alekasas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Καλησπερα παιδια και μεγια το νεο look του forum προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο απο πριν. Λοιπον στο θεμα μας. Εχω την μητρικη Asus M4a78-E και τα ηχεια Logitech Z506 . Ενας φιλος μου μου προτεινε την καρτα ηχου Asus Xonar DG. Μου ειπε οτι θα δω καποια διαφορα στην ποιοτητα. Εγω ομως θα ρωτησω εσας . Αξιζει να την αγορασω την καρτα ηχου ή της μητρικης μου ειναι καλυτερη. Με λιγα λογια θα δω διαφορα? Εστω και ελαχιστη. Ευχαριστω!
stm00192 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Οχι με τα συγκεκριμενα ηχεία δεν θα δεις καμια διαφορά!
Zergoulini Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Εγω εχω τα ιδια ηχεια και την ιδια μητρικη. Σκεφτομουνα και εγω να αλλαξω με μια. Αλλα με ποια? Δηλαδη τι παιζει ρολο? Να εχεις ηχεια τουμπανο για να δεις διαφορα? Για τι ηχεια μιλαμε δλδ? Μπορει καποιος να δωσει ενα παραδειγμα? Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2012 από Zergoulini
deesnider Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δηλαδη τι παιζει ρολο? Να εχεις ηχεια τουμπανο για να δεις διαφορα? Τα ηχεία παίζουν σαφώς ρόλο, αλλά επίσης πολύ σημαντικό είναι το σε τι ποιότητα είναι η μουσική που έχεις στον υπολογιστή σου (είδος συμπίεσης/κωδικοποίησης, bitrate κ.τ.λ.) Αν ακούς π.χ. 128kbps mp3, η κάρτα όσο καλή και να είναι, δε σε σώζει. Με 320kbps mp3, ή ακόμα καλύτερα με αρχεία flac (σε συνδυασμό πάντα με καλά ηχεία), θα ακούσεις διαφορές.
alekasas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Παιδια θελω την βοηθεια σας παλι. Τελικα δεν αντεξα και την αγορασα την καρτα. Εχω μια ερωτηση. Μεσα στον driver της καρτας εχει την επιλογη να διαλεξεις αναμεσα σε 2 , 4 , 6 και 8 channels. Που ειναι καλυτερα να το εχω? Υπαρχει καποια στανταρ επιλογη? Οριστε και μια φωτογραφια. Ευχαριστω!
duffyduck Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 αμα πατησεις το ερωτηματικο " ? " σου λεει: 2 channel για μουσικη 6 channel για DVD με Dolby Digital, DTS κλπ. 8 channel για DVD με Dolby Digital EX ή DTS ES 8 channel για παιχνιδια που υποστηριζουν πολυκαναλο ηχο
alekasas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Λοιπον το ειδα αυτο αλλα δεν καταλαβα κατι. Δηλαδη οσα ποιο πολλα channels τοσο ποιο καλη ποιοτητα? Μπορω να το εχω μονιμα στα 8 channels πχ? Σε ευχαριστω
alekasas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δεν μπορω με τιποτα ρε παιδια να το κανω να παιξει και τα 5.1 στο youtube. Βαζω τραγουδια απο εκει και θελω να παιζουν και τα 5. Plz βοηθεια καποιος!
duffyduck Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Βαζεις: 2 channels 5.1 speakers και εχεις stereo surround (speaker fill) (απενεργοποιησε το GX αν θελεις) κλεισε ολα τα παραθυρα του browser (exit δηλαδη και οχι απλο close) και ξανα ανοιξε τον. Χρησιμοποιεις φανταζομαι τον τελευταιο official driver build 1794, ετσι? Αν οχι τοτε απεγκατεστησε αυτον που εχεις (απο την προσθαφαιρεση προγραμματων) κανε restart και βαλε τον καινουργιο
username-taken Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Πόσα ηχεία έχεις; Αν τα ηχεία σου είναι 5,1 τότε να το βάλεις στο 5,1. Αν έχεις ηχεία στέρεο (2 ηχεία δλδ) τότε να το βάλεις στο 2. Τα κανάλια είναι το πόσα ηχεία έχεις στο σύστημα.
alekasas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Τα ηχεια μου ειναι τα Logitech Z506 5.1 Να μην το βαλω δηλαδη πανω απο 2 channels? Τι διαφορα εχει το 2 channels απο τα 6 ή 8 πχ? Εχει διαφορα στην ποιοτητα?
duffyduck Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μου φαινεται δεν διαβαζεις αυτα που γραφω. Διαβασε ξανα τι εγραψα για το ποτε βαζουμε 2, 6 ή 8 audio channels. Σημειωση: τα speakers ειναι παντοτε στο 5.1
alekasas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Συγνωμη αν γινομαι σπασικλας. Τα διαβαζω απλα επιδει δεν ξερω και παρα πολλα για pc. Δηλαδη για να ακουσω youtube πρεπει να το εχω 2 channels και για να δω ταινια και παιχνιδια 6? Πρεπει να αλλαζω καθε φορα? Θυμαμαι με την onboard καρτα ηχου δεν ειχα τετοια θεματα περι channels.
duffyduck Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δυστυχως ετσι ειναι το προτεινομενο με τις Xonar, να αλλαζεις τα channels. Μπορεις βεβαια να βαλεις μονημα 6 channels και να ενεργοποιησεις ενα enviroment effect (πανε στα Effects και διαλεξε). Αυτος ειναι ο δευτερος τροπος για speaker fill, αλλα μπορει να μην εχει καλο αποτελεσμα παντοτε. Διαλεξε και παρε.
alekasas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Λοιπον εψαξα και βρηκα οτι οι Driver τις Asus ειναι οτι νανε. Ευτυχως ενας τυπος εκατσε και τους τελειοποιησε. Λεγοντε UNi Xonar. Τους εχω βαλει τωρα και βρηκα την υγεια μου! Το εχω μονιμα στα 5,1 και 6 channels. Παιζουν τα παντα χωρις να χρειαστει να αλλαζω channels καθε φορα. Να ναι καλα ο ανθρωπος. Οριστε και ενα λινκ ( ειναι απο παλιο threat βεβαια αλλα αξιζει) http://www.thelab.gr...read-90353.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα