπουν την δωρεάν χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Σαν χρήστης θέλω open source, σαν προγραμματιστής θέλω freeware+ads για ένα διάστημα και μετά open source ή φάση humble indie bundle. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από semaphor
chek2fire Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Mα το ίδιο λέει και το νήμα. Υπάρχει ανοιχτό λογισμικό με κλειστό κώδικα η μιλάμε για freeware?
nilosgr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Ένα παράδειγμα freeware είναι το teamviewer. Για ατομική χρήση είναι δωρεάν, αλλά για επαγγελματική πρέπει να τ αγοράσεις
Bspus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Αλλο το free software και αλλο το freeware. Το freeware ειναι free as in beer. Δωρεαν για χρηση και μονο. Δεν μιλαμε γι αυτον τον τυπο λογισμικου εδω Το ελευθερο ειναι free οπως free speech. Εχεις δικαιωμα να το αντιγραψεις, να δεις τον κωδικα, να τον αλλαξεις και να το ξανα διαδοσεις. Γενικως κανεις οτι θες. Τo open source ειναι φιλοσοφια αναπτυξης λογισμικου. Οι υποστηρικτες του θεωρουν οτι το να εχεις τον κωδικα ανοικτο οδηγει σε καλυτερα αποτελεσματα αλλα δε τους ενδιαφερει η ολη φιλοσοφια που εχουν οι υποστηρικτες του free software, γι αυτο και τα 2 κινηματα διασπαστηκαν. Στην πραξη, στο λογισμικο που διατιθεται τελικα δεν μπορω να βρω καποιον τροπο που μας επηρεαζει γιατι ακομα και το λογισμικο που αναπτυσσεται με το μοντελο του open source καταληγει να εφαρμοζει τις ιδιες αδεις χρησης με το ελευθερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα